GrzechuTG - 2 w 1

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy w Gdańsku pójdzie mi lepiej niż Poznaniu

Czas głosowania minął 03 mar 2009, 20:40

Tak
10
67%
Nie
5
33%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 23 maja 2011, 23:14

Huh, pójdę za tłumem i przyłączę się do życzeń, zważywszy że jesteś ode mnie starszy dokładnie 2 lata i... 1 dzień :)
Korzystnych flopów!

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 02 cze 2011, 16:30

Czas na podsumowanie maja. Maj hmm bardzo dziwny miesiąc pokerowy... Hu tragedia najgorszy miesiąc w tym roku chociaż nie miałem za bardzo kiedy go poprawić bo na granie online miałem malutko czasu ze względu na wyjazd do Elfowa i ogrywania miejscowych Elfów. Więc za dużo pisać nie będę jedynie że miesiąc bardzo bardzo pozytywny jeśli chodzi o ogólne wyniki. W końcu to też w maju wygrałem turniej w Ostravie i byłem też blisko wygrania turnieju w Wiedniu ale niestety odpadłem 22 hehe :)

Hu grę w sumie zakończyłem już 21 maja więc za dużo nie pograłem.

Obrazek

MTT jeden dobry wynik na początku miesiąca i potem już za bardzo grać mi się ich nie chciało ;)

Obrazek

Jeśli chodzi o miesiąc po za pokerowy. Super najpierw moje urodziny na których pojawił się Glory i Trabant fajna zabawa. Potem kilka dni u Trabanta i wypoczynek na działce a następnie Wiedeń który wypalił świetnie pod każdym względem w dzień tłuczenie Elfów a wieczorem wypady na miasto :D A na koniec wygrałem wyścig gokartowy z Mr. Jabłońskim i Nowakiem ;d

arnie24
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: arnie24 » 05 cze 2011, 08:00

Przeczytałem cały blog tak samo jak Oskarka :mrgreen: Uwielbiam wasze blogi czytać dzięki temu można coś sie ciekawego dowiedzieć mimo że zaglądałem ostatnio rzadko tutaj;)
Grzechu szacunek i podziwiam cię za osiągnięcia sam niewiem jak ty to robisz :mrgreen:
Ja jestem samoukiem ale daleko mi do wielkich osiągnięć.pozdrawiam.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 08 cze 2011, 21:00

Dzięki arnie za docenienie mojego blogu.

A teraz chciałbym poruszyć temat, który już naprawdę zaczyna mnie trochę śmieszyć. Ustawa... Ciągle gdzieś słyszę że ktoś się boi pisać bo jeszcze go namierzą... Czy wy jesteście poważni czy myślicie że ktoś będzie was ścigał bo wygraliście 1000$ w miesiącu? Jeśli zacznie się szukanie to na pewno od graczy którzy wygrywają po 50 k w miesiącu a w polsce jest takich kilkunastu... Do progu tysiąca za nim dojdą to się dowody przedawnią... Zresztą jakie dowody na jakiej podstawie wam udowodnią że coś wygraliście? Shark równie dobrze mogliście to wszystko przegrać na cashu a to już do sprawdzenia nie jest dopóki pieniądze nie pojawią się na waszym koncie mogą was za przeproszeniem pocałować w dupę... A chyba nikt nie jest na tyle głupi aby ciągle wypłacać na swoje konto bankowe...

Kolejna sprawa ustawa nie powstała po to aby ścigać osoby grające w pokera a po to aby pokazać że poker jest hazardem i ustrzec przed nim bezbronne osoby :mrgreen: Jedyne co się może stać to zakaz grania przez neta bo zablokują ip na Polskę i tylko tyle nikt nie będzie się bawił aby zamknąć kogoś kto wygrał jakieś grosze grając w pokera myślę że w naszym państwie są o wiele większe problemy.

Skoro się boicie ustawy hazardowej to przestańcie uczestniczyć w Hesop bo tutaj jest najłatwiejsza weryfikacja bo każdy przed wejściem musi okazać dowód i się zarejestrować więc taki urzędnik jedzie do kasyna i prosi o listę osób zarejestrowanych z polski w państwa kasynie i już ma wszystkie polskie nazwiska które łamią prawo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Śmiech na sali to co ja teraz po wygraniu Hesopa mam zrobić operację plastyczna albo może wystąpię o status świadka koronnego i was wszystkich wydam :D

Naprawdę robicie z igły widły jak ktoś was będzie chciał namierzyć to was namierzy i tak już w to wdepnęliście hehe Kurcze pewnie zostało mi nie całe 8h na wolności bo wyślę tego posta po 22 a CBŚ nie może mnie zatrzymać w godzinach od 22 - 6 więc cieszę się ostatnimi godzinami wolności.

