Freeroll tu, freeroll tam, a ja walcze na cashówkach.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Freeroll tu, freeroll tam, a ja walcze na cashówkach.

Postautor: sextasy » 15 lip 2009, 16:17

Jest to mój drugi blog, ponieważ pierwszy był strasznie słaby i w ogóle się nie przykładałem do jego prowadzenia, ten blog z założenia ma być inny czyli dużo lepszy.

[center]Nie tylko pokerem człowiek żyje.[/center]

Mam imię mi Mateusz. Mam 19 lat i obecnie uczę się w czwartej klasie Technikum Ekonomicznego na profilu Technik-Logistyk. Zamieszkuje miasto o nazwie Piotrków Trybunalski (Od Trybunału Koronnego, który właśnie tutaj się odbywał!), które liczy sobie około 100 tys. mieszkańców co daje 2 miejsce pod względem wielkości w województwie Łódzkim i 47 miejsce w całej Polsce.

Trochę się zagalopowałem, więc wracając do mnie to moje dwa największe zainteresowania to Poker or Sporty Elektroniczne tzw. eSports. Pokerem zaraził mnie kolega już ponad rok temu kiedy to właśnie dołączyłem na forum. Grałem wtedy bardzo fishowato i co udało mi się wygrać np. na turnieju forumowym to zaraz przegrywałem, ponieważ nie trzymałem się bankrolla i teraz mogę sobie to powiedzieć, że grałem bardzo słabo. Wróciłem niedawno po rocznej przerwie z nowym bardziej profesjonalnym nastawieniem. Teraz dużo czasu spędzam na nauce gry, czytaniu artykułów, oglądania filmików oraz analizie swoich błędów po każdej sesji. Powoli widzę jak zaczyna to procentować i bardzo cieszę się z tego powodu. Poker traktuje jako przyjemny sposób spędzenia wolnego czasu lecz też traktuje go poważnie i chciałbym coś osiągnąć i trochę zarobić.
Drugie hobby, które traktuje na równi to eSport, gdzie jestem członkiem najlepszego klanu w Polsce na platformie, której gramy czyli DotA - Defense of The Ancients. Dużo na ten temat nie będę pisał chyba, że kogoś to interesuje :). Dodam tylko, że jeżeli wszystko wypali a jest na dobrej drodze to z kolegami wyjedziemy w tym roku na eventy offline do Czech i Szwecji.
Interesuje się również sportem mianowicie piłką nożna i koszykówka, w które często gram rekreacyjnie oraz siatkówką. Oglądam też zapalonym kinomanem oraz słucham sporo dobrej muzyki niezależnie od gatunku. To tyle jeżeli chodzi o moje życie prywatne. A chciałbym dodać, że jestem brunetem, mam 197 cm wzrostu i dużą stopę ! xD

[center]Dlaczego tu jestem - czyli moje poczynania przy stolikach.[/center]

Przy pokerowych stołach spotkacie mnie jako: LowHPGamer, LowHPGam3r bądź LowHPGamer69. Przeważnie możecie mnie spotkać na party-brak-polskiej-licencji! Poker oraz fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker lub przy większości forumowych freerolli.
Nie tak dawno temu po przerwie grałem masę freerolli, żeby przestawić się na dobry tor lecz powoli zaczęło mnie to nużyć więc kilka dni temu zacząłem grać Cash Tables dokładniej NL10 strategią Short Stack. Przejdźmy do bardzo ważnej rzeczy w pokerze czyli do BR.

Bankroll

party-brak-polskiej-licencji! Poker - 48,81$
fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker - 48,75$

Obrazek
Na razie nie będzie dużo wpisów o FTP, ponieważ wyrabiam bonus na party-brak-polskiej-licencji! Poker. Jeżeli już gram teraz na FTP to gram Sit'n'Go 1,1$ dla urozmaicenia.

Obrazek
Większość swojego czasu spędzam właśnie tutaj na graniu Cash Tables No Limit 0.05$/0.10$. Wyrabiam bonus 100% więc muszę ugrać sporo tych punkcików :). Gram kilka stołów w zależności czy jest sporo dobrych dla mnie stołów oraz od dyspozycji w jakiej aktualnie jestem, przeważnie gram od 4 do 8 stołów.
Do tej pory rozegrałem 2 sesje, ze swojej gry jestem zadowolony lecz z wyników już nie tak bardzo. Kilka razy przegrane QQ, KK oraz AK znacznie zmniejszyły końcowy zysk.

