Frerolle - czyli jak zbudować swój bankroll od zera.
-
ebociek
- -#pretendent

Frerolle - czyli jak zbudować swój bankroll od zera.
Witam serdecznie, swoją przygodę z pokerem zacząłem niedawno od gry na wirtualne $ na bwin-brak-polskiej-licencji!. Czytałem trochę forum te i inne miejsca wszyscy mówią, że swój bankroll można zbudować grając darmowe freroll-e. Albo bwin-brak-polskiej-licencji! nie daje takiej możliwości (1 płatne miejsce i 3 000 osób) albo ja nie umię ocenić prawidłowo sytuacji. Wkońcu zacząłem grać double or nothing.
Pztanie do Was : gdzie można znaleźć najkorzystniejsze freerolle w których cokolwiek idzie wygrać.
Z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Pztanie do Was : gdzie można znaleźć najkorzystniejsze freerolle w których cokolwiek idzie wygrać.
Z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie wszystkich pozdrawiam.
- wheeny
- -#zasłużony

Najkorzystniejsze są forumowe. W tej chwili dla początkujących forumowiczów jedynie freeroll wakacyjny oraz liga i4poker są dostępne - reszta dla bardziej zaawansowanych rangą (ponad 100 postów). W dziale freerolle widocznym powyżej 20 postów są też hasła do zewnętrznych, zamkniętych freerolli. Jest także liga high stakes - walka o wejściówkę do turnieju wartą $54. Ale z miesiąca na miesiąc ligi się zmieniają, także warto być aktywnym na forum i piąć się w górę. Tylko to nie oznacza, że trzeba wysyłać 10 postów zawierających jedno zdanie codziennie. Wszystko z głową.
Polecam założyć konto na i4poker i na titan lub ocean używając linków forumowych. Dla początkujących dobre są także promocje bezdepozytowe, ale szczegółów tutaj raczej nie znajdziesz, bo to konkurencja dla forum. Poszukaj w google o nich.
Załóż też konto z linka forumowego na chili poker - obecnie trwa tam cykl freeroli wakacyjnych dla Polaków.
Polecam założyć konto na i4poker i na titan lub ocean używając linków forumowych. Dla początkujących dobre są także promocje bezdepozytowe, ale szczegółów tutaj raczej nie znajdziesz, bo to konkurencja dla forum. Poszukaj w google o nich.
Załóż też konto z linka forumowego na chili poker - obecnie trwa tam cykl freeroli wakacyjnych dla Polaków.
-
ebociek
- -#pretendent

Zastanawiam się również nad wpłaceniem depozytu do nowego serwisu z dobrym bonusem. Wtedy grająć DoN (przy np. 100% bonusie do 100$) z wpisowym 1,2 $ musiałbym zająć płatne miejsca 50 razy na 166 (50 * 2 $ = 100$ czyli tyle ile bym wpłacił). Przyjmując 5/10 turniejów w płatnych miejscach jest już to 66$ zysku.
Jak to ma się do obrotu ? Czy turnieje sit and go nie liczą się do obrotu lub trzeba by ich było zagrać tysiące ?
Z góry dzięki za odp.
Mam nadzieję, że moje wypowiedzi będą na poziomie tego forum
Jak to ma się do obrotu ? Czy turnieje sit and go nie liczą się do obrotu lub trzeba by ich było zagrać tysiące ?
Z góry dzięki za odp.
Tylko to nie oznacza, że trzeba wysyłać 10 postów zawierających jedno zdanie codziennie.

- wheeny
- -#zasłużony

Zależy jak dobrym jesteś graczem. Moim zdaniem nie ma sensu wpłacać własnych pieniędzy na początku. Pormocje bezdepozytywe i freerolle. Jak się dobrze ograsz w nich (nawet jeśli wszystko przegrasz, czego oczywiście nie życzę) to można myśleć, co dalej.
No a jeśli już jesteś mocno ograny i wiesz, że sobie dobrze radzisz w jakimś typie gry, no to oczywiście że najlepsza jest spora wpłata własna + dobry bonus i granie zgodnie z Bankroll Management.
No a jeśli już jesteś mocno ograny i wiesz, że sobie dobrze radzisz w jakimś typie gry, no to oczywiście że najlepsza jest spora wpłata własna + dobry bonus i granie zgodnie z Bankroll Management.
- halfik
- -#aktywny