Chciałem pozdrowić wszystkich i pamiętajcie wysyłajcie mi paczki z zapałkami żebym miał na co grać w więzieniu czasem dorzućcie jakąś talię kart bo pewnie szybko się będą niszczyć a zamierzam stworzyć Polską ligę Pokera Sportowego za kratkami . Mam nadzieję że jakiś strażnik zostanie naszym TD i będzie nam mierzył czas.

W ogóle myślę że powinniśmy na górze strony nad kalendarzem publikować zdjęcia tych których z naszego forum zatrzymają aby każdy o nich pamiętał. Najlepiej też stworzyć jakiś fundusz pomocy aby można było w łatwy sposób odbudować bankroll będąc w więzieniu bo pewnie grind online będzie nie możliwy.

Jeszcze specjalne życzenie do tych którzy znają mnie najlepiej pamiętajcie o jakiś smakołykach ;d Glory dorzuć mi zdjęcie swoich puzzli jak już je ułożysz, Trabant a Ty pozdrów Elfowo ode mnie ;)

Hiro
-#VIP
-#VIP

Postautor: Hiro » 08 cze 2011, 21:14

Jakby co to ja się piszę na tę Ligę (w ogóle lubię jakoś ligi) - kto wie, gdzie człowiek może osiągnąć największy sukces, kto wie... Aha - warto byłoby właśnie wzorem Grzecha pisać kto co lubi najbardziej np. do jedzenia z jakichś smakołyków, jogurtów, batoników czy tym podobnych, żeby potem móc mu podesłać - oprócz pomocy finansowej na odbudowę bankrolla..
Ostatnio zmieniony 08 cze 2011, 21:45 przez Hiro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 08 cze 2011, 21:15

powodzenia Grzechu, nie daj sie scwelowac!

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 08 cze 2011, 21:48

Łamigłówki z grypsery

Czerwony kapturek grypserą:

Dygała krasnaja kaniła przez las na chawirkę do babki Jareckiej. Taschała ze sobą półbańki maryśki i słomiaka szpachlówy. Przylukał ją git wilk multirecydywa. Trzmychnął za drapaka i taki jej bajer wali:
- Gdzie się bujasz, lala?
- Ano stary wapniak wypchnął mnie z kwadrata abym Jareckiej szamańska zatachała.
Wilk oblukał kaniołę szpulasa po sitwie na chawirę, obszamał Jarecką, pierdolnął się na kojo i komarunek świruje.
Wtem wchodzi Czerwonka.
- Babciu, kto Ci takie gały obsztalował?
- A żebym lepiej mogła filować!
Obszamał Czerwonkę i dalej komaruje.
Wtem wchodzi Gajowy z giwerą na ramieniu, jebnął wilkowi fest sznyta na samarze wydobył Jarecką i Czerwonkę i razem batłącha obalili.

Co to znaczy?: Fortepian na kipiszu przyciał buzałę wkitraną w szkit blatu.
Odpowiedź: Strażnicy podczas przesłuchania celi znaleźli grzałkę z żyletek, schowaną w nodze stołowej.

Co to znaczy?: Śmiga pies ze skowyrem i haukacz.
Odpowiedź: Idzie policjany z psem i adwokat.

Co to znaczy?: Jaremu nie podchodzi grablem przekręcać, alej jak ganczają, że taki mikry, to ludzie mózgują, że farmazonem jedzie.
Odpowiedź: Stary nie chciałby za to bić, ale jak mówią, że nie wygląda na mocnego, to gitowcy myślą, że żartuje.

Co to znaczy?: Deczko rydego skitrałem pod pokładem, a moja jarecka gruzinka, wali na skowernię i mnie chla.
Odpowiedź: Trochę złota schowałem pod podłogą, a moja matka, stara prostytutka, poszła na komisariat i na mnie doniosła.

Co to znaczy?: Mąciciel luknął na mnie spod dekla i dał se siana, bo ściął buraka wydziarganego pod lewym lipem.
Odpowiedź: Przywódca git-ludzi spojrzał na mnie spode łba i dał spokój, bo zauważył serduszko wytatuowane pod mym lewem okiem.

A tak na serio - święte słowa - gdziej juz pisalem ze jak ktoś się boi, niech gra 22-6 :-)

Trampp
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Trampp » 08 cze 2011, 22:52

Nie bylbym takim optymista - w tym kraju ZUS moze zrobic niezla afere za 1 niezaplacony grosz i policzyc niezle odsetki od tego - wiec mozliwe jest rowniez ze ot tak nawet przez przypadek dorwia jakiegos gracza mikro i zrobia z niego kozla ofiarnego jako dowod na to ze hazard w sieci jest zly - poker uzaleznia itd

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 09 cze 2011, 00:38

Tak i osądzą kogoś za to że wygrał 15$ ;d Tylko jak taki urzędnik pokaże Ci że to wygrałeś? Nie mieszałbym w to zusu bo tu zupełnie dwie inne kwestie.

