GrzechuTG - 2 w 1

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy w Gdańsku pójdzie mi lepiej niż Poznaniu

Czas głosowania minął 03 mar 2009, 20:40

Tak
10
67%
Nie
5
33%

Liczba głosów: 15

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 07 kwie 2008, 12:16

No to czas coś napisać ale ostatnio kiepsko z czasem i dalteog mój blog obumiera :( :) Ale wczoraj zagrałem sobie na cd poker w sumie założenie było takie żeby wejść na chwilke porzucać aliny i się położyć jednak na "nieszczęscie" wszystko wygrywałem i moja przygoda skończyła się dopiero o 1 :D ale było bardzo zabawnie na stoliku fiałowym bo większość już usypiała. Ja tam pamiętam że coś chojny mi opowiadał ale co do końca nie potrafię sobie już przypomnieć heh ;)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 07 kwie 2008, 12:19

Acha dodam że zająłem drugie miejsce a więc ogólnie ostatnio idzie całkiem nieźle wygrana klasyfikacja na tony ;) dwa razy na pudle (1 i 2) i raz przerwany turniej gdy było nas 6 bodajże. Wczoraj ładny wynik bo drugie miejsce dodam tylko że grało ponad 130 graczy więc jest to teraz najbardziej wymagający turniej na forum i być w takim turnieju na pudle to czysta przyjemność ;) Ale dobra koniec się z chwaleniem. Ogólnie to teraz zacząłem pogrywać na tony g może przycaje się na jackpota ;)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 07 kwie 2008, 12:29

GrzechuTG pisze:Acha dodam że zająłem drugie miejsce a więc ogólnie ostatnio idzie całkiem nieźle wygrana klasyfikacja na tony dwa razy na pudle (1 i 2) i raz przerwany turniej gdy było nas 6 bodajże. Wczoraj ładny wynik bo drugie miejsce dodam tylko że grało ponad 130 graczy więc jest to teraz najbardziej wymagający turniej na forum i być w takim turnieju na pudle to czysta przyjemność

ja tam najbardziej nie lubie przekazywać swoich zetonów w niewłaściwe rece >> ale jak widze zrobiłes z nich dobry uzytek :mrgreen:

tak dzis troche poczytałem wpisów na forumowych blogach i musze przyznac ze podsumowania w stylu wygrałem albo przegrałem z fishami NUDZĄ MNIE >> a coraz czesciej takie komentarze sie trafiają

Polak potrafi < mysle sobie wtedy > podgrzewac atmosfere swojej pokerowej wielkości

a przeciez najwazniejsze to znać swoje miejsce w szyku
i między rybami :cry:
tak wiec grzechu >> tutaj plusik dla Ciebie >> bo dla przeciwników bezwzględnie nalezy sie SZACUNEK :mrgreen:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 07 kwie 2008, 14:59

JA tam nigdy nie uważałem się i nigdy nie będę się uważał za wielkiego pokerzystę no chyba żę wygram WSOP :P Ja osobiście szanuje każdego gracza bo każdy zasługuje na szacunek a co do słowa Fish to ja go osobiście nie traktuje go jako obrażę drugiego człowieka jest to słowo potocznie używane w kręgu graczy i jest raczej traktowane już teraz trochę inaczej... JA jeśli kogoś nazywam fishem to nie jest to z mojej strony traktowane jako obraza. Słaby gracz zdarzy się zawsze ale każdy z nas kiedyś zaczynał i grał tak samo....

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 08 kwie 2008, 08:34

:mrgreen: Grzechu mnie słowo Fish równiez nie obraża >> natomiast nudzi mnie nieziemsko >>> bo jest po prostu nadUZYWANE I TO NIE DO KOŃCA przez ludzi którzy rozumieją jego znaczenie

brrrrrr ....chyba nie lubie ryb >> bo jakby nie było z POSTEM mi sie kojarzą...a radost pościć nie lubi > OJ nie :twisted:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 08 kwie 2008, 09:48

Ja ryb też nie lubie :P

Ale dobra trzeba coś o swojej grze napisać a że jestem w pracy i mam trochę luzu to wolny czas spędzam na forum :) A więc ostatnio grywam sobie na tony g wczoraj rownież pograłem troszkę na cd poker z obydwu poker roomow zleciłem wypłatę po 50$ bo trzeba wkońcu coś wypłacić żeby lepiej się grało a stan konta też przyda się powiększyć ;) Na tony g planuje wyrobienie dużej ilości pkt ale co z tego wyjdzie to się przekonamy w nabliższej przyszłości :) Dzisiaj jeśli będę grał postaram się wrczucić kilka screnów z gry bo nie ukrywając to ostatnio się obijam :)

