na stronie HM/PT3 jest zakładka odnośnie takiego rodzaju 'zakupu'. Rejestrujesz się z ich linka do jakiegoś poker roomu, ugrywasz rake mniej więcej wartości programu i dostajesz klucze aktywacyjne. Gdzieś tam był temat już o tym.
Hold'em Manager - instrukcja użytkowania
- jon124
- -#VIP

- buba78
- -#VIP

- jon124
- -#VIP

- buba78
- -#VIP

- buba78
- -#VIP

- buba78
- -#VIP

- drynk
- LEGENDA

- Sliwa
- -#VIP

- wiciu-ck
- LEGENDA

DO HM1
Najlepiej robić backup całej bazy danych i kopiować sobie gdzieś ten plik.
Potem w razie czego wczytujesz do czystej wersji HMa i jest ok.
Można też wejść do katalogu HM1, uruchomić DBCcontrolPanel, zaznaczyć bazę i wybrać import hands.
Oba sposoby wypróbowałem, działają poprawnie itp.
DO HM2
Tutaj kiepsko jest z tym wszystkim, nie rozpracowałem tego, dużo osób ma błędy przeróżne z importem, a nawet gdzieś czytałem że z backupem. Trzeba czekać na poprawki.
buba78
Jeśli wykonujesz przelew MB lub podobne szybkie to masz od razu na koncie w panelu HM, licencja zostaje ci ta sama którą masz (z darmowych wersji) tylko oni ją zapisują jako już normalną czyli że nie wygasa. Ja tak miałem w przypadku HM1, najpierw próba po 30 dniach wykupienie.
HM2 tak samo mi zostało.
Podsumowując masz wszystko w ciągu 1-2 godziny (potwierdzenia e-mail jeszcze przychodzą też).
Jak się pomyliłeś to musisz czekać. Może być długo skoro będą sprawdzać wpłaty na konto.
Można też wejść do katalogu HM1, uruchomić DBCcontrolPanel, zaznaczyć bazę i wybrać import hands.
DO HM2
Tutaj kiepsko jest z tym wszystkim, nie rozpracowałem tego, dużo osób ma błędy przeróżne z importem, a nawet gdzieś czytałem że z backupem. Trzeba czekać na poprawki.
buba78
Jeśli wykonujesz przelew MB lub podobne szybkie to masz od razu na koncie w panelu HM, licencja zostaje ci ta sama którą masz (z darmowych wersji) tylko oni ją zapisują jako już normalną czyli że nie wygasa. Ja tak miałem w przypadku HM1, najpierw próba po 30 dniach wykupienie.
HM2 tak samo mi zostało.
Podsumowując masz wszystko w ciągu 1-2 godziny (potwierdzenia e-mail jeszcze przychodzą też).
Jak się pomyliłeś to musisz czekać. Może być długo skoro będą sprawdzać wpłaty na konto.
- buba78
- -#VIP

nie mają opcji wpłaty przez MB a przynajmniej nie znalazłem co mnie nieco wkurzyło
na stornie HM mam że niby wpłata aproved ale żadnego potwierdzenia na poczcie
poczekam jeszcze spokojnie bo nie ma co się nerwować na rzeczy na które nie mamy wpływu tak jak przegrywając AK z A6 kiedy na flopie ląduje K66
na stornie HM mam że niby wpłata aproved ale żadnego potwierdzenia na poczcie
poczekam jeszcze spokojnie bo nie ma co się nerwować na rzeczy na które nie mamy wpływu tak jak przegrywając AK z A6 kiedy na flopie ląduje K66
- Gns
- -#VIP

wiciu-ck pisze:DO HM1
DO HM2
Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić wiciu. Niestety często backup całej bazy danych może nie być do końca najlepszym rozwiązaniem. W bazie mogą powstać jakieś błędy i wszystko co w niej jest niestety nie będzie działało poprawnie po wgraniu jej od nowa.
Jestem tego świetnym przykładem. Moją jedyną opcją okazało się wgranie od nowa wszystkich rąk i edycja wszystkich turniejów od początku (jeszcze tego nie skończyłem tak btw)
Po auto imporcie HM przenosi ręce do ustawionego folderu. Defaultowo są to: HM1 C:\HMArchive a w HM2 C:\HM2Archive.
Proponuję każdemu co jakiś czas przenosić zawartość tych folderów w jakieś bezpieczne miejsce. W razie jakiś przykrych incydentów z bazą zawsze można wgrać świeże ręce za pomocą manualnego importu np. tylko z bieżącego roku.
BTW: Matko jaka tragiczna składnia tego posta
- Sliwa
- -#VIP

