frajera pokera kariera
-
bedebogaty777
- -#pretendent

frajera pokera kariera
witam, oto zakladam blog, bede pisal co piszczy w mym stanie gry, odkąd skonczylem 18 lat lat gram sobie na kaske, moje zycie sie sypalo az doszedlem do tego momentu i nabijam posty, ale nie byle jakie postram sie, dlugi, brak wiary w autentycznosc gry przeplatana z wiarą w docenienie przez "gurów" umiejętności i w końcu stale zwycięstwa. zatem gdzie jestem teraz? doszlem do gry omaha na casch i turniejach ale cągle probuje sie wybijac z freeroli glownie texas holdem i je też pogrywam, najlepiej za niskie stawki bo na większych sobie nie radze. dziś taki dzień że odnalazlem filozoficzne myśli - mądre, nie raz bede pisal takie glupoty, zatem chodzi mi o myśl że wszystko co mamy to chęci do życia, im są większe tym możemy więcej, a mądrośc to szacunek do pieniądza w pokerze tak.. więc zaczynamy etap mądrości i doceniania pieniądza, nieuogolniając cierpliwe i powolne niewykluczające nudy i monotonii granie zaczynając od zera
-
bedebogaty777
- -#pretendent

jakże niedbale zacząlem, tak istotny blog, ja pisarz, zostawie coś po sobie, zatem musze coś poprawić, wypadalo by napisać coś o sobie a to calkiem życiowe rzeczy, jestem szczery nie mam zamiaru sie p****lić, mam schizofremie, pewnie z tytulu pokera, ale glebszym powodem jest też zepsuta psychika, być może od mlodego, ze nie postawilem na obycie w towarzystwie tylko sport, a może nie dalo sie inaczej, jak powstala moja choroba? absurd- to slowo ktore cześto używam bo mialem takie haslo ktore mialem opisać na maturze języka polskiego, a wtedy nie znalem jeszcze tego slowa, byl to tytul "absurdalnosc ludzkich losow na podstawie literatury poslkiej" zatem mam nadzieje że moje zycie będzie absurdalnie ostatecznie udane, .. zatem jak powstala.. ktoś mi grozil że mnie zabije na gg a ja największy naiwniak uwierzylem, przestraszylem sie, chcialem to sprawdzić, nie poszlem na policje- zepsulem - kolega mi odradzil co potem dalem możliwośc że to on i że spisek a po polowie roku uznalem że moge być prześladowany i zakwestionowalem chyba chęci do życia popadając w depresje, potem oglądając- w gorsze dni pokera, ktorego niemal gralem codziennie- filmy o teoriach spiskowych aż doszlem do jeszcze bardziej patologicznych możliwości, trafilem do szpitala, mam rentke - polecam innym podobnym do mnie, asburd to to ze sie balem i czulem sie prześladowany (nawet przez użytkownikow tego forum bo raz dalem w opisie gg swój komentarz, uznalem że ktoś mogl mieć powod, jednym z nich to sprawa cudzolustwa ktore mnie zmusilo, bo z tymże mialem cale życie problemy, i mam do tej pory, chodzi więc o jeden bad romance) potem sam probowalem kilka razy popelnic samobojstwo poprzez zatrucie, powieszenie, nie wypalilo, przeszlo mi na jakis czas, ale ostatnio miewalem okres że prosil bym aby ktoś mi strzelil w glowe, nawet mialem plan żeby wyrwać policjantowi guna, przy okazji go delikatnie oszolomić, ale ryzyko.. pucha, szpital, poczucie życia z końcową rezygnacją - wykluczone, dość ryzyka jest w pokerze, więc teraz skupie sie tylko na tym i nie tylko bo będe też opisywal swoje stany i jak sie odnoszą do gry, zatem zniechęcając sie do życia, utracając jego sens, zagubienie sie, odnalazlem droge poprzez mądrość, zauważylem w pewnym momencie dzisiaj co jest ze mną nie tak ico powinienem zmienic zeby moc to zmienić. i sensem jest dążenie do mądrości i przy niej ogrywanie ludzi, w stanie topu umyslu, wtedy latwiej odnaleźć najwlaścwsze rozwiązanie i to jest rozwiązanie, prawdziwa istota, nielekceważenie, po uznaniu że uzyskalo sie już odpowiednie doświadczenie, szacując jego stan, strając sie wykluczyć blędy, czas skupić sie na graniu na najniższych stawkach aż do momentu wybicia sie i tylko stopniowe zwiekszanie stawek co wiąże sie z ogromnym wzrastaniem bankroola, a więc bez pośpiechu to za lekko powiedziane.. stąd poprawa umyslu przede wszystkim, rzucam dziś palenie bo uznalem że to szkodzi, nie tylko moje psychotropy ktore już nigdy nie zarzyje, planuje też w końcu iśc do pracy, szukam jej.. na chwile kończe.. zaczne teraz od tego jak będzie szlo w turniejkach kluczowe do proby wybicia sie, jeśli nie ma sie jak robić wplaty
- Dawid84
- LEGENDA