Sith jak coś jeszcze znasz to podrzucaj bo edukuje się aby wszystko kumać.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 cze 2011, 01:20

Trampp, nikt Ci za grosz afery nie zrobi, nie przesadzaj. Nie raz cos sie w zusie pomylilem, potem sie doplacilo i z bani, to samo jest ze skarbówką...

Poza tym US czy ZUS dzialaja sobie ponad prawem, gracza micro nikt nie bedzie scigal, bo i tak mu nikt zarzutow nie postawi.

maxaugust
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: maxaugust » 09 cze 2011, 04:52

Dużo gadają, tworzą ustawy, zabraniają gry i co z tego. Grześ ma rację!
Podobnie z piractwem. Niby słyszy się o akcjach w akademikach itd ale czy ktoś z Was doświadczył tego w domu?

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 09 cze 2011, 06:33

Grzechu dobrze prawi, jak dla mnie to nie ma się czym przejmować... Wiadomo, że tylko pod publikę wszystko i nic nie będą robić. Po co się przejmować? Jak dla mnie nic się nie zmieniło...

maxaugust pisze:Dużo gadają, tworzą ustawy, zabraniają gry i co z tego. Grześ ma rację!
Podobnie z piractwem. Niby słyszy się o akcjach w akademikach itd ale czy ktoś z Was doświadczył tego w domu?

Jakich akcjach w akademikach?!

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 09 cze 2011, 06:36

Spiegol pisze:Jakich akcjach w akademikach?!

Policyjnych nalotach za masowe piractwo :)

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 09 cze 2011, 08:46

gama pisze:
Spiegol pisze:Jakich akcjach w akademikach?!

Policyjnych nalotach za masowe piractwo :)

Pierwsze slysze o czyms takim, bez pozwolenia policja przeciez nie wjezdza na akademiki, tam samo jak na miasteczko akademickie nie ma praktycznie wstepu.

Grzechu trzymaj sie, PDW!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 09 cze 2011, 09:13

Przeżyliśmy Ruska, przeżyjemy Tuska ! :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 09 cze 2011, 11:37

:) Wiadomo

A jeśli chodzi o te akademiki to nawet w sąsiednim mieście był taki nalot.

http://www.dobreprogramy.pl/Nalot-na-ak ... ,5904.html

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 09 cze 2011, 15:58

Na wszelki wypadek mozna tez wykupic VPN.Jedynie 10$ za miesiac a zapewnia anonimowosc w sieci.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 09 cze 2011, 16:36

deadprez, ale co Ci da taki VPN? :)
Teraz też jesteś anoniomowy, nie wypłacasz na konto a żaden pokerroom nie udostępni Twoich danych
VPN będzie potrzebny jak rząd jakimś cudem zablokuje nam możliwość grania

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 cze 2011, 16:47

deadprez!!!, Ty żyjesz :razz: :razz:

VPN nie ma sensu - musieliby miec wspolprace pokerroomu zeby znac Twoje IP, a wtedy tez znaliby Twoje dane. Dopiero jakby blokade zrobili to jest to potrzebne

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 09 cze 2011, 18:30

Oskarek pisze:deadprez, ale co Ci da taki VPN? :)
Teraz też jesteś anoniomowy, nie wypłacasz na konto a żaden pokerroom nie udostępni Twoich danych
VPN będzie potrzebny jak rząd jakimś cudem zablokuje nam możliwość grania

Oskarek ale do tego nie potrzeba żadnego cudu to jest bardzo łatwe w wykonaniu w tamtym miesiącu Bułgarów zbanowali.

Dead to jest rozwiązanie żeby grać ale jeśli chodzi o wypłaty to już pojawiłby się problem musiałbyś mieć meldunek za granicą. Bo operator nie może Ci wypłacić skoro mieszkasz w kraju z którego teoretycznie nie możesz grać.

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 09 cze 2011, 19:09

Myslalem ze to jest przekierowanie jakby sie logowalo z innego kraju tam gdzie jest serwer VPN zarejestrowany i ze sie gralo za granicy,ale wtedy lipa z wyplatami.Skoro nie maja jak zmusic pokerroomow to podania tych danych jest dobrze.Kapica pewnie mysli jakie dobre prawo ustanowil i tak jak pisze Grzechu pokazowka odjebana a dalej wszystko jest po staremu i nie ma co siac niepotrzebnej paniki.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 09 cze 2011, 19:29

deadprez Ty lepiej wpadnij na jakiś zlot albo na hesop do Ostravy a nie zamknąłeś się w pokoju i tylko grasz :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 09 cze 2011, 20:28

Jak ktos ma 160k na sharku to pewnie nie chce mu sie jezdzic na takie freerole :P

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 09 cze 2011, 22:16

Widzisz to różni ludzi bo nie liczy się to ile ma się wygrane na sharku tylko to po co się tam jedzie. Obywatel ma 350k na plusie i się pojawia na hesopie jak tylko może. Tylko po to żeby spotkać się ze znajomymi.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 10 cze 2011, 13:30

Widocznie masz problem z wyczuciem ironii

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”