Awatar użytkownika
Mr_Olimp
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mr_Olimp » 08 kwie 2008, 13:22

ladnie ci tam doszlo na unibicie wczoraj, te qqjjj czy jakos tak. ale w nastepnym rozdaniu juz nie miales takiego szczescia :twisted:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 08 kwie 2008, 14:07

chyba coś Ci sie pomyliło ja nie miałem takiego rozdania? Pomyliłeś mnie z kimś a jak coś to doszła mi 2.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 08 kwie 2008, 15:58

No to po powrocie do domu postanowiłem sobie pograć i trafiłem rozdanie które mnie strasznie wkurzyło jak ja nie lubię tak przegrywać... A po tej porażce zrobiłem kilka błedów bo się wkurzyłem :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 08 kwie 2008, 18:26

Jednak dzisiejszy dzień nie było moim dniem... Nie dojść że na żadnym sofcie nie szło i wszędzie przegrywałem to jeszcze w lidze przegrałem;/ Jak nie idzie to po całej lini i z każdej strony... Zawsze miałem wyższy układ na flopie i za każdym razem przegrałem ehh fatalny ten dzień nie dojść że pogoda fatalna to jeszcze nic nie idzie...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 09 kwie 2008, 20:28

No to sobie dzisiaj pograłem... Zagrałem w turnieju na bwin-brak-polskiej-licencji! gra w sumie cały czas się toczyła powoli w pewnym momencie dostaje AK podbijam z x12 BB koleś wchodzi flop 234 check on rais ja alin on call pokazuje QJ turn Q i odpadam:| zostawię to bez komentarza.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 09 kwie 2008, 20:49

No to teraz niech mi ktoś powie czy to źle rozegrałem:

Seat 1: mr jeffdarcy ($24.25 in chips)
Seat 2: ROONEYFTW ($12.25 in chips)
Seat 3: wertzunahme ($34.35 in chips)
Seat 4: maximiliam x ($17.40 in chips)
Seat 5: DEST77 ($24.25 in chips)
Seat 6: Marph22 ($18.10 in chips)
Seat 7: fredbaby ($4.75 in chips)
Seat 8: GrzechuTG ($13.80 in chips)
Seat 9: Lorden88 ($9.35 in chips)
Seat 10: JackP79 ($26.80 in chips)
ANTES/BLINDS
Marph22 posts blind ($0.15), fredbaby posts blind ($0.25).

PRE-FLOP
GrzechuTG bets $1, Lorden88 folds, JackP79 calls $1, mr jeffdarcy calls $1, ROONEYFTW folds, wertzunahme folds, maximiliam x folds, DEST77 folds, Marph22 folds, fredbaby folds.

FLOP [board cards: KC,4S,TD ]
GrzechuTG bets $4, JackP79 calls $4, mr jeffdarcy folds.

TURN [board cards: KC,4S,TD,2S ]
GrzechuTG bets $8.80 and is all-in, JackP79 calls $8.80.

RIVER [board cards: KC,4S,TD,2S,7S ]

SHOWDOWN
GrzechuTG shows [ AH,AD ]
JackP79 shows [ KS,QS ]
JackP79 wins $27.55.
SUMMARY
Dealer: DEST77
Pot: $29, (including rake: $1.45)
mr jeffdarcy, loses $1
ROONEYFTW, loses $0
wertzunahme, loses $0
maximiliam x, loses $0
DEST77, loses $0
Marph22, loses $0.15
fredbaby, loses $0.25
GrzechuTG, loses $13.80
Lorden88, loses $0
JackP79, bets $13.80, collects $27.55, net $13.75

Ehhh mam już dość tych asów wciągu dwóch dni dzięki tej karcie popłynąłem ponad 100$...

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 09 kwie 2008, 21:36

Faktycznie pechowa sytuacja. Bad beat i tyle :roll: : Po flopie koles gral tylko z parą kroli, po turnie liczyl na farta przy rozdaniu piątej karty. AA to mega problem :wink: gdy sie chce wyciagnac troche kasy na pre-flopie to trzeba tez to robic ostroznie by nie sploszyc, potem jak sie kogos dorwie to doi by po riverze taki numer odwalic.

