GrzechuTG - 2 w 1

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy w Gdańsku pójdzie mi lepiej niż Poznaniu

Czas głosowania minął 03 mar 2009, 20:40

Tak
10
67%
Nie
5
33%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 20 sty 2009, 13:12

Z moich informacji wynika, że wpisowe na USOP w Poznaniu kosztuje 250 EUR

BTW - te turki super turbo o których Grzechu mówisz to jaką mają strukturę blindów? Nie za duża loteria?

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 20 sty 2009, 13:32

Tam struktura polega na przejściach nie jest ona na czas. Loteria zaczyna się z reguły jak zostaje dwóch graczy ale tutaj podstawową rzeczą jest zbudowanie stacka wcześniej mi się podoba to że grają tutaj ludzie kompletnie nie potrafiący grać w pokera ;P Nie mając nawet ręki potrafię zbudować sobie stack w ciągu kilku rozdań bardzo boją się zagrań alin szkoda że nie można sprawdzić nigdzie statystyk do microgaming bo bym wiedział na bieżąco jak mi idzie.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 22 sty 2009, 22:30

Grzechu muszę się zwrócić do Ciebie o pomoc :)
Chodzi o to że nie potrafię wrzucić piosenek na tego gruchota ipoda :P
Instrukcje dali ,tyle że byli tak mili i napisali w 3 językach niemiecki,francuski oraz chyba belgijski albo holenderski no i ja nie panimaju :). Wiem że trzeba zainstalować program itunes ale co dalej to niewiem.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 22 sty 2009, 23:48

Ok jutro odezwę się do Ciebie na gg :)

Ale co mnie tutaj przyniosło :) Wczoraj postanowiłem zacząć grac mtt poranne rozmowy z deadem natchnęły mnie do gry :) A więc za kasę którą zdobyłem we wczorajszym turku na tonym całe 20$ ;) Zainwestowałem w turki wczoraj nie poszło zbyt dobrze w turku 12500 odpadłme na 365 miejscu mając KK v AQ flop Q river Q. a we freezocie 3k odpadłem na 98 miejscu wygrywając oszałamiającą sumę 6.88$ :) Odpadając AK v JJ.

No ale dzisiaj postanowiłem zagrać znowu wybrałem turniej 5000$ GP SPEED R/A. Na początku od razu zakupiłem rebuyn za 2$ i mając stack 3000 zacząłem polowanie :) Nie będę opisywał całej gry bo do jutra nie skończę ;) Najważniejszy moment był gdy zostało 560 graczy gdzieś dostałem 99 bodajże jeden alin drugi call myślę na bank zabierają sobie outsy robię call jeden AQ drugi AJ i wygrałem od tamtej pory zacząłem grać swoje. Plasowałem się ciągle w środku stawki postanowiłem nie kraść jakimiś głupimi kartami tylko cierpliwie czekać dostałem w końcu AA opłacony double upem :) na FT wchodziłem jako 9 stack bodajże. Grałem dalej swoje i nie próbowałem udawać mistrza blefu opłaciło się to najpierw wygrany alin z KK v 1010 i mój stack ładnie się nabudował. Gdy zostało nas 5 miałem najniższy stack dwa razy niższy niż 4 musiałem zacząć działać najpierw udało się ukraść dwa razy potem ładnie opłacone AQ i raptem mój stack był jednym z największych potem dostaje AA robię rais do 150k przeciwnik alin za 700k robię call pokazuje AK na turn spada K który trochę mnie straszy ale na szczęście nic się nie zmienia i mam ponad 1,5 miliona. HU zaczynamy z bardzo nie równymi stackami przeciwnik ma prawie 4 razy więcej niż ja. Gdy dostaję A10 atakuje lecą aliny pokazuje 55 na river spada 10 i udało się w końcu to mnie river uratował :) wyrównujemy się po chwili mam przewagę pół miliona i przychodzi nieszczęsne rozdanie w którym przeciwnik łapie mnie na prostą sztuczkę dając check walę alina żeby go wystraszyć jednak on się nie boi bo ma strita i w tym momencie pogrzebu je swoje szansę na wygraną ale i tak jestem bardzo zadowolony bo w końcu skusiłem się na większy turniej (czyt.ponad 1000os) i zająłem świetne miejsce :) Kilka screnów poniżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 22 sty 2009, 23:55

