Give Me Cash by CypiS

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 13 lip 2009, 19:35

arek_FJ pisze:cypis83, no i swietny przyklad fisha jakim Ty jestes

ostatnio to na forum udzielasz sie tylko w formie agresji do innych uzytkowników Oskarek, moze zajmij sie swoja gra a nie caly czas komentowaniem innych.pozwol ludziom grac jak chca.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 14 lip 2009, 08:33

Fajnie, że sobie tak wsiedliście na Oskarka, ale analizując te rozdania nie da się ukryć, że ma rację. 90% tych screenów wali rybą. Nie wierzę w mega ready na mikro stawkach. Wchodzenie z any2, podbijanie z marginalnymi bez pozycji, trafione hero calle - takie zagrania nie powinny być premiowane!

Przeciwnie, po to się je wrzuca, by ktoś z większym doświadczeniem je skrytykował. To ma być forum "głaszczemy pajaców po główkach", czy "uczymy się od siebie grać w pokera"?.

Może ton Oskara był za mocny. Ale wypowiedź boleśnie prawdziwa.

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 14 lip 2009, 09:16

wheeny, no i co z tego ze smierdzi ryba? a Ty grasz od zawsze jak pro?to ze kto gra jak gra nie znaczy ze trzeba na niego od razu naskakiwac a oskarek robi to ostatnio czesto wiec nie widze powodow do pisania o 'wsiadaniu na oskarka'..

cypis83
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cypis83 » 14 lip 2009, 10:21

Widze, ze zostalem sklasyfikowany jako FISH i wlasnie o to chodzi- na tym polega moja strategia. Siadajac do stolu musze przekonac graczy, ze nie jestem graczem PRO. Musze im dac namacalne dowody tego, aby w momencie kiedy przyjdzie do kluczowych rozdan zdolac wyciagnac jak najwiecej. Te screeny mialy wlasnie przedstawic Fisha z odrobina szczescia:)

A teraz wczoraj przeszedlem na wyzszy poziom NL 25/50 i powiem Wam, ze to jest to co RYBY lubia najbardziej:) Nie zapomne o kilku Screenach:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 14 lip 2009, 10:36

bartekzet pisze:wheeny, no i co z tego ze smierdzi ryba? a Ty grasz od zawsze jak pro?to ze kto gra jak gra nie znaczy ze trzeba na niego od razu naskakiwac a oskarek robi to ostatnio czesto wiec nie widze powodow do pisania o 'wsiadaniu na oskarka'..

Ja nie gram jak pro i pewnie nie będę tak grał nigdy, albo w każdym razie nie w tej dekadzie. Ale to w ogóle nie jest o mnie.

Jak dla mnie to lepiej na kogoś naskoczyć i dać mu do myślenia, że może faktycznie z jego grą jest coś nie tak, niż go głaskać i dopieszczać, by wychowywać sobie kolejnego donka który będzie robił idiotyczne calle na naszych forumowych turkach.

No i tak jak napisałem, forma Oskarka faktycznie była dosyć sucha. Ale treść poprawna. Więć EV+. I o to chodzi. :-)
Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 10:39 przez wheeny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 14 lip 2009, 10:39

Szybko zmieniłeś stawki, można wiedzieć przy jakim stanie konta? Bo to już nie jest 0.05/0.10 czy 0.10/0.20 gdzie nie trzymając się bankrolla możesz dawać radę spokojnie stan konta kontrolować, 0.25/0.50 to już jednak wcale nie małe stawki i jak nie masz odpowiedniego bankrolla to bardzo szybko możesz popłynąć ;)

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 14 lip 2009, 11:19

bartekzet pisze:arek_FJ napisał/a:
cypis83, no i swietny przyklad fisha jakim Ty jestes

ostatnio to na forum udzielasz sie tylko w formie agresji do innych uzytkowników Oskarek, moze zajmij sie swoja gra a nie caly czas komentowaniem innych.pozwol ludziom grac jak chca.

zmien to mi migusiem, bo to nie moje slowa i nie zycze sobie takiej bezczelnej profanacji.

