Gazetka pokerowa

Wiadomości, informacje, poker w TV...
ramzi

Gazetka pokerowa

Postautor: ramzi » 28 kwie 2009, 20:39

Nie wiem, czy mogę umieścić na tym forum ten temat, ale proszę popka o wyrozumiałość, jeśli łamię jakiś punkt regulaminu. Otóż chciałem ogłosić, że 15 maja rusza nasza gazeta pokerowa, będzie to ezin wydawany co miesiąc, w formacie .pdf, darmowy dla wszystkich(dzięki reklamom poker roomów), którzy tylko będą mieli ochotę ściągnąć. Z czasem przejdziemy na pismo drukowane, które również będzie za darmo! Tak reklamy pozwolą również i na to.

Co w tym się znajdzie? 80 stron strategi, wywiadów, artykułów, relacji poświęconych pokerowi, głównie w polskim wydaniu. Pierwsza gazetka robiona przez Polaków, dla Polaków, 100% o pokerze.

15 maja zamieścimy linki rapidshare i inne, z których będziecie mogli ściągnąć i poczytać nasze pisemko.
Jeśli ktoś chciałby znaleźć się w redakcji, proszę pisać na gg 5008539

Pierwsza okładka pisma, nie najlepsza, bo przecież dopiero co startujemy, proszę o wyrozumiałość, początkowy CardPlayer miał dużo gorsze:

Obrazek

DaBULL23
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: DaBULL23 » 28 kwie 2009, 20:48

Gratuluje!!
Świetna inicjatywa!!
Z niecierpliwością czekam na link do pierwszego numeru :cool:

ramzi

Postautor: ramzi » 28 kwie 2009, 21:02

Oczywiście okładka się zmieni do 15 maja, nieznacznie, ale zostanie dopracowana...

Artykuły właśnie w produkcji, wywiadów też parę mamy w zanadrzu, bo po co wertować strony internetowe, kiedy można mieć ogrom wiedzy za darmo w pdfie ...

ramzi

Postautor: ramzi » 29 kwie 2009, 13:05

Update okładki, ta chyba lepsza :) i jest już nazwa pisma, mianowicie All In Magazine
Obrazek

ramzi

Postautor: ramzi » 29 kwie 2009, 13:06

Dlaczego nie można edytować?:(

Obrazek

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 29 kwie 2009, 16:42

Siema
Rzeczywiście świetna inicjatywa. Z ogromna przyjemnością poczytam jednak jeśli mogę wyrazić swoją opinię to na tej okładce tematy artykułów są jakieś takie....
Proponowałbym zostawić w takiej formie jak wcześniej tylko zmienić czcionkę na bardziej czytelną.
Pozdrawiam

ramzi

Postautor: ramzi » 29 kwie 2009, 16:43

oczywiście, zmiany będą cały czas, pracujemy nad tym, do 15-20 maja mamy czas...:)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 kwie 2009, 17:26

Rewelacja! czekam na pismo!

Palnik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Palnik » 29 kwie 2009, 17:31

dobry pomysł jak artykuły będą profesjonalne to na pewno wam się uda
życzę sukcesów i czekam na gazetkę

Oskarek

Postautor: Oskarek » 29 kwie 2009, 17:32

ramzi, zapowiada sie ciekawie :) powodzenia

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 29 kwie 2009, 21:11

Tak jak to już Palnik napisał jeśli gazetka będzie miała artykuły na poziomie (nie będzie o niebie i o chlebie tylko o pokerze i tematach mocno związanych z nim) to przypuszczam że może bardzo szybko zdobyć rzeszę fanów (jak i ludzi którzy sami będą chcieli się w niej wykazać).

Swoją drogą mógłbyś zainteresować się (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś) zawiązaniem współpracy z Polska Federacja Pokera Sportowego skoro to w zamierzeniu polska gazetka dla polaków...