Obrazek

Po rozegraniu 1k rąk:
- Najwięcej razy na ręku widziałem J8o - 1.71% wszystkich rąk!
- Wcale lub bardzo bardzo rzadko dostawałem AKs, J8s, J5s, J3s oraz J2s
- QQ,KK,AA,AK Frequency wynosi 3.0%!

Wykres graficzny przedstawiający dotychczasowe dwie sesje:
[center]Obrazek[/center]

[center]Wszystko to co nie pasuje wyżej ;p[/center]

Wczoraj niestety nie udało mi się rozegrać turka forumowego na Chilli, ponieważ dziwnym trafem wydawało mi się, że się zarejestrowałem ale jednak mnie nie zarejestrowało ;]. Trochę się zdenerwowałem, ale mówi się trudno i czekam na jakiś następny turek forumowy :). Czekam również na akceptacje do grupy "Elitarni Gracze/Pokerzyści" mam nadzieje, że moja sprawa jest na finishu i niedługo będę mógł się lansować niebieskim nickiem na forum :D.
Wczoraj również rozegrałem turniej MTT 3.5k$ Guaranteed max 3 Rebuy - BI 60+6$ na Carbon Poker dzięki ticketowi, który wygralem dodatkowo w jakimś prywatnym freerollu. W turnieju wzięło udział 54 osoby, niestety po 2 błędnych decyzjach odpadam z turnieju na 26 miejscu. Była to ciekawa lekcja i zebrałem jakieś tam doświadczenie, które mam nadzieje kiedyś zaprocentuje również na MTT.
Będę starał się na bieżąco dawać wpisy do bloga z nadzieją, że ktoś na niego zerknie od czasu do czasu :) W przyszłości postaram się dodawać różne rozdania w formie interaktywnej ;)!
To tyle jeżeli chodzi o mój pierwszy wpis na blogu, zachęcam was do udzielania się i zostawiania swoich rad lub propozycji dotyczących bloga, zakończymy jednym z moim ulubionych cytatów:

[center]Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach wśród odwróconych plecami i obalonych w proch(...) - Zbigniew Herbert.[/center]

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 15 lip 2009, 19:09

[center]III Sesja - Tragedia.[/center]

[center]Bankroll[/center]

Obrazek - 30,91$(-17,90$)

Obrazek - 48,75$(+0)

Generalnie dopadł mnie dzisiaj lekki bad beat i nie tylko, ponieważ przegrałem w ciągu 50 minut 179bbs!.
Ile dokładniej przegrałem?
- 131,6bbs przegrałem przeważnie w sytuacjach kiedy miałem dominujące ręce m.in.: QQ vs A2, AQ vs QJ, JJ vs A10, AQ vs KQ, KK vs AQ. To 131,6bbs dopełniły rozdania kiedy miałem sporę szanse na wygranie typu: AK vs 66(short stack calluje moj all in z 66!), AK vs QQ.
- 58,3 - Głównie 3 ręce gdzie mogłem podjąć trochę inne decyzje. Przegrałem 2 Top Pairs z flopa vs Set, 2 Pary QQ33 vs QQ55, oraz ręce z late position typu 88,99,KQ z przestrzelonym flopem i zreraisowanym Cbetem.

Log z sesji oraz grafika prezentują się następująco:
[center]Obrazek

Obrazek[/center]

Ale nie przejmuje się i gram dalej ;] Dzisiaj zagram jeszcze jedną nocną sesje zobaczymy czy pech mnie opuścił ;P teraz robię sobie trochę przerwy. Jeżeli w kolejnej sesji wyjdę na jakikolwiek minus przenoszę się o level na dół czyli na NL4.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 15 lip 2009, 20:01

Witamy pana DotA player ;) z tego co piszesz to się pozmieniało na polskiej scenie naszego moda i ładnie do przodu poszliście. Sam bym chętnie pograł, ale czuje, że po takiej przerwie to nawet na pubach bym lamił :P

Co do pokera to ugrałeś gdzieś te bankrolle startowe czy raczej są to promocje bez depozytowe z różnych serwisów? Przypuszczam, że to drugie bo punkty musisz ugrywać. Według mnie to ma "dwie strony" bo nie musisz tłuc setek freerolli żeby zbudować bankroll i można od razu sitki czy cashówki szkolić, ale z drugiej strony traktujesz te pieniądze (nwet podświadomie) trochę luźniej bo to nie są Twoje pieniądze - dostałeś je za darmo.