wheeny: granie zgodnie z BM nigdzie nie prowadzi.
jesli ktos chce budowac rollla z wlasnej kasy, a nie ma zeby wplacic $400-500+ to musi grac na za wysokich limitach, inaczej nigdy nie wyjdzie z gry na najnizszych micro.
granie na micro-micro to bledne kolo. trzeba tak jak dwan, czy wielu innych prosow. wplacasz kase, siadasz na limit, na ktory masz 1-2 BI i cisniesz - ZERO or HERO. jak sie nie uda, za jakis czas znowu i znowu. pewnego dnia sesja siadzie i z np. $50 zrobi sie $300+ - wowczas mozna zejsc na nizszy limity i grac zgodnie z BM.
co do budowania rolla. IMHO na poczatku pykac freerolle - ale tylko takie, gdzie pula nagrod w stosunku do ilosc grajacych wynosi w okolicach 1. np. jesli gra 1000 typa, to pula powinna siegac $1000. nie ma sensu marnowac czasu na turki 5k ludzi, pula $100.
a kaske wygrana na freerollach, zaleznie od tego ile tego bedzie - albo zbierany sobie na moneybookers, netletterze czy innym takim - albo jesli kwota jest zbyt mala i nie mozna jej wyplacic - idziemy na cash i robimy z tego kwote, ktora da sie wyplacic, badz tez zerujemy klepaki.
kumpel grajac rolle + cash jak wygral klepaki do 9 euro czy dolcow, w 2 miechy zbudowal rolla w okolicach $600.
ja grywam do parunastu h w tygodniu, bo i nie mam czasu na wiecej. tez budowalem rolla z $4, ktore wygralem w jakims freerollu. w 2 miechy zrobilem - na dzis dzien - $290. trzymajac sie wlasnie strategii, ze jak wygram cos ponad $10 czy euro - to wyplacam, jak mniej to ide na cash na wyzszy limit i jade - zero or hero. w sumie to $200 zrobilem w ten sposob, a te $90 to w ostatnie 2tyg grajac sobie omaha pot limit na micro.
ja tez tak grywam i roll rosnie. jak mam gdzies jakies klepaki ide z tym na limit 0.1/0.2 i albo zeruje, albo robie cos, co mozna nazwac kasa i wyplacam. granie w holdema, czy omaha ponizej limitu 0.1/0.2 to masakra.
nie da sie wplacajac np. $50 zbudowac rolla grajac na stawkach 0.01-0.02 czy im podobnych. bo co sie wygra w ciagu tygodnia, wrypie sie pozniej w ciagu 1 sesji jak karta nie siadzie - mowie o holdem nolimit.
ebociek: granie s&g, to jest w miare sensowne rozwiazanie, jesli potrafisz to grac. mozna zbudowac rolla. s&g licza sie do tego, co nazywasz "obrotem", no ale trzeba tego od cholery zagrac. naturalne jest, ze wiekszy rake generujesz grajac cash games, wiec czybciej leca jakies pkt i uwalniaja sie rozne bonus dolce.
takze albo faktycznie graj s&g, albo zero or hero na limicie 0.1-0.2 lub wyzszym.
jesli ktos chce budowac rollla z wlasnej kasy, a nie ma zeby wplacic $400-500+ to musi grac na za wysokich limitach, inaczej nigdy nie wyjdzie z gry na najnizszych micro.
granie na micro-micro to bledne kolo. trzeba tak jak dwan, czy wielu innych prosow. wplacasz kase, siadasz na limit, na ktory masz 1-2 BI i cisniesz - ZERO or HERO. jak sie nie uda, za jakis czas znowu i znowu. pewnego dnia sesja siadzie i z np. $50 zrobi sie $300+ - wowczas mozna zejsc na nizszy limity i grac zgodnie z BM.
co do budowania rolla. IMHO na poczatku pykac freerolle - ale tylko takie, gdzie pula nagrod w stosunku do ilosc grajacych wynosi w okolicach 1. np. jesli gra 1000 typa, to pula powinna siegac $1000. nie ma sensu marnowac czasu na turki 5k ludzi, pula $100.
a kaske wygrana na freerollach, zaleznie od tego ile tego bedzie - albo zbierany sobie na moneybookers, netletterze czy innym takim - albo jesli kwota jest zbyt mala i nie mozna jej wyplacic - idziemy na cash i robimy z tego kwote, ktora da sie wyplacic, badz tez zerujemy klepaki.
kumpel grajac rolle + cash jak wygral klepaki do 9 euro czy dolcow, w 2 miechy zbudowal rolla w okolicach $600.
ja grywam do parunastu h w tygodniu, bo i nie mam czasu na wiecej. tez budowalem rolla z $4, ktore wygralem w jakims freerollu. w 2 miechy zrobilem - na dzis dzien - $290. trzymajac sie wlasnie strategii, ze jak wygram cos ponad $10 czy euro - to wyplacam, jak mniej to ide na cash na wyzszy limit i jade - zero or hero. w sumie to $200 zrobilem w ten sposob, a te $90 to w ostatnie 2tyg grajac sobie omaha pot limit na micro.
ja tez tak grywam i roll rosnie. jak mam gdzies jakies klepaki ide z tym na limit 0.1/0.2 i albo zeruje, albo robie cos, co mozna nazwac kasa i wyplacam. granie w holdema, czy omaha ponizej limitu 0.1/0.2 to masakra.
nie da sie wplacajac np. $50 zbudowac rolla grajac na stawkach 0.01-0.02 czy im podobnych. bo co sie wygra w ciagu tygodnia, wrypie sie pozniej w ciagu 1 sesji jak karta nie siadzie - mowie o holdem nolimit.
ebociek: granie s&g, to jest w miare sensowne rozwiazanie, jesli potrafisz to grac. mozna zbudowac rolla. s&g licza sie do tego, co nazywasz "obrotem", no ale trzeba tego od cholery zagrac. naturalne jest, ze wiekszy rake generujesz grajac cash games, wiec czybciej leca jakies pkt i uwalniaja sie rozne bonus dolce.
takze albo faktycznie graj s&g, albo zero or hero na limicie 0.1-0.2 lub wyzszym.
- wheeny
- -#zasłużony

