gożkie żale przybywajcie

Zapraszamy do udziału w specjalnym konkursie przygotowanym przez sponsora generalnego forum - comeon-brak-polskiej-licencji!! <br /><br /><b><center>W sierpniu 900 EUR dla forum!</b></center>
PINDUCH
-#VIP
-#VIP

gożkie żale przybywajcie

Postautor: PINDUCH » 26 lut 2013, 21:10

:trophy: Dzięki BAARDZO że dostałem hasło na turniej
końcowe wyniki ligi troszke beda wypaczone ze względu na brak mojego udziału i czuje się troszke oszukany nawet bardzo gdyż;
1.jeżeli chodzi o analizy to było wstaw 5 rąk choc wystarczy 2 konkretne ;) dwie które wstawiłem były kluczowe dla turnieju więc uważam że wystarczyły
2.na facebooku było 51 udostepniej więc powinno być 5 hasłe dla 5 osób o ;)
3.wygrałem 3 turnieje wiec hasło nalezało sie odgórnie ;) :trophy: (żeby walka w klasyfikacji była fear o)
tyle w tym temacie
LONCIK mam nadzieje że wygrasz turek imam kciuki

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 26 lut 2013, 21:22

gorzkie pisze się przez rz ;)

PINDUCH
-#VIP
-#VIP

Postautor: PINDUCH » 26 lut 2013, 21:28

wiciu-ck pisze:gorzkie pisze się przez rz ;)

to było specjalnie rzeby było widzeć :trophy:

PINDUCH
-#VIP
-#VIP

Postautor: PINDUCH » 26 lut 2013, 21:31

Slodziak pisze:PINDUCH proszę Cie... zamiast tracić czas na zrobienie 46 udostępnień samemu! trzeba było napisać 3 analizy...

wygrałeś 3 turnieje, więc w czwartek zagrasz. Dziś można być kiepskim w pokera, ale chętnym do analiz by zagrać.

sprawdz zanim napiszesz ile udostepnien zrobiłem ;)

Na każde 10 udostępnień (zaokrąglanych w górę) losujemy jedno hasło!

nie pisze że przez 1 i tę samą osobe czy przez dwie więc nastepnym razem sprecyzuj bardziej a jak nie to żeby było fer zgodnie z tym co napisane powinno być 5 haseł o tyle

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 26 lut 2013, 21:37

Hahah dopiero teraz zauważyłem udostępnienia na fb :mrgreen: :mrgreen:

Slodziak po prostu PINDUCH rozwalił twój system, nast. razem szczegółowy regulamin bo tak to "nie ma sprawiedliwości" :!:
ja bym strzelił focha z przytupem :)

PINDUCH
-#VIP
-#VIP

Postautor: PINDUCH » 26 lut 2013, 21:40

Slodziak pisze:
PINDUCH pisze:nastepnym razem sprecyzuj bardziej

nie mam zamiaru robić 60 stron regulaminu dla losowania hasła. Jak zawsze ja mam decydujący głos więc warto raczej przyznać się do błędu, aby za miesiąc nei było zdania "w konkursie wykluczony jest udział PINDUCHA" :mrgreen:

najlepiej wyklucz mnie z całej ligii będzie o jednego murka mniej i więcej spokoju na forum
nikt nie bedzie marudził każdy bedzie przytakiwał

szkoda tylko że jak założyłem temat na forum i zapoczatkowałem zbieranie drużyn do comeona i wygrałem 3 turnieje z kolei nie było to nagrodzone vauczerm na comeon-brak-polskiej-licencji! dla aktywnych czy cuś ale już się przyzwyczaiłem do do dyskryminacji czarnuchów dzisiaj to się tylko potwierdza.

na forum wpadam w miare możliwości pomiedzy pracą a rodziną ale i tak coś znaczącego do jego funkcjonowania dodaję ;)

pozdrawiam idę putza czyścić bo grac mi sie już dzis odechciało o :sad:

PINDUCH
-#VIP
-#VIP

Postautor: PINDUCH » 26 lut 2013, 21:41

Sliwa pisze:Hahah dopiero teraz zauważyłem udostępnienia na fb :mrgreen: :mrgreen:

Slodziak po prostu PINDUCH rozwalił twój system, nast. razem szczegółowy regulamin bo tak to "nie ma sprawiedliwości" :!:
ja bym strzelił focha z przytupem :)

a ja nie bo FOCH to (FACHOWE OBCIĄGANIE CHU....)