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 14 lip 2009, 11:47

właśnie ostatnio miałeś bankroll ~100$ więc domyślam się, że jak wchodziłeś na wyższy limit miałeś ~150-200$ i poszedłeś grać NL50 BSS ?xDDDDDDDd

POWODZENIA!

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 lip 2009, 14:55

wheeny, dzieki, moze i za ostro ale taka prawda inaczej do nich nie dotrze
chyba Ty jedyny mnie rozumiesz xD
bartekzet, koles gra podobno juz troche i tak gra? LOL a teraz jeszcze stawki wyzej poszedl no to musi byc Fishem....
Mowilem ze do konca miesiaca zbankrutuje i tak bedzie

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 14 lip 2009, 15:34

Oskarek Ty mnie takimi wypowiedziami dobijasz... Jak to prawda do nich nie dotrze jeśli nie będziesz mu tak ostro jechał? A mi się wydaje właśnie, że jakbyś napisał w miły sposób co ktoś robi nie tak i dał od razu do krytyki porady porządne to wtedy by docierało do ludzi, a jak się im pisze, że źle grają i są fishami to jak ma im to pomóc?? Możesz mi to wytłumaczyć?

Bo jak widzisz tutaj nikt nie pochwala gry cypisa tylko zwraca Mu uwagę na błędy, a Ty nie to, że nie pochwalasz tylko dodajesz nic nie wnoszącą i w dodatku obraźliwą krytykę.

Czy naprawdę tak ciężko jest napisać coś konstruktywnego zamiast śmiać się z czyjejś gry?? Talentu pedagogicznego to Ty nie posiadasz, więc lepiej wstrzymaj się z takimi wypowiedziami bo nic poza dodatkowymi postami nie wnoszą!

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 lip 2009, 16:00

Spiegol, ale nie rozumiesz ze mnie i tak tu nikt nie slucha? :D
Dlatego pisze tak bo i tak wiem ze im zwisa moje zdanie

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 14 lip 2009, 16:13

To może nie pisz w ogóle jak masz tak pisać? Czy nabijanie postów jest silniejsze od tego ? Na żadnym szanującym się forum nie ma takich rzeczy, jesteśmy tutaj po to żeby sobie pomagać i się rozwijać i grać jak najlepiej. Nikomu nie pomożesz pisząć !@%!@% fish, fish, fish ..
Natomiast jeżeli daje przykład CypiS uważa, że zagrał to perfekcyjnie i nigdzie nie popełnił błędu to jego sprawa, nie warto się produkować wtedy, a on się o tym w pewnym odstępie czasu boleśnie przekona, że może jednak warto było posłuchać innych.
Podstawową zasada każdego pokerzysty powinno być to żeby patrzeć na swoją grę krytycznie, analizować ją i starać jak najbardziej udoskonalać, taką tezę CypiS powinien sobie wziąć do serca moim zdaniem.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 14 lip 2009, 16:15

jak nikt nie słucha?a wiele osób odpisuje na twoje posty czy to pozytywnie czy negatywnie ale nie każdy przyzna Ci rację w danym momencie ja tam płakać nie będę że ktoś mi powie że jestem czy gram jak fish :D ale jak każdy bardzo dobrze wie że każda karta może wygrać i to jest najważniejsze a to że gra A5o i zgarnia fishowy zagraniem $ bo ma np lucky river to jest mało istotne każdy gra (jak lubi , jak umie) i nie każdemu zwisa co mówisz bo ja czytam wasze wypowiedzi nie tylko czarnych i niebieskich ale i nowi użytkownicy posiadają wiedzę na temat pokera:) trochę chyba odbiegłem od tematu no ale trochę mają racje że za ostro krytykujesz nowych jak i starych graczy ;] jeżeli to robisz to z klasą :D Pozdrawiam i wysokich lotów :D

cypis83
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cypis83 » 14 lip 2009, 20:54