Re: frajera pokera kariera
Witaj, powodzenia i wytrwałości w prowadzeniu bloga.
Zlituj się trochę nad czytającymi doszedłem a nie doszłem, bo on doszedł a nie doszł.
To taka drobna podpowiedź na początek.
Powodzenia
Zlituj się trochę nad czytającymi doszedłem a nie doszłem, bo on doszedł a nie doszł.
To taka drobna podpowiedź na początek.
Powodzenia
- buba78
- -#VIP

- Sith
- LEGENDA

-
bedebogaty777
- -#pretendent

Bełkot - może tak, bo jak widać postawiłem na język pewnie nie stworzony przeze mnie, ale swoisty, gady-gadowy:) wale przecinek kiedy oczekuje delikatnego zatrzymania sie, lub gdy na prawde powinien sie znaleźć ten przecinek. Tak, zawsze pisałem poprawnie a naczycielka z polskiego w gimnazjum (bo z niego akurat jeszcze coś wyniosłem) mówiła do klasy o tych długich zdaniach złożonych, wtedy nie do końca raczej dotyczyło to mnie i nierozumiałem, ale teraz jak najbardziej. Na szybkiego chciałem byle uwzględnić istotne rzeczy i zainteresować pewnie niebywałym tabu. Sądze też że niektórzy nie mieli wiekszych problemów ze zrozumieniem - więc bełkot nie dla wszystkich. Dla zniechęconych daje już więcej kropek.
- mara
- LEGENDA

Nie ma się czym przejmować, ale rzeczywiście można napisać trochę bardziej przejrzyście
Chodzi tu głównie o odstępy między zdaniami. Ja też to przerabiałem
Napisałeś co u Ciebie słychać w życiu, więc stwierdzam, że nie specjalnie ( było), ale mam nadzieję, iż będzie zdecydowanie lepiej i tego Ci życzę
A co słychać w grze i co głównie grasz?
Chodzi tu głównie o odstępy między zdaniami. Ja też to przerabiałem
Napisałeś co u Ciebie słychać w życiu, więc stwierdzam, że nie specjalnie ( było), ale mam nadzieję, iż będzie zdecydowanie lepiej i tego Ci życzę
A co słychać w grze i co głównie grasz?
-
bedebogaty777
- -#pretendent

