Gdzie grac zeby tego uniknac?

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
OloPK
-#aktywny
-#aktywny

Gdzie grac zeby tego uniknac?

Postautor: OloPK » 26 paź 2009, 16:24

Turniej 5 e rebuy 1000 gd . moja Lapa AA na BB co bardzo mnie cieszy widze ze goscik jeden podbija a kolejny zaraz po nim (co prawda short stack ) ale zagrywa allin , ktory ja przebijam swoim aby wyrzucic z rozdania dogvila . przeciwnik pokazuje 54 suit i oto prosze flop ->

Obrazek

. lubie b2b ze wzgledu na to ze to szybki soft , nie lubie bo bardzo czesto zdarzaja mi sie tam tego typu cuda . Natomiast wiadome ze na swiecie jest pelno debili ktorzy chetnie zagraja allin z niczym pewnie nawet specjalnie nie liczac na zwyciestwo tylko po to aby moc zaraz zrobic rebuy i znowu trzasnac allina :[

niby zostalo mi jeszcze ponad polowa stacka ale postawilo mnie to w bardzo trudnej sytuacji . Od tej pory czekalem na cos wysokiego , nic nie spadlo az wkoncu na utg pojawia sie AJ suit , decyduje sie na allin aby chociaz zebrac blindy chociaz spodziewam sie call z nadzieja na nieco szczescia i oto co mnie spotyka , zwroce tylko uwage na to ze ten gosciu co w tej chwili na bb byl zagral allin po flopie a ten drugi nie myslac dlugo robi call!

Obrazek

Marek1978
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Marek1978 » 26 paź 2009, 16:38

Mi też zdarzają się tego typu kwiatki i to nie tylko w tej sieci. Należy się do tego ustosunkować i uważać. Takie moje zdanie.

Awatar użytkownika
m509716
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: m509716 » 26 paź 2009, 16:58

Ta druga sytuacja to raczej standard, dałeś all in i później działo się co chciało, a że zagrał koleś z K5 i wygrał to fart fisza a i tak by wywalił cię koleś z parą 8 gdyby on nie dał call. Co do drugiej sytuacji to już tutaj ładnie można się wkurzyć i rzucić czymś w monitor, ja sam często tak właśnie przegrywam i nie wiem skąd oni mają takiego farta.

tomziom
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: tomziom » 27 paź 2009, 16:09

Zeby uniknąć bad beatów to musisz chyba wcale nie grać... W tej 1 sytuacji masz 80% szans na wygraną, więc jednak 1 na 5 takich sytuacji przegrasz! Z asami też się nie zawsze wygrywa... Nawet w grach na żywo takie rzeczy się zdarzają, a że tutaj wpadło mu akurat na flopie, no to bywa... :)

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 27 paź 2009, 16:29

wlasnie zadziwiajace jest jak narzekacie na tzw. bad beaty; to normalne; majac ako na 27s masz 63 do 27; majac aa na 54s masz 78 do 21 na 54o masz 83 - 17; 17 to malo ale nie zero; statystyka to trzeci rodzaj klamstwa ale w zarcie ;) na 10 000 tys rozdan dostajac asy 100 razy musisz mniej wiecej 15 razy przegrac przy all in pre flop a pozniej nawet czesciej jak nie wywalisz innych z rozdania tylko wejdziesz w multipota;

dajesz all in z aj to przy 2 innych graczach masz okolo 44% na wygrana a z tymi konkretnymi rekoma miales 41% pre flop, bo Ci zabral outa jednego, wiec tu szalu nie ma;
ludzie czesto narzekaja na takie rzeczy ale najlepiej grac pewne rece ktore sa silne po flopie, a nie narzekac pozniej;

a co do pierwszego rozdania to pomyslal pewnie ze ma 35-40% i chcial zobaczyc ile ma szczescia danego dnia; trafil na wysokiego pocketa i wygral; bywa...

Wróć do „Bad beats”