PINDUCH
-#VIP
-#VIP

Postautor: PINDUCH » 26 lut 2013, 21:43

A udostepnien było 22 :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 26 lut 2013, 21:47

Ludzieeeeeeeeeeeeeeeee!

5 analiz przez cały miesiąc, więc co ma do tego rodzina i praca? Gram jest rozdanie kopiuję, convert i wrzucam na forum. Trudne?

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Re: gożkie żale przybywajcie

Postautor: Loncik » 26 lut 2013, 21:47

PINDUCH pisze:LONCIK mam nadzieje że wygrasz turek imam kciuki

Zrobiło mi się przykro jak przeczytałem, że Cię nie będzie i odpadłem, żeby było uczciwe :)

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 26 lut 2013, 21:48

wygrałeś 3 turnieje z kolei więc forum dało ci ponad 100$, za darmo - w sensie odwdzięczyłeś się aktywnością itp
uważasz, że to niesprawiedliwe? dziwię się
Słodziak ma sporo pracy tutaj i sporo wkłada w rozwój tego forum ja na jego miejscu nawet regulaminu bym nie pisał bo wolałbym ten czas poświęcić na coś innego związanego z forum... a on i to i to robi.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 26 lut 2013, 21:52

monk trochę przesadził w tym turnieju :x

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 26 lut 2013, 21:53

Mara, łatwo mówić rozdanie kopiuje wklejam:D Jak wrzucę rozdanie to od razu po łbie dostane co ja w nim robię, to jest fold pre:D Wiesz jak się tramper musi na starać by znaleźć rozdanie do analizy? :twisted:

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 26 lut 2013, 21:54

wiciu-ck ciekawe czy zwycięzcy np sunday million również uważają że dostali $$$ za darmo ;p

gdzie filmiki z losowania bo też się mogę czuć oszukanym ! haha :D

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 26 lut 2013, 21:55

Soya pisze:Wiesz jak się tramper musi na starać by znaleźć rozdanie do analizy?

Soya chyba jakieś wartościowe ręce też się pojawiają :twisted:

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 26 lut 2013, 21:58

W ogóle to jeszcze chciałem się pożalić jak jest taki temat, że wyrzuciła mnie osoba, która dostała hasło za nic i to jeszcze mając 40% szans :D. Hasło do turnieju to coś cennego i ja bym dawał tylko ludziom, których lubię (czyli sobie) i ewentualnie jakimś 3-4 osobom, z którymi idzie zamienić słówko na FT. Oczywiście za takie zagrywki jak wyżej opisane, osoba otrzymywała by rocznego bana na forumowe. Może wtedy byście się zastanowili pięć razy nim nieuczciwie mnie wyrzucacie z turnieju.

Albo taki Mara. Fajny koleś na stole, myślę sobie będzie z kim pogadać. A gościu go limpuje z monsterem, na co koledze puszczają nerwy i wrzuca stack. Tak nie można. Trochę szacunku!

Edit: Tak na marginesie i całkiem serio, to 5 rąk wydaje mi się za dużo nie dlatego, że ciężko wkleić, lecz dlatego, że nie ma komu tego analizować. Tym bardziej, jak ożywienie jest przed turniejami. Chodzi o naprawdę, fajne i merytoryczne analizy. Jest może z 10 osób, które to robią. Jak 20 osób wrzuci po 5 rąk, to one mają 100 rąk do analizy. No offence, ale 3 byłyby rozsądniejszym kompromisem. A przecież, jak ktoś chce sam z siebie wrzucić więcej, to i tak wrzuci i chwała mu za to.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2013, 22:05 przez Loncik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 26 lut 2013, 22:02

Loncik pisze:W ogóle to jeszcze chciałem się pożalić jak jest taki temat, że wyrzuciła mnie osoba, która dostała hasło za nic i to jeszcze mając 40% szans . Hasło do turnieju to coś cennego i ja bym dawał tylko ludziom, których lubię (czyli sobie) i ewentualnie jakimś 3-4 osobom, z którymi idzie zamienić słówko na FT. Oczywiście za takie zagrywki jak wyżej opisane, osoba otrzymywała by rocznego bana na forumowe. Może wtedy byście się zastanowili pięć razy nim nieuczciwie mnie wyrzucacie z turnieju.