Jak najbardziej potrafie patrzec na swoja gre krytycznie. Jednak Mi zajelo troche czasu wypracowanie pewnej strategii gry, ktora jak narazie przynosi mi korzysci. Owszem te nioskie karty w kolorze to jest jak najbardziej przyklad Fishowanie i tzw. liczenia na szczescie. Jednak jesli nie placisz za to duzo, ba nawet w niektorych rozdaniach wychodzisz na plus przez co wyprowadzasz z rownowagi przeciwnika i w pewnym momencie jestes w stanie juz nim tak pomanipulowac przy odpowiednich kartach, ze cie ze slabymi kartami sprawdzi przy duzej stawce. Przeciesz tzw. granie ksiazkowe w Pokera zna wiekszosc szanujacych sie graczy, wiec trzeba tak poprowadzic swa gre aby nie ulatwiac w kluczowym momecie read'a przeciwnikowi.

@Spiegol: bankroll- przy bankrollu 151$ przeszedlem na wyzsze stawki.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 14 lip 2009, 21:11

15BI po 20 ... nie podoba mi sie to

Jednak z zalozenia gry SSS 85s zrzucasz preflop nawet jesli masz oddsy ... 20$ w stacku to jednak za malo a Twoj cbet to masakra ?? betujesz za prawie pule majac goly 8high FD i gut shota ?? Bez pozycji na 4 graczy ?? Jezeli ktos ma wyzszego FD to jestes w dupie a z przebiegu gry wynika ze ktos moze miec FD albo cokolwiek
To rozdanie bardzo mi sie nie podoba ... takiego flopa trafisz raz na xxx a i czesciej ktos cos jednak bedzie mial niz nie wiec tak bet na flopie to waste

cypis83
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cypis83 » 14 lip 2009, 21:49

Kilka rozdan z przed chwili. Udowodnie ci MX, ze to wcale nie jest takie zle. Powiedz mi ile wynosi prawdopodobienstwo trafienia 1 karty w kolorze przy 2 na rece i 2 na flopie? Wystarczajaco aby sprobowac. A nawet jesli nie wyjdzie to pozniej przy takich rozdaniach jak to wygrywasz bez niczego:
Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 21:59 przez cypis83, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 lip 2009, 21:53

cypis83 pisze:Kilka rozdan z przed chwili. Udowodnie ci MX, ze to wcale nie jest takie zle. Powiedz mi ile wynosi prawdopodobienstwo trawienia 1 karty w kolorze przy 2 na rece i 2 na flopie? Wystarczajaco aby sprobowac. A nawet jesli nie wyjdzie to pozniej przy takich rozdaniach jak to wygrywasz bez niczego:

Na pewno mniejsze niz to ze zbankrutujesz do konca lipca i ze w końcu "TRAWISZ" na downswing

cypis83
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cypis83 » 14 lip 2009, 21:57

Inne rozdanie z pzred chwili. Kolejna totalna Fisherka,ale przeciwnik juz tak zdezorientowany, ze sie poddaje. Brak reeada gra niskie i wysokie nie wiadomo jak Go czytac. Takie sa opinie graczy an moj temat a Ja gram swoje i tyle.

P.S. Oskarek juz to slyszalem, spokojnie nie zapomne przedstawic Ci mojego bankrolla w sierpniu.

cypis83
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cypis83 » 14 lip 2009, 22:09

A wiec tak podpowiem, ze szansa na trafienie koloru jest 35%. Ostatnie rozdanie na dzis bo tym wlasnei koncze gre, wychodzac na plus 24$ z dzisiejszej sesji.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 lip 2009, 22:16

cypis83, nie musisz pisac posta pod postem wystarczy edytowac a po 2 kazdy wie ile to %....

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 14 lip 2009, 22:27

cypis ok ... ale w 5 way pocie nie rzdko trafisz flush na flush i te swoje 8 high to wiesz ... a poza tym musisz najpierw trafic te FD na flopie ... nie ??