Wielkie gratulacje Grzechu - to już jest naprawdę wielka sztuka - bo wiesz wygrane deadpreza jakoś już tak normalnie przyjmuję hehe.
Ja właśnie stoję przed wyborem, czy zagrać w turku o 100k na paradise-brak-polskiej-licencji! czy sobie odpuścic i wybrać te 150 Euro. Pewnie też z 1000 osób będzie grało i mam nie lada dylemat. W sumie normalnie 150 Euro raczej bym nie przeznaczył na taki turek, ale z drugiej strony wejściówka do niego mnie kosztowała 1 Euro i szkoda by było nie wykorzystać i nie zagrać w takim turnieju.

Dobra już nie śmiecę Ci na blogu - jeszcze raz wielkie graty - teraz będzie bankroll na następne MTT

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 23 sty 2009, 00:28

gratulacje widzialem koncowke turnieju i Twoja niemal bezbledna gre,wiec musialo tu byc dobre miejsce,co do HU to i tak ladnie go dogoniles mimo duzej straty a znam go z wczesniejszych gier i to bardzo dobry gracz,nie udalo sie wygrac trudno,wazne zeby nie miec cisnienia na wynik i grac swoje a na pewno beda dobre wyniki
zapowiada sie ze PKINGS sterroryzuje ipoker Tosiak juz tam kosi na sng Ty zaczynasz mtt,Mazak i ja,Sith tez moze zacznie a jeszcze niedlugo rusza liga na chili wiec na pewno przybedzie nowych graczy,wiec zapowiada sie niezle,niedlugo na ft bedziemy mogli robic deale ;)

Sebola moze sporobuj zagrac nawet jak sie nie uda dojsc do kasy na pewno zdobedziesz duzo doswiadczenia ktore w przyszlosci zaprocentuje

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 23 sty 2009, 00:48

Ja się rozpisywać nie będę. Powiem dwie rzeczy:

Po pierwsze: Wow, gratulacje!

Po drugie: Od dawna Ci się to należało.

Każdy na forum chyba wie, że jesteś jednym z najlepszych graczy tutaj. Mam nadzieję, że ta wygrana to dopiero początek wielkich zwycięstw!

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 23 sty 2009, 01:43

Witam,

Ogladalem Twoja gre w koncowce (zostalo Was chyba 5-6, stack mialem namniejszy albo prawie najmniejszy). Bardzo solidna gra - milo bylo popatrzec. Szkoda ze sie nie udalo w HU - ale przy tych blindach to juz troche loteria sie robi. Cos mi sie wydaje, ze to nie Twoj ostatni FT w najblizszych dniach - i mam duza nadzieje ze przy ktoryms spotkamy sie razem (byle bez deadpreza - bedzie łatwiej) .

Powodzenia

Sith

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 23 sty 2009, 10:05

Dziękuje za miłe słowa :)

Sebola ja myślę że nie warto rezygnować z takiego turka do tego jeśli kosztowało Cię to 1E to w ogóle trzeba carpe diem :) A może akurat wyjdzie Ci turek wygrasz go a nawet jeśli nie to nabierzesz bezcennego doświadczenia :)

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 23 sty 2009, 11:09

Wielkie gratulacje:) Mtt to dla mnie najlepsza forma pokera :plus:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 23 sty 2009, 13:47

Noo, gratuluje Grzechu! :) Bardzo ladny wynik, chociaz szkoda przegranego HU, jak juz Ci sie udalo odrobic straty. Mimo wszystko 800$, pieknie:) Jeszcze raz gratuluje i obys wkrotce powtorzyl taki sukces, tyle ze tym razem 1wsze miejsce!:)

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 23 sty 2009, 23:18

niezle niezle - dwa dni mnie nie bylo a ten szaleje... i to na tym tak nie lubianym i pechowym tonyg ;)

oby tak dalej...

Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 24 sty 2009, 09:13

No ja też jestem pod ogromnym wrażeniem, bo sam ostatnio nie mam się czym pochwalić, a ty taki piękny wynik robisz, nic tylko przyklasnąć! I tak jak Glory napisał - zgadzam się z nim w 100%, jesteś gość, no bo faktycznie deadprez jest po prostu ponad nami wszystkimi ze swoimi wynikami i nie ma się już czym u niego podniecać ( :mrgreen: ), chyba, że zgarnie jakąś dużą "bańkę", hehe!

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 sty 2009, 12:57

Ostatnio gram dużo duble upów.

Teraz rozdanie w którym niby powinienem dać fold ale czy na pewno?

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 25 sty 2009, 13:26

Akurat w tym rozdaniu gdybyś spasował, to i tak trafiłbyś do pierwszej trójki, bo koleś z 99 by wygrał. Ale ja powiem Ci że w takim turnieju double up bym zrobił chyba fold. Nie zastanawiałbym się nad wejściem allin gdyby to był zwykły turniej SNG na 6 osób.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 sty 2009, 13:58

No niby tak ale zobacz co by było gdyby wygrał ten z mniejszym ? Ja automatycznie staje w trudnej sytuacji po sb zostało by mi 860 żetonów blindy były już zabójcze a tak nawet jeśli ja bym przegrał mając te AA to zawsze mógł ratować mnie ten który miał trochę więcej bo i tak bym był 3.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 26 sty 2009, 01:03

Przed snem postanowiłem sobie zagrać jeszcze jednego doubla aby przypieczętować serie świetnych występów pod koniec dnia która pozwoliła mi odrobić straty z brzydkiego poranka ;)

Turek jeszcze w sumie nie dawno się zaczął ja się już trochę nabudowałem więc teraz pozostaje mi tylko czekać na kartę i na to że przeciwnicy sami będą się między sobą eliminować ja jednego wyrzuciłem drugiego przykróciłem więc swoją robotę wykonałem ;)

Teraz niech ktoś mi wytłumaczy o co chodziło temu graczowi?

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, T4-87228992-6
played at "Koblenz" for USD TC from 2009-01-25 18:56 until 2009-01-25 18:58
Seat 1: gapy20 ($1,470 in chips)
Seat 2: GrzechuTGG ($2,360 in chips)
Seat 3: ruiteixeira1 ($1,860 in chips)
Seat 4: juetty1909 ($1,560 in chips)
Seat 5: Bl4ckBelt ($1,395 in chips)
Seat 6: IantunesI ($1,550 in chips)
Seat 7: kejo007 ($1,315 in chips)
Seat 8: keyser.s ($740 in chips)
Seat 9: OotinjaoO ($1,385 in chips)
Seat 10: boypurple ($1,365 in chips)
ANTES/BLINDS
juetty1909 posts small blind ($15), Bl4ckBelt posts big blind ($30).

PRE-FLOP
IantunesI folds, kejo007 folds, keyser.s folds, OotinjaoO folds, boypurple calls $30, gapy20 folds, GrzechuTGG calls $30, ruiteixeira1 folds, juetty1909 calls $15, Bl4ckBelt checks.

FLOP [board cards: TC,JC,9D ]
juetty1909 checks, Bl4ckBelt checks, boypurple bets $30, GrzechuTGG bets $75, juetty1909 calls $75, Bl4ckBelt folds, boypurple calls $45.

TURN [board cards: TC,JC,9D,KS ]
juetty1909 checks, boypurple checks, GrzechuTGG bets $150, juetty1909 calls $150, boypurple calls $150.

RIVER [board cards: TC,JC,9D,KS,8H ]
juetty1909 checks, boypurple bets $1,110 and is all-in, GrzechuTGG calls $1,110, juetty1909 folds.