Gns pisze:Proponuję każdemu co jakiś czas przenosić zawartość tych folderów w jakieś bezpieczne miejsce. W razie jakiś przykrych incydentów z bazą zawsze można wgrać świeże ręce za pomocą manualnego importu np. tylko z bieżącego roku.
Dokładnie o tym pisałem wyżej, po co ręcznie to robić - dodatkowa robota, lepiej od razu rozkazać tworzyć archiwum na innym dysku niż systemowy.
- drynk
- LEGENDA

mają na pewno, bo ja tak niedawno kupiłem.buba78 pisze:nie mają opcji wpłaty przez MB a przynajmniej nie znalazłem co mnie nieco wkurzyło
Od razu wszystko było aktywowane, tzn. dostałem key przypisany do konta i zarejestrowałem HM'a który do dziś bezproblemowo hula.
Musiałeś gdzieś przeoczyć tę opcję płatności.
Btw. dzięki za odpowiedzi odnośnie folderu w którym się zapisuje historia

- Gns
- -#VIP

- wiciu-ck
- LEGENDA

Gns pisze:wiciu-ck pisze:DO HM1
DO HM2
Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić wiciu. Niestety często backup całej bazy danych może nie być do końca najlepszym rozwiązaniem. W bazie mogą powstać jakieś błędy i wszystko co w niej jest niestety nie będzie działało poprawnie po wgraniu jej od nowa.
Jestem tego świetnym przykładem. Moją jedyną opcją okazało się wgranie od nowa wszystkich rąk i edycja wszystkich turniejów od początku (jeszcze tego nie skończyłem tak btw)
Masz rację oczywiście.
Tzn przy migracji z HM1 do HM2 tak są kłopoty z przeniesieniem bazy
Np. jak ktoś gra na Ongame to trzeba ręcznie wypełniać dane jeśli się nie dojdzie do FT i głównie chyba to się nie zgadza - przy migracji. Może też i inne rzeczy.
Wiadomo jak coś się stanie z plikiem bazy danych lub są błędy (nie tylko w HM) to jasne że nie ma innej opcji jak tylko archiwizować rozdania.
Ja pisałem tylko o użytkowaniu HM1 lub HM2 - nie licząc błędów z migracją pomiędzy programami
Najlepiej obie rzeczy robić, nie zajmuje wiele a może dużo pomóc kiedyś
-
luki1118
- -#VIP

- drynk
- LEGENDA

-
luki1118
- -#VIP

Ok luźno. To spróbuje to ogarnąć. Zastanawiam się nad zakupem ale mam spore wątpliwości. W wersji trial zdarzają się co chwile błędy i wyłącza mi program. Na razie gram sity na 8 stołów więc mi nie jest zbytnio potrzebny ale mam zamiar niedługo wbić się na wyższy limit i jakiś hud mógłby być przydatny.
- jon124
- -#VIP

-
luki1118
- -#VIP

Gram Fifty za 1,5$ zagrałem w przeciągu dwóch tygodni około 700 takich turniejów i mam oznaczone sporo regów i fishów co pozwala mi dostosować zasięg do odpowiedniego typu gracza. Zacząłem od 4 stołów potem przeszedłem na 6 teraz na 8. Są to dosyć luźne turnieje ITM mam 63% więc powoli buduje rolla. Poziom jest dosyć niski. W najbliższym czasie mam zamiar wbić na 3,5$ też fifty. Spodobały mi się te turnieje bo są dosyć szybkie (ok. godziny), łatwe do ogrania i profitowe. ROI mam około 12% to może niezbyt wybitne osiągniecie ale jak na mój poziom zadowalające. Dla odskoczni od monotonii takiej gry wbijam na sity 1,5$ knockout 90os. też polecam. Wracając do HM2 zna ktoś stronę gdzie jest opisane jak go poprawnie skonfigurować?
-
Pawel_krk
- -#zwykly

Witam! Przeczytalem caly temat, ale wciąż mam duzy problem z Hold'em Menager 2. Mianowicie nie wyswietla mi huda w heypoker-brak-polskiej-licencji!. Pokazuje mi historie rak w Active Session. Wydaje mi sie, ze wszystko dobrze ustawiłem. Mam polska wersje heypoker-brak-polskiej-licencji!. Chciałem przeinstalowac na angielska tzn. odinstalowalem heypoker-brak-polskiej-licencji!, zmienilem wersje jezykowa na stronie heypoker-brak-polskiej-licencji! na angielska oraz wybralem jezyk instalacji na angielski. Mimo to lobby wyswietla mi sie w jezyku polskim. Dziekuje z gory za pomoc.
-
Pawel_krk
- -#zwykly

-
Pawel_krk
- -#zwykly

-
materlo
- -#zwykly

Wróć do „Książki i programy pokerowe”