halfik, limit w sensie fixed limit podbicie za BB, czy PL?
Bo próbowałem obu typów gry i tam grają takie donki, że do końca sprawdzają podbicie z any2 i na river im dochodzi jakaś magia. Np. kolor do ich monstera 23s. Jak na czymś takim budować rolla?
Poza tym, zauważ, że ja nie propagowałem wcale BM na mikro stawkach. Napisałem, że spora wpłata własna + dobry bonus i dopiero wtedy zgodnie z BM.
Spora wpłata własna i dobry bonus to dla mnie 150 - 200 dolców i do tego około 100% instant lub 200% released. I wtedy można już grać NL10 lub nawet NL20 zgodnie z BM.
Bo próbowałem obu typów gry i tam grają takie donki, że do końca sprawdzają podbicie z any2 i na river im dochodzi jakaś magia. Np. kolor do ich monstera 23s. Jak na czymś takim budować rolla?
Poza tym, zauważ, że ja nie propagowałem wcale BM na mikro stawkach. Napisałem, że spora wpłata własna + dobry bonus i dopiero wtedy zgodnie z BM.
Spora wpłata własna i dobry bonus to dla mnie 150 - 200 dolców i do tego około 100% instant lub 200% released. I wtedy można już grać NL10 lub nawet NL20 zgodnie z BM.
- halfik
- -#aktywny

