[center]Nie tylko pokerem człowiek żyje.[/center]
Mam imię mi Mateusz. Mam 19 lat i obecnie uczę się w czwartej klasie Technikum Ekonomicznego na profilu Technik-Logistyk. Zamieszkuje miasto o nazwie Piotrków Trybunalski (Od Trybunału Koronnego, który właśnie tutaj się odbywał!), które liczy sobie około 100 tys. mieszkańców co daje 2 miejsce pod względem wielkości w województwie Łódzkim i 47 miejsce w całej Polsce.
Trochę się zagalopowałem, więc wracając do mnie to moje dwa największe zainteresowania to Poker or Sporty Elektroniczne tzw. eSports. Pokerem zaraził mnie kolega już ponad rok temu kiedy to właśnie dołączyłem na forum. Grałem wtedy bardzo fishowato i co udało mi się wygrać np. na turnieju forumowym to zaraz przegrywałem, ponieważ nie trzymałem się bankrolla i teraz mogę sobie to powiedzieć, że grałem bardzo słabo. Wróciłem niedawno po rocznej przerwie z nowym bardziej profesjonalnym nastawieniem. Teraz dużo czasu spędzam na nauce gry, czytaniu artykułów, oglądania filmików oraz analizie swoich błędów po każdej sesji. Powoli widzę jak zaczyna to procentować i bardzo cieszę się z tego powodu. Poker traktuje jako przyjemny sposób spędzenia wolnego czasu lecz też traktuje go poważnie i chciałbym coś osiągnąć i trochę zarobić.
Drugie hobby, które traktuje na równi to eSport, gdzie jestem członkiem najlepszego klanu w Polsce na platformie, której gramy czyli DotA - Defense of The Ancients. Dużo na ten temat nie będę pisał chyba, że kogoś to interesuje
Interesuje się również sportem mianowicie piłką nożna i koszykówka, w które często gram rekreacyjnie oraz siatkówką. Oglądam też zapalonym kinomanem oraz słucham sporo dobrej muzyki niezależnie od gatunku. To tyle jeżeli chodzi o moje życie prywatne. A chciałbym dodać, że jestem brunetem, mam 197 cm wzrostu i dużą stopę ! xD
[center]Dlaczego tu jestem - czyli moje poczynania przy stolikach.[/center]
Przy pokerowych stołach spotkacie mnie jako: LowHPGamer, LowHPGam3r bądź LowHPGamer69. Przeważnie możecie mnie spotkać na party-brak-polskiej-licencji! Poker oraz fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker lub przy większości forumowych freerolli.
Nie tak dawno temu po przerwie grałem masę freerolli, żeby przestawić się na dobry tor lecz powoli zaczęło mnie to nużyć więc kilka dni temu zacząłem grać Cash Tables dokładniej NL10 strategią Short Stack. Przejdźmy do bardzo ważnej rzeczy w pokerze czyli do BR.
Bankroll
party-brak-polskiej-licencji! Poker - 48,81$
fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker - 48,75$
Na razie nie będzie dużo wpisów o FTP, ponieważ wyrabiam bonus na party-brak-polskiej-licencji! Poker. Jeżeli już gram teraz na FTP to gram Sit'n'Go 1,1$ dla urozmaicenia.
Większość swojego czasu spędzam właśnie tutaj na graniu Cash Tables No Limit 0.05$/0.10$. Wyrabiam bonus 100% więc muszę ugrać sporo tych punkcików
Do tej pory rozegrałem 2 sesje, ze swojej gry jestem zadowolony lecz z wyników już nie tak bardzo. Kilka razy przegrane QQ, KK oraz AK znacznie zmniejszyły końcowy zysk.
Po rozegraniu 1k rąk:
- Najwięcej razy na ręku widziałem J8o - 1.71% wszystkich rąk!
- Wcale lub bardzo bardzo rzadko dostawałem AKs, J8s, J5s, J3s oraz J2s
- QQ,KK,AA,AK Frequency wynosi 3.0%!
Wykres graficzny przedstawiający dotychczasowe dwie sesje:
[center]
[/center]
[center]Wszystko to co nie pasuje wyżej ;p[/center]
Wczoraj niestety nie udało mi się rozegrać turka forumowego na Chilli, ponieważ dziwnym trafem wydawało mi się, że się zarejestrowałem ale jednak mnie nie zarejestrowało ;]. Trochę się zdenerwowałem, ale mówi się trudno i czekam na jakiś następny turek forumowy
Wczoraj również rozegrałem turniej MTT 3.5k$ Guaranteed max 3 Rebuy - BI 60+6$ na Carbon Poker dzięki ticketowi, który wygralem dodatkowo w jakimś prywatnym freerollu. W turnieju wzięło udział 54 osoby, niestety po 2 błędnych decyzjach odpadam z turnieju na 26 miejscu. Była to ciekawa lekcja i zebrałem jakieś tam doświadczenie, które mam nadzieje kiedyś zaprocentuje również na MTT.
Będę starał się na bieżąco dawać wpisy do bloga z nadzieją, że ktoś na niego zerknie od czasu do czasu
!
To tyle jeżeli chodzi o mój pierwszy wpis na blogu, zachęcam was do udzielania się i zostawiania swoich rad lub propozycji dotyczących bloga, zakończymy jednym z moim ulubionych cytatów:
[center]Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach wśród odwróconych plecami i obalonych w proch(...) - Zbigniew Herbert.[/center]

[/center]

[/center]
]
]
]
]
]
]
]
]
]