Albo taki Mara. Fajny koleś na stole, myślę sobie będzie z kim pogadać. A gościu go limpuje z monsterem, na co koledze puszczają nerwy i wrzuca stack. Tak nie można. Trochę szacunku!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 26 lut 2013, 22:17

Loncik pisze:W ogóle to jeszcze chciałem się pożalić jak jest taki temat, że wyrzuciła mnie osoba, która dostała hasło za nic i to jeszcze mając 40% szans . Hasło do turnieju to coś cennego i ja bym dawał tylko ludziom, których lubię (czyli sobie) i ewentualnie jakimś 3-4 osobom, z którymi idzie zamienić słówko na FT. Oczywiście za takie zagrywki jak wyżej opisane, osoba otrzymywała by rocznego bana na forumowe. Może wtedy byście się zastanowili pięć razy nim nieuczciwie mnie wyrzucacie z turnieju.

Ty nie wiesz co monk robił wcześniej na naszym stole :D Dostałem hasło za free, racja. Ale dzięki temu motywuje mnie to jeszcze bardziej do jeszcze bardziej aktywnego uczestnictwa na forum. I kurwa akurat jeszcze wpadla bramka -.-

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 26 lut 2013, 22:18

Mara jak mi się trafią 2-3 rozdania do analizy przy obecnym samplu to będzie sporo, bo przecież nie będę wrzucał rozdań typu czy z tym wsuwać pre czy nie :P

Awatar użytkownika
Mayor
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mayor » 26 lut 2013, 22:33

Moje, moje, moje :trophy:

Dzięki za grę.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 27 lut 2013, 01:30

Pomysł z analizami miał jak zwykle szczytny cel: rozwój pokerowy, którego na forum niestety jest jak na lekarstwo.

Co z tego wyszło? Hmm... Nie chcę tutaj na nikogo wjeżdżać, bo nie o to chodzi, ale jeśli ja wrzucam rozdanie do analizy (a przed konkursami byłem jedną z 5-7osób, robiących to w miarę regularnie), to wcale nie ograniczam się do: zagraj, kopiuj, wklej.

Zawsze wrzucam staty potrzebne w danym rozdaniu (przynajmniej w mojej ocenie), a to już muszę przepisać ręcznie, bo pełne widoczne są tylko na replayu i nie da się (chyba że nie potrafię) skopiować ich szybko z okna "view" z HM'a. Na to zawsze schodzi trochę czasu.

Poza tym to jest przeważnie jakieś problematyczne rozdanie, jakiś lvling, coś co może jednak pokazać trochę więcej, niż "valuebetuj set". Albo pytam o konkretny sizing, bo nie wiem czy ten, który zagrałem, jest spoko.

No ale PINDUCH wrzuciłeś do analizy rozdanie z jakimś fishowym gutshotem zagranym tak monstrualnie źle, że się matematyka w książkach przewraca, to trzeba się jednak zastanowić, czy o to w tym wszystkim chodzi. Nic do Ciebie nie mam i jak dla mnie to możesz mieć z automatu hasło do wszystkich freerolli - nie robi mi to zupełnie. Chodzi mi o to, jak traktuje się w tej społeczności pewne wzniosłe idee.

Ja takie "Rozdanie do analizy" uważałbym za po prostu nieważne, bo dla mnie to jest wrzutka na odwal się - miały być min. 2, to będą 2.

I bez offensu do nikogo (akurat tamto rozdanie utkwiło mi w pamięci). Tylko pomyślcie, czy to dla was kara, że wrzucicie rozdanie do analizy, czy motywacja do rozwoju?

Jeśli kara, to pewnie nie potrzebujecie drugiej, trzeciej i n-tej opinii, bo jesteście zajebistymi pokerzystami. Pytanie tylko co zajebiści pokerzyści robią we freerollach z pulą 50-100$...

Edit: aha i jeszcze jedno... Nieraz przewija się temat, że "eksperci" mało się udzielają. Rozdań nagle przybywa, więc potencjalnie jest dla nich robota, ale dalej odpowiedzi w niektórych tematach brak. I teraz pytanie, czy to, że Koczwi, Piotrek czy Ted napiszą coś w moim wątku, to wynik tego, że mam u nich jakieś specjalne względy, czy po prostu warto zadbać o formę, która nie kłuje w oczy, żeby skrócić ich czas przeznaczony na analizę.