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 kwie 2009, 21:25

falkor81 pisze:Polska Federacja Pokera Sportowego

oni niech sie lepiej zajma lobbowaniem wsrod politykow...

ramzi

Postautor: ramzi » 29 kwie 2009, 21:49

Współpraca jest na razie z jednym z serwisów pokerowych, jedną dosyć znaną osobą(kontakty też są z paroma innymi), niezbyt znanym w Polsce poker roomem(tu mogę zdradzić-BigBet), ale to wszystko nie wpływa w żaden sposób na merytoryczną zawartość. Po prostu wymienieni dają kasę na zagospodarowanie jednej strony ich reklamą. Pozwala to udostępniać czytelnikom za darmo gazetkę. Do niedzieli przygotowana będzie 1/2 artykułów.
Rozwiewając wszelkie obawy, gazetka nie będzie biuletynem reklamowym. Z 80 stron na reklamę poświęcimy góra 5 stron, ale pewnie będą 3-4.

Destro
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Destro » 30 kwie 2009, 00:52

Musze powiedziec, ze jestem pod wrazeniem :) Swietna inicjatywa! Jestem bardzo ciekawy jak to wszystko bedzie wygladalo od srodka. Z niecierpliwoscia czekam na pierwszy numer. Powodzenia i wytrwalosci!

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 30 kwie 2009, 01:10

Brawo za inicjatywę ! Więcej gazet o pokerze to będzie się zmieniało ogólne nastawienie społeczeństwa do pokera.
Nie chce głupio się mądrzyć, ale jeśli wygląd okładki to jest jedynie wersja demonstracyjna to ok. Z reguły nie powinno być tyle kolorów podtytułów, różnych fontów, oraz czcionek. Także te rozmieszczenie podtytułów jest kiepskie.
Jak coś to mógłbym w wyglądzie takiej okładki pomóc

ramzi

Postautor: ramzi » 30 kwie 2009, 06:58

to tylko wersja robocza, alfa... :) okładkę zlecamy grafikowi...

spak
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: spak » 04 maja 2009, 21:39

mozecie napisac ile ta gazetka bedzie 'wazyc' bo bym chetnie roczna prenumerate na poczte zamowil ;)

ukie
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: ukie » 04 maja 2009, 23:25

Oby caly projekt wypalil :) Z pewnoscia sciagne i przeczytam.

ramzi

Postautor: ramzi » 08 maja 2009, 07:18

Projekt wypali, zawartość merytoryczna zrobiona już w 75%, chciałbym jednak przesunąć projekt w czasie, pierwszy numer 1 lipca... z powodu banalnego, nie chcemy wypuścić tzw. szitu i moja sesja egzaminacyjna, informatyka trudny kierunek, a nie chcę później płacić za poprawki...

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 08 maja 2009, 11:04

w takim razie pozostaje czekac z niecierpliwoscia i zyczyc powodzenia w sesji

spak
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: spak » 08 maja 2009, 11:15

ramzi pisze: z powodu banalnego, nie chcemy wypuścić tzw. szitu i moja sesja egzaminacyjna, informatyka trudny kierunek, a nie chcę później płacić za poprawki...

widze nie tylko ty jestes z tej branzy i podobnym problemem :tak:

rahzell
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: rahzell » 08 maja 2009, 22:05

ramzi pisze:Projekt wypali, zawartość merytoryczna zrobiona już w 75%, chciałbym jednak przesunąć projekt w czasie, pierwszy numer 1 lipca... z powodu banalnego, nie chcemy wypuścić tzw. szitu i moja sesja egzaminacyjna, informatyka trudny kierunek, a nie chcę później płacić za poprawki...

Bardzo dobre podejście, tak trzymać!:)

Generalnie start jest wg mnie najważniejszy, tak na prawdę jeśli komuś się za pierwszym razem nie spodoba, to mała jest szansa, że ściągnie coś po raz kolejny.

bless

Awatar użytkownika
raper111
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: raper111 » 17 maja 2009, 12:18

jeśli sie wam uda mozecie to wypuścić w EMPIKACH :mrgreen: :mrgreen:

Michal
-#VIP
-#VIP

Postautor: Michal » 17 maja 2009, 13:39

15 maja juz minal kiedy mozna sie spodziewac linku?

Witnes
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Witnes » 17 maja 2009, 13:40

ramzi pisze:Projekt wypali, zawartość merytoryczna zrobiona już w 75%, chciałbym jednak przesunąć projekt w czasie, pierwszy numer 1 lipca... z powodu banalnego, nie chcemy wypuścić tzw. szitu i moja sesja egzaminacyjna, informatyka trudny kierunek, a nie chcę później płacić za poprawki...

Tak jak pisze, 1 lipca^^

Wróć do „Wiadomości pokerowe”