wheeny pisze:halfik, limit w sensie fixed limit podbicie za BB, czy PL?
Bo próbowałem obu typów gry i tam grają takie donki, że do końca sprawdzają podbicie za any2 i na river im dochodzi jakaś magia. Np. kolor do ich monstera 23s. Jak na czymś takim budować rolla?
Spora wpłata własna i dobry bonus to dla mnie 150 - 200 dolców i do tego około 100% instant lub 200% released. I wtedy można już grać NL10 zgodnie z BM.
coz, moze informacja o tym, na czym prosi robia kase, rozwiaze pewne kwestie.
otoz ludzie, ktorzy zyja z pokera 90% zyskow maja z grania HL Fixed Limi i/lub Omaha PL. jedynie 10% z holdema NL. HNL fajnie wyglada w tv, jest genialny na turnieje - ale nie nadaje sie do robienia cashu i prosi o tym wiedza.
no tak, jesli zakladac ze od razy wplacamy kase, ktora pozwoli na gre zgodnie z BM na NL10, to gramy
ja tam NL grywam tylko turki. przez pol roku, nauczylem sie, ze na NL ciezko sie robi kase. zaczalem grac w omaha pot limit i sprawa jest duzo prostrza
przyznam, ze nie wplacajac ani cena wlasnej kasy, na freerollach zarobilem przez 5 miechow cos ponad $700. ale co z tego, skoro +- $300 z tego wrypalem wlasnie na cash w NL (za reszte kupilem lapka
bo nie ukrywajmy, tak wyglada gra w no limit. zarobisz w ciagu sesji np. 1BI, drugi dzien to samo, a trzeci dzien wylapiesz pare bad beatow, zaczniesz tiltowac i nim sie ockniesz jestes parenascie BI w plecy, jak nie gorzej ;p
inna powazna kwestia, ze trzeba miec odpowiednio duzy roll, zeby grac NL 0.1-0.2 lub wiecej. a zeby grac FL 0.1-0.2 - wystarczy juz sporo mniejszy roll.
omaha pot limit, ma znowu ta zalete - ze mozna grac micro w stylu 0.02-0.04 - zgodnie z BM i robic kase. po prostu masa slabych graczy, ktorzy sie wyplacaja - styknie siedziec i grac karta jak siadzie. wada omaha PL taka, ze zlapiesz downswinga, to jest konkretny ;p wczoraj na ten przyklad mialem sesje, ze 2h totalnie nic nie siadalo - a grywam jakies 40% rak - i 3BI poszly tylko na wchodzenie w gre i jakies drawy, jak juz sie trafialy
kumpel znowu 2 dni temu zagral jedynie 12 z x rak, 8 z nich trafil monstery pokroju nut flush, full - i 6 z nich mu padlo ;p fullem na runer runer pokera, fluseh wbijal sie na fulle etc. etc. no i 1 sesja i 6 czy 7 BI w plecy.
no ale jak sie trafi sesja, siadzie karta to 1 rozdanie i sie wychodzi na pare BI na +. pare takich dobrych rak w sesji i mozna zarobic parenascie BI w ciagu paru h.
- wheeny
- -#zasłużony

Ostatnio bardzo mi się spodobała omaszka PL, także chyba przy jakiejś okazji wypróbuję Twoje rady, halfik.
Natomiast do FLHE jakoś za chiny ludowe nie mogę się przekonać. Może brak mi strategii po prostu. Trzeba coś doczytać...
Dzięki za rady. Aż szkoda, że jestem w pracy i dopiero wieczorem mogę coś zadziałać!
Natomiast do FLHE jakoś za chiny ludowe nie mogę się przekonać. Może brak mi strategii po prostu. Trzeba coś doczytać...
Dzięki za rady. Aż szkoda, że jestem w pracy i dopiero wieczorem mogę coś zadziałać!
- halfik
- -#aktywny

wheeny pisze:Ostatnio bardzo mi się spodobała omaszka PL, także chyba przy jakiejś okazji wypróbuję Twoje rady, halfik.
ja tez nie moglem sie przekonac do FLHE, dlatego zaczalem wpierw grac s&g, a po pewnym czasie przesiadlem sie na OPL.
do omahy nie ma trylionow artow o strategii i bilionow filmow, uczacych w to grac. wiec wszyscy ucza sie w praktyce - efektem czego masa ludzi gra zupelnie bez sensu - tylko zlapac reke i sami oddaja kaske ;p
-
Oskarek
ebociek pisze:Zastanawiam się również nad wpłaceniem depozytu do nowego serwisu z dobrym bonusem. Wtedy grająć DoN (przy np. 100% bonusie do 100$) z wpisowym 1,2 $ musiałbym zająć płatne miejsca 50 razy na 166 (50 * 2 $ = 100$ czyli tyle ile bym wpłacił). Przyjmując 5/10 turniejów w płatnych miejscach jest już to 66$ zysku.
Z góry dzięki za odp.Tylko to nie oznacza, że trzeba wysyłać 10 postów zawierających jedno zdanie codziennie.
? cos Ci sie chyba pomylilo skad Ci sie 166 turków wzielo chyba o 100 Ci chodzilo
ale jesli w 5/10 turków bedziesz w kasie w Donach to nie bedziesz na plus tylko na minus bo:
wpisowe to 1,2$ * 100 turków bo tyle chcesz rozegrac to 120$ a wygrywajac 50 z 100 turków wygrywasz 100$ czyli jestes 20$ na minus
-
ebociek
- -#pretendent