Jak widzę temat gdzie ktoś wrzucił historię tekstową, bez pokolorowanych bohaterów rozdania itd. to z automatu to zamykam i mam głęboko w dupie przekopywanie się przez takie love story z NL2. Natomiast jak ktoś wrzuca porządnie sformatowane rozdanie (nie będę tutaj wymieniał z nicków, bo to chyba widać na pierwszy rzut oka), to zupełnie inaczej się to odbiera.

No to tak trochę gorzkich żali ode mnie.

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 27 lut 2013, 01:54

Popieram to co napisałeś w 100%

A co do HM i kopiowania ze statami to z replayera chyba się nie da (albo też nie zauważyłem tej opcji) ale jak klikniesz prawym na rozdanie w raportach to masz tam do wyboru:

Obrazek

Oczywiście nasze forum działa na starym silniku i niestety żeby rozdanie fajnie wyglądało trzeba inaczej opisać karty (dodać : przed).

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 27 lut 2013, 02:37

PINDUCH pisze:1.jeżeli chodzi o analizy to było wstaw 5 rąk choc wystarczy 2 konkretne dwie które wstawiłem były kluczowe dla turnieju więc uważam że wystarczyły

Za to co wstawiles, powinienes dostac ostrzezenie, a nie haslo. Wrzuciles na odwal dwie ręce i się awanturujesz
http://www.pokerkings.pl/zanim-zglosisz ... t13686.htm

drynk pisze:Pomysł z analizami miał jak zwykle szczytny cel: rozwój pokerowy, którego na forum niestety jest jak na lekarstwo.

Pomysly tego typu zawsze skoncza się tylko zwiekszeniem ilosci smieci, a nie wartosciowej treści

drynk pisze:Zawsze wrzucam staty potrzebne w danym rozdaniu (przynajmniej w mojej ocenie), a to już muszę przepisać ręcznie, bo pełne widoczne są tylko na replayu i nie da się (chyba że nie potrafię) skopiować ich szybko z okna "view" z HM'a. Na to zawsze schodzi trochę czasu.

ewentualnie wrzucis .jpg ze statami na imageshack i podlinkowac

I bez offensu do nikogo (akurat tamto rozdanie utkwiło mi w pamięci). Tylko pomyślcie, czy to dla was kara, że wrzucicie rozdanie do analizy, czy motywacja do rozwoju?

Jeśli kara, to pewnie nie potrzebujecie drugiej, trzeciej i n-tej opinii, bo jesteście zajebistymi pokerzystami. Pytanie tylko co zajebiści pokerzyści robią we freerollach z pulą 50-100$...

:D :D :D :D

drynk pisze:Koczwi, Piotrek czy Ted napiszą coś w moim wątku, to wynik tego, że mam u nich jakieś specjalne względy, czy po prostu warto zadbać o formę, która nie kłuje w oczy, żeby skrócić ich czas przeznaczony na analizę.

Rozmawialem o tym niedawno z Toba, koczwim i piotrkiem nawet. Problemem działu analiz jest to, ze czesto pojawiaja sie tam problemy po prostu śmieszne, często co więcej podawane są jeszcze głupsze rozwiązania. Dlatego gracze dobrzy nie beda sie bawili w odpisywanie, bo po prostu traca czas. Ciekawe ręce, rzeczywiscie problematyczne, są dla nich po prostu bardziej interesujące, bo sami tez maja okazje się czegoś nauczyć, coś przemyśleć, coś utrwalić, zweryfikować poprawność swoich readów.

A na podsumowanie - najlepsze rozwiazania są najprostrze - hasla do forumowych freerolli powinny byc dla tych, ktorzy na forumowych platformach grają, generują rake, robią depozyty lub udzielają się merytorycznie. A wszystkie losowania, srosowania, tasowania, zgadywania zawsze będą generować problemy

Hiro
-#VIP
-#VIP

Postautor: Hiro » 27 lut 2013, 07:53

Sith pisze:A na podsumowanie - najlepsze rozwiazania są najprostrze - hasla do forumowych freerolli powinny byc dla tych, ktorzy na forumowych platformach grają, generują rake, robią depozyty lub udzielają się merytorycznie. A wszystkie losowania, srosowania, tasowania, zgadywania zawsze będą generować problemy

No właśnie coś w tym duchu napisałem na pw do Słodziaka, :tak:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 27 lut 2013, 13:07

wiciu-ck dzięki, nie wiedziałem o tej opcji :smile:

Wróć do „Liga Comeon”