Możecie mi przypomnieć tylko jak sie daje profesjonalnie cytat kogos w okienku bo ja nie obyty na takich forach.
A więc teraz o pokerze...
Pare lat grałem TH, w tym jeśli jestem dobry to w turniejach kiedy mam odpowiedni stan, w sensie forme.
Omaha na początku mnie zainteresowała, ale nie przywiązywałem sie do niej tak celowo, bo było to jeszcze coś nieznanego, teraz to dla mnie perspektywa która nie wyklucza dla mnie - "największego naiwniaka" - bycia milionerem.
Szkoda bo widze że dzisiaj nie pojawiły się na bwinie freerolle added, przełom na gorsze ale nie freerolle powinny być wyznacznikiem bankroola, jednak w przypadku jego braku, zawsze mogły troche pomóc.
Dlaczego pokładam takie nadzieje w omahe?
Mam swoją "swoistą" wynikającą tylko i wyłącznie z doświadczenia i własnych wizji, mistrzowską strategie gry. Taki schemat który przynosi korzyści, a kiedy sie od niego odstąpi, przychodzi kryzys, a powrót do strategii i formy może potem potrwać kilka bardzo chudych dni do kolejnego nastawienia sie.
Myśle że mogę zaszkodzić sobie pisząc jak dokładnie wygląda ten schemat, a jest on banalny, jednak pisanie całej strategii to troche pracochłonne więc jak narazie moge napisać że każdy rozsądny omahowiec podąrza właśnie tą drogą (co jest pozytywne dla nie stawiających na jedną karte) że stara sie grać jak najbardziej "na pewny" układ. Taki jest tylko jeden, więc każdy inny zależy od oceny ale chodzi mi tu głównie o róznice między: dwie najwyższe możliwe pary, trójka, strit, kolor, full - przy czym wielkość tych TRZECH ostatnich ma też istotne znaczenie.
Edytuje bo teraz z tym jestem niezrozumiały... O jakie różnice chodzi? otóż jeśli pojawią się np. na flopie któryś z przykładów para: np. kkj daje to opcje fulla i kazdy niższy układ typpu strit czy kolor jest raczej nie do gry, kiedy flop to 3 karty w jednym kolorze to strit nie do gry itd.
Sorry że jetem takim skąpcem, ale każdy kto załorzył tu bloga i gra w omaha opisywał swój dokładny, szczegółowy sposób gry? jak tak to czułbym sie zmuszony.
Tak czy inaczej i tak napisałem pare istotnych rzeczy, dodam jeszcze .. Nie blefować! - Wyczekiwać (choć to przy stolikach wieloosobowych - wtedy zdecydowanie, lecz zamoncić też zawsze można z powodzeniem, ale to goromne ryzyko, czasem można wyczuć troche i pokazać blefik, przy strategii "na pewniaka" czasem mozna więc).
A więc teraz o pokerze...
Pare lat grałem TH, w tym jeśli jestem dobry to w turniejach kiedy mam odpowiedni stan, w sensie forme.
Omaha na początku mnie zainteresowała, ale nie przywiązywałem sie do niej tak celowo, bo było to jeszcze coś nieznanego, teraz to dla mnie perspektywa która nie wyklucza dla mnie - "największego naiwniaka" - bycia milionerem.
Szkoda bo widze że dzisiaj nie pojawiły się na bwinie freerolle added, przełom na gorsze ale nie freerolle powinny być wyznacznikiem bankroola, jednak w przypadku jego braku, zawsze mogły troche pomóc.
Dlaczego pokładam takie nadzieje w omahe?
Mam swoją "swoistą" wynikającą tylko i wyłącznie z doświadczenia i własnych wizji, mistrzowską strategie gry. Taki schemat który przynosi korzyści, a kiedy sie od niego odstąpi, przychodzi kryzys, a powrót do strategii i formy może potem potrwać kilka bardzo chudych dni do kolejnego nastawienia sie.
Myśle że mogę zaszkodzić sobie pisząc jak dokładnie wygląda ten schemat, a jest on banalny, jednak pisanie całej strategii to troche pracochłonne więc jak narazie moge napisać że każdy rozsądny omahowiec podąrza właśnie tą drogą (co jest pozytywne dla nie stawiających na jedną karte) że stara sie grać jak najbardziej "na pewny" układ. Taki jest tylko jeden, więc każdy inny zależy od oceny ale chodzi mi tu głównie o róznice między: dwie najwyższe możliwe pary, trójka, strit, kolor, full - przy czym wielkość tych TRZECH ostatnich ma też istotne znaczenie.
Edytuje bo teraz z tym jestem niezrozumiały... O jakie różnice chodzi? otóż jeśli pojawią się np. na flopie któryś z przykładów para: np. kkj daje to opcje fulla i kazdy niższy układ typpu strit czy kolor jest raczej nie do gry, kiedy flop to 3 karty w jednym kolorze to strit nie do gry itd.
Sorry że jetem takim skąpcem, ale każdy kto załorzył tu bloga i gra w omaha opisywał swój dokładny, szczegółowy sposób gry? jak tak to czułbym sie zmuszony.
Tak czy inaczej i tak napisałem pare istotnych rzeczy, dodam jeszcze .. Nie blefować! - Wyczekiwać (choć to przy stolikach wieloosobowych - wtedy zdecydowanie, lecz zamoncić też zawsze można z powodzeniem, ale to goromne ryzyko, czasem można wyczuć troche i pokazać blefik, przy strategii "na pewniaka" czasem mozna więc).
Ostatnio zmieniony 01 gru 2012, 22:54 przez bedebogaty777, łącznie zmieniany 3 razy.
- mara
- LEGENDA