Co do dyskuzji
Narazie rozmawiamy o Texas Holdem No Limit (Omaha etc mnie narazie nie interesują).
Jeżeli chodzi o moje możliwości to na wirtualne szło całkiem nieźle (z 1k do 5k w pare dni grając do 5 na dzień turniejów). Jeżeli chodzi o Double or Nothing to tu oczywiście niebo, a ziemia. Wszyscy pilnują żetonów i o wiele trudniej jest ale radę jak narazie daje. Na 9 rozegranych 7 w strefie płatnych miejsc (czyli wpisowe 10,8, a wygrane 14$). Wiem, że to marna próbka, ale narazie tylko tyle mogę pokazac.
Orientuje się ktoś ile mniej więcej trzeba zagrać turków by spełnić warunki bonusów. Przybliżone jakieś warunki tylko do obliczeń by użyć.
Narazie rozmawiamy o Texas Holdem No Limit (Omaha etc mnie narazie nie interesują).
Jeżeli chodzi o moje możliwości to na wirtualne szło całkiem nieźle (z 1k do 5k w pare dni grając do 5 na dzień turniejów). Jeżeli chodzi o Double or Nothing to tu oczywiście niebo, a ziemia. Wszyscy pilnują żetonów i o wiele trudniej jest ale radę jak narazie daje. Na 9 rozegranych 7 w strefie płatnych miejsc (czyli wpisowe 10,8, a wygrane 14$). Wiem, że to marna próbka, ale narazie tylko tyle mogę pokazac.
Orientuje się ktoś ile mniej więcej trzeba zagrać turków by spełnić warunki bonusów. Przybliżone jakieś warunki tylko do obliczeń by użyć.
- halfik
- -#aktywny

ebociek pisze:Co do dyskuzji
jesli chcesz grac HL NL - to s&g IMHO jest najsensowniejszym rozwiazaniem. tutaj bad beat nie kosztuje tyle, co na cash table.
moze procz DoN, sprobuj pograc normalne s&g, albo multi s&g gdzie, grywa 18+ osob?
co do bonusow - to zalezy od poker rooma. napewno gdzies w jakims my account pisze, ile pkt musisz ugrac, zeby uwolnic $$$. a na stronie roomu napewno jest gdzies ile pkt dostajesz za zagranie SnG za x BI.
-
ebociek
- -#pretendent

halfik dzięki za odpowiedź. Co do SnG z większą ilością osób to grałem na 30 (top 6 płatne) ale na wirtualne i tam z 1k zrobiłem 5k ale tama alliny leciały jak głupie, a wejście do top 6 to była pestka. Na prawdziwe $ dbają bardziej o żetony i byłoby ciężej. Na DoN idzie jak narazie fajnie jak coś ugram to spróbuje na więcej osób jak się nie uda to wrócę do DoN. 

- dviper
- -#VIP

ebociek pisze:Orientuje się ktoś ile mniej więcej trzeba zagrać turków by spełnić warunki bonusów. Przybliżone jakieś warunki tylko do obliczeń by użyć.
No to polećmy przykładem Titan poker z forumowego bannera.
Wpłacasz 50$, dostajesz 100% bonusu do wyrobienia. Na titan uwalniane jest po 5$ za każde uzbierane 600 punktów.
Grasz w turniejach double or nothing za 1,2$. 0,2 prowizji to na titan poker będzie 3,5 punkta.
Czyli musisz rozegrać około 171 turniejów żeby uwolnić 5$ bonusu. Żeby uwolnić całe 50$ trzeba zagrać około 1714 turniejów, czyli zebrać 12000 punktów.
Po drodze zgodnie z promocją forum po uzbieraniu 1500 punktów (czyli około 428 turniejach) dostaniesz jeszcze 50$ dodatkowego bonusu, no i 25$ po rejestracji.
tu szegóły: http://www.pokerkings.pl/bonus-rejestra ... t12349.htm
-
ebociek
- -#pretendent