Ja dzis z AA zwatpilem jak flop wszedl 3, 5, 7 i jeden gosc ostro przebijal. Gralem freerolla wiec wszedlem i jak sie okazalo gosc mial tylko 5. Moje szczescie ale taka reka a taki stol...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 10 kwie 2008, 09:09

W sumie przeciwnikowi nie ma co się dziwić że wszedł ja na jego miejscu zrobiłbym tak samo. Mam ostatnio pecha poprostu do karty AA i tyle trzeba uważać jak się z nią gra bo według mnie to najgorsza karta bardzo obłudna już zdecydowanie bardziej wolę KK.

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 10 kwie 2008, 11:54

Widze że troche bankroll sie pomniejszył, ale jesli masz jeszcze troche to zrób sobie przerwe i sie odegrasz:) Ostatnio też tyle przegrałem i nie mam nawet za co sie odegrać;)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 10 kwie 2008, 12:11

TAk właśnie zrobiłem trzeba trochę odetachać w sumie najbardziej zły jestem dlatego że nie przegrałem dlatego że źle coś rozegrałem a jedynie przez brak szczęścia. Ale jak to się mówi raz na wozie raz pod wozem:)

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 10 kwie 2008, 13:09

Chciałbym żebyś skomentował ten przypadek...;) Co zrobiłem źle?

Obrazek

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 10 kwie 2008, 14:01

Wydaje mi się że zrobiłeś wsyzstko tak jak się powinno rozegrać taką reke x20bb potem rais na flopie wszystko zrobione dobrze koles miał podwójnego drawa i liczył na farta miał też więcej kasy więc pewnie jakby przegrał to by go to nie zmartwiło. Co można było zrobić inaczej raczej nic ewentualnie podbić mocniej pre-flop ale pewnie i tak by wszedł może by spasował jakbyś dał alin ewentualnie wszedł by ten który miał AK na ręce. Ja przed wczoraj przegrałem MAjąc AA na rece rais x10 na flopie A mocny rais i turn teżmocny rais koles call i na riverze układa mu się strit niestety pooker jest też loterią i wygrana nie zawsze zależy od umiejętności.

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 10 kwie 2008, 14:13

Najśmieszniejsze jest to że to on dał all in na floopie;) Wydaje mi się że to gracz dla którego 100$ nie ma zbytniej wartości...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 10 kwie 2008, 15:03

Może nie tyle co nie ma znaczenie po prostu pewnie gra na bankrol i ma odpowiednia ilość buyinow więc stracenie jednego czy tam dwóch nie robi na nim wrażenia a jak się okazało tym razem zrobił dobrze i zgarnął niezła pulę. No jak patrzałem to rozdanie to też sie zdziwiłem że to on dał alin może myślał że nie trafiłeś i spasujesz.

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 10 kwie 2008, 16:16

Zresztą dla niego nie miało róznicy czy trafiłem :) nawet gdybym miał jakieś AK jak jeden z przeciwników to by przegrał, liczył się dla niego flush bądz mój fold;)

Dzisiaj dostałem jeszcze 10$ na titanie miałem seta Q(dwie QQ na rence i Q najwyzsza na stole) i typ trafil flush niach niach:) Przenosze się na absolute poker, zobaczymy jak tam mi pójdzie;) Dzięki za koment tak wogle :mrgreen:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 10 kwie 2008, 16:20

hehe spoko to ja dziękuje za miłą konwersację na moim blogu bo raczej nikt tutaj nie pisze więc miło jest z kimś czasem pogadać :) A ja już więcej nie gram na ongame cash table river jest tam magiczny.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 10 kwie 2008, 21:53

Czekałem bardzo długo na ten moment :) Ale w końcu się doczekałem i ułożyłem pokera królewskiego nie pamiętam abym kiedykolwiek ułożył go :) :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 10 kwie 2008, 21:58

no to gratulacje, szkoda tylko że sie przeciwnik wystraszył ale w sumie nie to jest najważniejsze, cieszy mnie to że wogóle widać że ktoś trafia royal flusha, że nie jest to układ mityczny :razz: a po jakim czasie gry w pokera Ci sie ułorzył ??

alves
-#VIP
-#VIP

Postautor: alves » 10 kwie 2008, 22:04

Na pewno fajne uczucie ulozyc Pokera Krolewskiego - taka mala rekompensata po wczorajszych niepowodzeniach :)
teraz juz bedzie duzo lepiej, tylko szkoda ze nie udalo sie z tego ukladu wyciagnac jakiejs wiekszej kasy...
a ja gram, gram i gram i nie moge ulozyc pokera krolewskiego i jak znam zycie to nie uloze...

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”