W moim przypadku to wyglądało tak, że z 50$ od pewnego polskiego serwisu spadłem do 15$ ugrywając wymagane punkty i wypłaciłem je na moneybookers, a cały bankroll który uzbierałem we freerollach ogólnodostępnych czy forumowych (tak, tak od tak dawna tutaj jestem :P) udało mi się dobrze pomnożyć dzięki czemu miałem nie jedne wczasy i mam bankroll sięgający "kilku setek", jakoś bardziej je szanuje. A teraz skorzystałem z depozytu spam do doskonalenia swojej gry na PL Omaha cash, jednak to już inna bajka bo mam niezbędną wiedzę, sporo doświadczenia i przerobiłem sporo artykułów.

Powodzenia w pomnażaniu kapitału, na fulltilt-brak-polskiej-licencji! powinno iść dobrze, świetnie mi się tam grało ;) i mam nadzieję, że u Ciebie też będą wyniki, jak się skusisz na więcej sitków to zawsze służę radą bo ja tylko je "tłukę" przez 3 lata mojej gry i już jakieś pojęcie jest :)

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 16 lip 2009, 00:54

Spiegol pisze:Witamy pana DotA player ;) z tego co piszesz to się pozmieniało na polskiej scenie naszego moda i ładnie do przodu poszliście. Sam bym chętnie pograł, ale czuje, że po takiej przerwie to nawet na pubach bym lamił :P

Bardzo możliwe, ponieważ jest masa nowych rzeczy :P Lecz myślę, że nie byłoby aż tak źle, jak coś to zaprasza na Garene :-)

Spiegol pisze:Co do pokera to ugrałeś gdzieś te bankrolle startowe czy raczej są to promocje bez depozytowe z różnych serwisów? Przypuszczam, że to drugie bo punkty musisz ugrywać. Według mnie to ma "dwie strony" bo nie musisz tłuc setek freerolli żeby zbudować bankroll i można od razu sitki czy cashówki szkolić, ale z drugiej strony traktujesz te pieniądze (nwet podświadomie) trochę luźniej bo to nie są Twoje pieniądze - dostałeś je za darmo.

W moim przypadku to wyglądało tak, że z 50$ od pewnego polskiego serwisu spadłem do 15$ ugrywając wymagane punkty i wypłaciłem je na moneybookers, a cały bankroll który uzbierałem we freerollach ogólnodostępnych czy forumowych (tak, tak od tak dawna tutaj jestem :P) udało mi się dobrze pomnożyć dzięki czemu miałem nie jedne wczasy i mam bankroll sięgający "kilku setek", jakoś bardziej je szanuje. A teraz skorzystałem z depozytu spam do doskonalenia swojej gry na PL Omaha cash, jednak to już inna bajka bo mam niezbędną wiedzę, sporo doświadczenia i przerobiłem sporo artykułów.

Powodzenia w pomnażaniu kapitału, na fulltilt-brak-polskiej-licencji! powinno iść dobrze, świetnie mi się tam grało ;) i mam nadzieję, że u Ciebie też będą wyniki, jak się skusisz na więcej sitków to zawsze służę radą bo ja tylko je "tłukę" przez 3 lata mojej gry i już jakieś pojęcie jest :)

Opcja nr.2 czyli promocja bez depozytowa. Mam zamiar ugrać te punkty jak najszybciej przelać na MB i uciekam na inny pokerroom z jakąś ciekawą promocją ;]. Nie odpowiada mi zbytnio to PP, gdybym wiedział wybrał bym 888-brak-polskiej-licencji!, ciężko znaleźć porządne stoły bo jest masa graczy takich jak ja czyli SSS.
Co do Omahy to zastanawia mnie dlaczego masa Prosów gra właśnie tyle w omahe np. na FTP, tam prosów w Omahe można spotkać 10x więcej niż tych co grają w NLH.

Blogowo.

Wracając do cashówek skończyłem właśnie prawie 2godzinną sesje, efekty podam niżej. Trochę przegrywam przez bad beaty, ale też znalazłem kilka swoich błędów gdzie straciłem trochę $, przeważnie błędy te wynikają z lekkiego naginania zasad SSS więc postanowiłem, że jeżeli znowu zachce mi się podbić tam gdzie nie powinienem to walne się w cymbał :D.