Przyjmując, że 7/10 wchodziłoby w płatne (czyli za każde 10 turniejów 2$ poszły by na czysto).
1714 / 10 * 2 = 342 $
Do tego dochodzi bonus 50$, 50$ oraz 25$. Czyli nasz realny zysk za 10 turków z 2$ zmienia się do 2,73 $, a realny zysk wyniósł by 467 $.
Pytanie tylko w jakim czasie idzie wyrobić 1714 turniejów biorąc pod uwagę, że każdy to około godziny męczarni
Znów policzymy. Grając 4 turnieje jednocześnie, a każdy trwałby średnio 1 godzinę, a poświęciłbym na to 4 godziny dziennie, wyrobienie bonusu trwałoby 107 dni. Czyli wychodzi 1,09 $ za godzię gry w pokera.
Przy 8/10 płatnych miejscach myślę, że to się powinno sporo poprawić więc policzmy ...
8 * 2 - 12 = 4 $
Dużo liczyć nie trzeba by dojść do wniosku, że zysk godzinny wyniósłby 2,18 $ za godzinę więc 6 zł na nasze.
Warto ?
1714 / 10 * 2 = 342 $
Do tego dochodzi bonus 50$, 50$ oraz 25$. Czyli nasz realny zysk za 10 turków z 2$ zmienia się do 2,73 $, a realny zysk wyniósł by 467 $.
Pytanie tylko w jakim czasie idzie wyrobić 1714 turniejów biorąc pod uwagę, że każdy to około godziny męczarni
Znów policzymy. Grając 4 turnieje jednocześnie, a każdy trwałby średnio 1 godzinę, a poświęciłbym na to 4 godziny dziennie, wyrobienie bonusu trwałoby 107 dni. Czyli wychodzi 1,09 $ za godzię gry w pokera.
Przy 8/10 płatnych miejscach myślę, że to się powinno sporo poprawić więc policzmy ...
8 * 2 - 12 = 4 $
Dużo liczyć nie trzeba by dojść do wniosku, że zysk godzinny wyniósłby 2,18 $ za godzinę więc 6 zł na nasze.
Warto ?
- wheeny
- -#zasłużony

W obliczeniach nie wziąłeś pod uwagę jednej rzeczy. Jeśli faktycznie tak dobrze by Ci szło, że 70% w kasie, no to po pewnym czasie zwiększyłbyś stawki. Przy wejściu na 200 dolarów grasz turki za 2 dolary, a przy wejściu na 400 grasz turki za 4 dolary.
Wtedy rośnie liczba zdobywanych punktów, rosną zyski, itd.
Także godzinowa stawka też się zmieni.
Wtedy rośnie liczba zdobywanych punktów, rosną zyski, itd.
Także godzinowa stawka też się zmieni.
-
ebociek
- -#pretendent

-
rofel
- -#zwykly

-
ebociek
- -#pretendent

- dviper
- -#VIP

ebociek pisze:Brałem to pod uwagę tyle, że ze wzrostem wpisowego wzrasta poziom
To wcale nie jest zasadą. Na turniejach do 5$ będzie właściwie ten sam poziom. Faktycznie na titan są akurat tylko turnieje turbo DoN, nie pamiętam co ile blindy się zmieniają, ale trwają dużo krócej niż godzina.
Dopóki sam nie spróbujesz, to nie będziesz wiedział czy warto ;P Zresztą 6zł za godzinę, siedząc wygodnie przy biurku i popijając herbatkę to nie jest źle
-
zdzisio
- -#pretendent

