Lektury zwiększające umiejętności oraz soft pokerowy pozwalający podejmować skuteczniejsze decyzje w czasie gry.
-
dadzio10
- -#VIP

Postautor: dadzio10 » 04 gru 2010, 20:07
ja mam

warto kupić i przeczytać ciekawe analizy do tego fajnie sie czyta mi chyba z 3 dni zajęła ; p
-
Markus
- -#aktywny

Postautor: Markus » 04 gru 2010, 21:06
Tania fajna lektura
-
gama
- LEGENDA

Postautor: gama » 04 gru 2010, 22:49
Ja również zakupiłam - czyta się przyjemnie, nie brak też poczucia humoru. Ogólnie cała książka to nieco ponad 300 rozdań, które Gus rozegrał w czasie turnieju. Fajny pomysł z oznaczeniem kluczowych rozdań. Ogólnie czytając czujemy się jakbyśmy grali turniej oczami Gusa Hansena

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 05 gru 2010, 00:52
Jest to bardzo fajna pozycja ale dla doświadczonych pokerzystów i mających zdrowy rozsądek bo np taki Pablo po przeczytaniu tej książki obniżył swój poziom pokera o 5 pułapów... Dlatego radzę uważać i nie rozgrywać 27 bez pozycji ;d
-
Jah
- -#VIP

Postautor: Jah » 05 gru 2010, 12:14
No dokładnie, ta książka może nieźle namieszać w głowie. Ktoś kto przeczyta tę pozycję zaraz po Harringtonie może doznać szoku. Wg mnie Gus Hansen prezentuje bardzo agresywny styl. Sam złapałem się na tym, że po przeczytaniu próbowałem grać tak jak Gus i wychodziły z tego niezłe kwiatki. Ale teraz myślę, że już sobie to w głowie poukładałem. Gram trochę luźniej, oczywiście nie aż tak luźno jak Hansen, i widzę poprawę.
W niektórych momentach jego gra bardzo mi się nie podobała. Np. tryb "wariat" - nie wiem co ten gościu sobie myślał. Na własne życzenie stracił 50% stacka.
Podsumowując książka "W otwarte karty..." jest jak Biblia może jest przydatna ale nie należy jej traktować zbyt dosłownie. Mam nadzieję, że wiecie o czym mówię.

-
RandomOne
- -#aktywny

Postautor: RandomOne » 06 gru 2010, 00:04
Ja polecam to książkę każdemu kto choć przez chwilę myśli o grze MTT. Dogłębne opisy, analizy i co najważniejsze - przemyślenia Gusa. Mnie najbardziej urzekł tekst: Za stary jestem żeby pasować kolor na królu przy sparowanym stole...
PS: Książkę w wersji angielskiej można znaleźć w internecie

-
Szfiecu
- LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 06 gru 2010, 11:13
a w polskiej wersji na allegro ;p
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 06 gru 2010, 11:50
hahaha dobre ;d
-
tony1981
- -#zwykly

Postautor: tony1981 » 06 gru 2010, 15:08
Dzięki za info że polska wersja jest na allegro.
-
m4r1usz
- -#pretendent

Postautor: m4r1usz » 07 gru 2010, 21:23
Książkę w empiku można nabyć za 49zł.
Co do samej treści to raczej można ją przeczytać jako przyjemną lekturę.
Starałem się analizować jego zagrania i w kilku przypadkach nie rozumiem dlaczego postąpił tak a nie inaczej. Jak to powiedział gdy pomógł mu board "Nie po to gramy w turnieju, żeby z niego odpaść na początku" czy coś w tym stylu.
-
Tomi99
- -#VIP

Postautor: Tomi99 » 08 gru 2010, 10:19
Książka bardzo łatwa w czytaniu, lekka i przyjemna. Czyta się ją jednym tchem
-
vanitas
- -#aktywny

Postautor: vanitas » 14 gru 2010, 00:24
posiadam ową książkę i naprawdę warto przeczytać, a potem szybko przegrać pierwszy sit'n'go w necie i zrozumieć, że Gus może być tak bardzo agresywny przy stole na żywo, ale nie Ty w necie

-
Jah
- -#VIP

Postautor: Jah » 14 gru 2010, 08:01
vanitas pisze:przegrać sit'n'go w necie i zrozumieć, że Gus może być tak bardzo agresywny przy stole na żywo, ale nie Ty w necie

Brawo, to jest bardzo dobry opis tej książki. Ja jeszcze dodam, że nawet na żywo nie możemy tak grać

Bo nie oszukujmy się Gusowi wychodziła ta mega agresja tylko ze względu na to, że jest znany i ludzie bali się z nim grać. Na jakim turnieju pozwolą jakiemuś szaremu graczowi ukraść 3 czasami nawet 4 razy blindy pod rząd? Potem się uspokoić na kilka rozdań i znowu to samo! No ale jeżeli to Gus to muszę spasować, bo Gus to Gus, a on napewno ma mocną rękę.
-
Cannabis
- -#pretendent

Postautor: Cannabis » 27 sty 2011, 13:40
Jah pisze:vanitas pisze:przegrać sit'n'go w necie i zrozumieć, że Gus może być tak bardzo agresywny przy stole na żywo, ale nie Ty w necie

Brawo, to jest bardzo dobry opis tej książki. Ja jeszcze dodam, że nawet na żywo nie możemy tak grać

Bo nie oszukujmy się Gusowi wychodziła ta mega agresja tylko ze względu na to, że jest znany i ludzie bali się z nim grać. Na jakim turnieju pozwolą jakiemuś szaremu graczowi ukraść 3 czasami nawet 4 razy blindy pod rząd? Potem się uspokoić na kilka rozdań i znowu to samo! No ale jeżeli to Gus to muszę spasować, bo Gus to Gus, a on napewno ma mocną rękę.
fakt
fajnie sie czyta ta ksiazke dzis moze skoncze bo jakos czasu nie mialem

Wróć do „Książki i programy pokerowe”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.