Glory blog, czyli zeznania przestepcy

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 11 lis 2011, 21:34

i PLIZ odmiencie sie tymi avatarami bo ja sam sie co chwila myle kto co do mnie pisze.

Odmienimy sie, jak juz sie przyzwyczaicie do tych :D

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 11 lis 2011, 23:26

Ojj tam, potęgą to był SWOS, jak zaglądam teraz i widzę Zanettiego w Interze do tego jeszcze z Carlosem, to aż zal go nie utrzymali jak Javiera, mieli by imho obu najlepszych bocznych dwóch ostatnich dekad.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 12 lis 2011, 09:10

Soya pisze:mieli by imho obu najlepszych bocznych dwóch ostatnich dekad

Chyba Cię poniosło trochę ;) z Carlosem się jeszcze zgodzę, ale Zanetti? to , że piłkarz kultowy i zawsze na wysokim poziomie to nie oznacza, że najlepszy boczny dwóch dekad ;)

Ktoś tam wspominał Mortala na segę - to była gra ! oczywiście MK3 z tymi wszystkimi babylity, animality etc etc ;) A fakt jest taki, że od 98 ISS miażdżył ! ;)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 12 lis 2011, 12:11

ISS niszczyl aż do fify11 teraz to żal nawet grać w pro evo bo jest slabe :D
Mortal trilodżi miazdzyl wszystko!!

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 12 lis 2011, 12:12

Szfiecu, ale sam mi przyznałeś racje "zawsze na wysokim poziomie" ;)
Nigdy nie był najlepszym w danym sezonie ale ci najlepsi przeplatali te zajebiste sezony, kontuzjami czy tez grając zwykła padake.
Tak samo rozpatrując środek obrony, jeśli patrzeć na 80/90 to jednym z pierwszych byłby Matthaus, ale gdy spojrzy się na 90/00, to chyba się tu ze mną zgodzisz ze jedno z pierwszych nasuwających się nazwisk będzie Puyol, w poszczególnych sezonach nie był tym najlepszym typu Cannavaro gdy Włosi wygrali WC, ale czołówki nie opuszczał i przez lata zapracował na swoja pozycje.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 12 lis 2011, 13:54

Soya, juz przedzej bym powiedzial ze skrzydlowym dekady to byl Maldini. A SWOS jasne - to prawdziwa legenda. Dla mnie najlepsza pilka wszechczasow ale to ze wzgledu na klimat Amigi i swietnej grupy kumpli z ktorymi regularnie w sensible naparzalismy.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 12 lis 2011, 15:05

Tez można go rozważać. To tak jak porównanie Maradony i Pelego, tu liczą się osobiste preferencje i zapewne gdyby każdy podał 11 wszech czasów na forum to ciężko byłoby znaleźć dwie identyczne(no chyba ze jacyś fanatycy podadzą obecna ulubiona drużynę)

A Amiga to było coś, zwłaszcza jak po takim gierzeniu w parę osób wychłodzimy na podwórko czy boisko później:)

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 12 lis 2011, 15:18

Amiga taaa swos , mk2 , lemingi , flashpoint Super FROG :D

pamieta ktos cannon fodder :D ? to byla kultowa gra :)!

a potem juz tylko iss i pes ISS PRO EVO 2 to byla gra !! :) w fife nigd y nie gralem wiecej niz 2 mecze i nigdy mnie nie wciagla nie to co pes i tysiace meczy z kumplami :)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 12 lis 2011, 15:49

Haha.. jak czytałem twój post dadzio10, to po pierwszej linijce od razu chciałem dopisać Cannon Fodder :D A tu druga linijka i już jest :)

SWOS pro gra.. Tryb Coach&Player i jazda godzinami... pierwszy zakup zawsze Kanu za 2mln :)

Ale w sumie to jest masa innych kultowych gier.. Nie trzeba było grafy, dźwięku.. wystarczał niesamowity klimat który starczał na wiele godzin gry... Aż bym sobie pograł w takie gierki jeszcze.. coś w stylu Duke Nukem 3D, Dune 2, UFO Enemy Unknown, Settlers 1, Gold Rush, Street Rod... !!!

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 12 lis 2011, 15:59

Ja gdy moja Amiga odeszla do innego wymiaru zostawiłem sobie parę dyskietek, SWOS, 3 dyskietki Cannon Fodder, History Line, super Frog i Settlersi.
Ehh miałem pogrindować ale teraz nie ma opcji by w coś z tego nie pograć:)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 lis 2011, 19:54

GNSPL pisze: Duke Nukem 3D, Dune 2, UFO Enemy Unknown, Settlers 1, Street Rod... !!!

Moja młodość :D
Jeszcze seria Tycoon - przede wszystkim Railroad Tycoon, SimCity, Civilisation :) To były czasy... Nie to co teraz - jakies Texas Holdem co tylko wkurwia człowieka :D

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 12 lis 2011, 20:20

Ale się ciekawy offtop zrobił :P nie ma to jak pokerowy blog :D

Super Frog i Settlers 1 - spędziłem na amidze przy tych grach setki godzin, wymiatają i chętnie bym pograł jeszcze.

Sith, ja od zawsze najwięcej grałem w strategie ekonomiczne, właśnie typu Railroad Tycoon, SimCity, Civilisation, także "miliony" godzin nad tymi grami.

No i do tego od zawsze PES ze znajomymi, aczkolwiek od jakiegoś czasu wciągnęła mnie fifa (11 i 12) i w PESa 11 i 12 nawet nie grałem!! Ja wielki fan serii nawet nie odpaliłem najnowszych PESów żeby je sprawdzić bo fifa mi w zupełności wystarcza.