bedebogaty777 pisze:Możecie mi przypomnieć tylko jak sie daje profesjonalnie cytat kogos w okienku bo ja nie obyty na takich forach.
W prawym górnym rogu posta masz możliwość ignorowania, cytowania selektywnego i cytowania całości tekstu. Jeżeli interesuje Cię jakieś zdanie, to wybierasz opcję " cytuj selektywnie", a wcześniej zaznaczasz wybrany fragment tekstu.
- mara
- LEGENDA

-
bedebogaty777
- -#pretendent

Należy Ci sie podziekownie mara100 za pomoc i życzliwośc, więc dzięki bardzo.
Jak nie będe miał jakiś sukcesów to w następnym istotnym poście zamieszcze jak wyglądała moja gra dotychczas. Cały blog o przyszłości w czasie teraźniejszym, więc bez krókiego opisu przeszłości frajerskiej kariery też sie nie obejdzie. Nie będzie w tym furory, raczej te same błędy i syzyfowa praca, ale i ukazanie możliwości, że potencjał jest.
Jak nie będe miał jakiś sukcesów to w następnym istotnym poście zamieszcze jak wyglądała moja gra dotychczas. Cały blog o przyszłości w czasie teraźniejszym, więc bez krókiego opisu przeszłości frajerskiej kariery też sie nie obejdzie. Nie będzie w tym furory, raczej te same błędy i syzyfowa praca, ale i ukazanie możliwości, że potencjał jest.
- mara
- LEGENDA

- drynk
- LEGENDA

Jedno jest pewne - z google translatora do nas nie piszesz, bo nie wierzę, że translator mógłby nawalić tyle błędów ortograficznych. Poza tym masz dość balistyczne podejście do interpunkcji. Ktoś mi kiedyś polecał książkę, w której był zastosowany literacki przekaz "myślenia strumieniowego"... to zdaje się chodziło o dzieło pod tytułem "Ulisses".
Moim zdaniem w bardzo nonszalancki sposób zbliżyłeś się do tego klasyka
!
Moim zdaniem w bardzo nonszalancki sposób zbliżyłeś się do tego klasyka
!- Sith
- LEGENDA

- buba78
- -#VIP

-
bedebogaty777
- -#pretendent

drynk pisze:Ktoś mi kiedyś polecał książkę, w której był zastosowany literacki przekaz "myślenia strumieniowego"... to zdaje się chodziło o dzieło pod tytułem "Ulisses".
Moim zdaniem w bardzo nonszalancki sposób zbliżyłeś się do tego klasyka !
Nie wiem jakie to "myślenie strumieniowe", ale jak to myślenie jednego tchu bez zbytniego powaracania do tego co już sie napisało to tak właśnie to wyglądało.
Przez to tekst jest inny, ale wyjątkowy, dlatego nawet go nie edytowałem. I kolega mi powiedział też coś filozoficznego ostatnio co uznałem za istotne "Nie ważne jak kto zaczyna, ważne jak kończy".
buba78 pisze:przynajmniej chłop potrenuje
zarówno pokera jak i pisanie
na bankl jedno i drugi wyjdzie mu na dobre
wszystko to ćwicze prawie codzień, raczej niedoczytałeś, bo te komentarze odnoszą sie tylko do moich dwóch pierwszych... I co do pisania w szkole bywało że napisało sie na najlepszą ocene jakaś rozprawke czy coś, więc nieobrażać przesadnie prosze
Mam ważną sprawe.................
Kto wie jak odnaleźć na PokerStars-nielegalny-w-PL! turnieje bo mam na dziś kilka turnieji na hasło a zawsze miałem problemy ze znalezieniem tam.
Ważne bo to pare turków z łączną pokaźną pulą, napisze jak je znajde w strefie freerolle, choć wątpie że znajde. Te wszukiwanie ID turnieju jakoś nie działa, albo nie potrafie z niego skorzystać - prosze o szybką pomoc
Dobra już wiem, jest taka opcja "żądania" i tam sie wpisuje te ID. Ok. to dla chętnych zaraz te turki zapodam we freerollach jw. I kurde...
Te turnieje niestety dla wybranych krajów tylko, ale w niedziele zawsze można coś znaleźć
Ostatnio zmieniony 02 gru 2012, 13:41 przez bedebogaty777, łącznie zmieniany 1 raz.
- buba78
- -#VIP