Czytając twój pierwszy post myślałem, że grałeś tylko fun money ale brnąc dalej w temacie wiedzę, że grasz i normalne gry więc nie wiem na ile moja wypowiedź będzie dla ciebie przydatna...
Ja obecnie katuję everesta jestem początkującym pokerzystą i uważam że ten room ma trochę do zaoferowania dla cierpliwych i chcących się wiperw uczyć a potem ewentualnie coś osiągać. Mianowicie masz co chwila sity za darmo z możliwością wygrania symbolicznych cenciochów, które można potem inwestować w kolejne sity o rosnącym BI i wygranych; dobrym pomysłem jest też uczestnictwo w rozgrywanym 1 w tygodniu ( w niedziele o 21) turku o puli 2000$ platne 200 msc od 2.5$ do 300$ za 1 sze ino trza się dostać przez free satelitke - jest ich 10 po 2 każdego dnia i dostanie się do niedzielnego "finału' i zostanie tam w kasie jest stosunkowo proste.
Inna opcja to pitbull poker - frerolle co godzine ok 300-400 graczy ale po godzinie zostaje jakos kolo 80 choc tu już róznie bywa z wygraną bo latają wszystkie karty przy stole i osobiście już tam nie gram bo imo szkoda czasu, ale fakt ze freroli tam masa.
Ja osobiście proponuję sity everesta bo dla mnie to akurat dobry sposób na naukę a gra tam od stawek .10 jest już w miarę rozdądna i AI nie są zbyt częste więc można się już czegoś zacząć uczyć.
Twoje wyniki tj 7/10 ITM to jest świetny wynik i imo spodziewaj się niedługiej jego korekcjie w dół choć życzę ci żebym się mylił
mam nadzieje że nie dostane bana za nadmierne rozpisanie się w tym poscie
pzdr
Ja obecnie katuję everesta jestem początkującym pokerzystą i uważam że ten room ma trochę do zaoferowania dla cierpliwych i chcących się wiperw uczyć a potem ewentualnie coś osiągać. Mianowicie masz co chwila sity za darmo z możliwością wygrania symbolicznych cenciochów, które można potem inwestować w kolejne sity o rosnącym BI i wygranych; dobrym pomysłem jest też uczestnictwo w rozgrywanym 1 w tygodniu ( w niedziele o 21) turku o puli 2000$ platne 200 msc od 2.5$ do 300$ za 1 sze ino trza się dostać przez free satelitke - jest ich 10 po 2 każdego dnia i dostanie się do niedzielnego "finału' i zostanie tam w kasie jest stosunkowo proste.
Inna opcja to pitbull poker - frerolle co godzine ok 300-400 graczy ale po godzinie zostaje jakos kolo 80 choc tu już róznie bywa z wygraną bo latają wszystkie karty przy stole i osobiście już tam nie gram bo imo szkoda czasu, ale fakt ze freroli tam masa.
Ja osobiście proponuję sity everesta bo dla mnie to akurat dobry sposób na naukę a gra tam od stawek .10 jest już w miarę rozdądna i AI nie są zbyt częste więc można się już czegoś zacząć uczyć.
Twoje wyniki tj 7/10 ITM to jest świetny wynik i imo spodziewaj się niedługiej jego korekcjie w dół choć życzę ci żebym się mylił
pzdr
-
ebociek
- -#pretendent

Na dniach myśle dzisiaj & jutro rozegrać kolejne 10 turniejów na bwin-brak-polskiej-licencji! i wtedy będziemy mogli zobaczyć czy jestem nadal w stanie utrzymać poziom, który mnie osobiście satysfakcjonuje.
dviper - Co do 6 zł / h nie są to miliony ale dokładnie to oczym mówisz. Siedzisz sobie wygodnie, pijesz kawe, grasz w ulubioną grę i jeszcze ci za to zapłacą.
Nie ma co się napalać bo 7-8/10 turków w miejscach płatnych to narazie dla mnie marzenie, a czy się spełni dowiemy się po 1 000 rozegranych turniejach - myślę, że po tylu można już jakieś wnioski wyciągać.
dviper - Co do 6 zł / h nie są to miliony ale dokładnie to oczym mówisz. Siedzisz sobie wygodnie, pijesz kawe, grasz w ulubioną grę i jeszcze ci za to zapłacą.
Nie ma co się napalać bo 7-8/10 turków w miejscach płatnych to narazie dla mnie marzenie, a czy się spełni dowiemy się po 1 000 rozegranych turniejach - myślę, że po tylu można już jakieś wnioski wyciągać.
-
ebociek
- -#pretendent

Statystyki po 20 pierwszych turkach w moim życiu. Typ : DoN. Wpisowe 1,2 $ / szt. Nagroda 2 $ / szt. Platforma bwin-brak-polskiej-licencji!.
Rozegrane gry : 20
wpisowe : 24 $
nagroda : 30 $
Miejsce
<5 - 15
>5 - 5
Czysty zysk : 6$ + 3$ - uwolnione z bonusu.
Czy czas przejść na wpisowe 2.2 $ ? (marża ta sama, a stawką większa więco szczędność jakaś zawsze)
Rozegrane gry : 20
wpisowe : 24 $
nagroda : 30 $
Miejsce
<5 - 15
>5 - 5
Czysty zysk : 6$ + 3$ - uwolnione z bonusu.
Czy czas przejść na wpisowe 2.2 $ ? (marża ta sama, a stawką większa więco szczędność jakaś zawsze)