Obecnie akurat spędzam godziny nad Football Manager 2012 tłukąc sezon oczywiście Manchesterem United! :D już od 2010 co roku w okolicach listopada odpływam nad tą świetną grą. Pogram kilka sezonów Man Utd, a później wezmę się za jakieś ambitniejsze zadanie, np. Bałtyk Gdynia, awans do ekstraklasy i wygranie ligi mistrzów :P ;)

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 12 lis 2011, 22:48

GNSPL pisze: Duke Nukem 3D,

Jak już idziemy tą drogą to nie zapominajmy o pierwszej części Quake'a :) Szczególnie jak się zgasiło światło w pokoju i grało po ciemku, to był dopiero klimat :)

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 12 lis 2011, 23:18

Ja nie zapomnę pierwszego razu z Civka :D

Zaczęło się niewinnie o godzinie 18, gorzej ze miałem ustawiony budzik na 4:35, bo na jakieś zawody jechaliśmy, no i mnie budził zastał przy graniu :P

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 13 lis 2011, 12:37

Moim zdaniem to nie byla jednak kwestia gier, a sentymentu do tamtych czasow ktory w naszych mozgach obrosl do miana ledendy (taki mechanizm jest typowy u kazdego).

Nie uwierze ze ktos by chcial teraz grac w Hisrory Line - gdy na komorke sa bardziej skomplikowane i nie trzeba czekac godzine az komputer sie ruszy :).

dadzio10, ile Ty masz lat ze Ty te gry pamietasz? Bo albo bardzo mlodo wygladasz albo to nie bylo Twoje pokolenie :)

BTW, a gral ktos z was z kumplami w Hired Guns albo w TV Sport Basketball? Bo poza sensiblem to byly u nas 2 pozostale gry imprezowo-kultowe.

Soya , na jakie zawody jechales? Nie mow ze w bieganiu na setke bo dodam Cie na banliste osob z ktorymi sie mam nie zakladac :)

PS. Wczoraj pogralem w troszke w fife i od razu AWANS do 5 ligi!

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 13 lis 2011, 12:55

Berba pisze:Soya , na jakie zawody jechales? Nie mow ze w bieganiu na setke bo dodam Cie na banliste osob z ktorymi sie mam nie zakladac :)

Jesli mnie pamiec nie myli, to była sztafeta 10x 800m :P Poza tym wtedy nie paliłem:P

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 13 lis 2011, 13:31

wlasnie to jest to :)
pamięc kultowych gier :D
Cannona mam nadal naq kompie i nie cieszy jak kiedyś :(
Rick Dangerous czy Bomb Jack Bulder Dash.
kiedyś na comodore mialem taka swietna gre ale nie mogę jej znalezc. to byla zimowa olimpiada np skok przez beczki na lyzwach. byla swietna!!

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 lis 2011, 22:30

Soya pisze:Jesli mnie pamiec nie myli, to była sztafeta 10x 800m

To w bieganiu na setke tez wystarczy na 99% procent spoleczenstwa... Ale jakby sie Sebola zgodzil wystartowac z Toba, to ja moge postawic na niego pare zlotych :D

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 13 lis 2011, 23:08

Nie oszukujmy się z Sebolą, nie miałbym szans, poza tym kiedy ja setkę ostatni raz biegałem? Chyba pod koniec liceum wiec eony temu, licząc w porcjach alkoholu i papierosów, a ówczesne rezultaty dziś wydaja się bajaniem po pijaku.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 14 lis 2011, 00:17

Moim złodziejem czasu była gierka Space Invaders na zxspectrum i w salonach ( barakach ) z automatami też ona była .

Obrazek

Potem Knight Lore męczyłem. Parę lat póżniej na Amige się przesiadłem i railroad tycoon długich kilka miesięcy męczyłem i Civilization to w latach liczyć wszystkie 4 części na PC.
Było tych złodzieji czasu trochę długi by wymieniać.

Ach i noce nieprzespane w Arnhem 8h grania od Eindhoven do Arnhem aby si przebić.Pod koniec gry jakjednostek dużo było to spectrum myślał z 15-20 minut nad ruchami :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 14 lis 2011, 07:51

Co jak co, Amigi ani Comodore na własność nie miałem, ale wolałem automaty i wszystkie gry typu Cadillac and Dinosaurs, Street Fighter, Metal Slug, Double Dragon, Final Fight etc etc ;) poza tym nie było nic piękniejszego niż posiadanie w kieszeni kilku żetonów do maszyny ;)

A na pegazusa to wiadome Contra i inne dziady, ale grał ktoś z was w Battletoads ??!! wojownicze żaby ;) to była gra, prześcigała trochę pegazusa i niestety brakowało opcji save ;) była nie do przejścia hehe

PS: Soya - nie ciągnę tematu piłki bo i tak nigdy nie doszlibyśmy do konsensusu ;) heheh

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 14 lis 2011, 10:48

Swos, Gra wszech czasów, Gordon Watson i Pavel Kuka rulez.
Lazio mogę grać z każdym i każda o sume :mrgreen:

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 14 lis 2011, 12:54

Szfiecu pisze:PS: Soya - nie ciągnę tematu piłki bo i tak nigdy nie doszlibyśmy do konsensusu ;) heheh

I to jest wlasnie ten urok kopanej :)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 25 lis 2011, 14:11

Dzis bedzie tylko link - ale warto przeczytac caly wpis bo jest o ZEN i o Pokerze :)

http://www.typybukmacherskie.org/glory- ... 08,125.htm

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 25 lis 2011, 17:45

lol - mówiłem Ci - używaj jednorazowych albo naucz sie obslugiwac zmywarke!!!

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”