SHOWDOWN
boypurple shows [ AD,7C ]
GrzechuTGG shows [ QH,4H ]
GrzechuTGG wins $3,015.
SUMMARY
Dealer: ruiteixeira1
Pot: $3,015
gapy20, loses $0
GrzechuTGG, bets $1,365, collects $3,015, net $1,650
ruiteixeira1, loses $0
juetty1909, loses $255
Bl4ckBelt, loses $30
IantunesI, loses $0
kejo007, loses $0
keyser.s, loses $0
OotinjaoO, loses $0
boypurple, loses $1,365

Rozumiem że tamten zbierał do koloru dlatego mocno nie biłem bo i tak by dołożył z doświadczenia wiem że ciągną oni do końca bałem się też AQ u któregoś no ale zagranie boypurple przerosło moją wyobraźnię dokładając bylem pewien że ma chociaż damę... A teraz nie wiem do czego on zbierał...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 26 sty 2009, 01:20

Czekal na 8 :D i trafil
Ciesz sie ze masz takich graczy :D
Napisz jak Ci poszlo ja i tak ogladam USOP wiec troche posiedze na forum :D

Wojtekwm
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Wojtekwm » 26 sty 2009, 01:31

Oskarek_89 pisze:Napisz jak Ci poszlo ja i tak ogladam USOP wiec troche posiedze na forum :D

ogladam? gdzies leci?

A kolo sie zapedzil ;] i mial nadzieje ze nic nie macie :D donknal allina i poszedl... ;]

BTW. Grzechu gratulacje wygrania ponad 8 stowek ;] impressive!

Oskarek

Postautor: Oskarek » 26 sty 2009, 01:53

Wojtekwm, no pewnie.... od 2 dni to juz leci a teraz juz 5 osob zostalo i jest FT na usop.pl masz relacje albo pokertexas

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 26 sty 2009, 02:05

Oskarek_89 pisze:Czekal na 8 :D i trafil
Ciesz sie ze masz takich graczy :D
Napisz jak Ci poszlo ja i tak ogladam USOP wiec troche posiedze na forum :D

Spokojnie zakończyłem go w kasie :) raczej nikt mi nie stawiał oporu a big stacki raczej nie wchodziły sobie w drogę i wzajemnie kosiliśmy leszczy hehe ;) A ja muszę się pochwalić że to chyba 7 double z rzędu zaliczony do tego trafiłem dzisiaj super gracza na HU 10$ rozegrałem z nim 3 gry trzy wygrałem ale czwartej już nie chciał grać i poszedł ;)

Wojtekwm pisze:
Oskarek_89 pisze:Napisz jak Ci poszlo ja i tak ogladam USOP wiec troche posiedze na forum :D

ogladam? gdzies leci?

A kolo sie zapedzil ;] i mial nadzieje ze nic nie macie :D donknal allina i poszedl... ;]

BTW. Grzechu gratulacje wygrania ponad 8 stowek ;] impressive!

Dzięki postaram się aby to nie była moja pierwsza taka wygrana :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 26 sty 2009, 11:55

No to czas na wykres po wczorajszych grach :) Oby dzisiaj było podobnie :mrgreen:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 26 sty 2009, 23:56

No to dzisiaj kolejny dzień pod nazwą "terror graczy ongame ;)" A na dole screen jak terroryzowałem mój stolik w double upie :D A jutro kolejny scren z sharka :)

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 27 sty 2009, 00:54

na hey poker rozegralem sporo duble i niewidzialem aby ktos mial ponad 10k pkt :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 27 sty 2009, 11:38

Wahi pisze:posiadanie big stacka na bublu w DU jest boskie :D
mozna sie bawic jak nie wiem i patrzec jak wszyscy folduja

Wahi ja tam wszystkich wyrzuciłem oprócz bubla chyba :) Od początku ich sterroryzowałem :D Potem to fakt nikt nawet nie próbował mi udowadniać że jest mocniejszy raz przegrałem alina na lucky riverze ale potem oddal z nadmiarem ;d

No i dzisiaj kolejny screen sharka rozegrałem wczoraj 29 gier i dalej udało się utrzymać formę super hot profit to 35$ więc trochę kiepski ale miałem kilka pechowym pojedynków ale najważniejsze że forma nie maleje :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”