-
bedebogaty777
- -#pretendent

Ostatnie dwa dni o dziwo nie rozegrałem ani jednego turka, wychodziłem z chaty - ja, Kasper Hauser zamknięty w 4 ścianach- byłem całą noc u kumpla i oglądałem już poraz kolejny film "Unlimitlles", który za pierwszym razem kiedy obejżałem zadziałał inspirująco na mój umysł. W ogóle przewidywałem w niektórych frgmentach co sie wydarzy, może dlatego tak czytałem film bo uprzednio znalazłem recenzje o nim które mnie zacheciły do obejżenia. Mam zamiar wykupić kolejny paysafecard, najlepiej dzisiaj. Mówiąc to koledze, nie chciał dać za wgraną i zachęcał żeby do niego przyjść z tym sianem. Najpierw namawiając na gre z jego sąsiadami, co jest dla mnie zawsze ciekawą alternatywą, ale zbyt dużego ryzyka ze względu na stawki które pewnie będą za jakąś złotówke. Powiedziałem mu więc żeby poczekał tydzień, to zaraz monciarz wymyślił że ma konto na PokerStars-nielegalny-w-PL! choć pierwsze słysze że on i pokery... Twierdzi ponadto że ma konto bankowe połączone z kontem na PokerStars-nielegalny-w-PL! i może tam grać za wszystko... Co powiecie na to? Zapewne nie istnieje coś takiego jak tak połączone konto, ale przyjde do niego na umówioną godzine spróbować sprawdzić co tak na prawde miał na myśli...
-
bedebogaty777
- -#pretendent

Ostatnie dwa dni o dziwo nie rozegrałem ani jednego turka, wychodziłem z chaty - ja, Kasper Hauser zamknięty w 4 ścianach- byłem całą noc u kumpla i oglądałem już poraz kolejny film "Unlimitless", który za pierwszym razem kiedy obejżałem zadziałał inspirująco na mój umysł. W ogóle przewidywałem w niektórych frgmentach co sie wydarzy, może dlatego tak czytałem film bo uprzednio znalazłem recenzje o nim które mnie zacheciły do obejżenia. Mam zamiar wykupić kolejny paysafecard, najlepiej dzisiaj. Mówiąc to koledze, nie chciał dać za wgraną i zachęcał żeby do niego przyjść z tym sianem. Najpierw namawiając na gre z jego sąsiadami, co jest dla mnie zawsze ciekawą alternatywą, ale zbyt dużego ryzyka ze względu na stawki które pewnie będą za jakąś złotówke. Powiedziałem mu więc żeby poczekał tydzień, to zaraz monciarz wymyślił że ma konto na PokerStars-nielegalny-w-PL! choć pierwsze słysze że on i pokery... Twierdzi ponadto że ma konto bankowe połączone z kontem na PokerStars-nielegalny-w-PL! i może tam grać za wszystko... Co powiecie na to? Zapewne nie istnieje coś takiego jak tak połączone konto, ale przyjde do niego na umówioną godzine spróbować sprawdzić co tak na prawde miał na myśli...
To chyba nie moja wina że 2 wiadomości na raz mi wysłało.
To chyba nie moja wina że 2 wiadomości na raz mi wysłało.
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”