A co bys zrobil jak ktos by Cie raisnal ??

cypis83
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cypis83 » 14 lip 2009, 23:02

spasowal. Jesli jest raise to dziekuje, jedynie za stawke bb jestem w stanie zobaczyc flopa. Chyba, ze jestem na sb i ktos raisuje to 3xbb a mam mocne przeczucie, ze probuje krasc to czasem zaryzykuje zobaczenie tego flopa. Jednak glownie pass, nie jestem samobojca:)

Zas jesli chodzi o Raise po flopie to podobna sytuacja. Kalkuluje z czym przeciwnik gral wczesniej i z jakiej pozycji zaczynal to rozdanie i wtedy podejmuje decyzje. Zwykle raczej fold, ale to wszystko zalezy.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 14 lip 2009, 23:22

cypis83 pisze:Zas jesli chodzi o Raise po flopie to podobna sytuacja. Kalkuluje z czym przeciwnik gral wczesniej i z jakiej pozycji zaczynal to rozdanie i wtedy podejmuje decyzje. Zwykle raczej fold, ale to wszystko zalezy.

Wiec warto robic cbet za 30% stacka ?? bez pozycji w 5 way pocie ??mi tam nie przeszkadza Twoj bet ... cbet to podstawa ale nie na tylu graczy bez pozycji majac 8 high i nie pelny stack ... sory ale wg mnie nie bedziesz mial readow na 4 graczy bedac bez pozycji w takiej puli gdzie byl minibet chocbys i byl negreanu ... na wiekszosc raisow sie zwijasz bo musisz pojsc all in a jesli dostaniesz call na flopie to Twoj 2nd barrell oznacza zawsze all ina bo pula to juz bedzie ok 20$ a Tobie w stacku zostaje 12$ a wiecej turnow nie tafisz niz trafisz ... celem gry SS jest gra pusz fold ... jezeli nie byles agresorem pre flop to wszelkie drawy a juz szczegolnie OOP rozgrywasz pasywnie ... oczywiscie kazdy gra jak chce i mi tez zazwyczaj lepiej sie gra OOP ale nie cos takiego ... jak chciales betnac to 4$

cypis83
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cypis83 » 14 lip 2009, 23:46

rzeczywiscie za duzy ten bet wyszedl, ale szybko ruszylem suwakiem. Mial byc szybki i zdecydowany i taki wlasnie wyszedl. Tymbardziej ,ze jakby nie patrzec to outs'ow bylo sporo bo az 12 kart bezposrednich dajacyh mi Nutsa czyli 45%(street/colour). Dodajac do tego mozliwosci dobrania do 2par/trojki tak ekstremum a co daje to kolejne jakies 8% czyli jak dla mnie gramy. Tymbardziej, ze zawsze wystawiam tyle kasy z iloma jestem w stanie sie pozegnac kalkulujac ryzyko do mozliwosci wygranej. Po takim flopie koles z AA na reku mialby nie mala zagwozdke. Ludzie potem mowia ze maja Bed Beat'a a to dla mnie jest na wlasne zyczenie przy takim stanie rzeczy. Moze to tylko moja popieprzona logika, ale poki sie na tym nie zawodze to gram.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 14 lip 2009, 23:55

Dobra rozumiem jak trafisz ale masz stack tylko na 2 rundy takiego betowania ...

Przeciwko AA i kazdej over masz 48% coin flip przeciwko 44 masz 40% nawet mniej bo 5 wypada czyli 32% ... i chyba zapomniales ze ktos moze grac niskie connectory albo one gappery w takim pocie ... 65 54 64 75 ja grywam np 74 czesto i jestes w dupie i wspomniany FD ktorego jak widze bardzo unikasz komentowac ... zauwaz ze to jest minibetowalna pula ... tutaj mog ktos grac z KcTc ba nawet Jc9c .. z niskim pocketam na kazdej pozycji ( set )lub trapowac z over ... jezeli to Ci sie kalkuluje ok ale duzo ryzykujesz ... nie mozesz zalozyc nic pewnego

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”