[NL 4]Fold fulla na river

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

[NL 4]Fold fulla na river

Postautor: peliniusz » 25 sty 2009, 14:31

** Hand # 2384299906 starting - 2009-01-25 13:54:42
** Sirius Black [Hold 'em] (0.02|0.04 NL - Cash Game) Real Money

ristorothe sitting in seat 1 with $4.44
LustFish sitting in seat 2 with $3.78
jgolden801 sitting in seat 3 with $2.48
W4ts0n sitting in seat 4 with $4.25
dramone sitting in seat 6 with $2.92
meosi sitting in seat 7 with $6.72[Dealer]
Duchesslori sitting in seat 8 with $6.80
peliniusz sitting in seat 9 with $3.99
booba92iro sitting in seat 10 with $4.00
Duchesslori posted the small blind - $0.02
peliniusz posted the big blind - $0.04

** Dealing cards to peliniusz: :4d, :3d
booba92iro folded
ristorothe folded
LustFish folded
jgolden801 folded
W4ts0n folded
dramone raised to $0.08
meosi called - $0.08
Duchesslori called - $0.08
peliniusz called - $0.08

** Dealing the flop: :Qd, :Qh, :3h
Duchesslori checked
peliniusz bet - $0.04
dramone raised to $0.22
meosi folded
Duchesslori folded
peliniusz called - $0.22

** Dealing the turn: :3s
peliniusz checked
dramone bet - $0.76
peliniusz called - $0.76

** Dealing the river: :Ac
peliniusz bet - $0.04
dramone went all-in - $1.86
peliniusz folded
peliniusz folded and shows:
peliniusz folded
peliniusz shows: :4d, :3d
dramone mucks:
dramone wins $4.08 from the main pot

Wydaje mi sie na 99% że miał tą dame albo nawet AQ! więc dosyć łatwo i bez żalu spasowałem... Jak sądzicie dobra decyzja? dramone dosyć dziwnie rozgrywał swoje układy bo cokolwiek by nie miał to miniraise prawie zawsze na preflopie i potem reraisy zazwyczaj więc na flopie mój minibet wydawał mi sie odpowiedni co wynikało z mojego wizerunku przy stole... w sumie to powinienem spasować już chyba na turnie. Jak byście sie zachowali w mojej sytuacji??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 23:20 przez peliniusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtekwm
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Wojtekwm » 25 sty 2009, 15:50

wg. mnie jak byles pewny ze ma Q lub AQ to easy fold na flopie. A jak zakladasz ze nie ma, to grasz do konca.

cezar17
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cezar17 » 25 sty 2009, 17:12

No ja zrobilbym tak samo jak Ty mi sie wydaje, ze koles mial Q bo jak zobaczyl na flopie damy to zacza reisowac ;] pozdro

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 25 sty 2009, 17:42

amnie sie wydaje ze drawowal albo mial Ax ... bety za wyskie wg mnie po co o pule skoro mial nutsa no chyba ze bal sie drawa ale po turnie ?? byl na cut off wiec mogl wejsc z jakims s connectorami swoja droga wylozyles prawie dolara po nic ... ?? albo wchodzisz juz do konca albo nie grasz wcale ja juz po flopie bym zrzucil jesli czulbym ze mam dame a skoro nie byles pewny czy ma ta dame to po co foldowales na river miales dorzucic 1.86 do puli 4 $ a byly 2 damy do rozdzielienia , prawdopodobienstwo ze ja mial az tak duze nie bylo 1/26 ze ja mial ...

Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: peliniusz » 26 sty 2009, 04:18

Wojtekwm pisze:wg. mnie jak byles pewny ze ma Q lub AQ to easy fold na flopie. A jak zakladasz ze nie ma, to grasz do konca.

Można powiedzieć że pewność że ma Q uzyskałem dopiero na river gdy zagrał all-ina wcześniej nie byłem taki pewien dlatego że wynikało to z jego wizerunku przy stole! grał dosyć dziwnie... w zasadzie jak na to teraz patrze na chłodno to macie racje że powinienem go sprawdzić. Jakoś umknęło mi że w puli były już 4dolce a ja musiałem dorzucić niespełna 2. Czyli przekombinowałem z tym rozdaniem. Dzięki za porady i analizy, mam nadzieje że następnym razem rozegram taką sytuacje lepiej. :)
W sumie to jestem zadowolony że potrafiłem zrzucić tak mocny układ jak full house ale najwidoczniej było to niepotrzebne ;)

Awatar użytkownika
qbkqbk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: qbkqbk » 26 sty 2009, 16:09

szkoda minibeta na flopie- trzeba bylo jakis bet sprawdzajacy (3-bet), jezeli by cie zraisowal to easy fold bo masz 2 pary ze slabym kickerem, czyli bije cie mozliwie wszystko z czym mogl raisowac. Oszczedzil bys sobie pieniedzy bo nie bylo by w takim przypadku turna ;)

Wróć do „Cash full ring”