Hack

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Awatar użytkownika
FarseerPL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: FarseerPL » 29 sty 2011, 23:26

Ale na Hey poker tez jest taka mozliwosc? Bo na P* to wiem ze sa nawet za FPP. O tym ze na MB tez sa tokeny rowniez slysze 1 raz ale napewno o tym pomysle jak juz bankroll osiagnie pewien poziom :D

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 31 sty 2011, 14:59

Albo czy na chlipoker-brak-polskiej-licencji! jest możliwość zainstalowania takiego tockena?

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 31 sty 2011, 16:13

panowie security token generuje co 30 sekund zupelnie losowo ciag 6ciu cyfr. przy logowaniu na swoje konto, niezaleznie czy pokerowe czy tez portfel internetowy wpisujecie wiec kolejno:
swoj login - czyli to co jest latwe do przejecia przez keyloggery itd
swoje haslo (znowu jest latwe do przejecia przez jakies programy ) + (!) 6cio cyfrowy kod ktory zmienia sie co 30 sekund na wyswietlaczu urzadzenia ktore nosicie przy sobie. to jest 100% gwarancja bezpieczenstwa.

nie wiem czy na chilli poker jest taka mozliwosc, ale jezeli to ipoker (chyba tak ? ) to na pewno maja w swojej ofercie tokeny. nie wiem jednak czy support w jakis sposob nie warunkuje na mniejszych roomach wydania tokenu od odpowiedniego stanu konta niestety :( mysle, ze to kwestia dogadania sie po prostu z menadzerami roomow

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 31 sty 2011, 16:17

a takie pytanie, na jakiej podstawie to urządzenie generuje ten kod że jest dobry do tego co ma kompie. Jest połączone z komputerem czy jak?

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 31 sty 2011, 16:26

nie , nie jest :)
urzadzenie ma wbity swoj kod seryjny z tylu ktory generuje ciagi cyfr ktore sa pewnie zgodne z jakims algorytmem ktory jest na stronie operatora, twoj room weryfikuje ten kod laczac sie ze strona operatora tych tokenow i wszystko gra :)
tzn taka jest moja teoria :D jak to dziala na 100% nie jestem pewien, ale to musi byc cos w ten desen bo token nie jest podlaczany do komputera .

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 31 sty 2011, 16:48

Polecam mój temat o bezpieczeństwie moneybookers w wiadomościach pokerowych.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 31 sty 2011, 23:27

Ten token to świetna sprawa. Mam taki do swojego konta bankowego. Z tego co widziałem to na PS i FTP te tokeny są tej samej firmy RSA.
To działa chyba na tej zasadzie, że w tym tokenie jest pewien klucz wewnętrzny, który jest stałą przy generowaniu kodu. Więc, aby złamać algorytm i wiedzieć co będzie on wyświetlać trzeba znać klucz. A on jest pewnie ze 32bitowy, albo i lepiej - więc nie jest to łatwe :p po stronie banku/MB/poker roomy ten klucz wewnętrzny jest przypisany do konta i wie co ma w danej chwili być wprowadzone ;)
Nie wiem jak jest w przypadku MB, czy pokeroomów, ale w banku po 3ech źle wprowadzonych hasłach mam blokowane konto i muszę później je odblokować poprzez szczegółową weryfikację.

Spojrzałem właśnie na wiki i jest opisane to szczegółową. Piszą, że ten klucz wew. ma 128 bitów ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/SecurID

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 01 lut 2011, 01:01

podajcie jakiś dobry program który wykryje takiego keylogera. Tylko żeby był za free i sprawdzony. Co polecacie?
Pasuje raz na jakiś czas sprawdzić kompa :mrgreen:

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 01 lut 2011, 11:12

Przydałoby się... chlipoker-brak-polskiej-licencji! niestety nie ma w swojej ofercie takich security tokenów, tak więc trzeba by jakoś się zabezpieczyć, ot chociażby takim wykrywaczem cweli złodziei. Po tym temacie jakiś taki wewnętrzny niepokój mnie wziął co do bezpieczeństwa konta ;p

Wróć do „Bad beats”