[FR] [NL] FT, 6handed, AK

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

[FR] [NL] FT, 6handed, AK

Postautor: Mlody » 18 lip 2009, 06:55

Witam mam oto taki dylemat z wczorajszego turnieju:

Aranżacja Miejsc:

lienj72 jest na miejscu 1 z 6942.
chachoo jest na miejscu 2 z 37166.
spitzi555 jest na miejscu 4 z 76535.
lensan61 jest na miejscu 5 z 102868.
ddduuui jest na miejscu 8 z 118595.
pawel87K jest na miejscu 10 z 54894.
lienj72 składa stawkę opiewającą na 600.
chachoo składa stawkę opiewającą na 600.
spitzi555 składa stawkę opiewającą na 600.
lensan61 składa stawkę opiewającą na 600.
ddduuui składa stawkę opiewającą na 600.
pawel87K składa stawkę opiewającą na 600.

Złóż Stawki w Ciemno:

Przycisk jest przy miejscu 4.
lensan61 składa stawkę małą w ciemno opiewającą na sumę 3000.
ddduuui stawia stawkę dużą w ciemno opiewającą na sumę 6000.

Rozdaje Karty Własne:

lienj72: -- --
chachoo: -- --
spitzi555: -- --
lensan61: -- --
ddduuui: -- --
pawel87K: Ks Ah

Przed-flop:
pawel87K podnosi 12000.
lienj72 składa.
chachoo składa.
spitzi555 podnosi 75935.
lensan61 składa.
ddduuui składa.
pawel87K :?: :?: :?:

Ok wiec zacznijmy od mojego kijowego mini raisa, wszystko przez ten zrypany soft i smieszne przyciski itp., po prsotu mozna to uznac za miss click bo chcialem jak najbardziej normalnie podbic o 3bb :evil:

Pomijajac ten fakt, co przemawia tutaj za tym zeby sprawdzic a co zeby spasowac?

Mamy shorta, ktory ma tylko 1bb i za chwile odpadnie, roznica miedzy 5 i 6 miejscem to zaledwie 60$ (ok 170$ i ok. 230$), a nagroda za pierwsze to ponad 1k.

Na kolesia mam tyle ze niedawno zabladzil w all ina z AT wiec obstawiam go na AT+ co dla mnie jest idealne ew niska parka - coin flip.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 12:43 przez Mlody, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 18 lip 2009, 08:17

Jak widać dla Ciebie ta różnica między 5 a 6 miejscem nie jest duża, więc grałeś w tym turku o zwycięstwo. A skoro obstawiałeś go na AT+ to chyba w większości przypadków masz przewagę, a w najgorszym będzie coin flip. Więc jak dla mnie sprawdzenie tego allina jak najbardziej poprawne.

Chociaż na blogu już się zdradziłeś że przegrałeś to przeciwko 66, chyba że to inne rozdanie:P Ale ja nawet jakbym wiedział że ma to 66 to i tak pewnie bym go sprawdził. W końcu po wygraniu tego zostałbyś chip leaderem i zostało by dwóch short stacków.
Powodzenia w kolejnym turnieju.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 18 lip 2009, 12:22

według mnie to nie masz co podbijac o 3bb masz zaledwie 9 BB wchodzisz all i tyle tu nie ma co zabardzo filozofowac zgarniasz blindy i to jest 1/6 Twojego stacka wiecej
co do samego sprawdzenia bje Cie AA, KK a Ty bijesz AT AQ AJ z KQ nawet moglby wejsc, reszta to flip wiec easy call :)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 18 lip 2009, 12:36

olczykandre pisze:według mnie to nie masz co podbijac o 3bb masz zaledwie 9 BB wchodzisz all i tyle tu nie ma co zabardzo filozofowac zgarniasz blindy i to jest 1/6 Twojego stacka wiecej

No tak tylko ze biorac pod uwage shortstacka ktory w najblizszych kilku rozdaniach poleci nie chcialem ryzykowac i zgarniecie blindy+ante by mnie satysfakcjonowalo;) Ale all ina tez sprawdzilem bez problemu.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 18 lip 2009, 21:30

olczykandre pisze:według mnie to nie masz co podbijac o 3bb masz zaledwie 9 BB wchodzisz all i tyle tu nie ma co zabardzo filozofowac zgarniasz blindy i to jest 1/6 Twojego stacka wiecej
co do samego sprawdzenia bje Cie AA, KK a Ty bijesz AT AQ AJ z KQ nawet moglby wejsc, reszta to flip wiec easy call :)
pozdrawiam

Wg mnie myslenie all in albo fold akurat tutaj jest bledem ... co do podbicia radze samemu wpisywac ja bym podbil do 15k i czekal co do all ina przeciwnika za malo danych jedna reka to sam wiesz zero informacji ale Twoje niskie podbicie moze dla niego oznaczac slaba reke ... dodatkowo znjaduje sie na dosc uprzywilejowanej pozycji BTN ...

Na niekorzysc callowania wskazuje Twoja pozycja ... podbiles z UTG i dostajesz insta all in ... nie wiem jak czesto grales i jak grales ale spot imo nie nalezy do latwych ... masz shorta jezeli nie zalezy Ci na roznicy miedzy miejscami to w moim odczuciu pchasz sie w coin flipa rzdziej pokarze AJ/Q wg mnie niz pocketa ... Jezli grasz o win to call i modl sie o Ax albo coina a jesli zalezy Ci na lepszym pewnym miejscu bylbym sklonny to foldnac ;)

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 19 lip 2009, 20:04

zgadzam sie z olczykiem - allin preflop. wszystkich zastanowi to ze podbijasz z utg i sprawdza cie tylko premium rece QQ+. skoro juz podbiles tyle, dostales reraise - dajesz call z wielu powodow, ale przede wszystkim dlatego ze jestes juz lekko commited..

chyba ze grasz na przetrwanie, ale to bez sensu.. 40k to M~=3 wiec raczej za duzo bys nie pogral.. jaka ty chcesz reke do podwojenia sie w twojej sytuacji?

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 19 lip 2009, 20:11

nic dodac nic ujac all in prefloop i tyle
wysokie ante
blindy tez spore nie wiele
masz stacka na 5-6 rozdan wiec kradziez all inem prefloop puli to jedyne wyjscie
nie ma co cczekac na AA czy KK
ja all in na twoim miejscu

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”