Obrazek - 34,95$(+4,04$)

[center]Obrazek[/center]

Już mniej bad beatów niż ostatnio, ale znalazłem też 2 perełki:

***** Hand History for Game 8246332657 ***** (party-brak-polskiej-licencji!)
$10.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, July 16, 01:04:16 ET 2009
Table Table 169070 (Real Money)
Seat 4 is the button
Seat 1: Guillo01 ( $13.17 USD )
Seat 6: Lowhpgamer ( $2.00 USD )
Seat 4: RaketkaSix ( $1.85 USD )
Seat 8: StPatrik1111 ( $0.00 USD )
Seat 3: heverhill ( $10.03 USD )
Seat 2: kogster ( $11.47 USD )
Seat 9: sadhukid ( $20.29 USD )
Seat 5: sebakma ( $11.57 USD )
Seat 7: zakavaka ( $2.00 USD )
sebakma posts small blind [$0.05 USD].
Lowhpgamer posts big blind [$0.10 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to Lowhpgamer [ :Ad :As ]
zakavaka folds
sadhukid folds
Guillo01 folds
kogster raises [$0.40 USD]
heverhill raises [$1.20 USD]
RaketkaSix folds
sebakma folds
Lowhpgamer raises [$1.90 USD]
kogster folds
heverhill calls [$0.80 USD]
** Dealing Flop ** [ :8s :Kh :5c ]
** Dealing Turn ** [ :Js ]
** Dealing River ** [ :Kd ]
heverhill shows [ :Ks :Kc ]
Lowhpgamer doesn't show [ :Ad :As ]
heverhill wins $4.23 USD from main pot

***** Hand History for Game 8246304192 ***** (party-brak-polskiej-licencji!)
$10.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, July 16, 12:53:23 ET 2009
Table Table 169070 (Real Money)
Seat 4 is the button
Seat 1: Guillo01 ( $13.82 USD )
Seat 6: Lowhpgamer ( $2.23 USD )
Seat 4: RobertGutt ( $7.64 USD )
Seat 8: StPatrik1111 ( $2.90 USD )
Seat 7: berczowich ( $2.09 USD )
Seat 3: heverhill ( $10.00 USD )
Seat 9: sadhukid ( $9.54 USD )
Seat 5: sebakma ( $11.63 USD )
Seat 2: zeMolecula ( $1.69 USD )
sebakma posts small blind [$0.05 USD].
Lowhpgamer posts big blind [$0.10 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to Lowhpgamer [ :Ac :Kh ]
berczowich folds
StPatrik1111 folds
sadhukid folds
Guillo01 raises [$0.40 USD]
zeMolecula folds
RobertGutt calls [$0.40 USD]
sebakma folds
Lowhpgamer raises [$2.13 USD]
Guillo01 folds
RobertGutt calls [$1.83 USD]
** Dealing Flop ** [ :Qs :2c :3d ]
** Dealing Turn ** [ :7d ]
** Dealing River ** [ :3s ]
Lowhpgamer shows [ :Ac :Kh ]
RobertGutt shows [ :Ks :Qd ]
RobertGutt wins $4.67 USD from main pot

Tak offtopicowo to powiem szczerze, że już jestem zmęczony tą pogodą. W dzień jeszcze jako tako bo ciepło, ale co gorsza bardzo duszno i nieciekawe powietrze :/ A wieczór jak to bywa ostatnio burza, burza, burza... Mam nadzieje, pogoda się ureguluje bo niedługo planuje jakiś wyjazd ;)

Zapraszam do wpisywania się!

stormlight
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: stormlight » 16 lip 2009, 23:31

Oj sextasy, sextasy :) Ty już wiesz o co chodzi... Połamałeś moje AA swoim JJ, Zmusiłeś mnie do zrzucenia KK, a żeby nie było za mało to zabiłeś mojego strita na flopie swoim fulem na riverze :D. Ale jeden plus mogę znaleźć... Idę troszkę wcześniej spać :) Dzięki za grę i powodzenia!

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 17 lip 2009, 08:04

No ja też odpadłem w tym rozdaniu, przynajmniej 5 godzin snu mi zostało. teraz siedzę w pracy i chciałem zobaczyć kto wygrał. Myslałem ze ty bo największy stack miałeś.
Ja w tym rozdaniu na ręce miałem AK na flopie chyba było A10K i tak przegrałem :).
Tak jak obiecałem wcześniej że jak będę miał kosę to daje allina - kosa trafiła na kamień.

Dzisiaj dzień bez pokerka - więc powodzenia dla Ciebie pewnie w cos pograsz. Jeśli wygrałeś nie zapomnij wkleić końcowych wyników.

Powodzenia w dalszej grze.

Awatar użytkownika
mojżeszPK
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mojżeszPK » 17 lip 2009, 09:10

kosira81, Sextasy jak dobrze pamietam zajal 3 miejsce i z tych 6$ zrobil w moment na ruletce 70$ :) Miał wczoraj chlop farta !! ;p

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”