[NL 25]fold AK na river

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
kalet

[NL 25]fold AK na river

Postautor: kalet » 17 lut 2009, 17:15

Table 'Berbericia VIII' 9-max Seat #4 is the button
Seat 2: mistrzwsadow ($12.95 in chips)
Seat 3: sh3bba ($11.75 in chips)
Seat 4: FAST FELSON ($15.35 in chips)
Seat 5: shizoe24 ($5.45 in chips)
Seat 6: kapitanpl ($5 in chips)
Seat 7: sir maxelot ($4.20 in chips)
Seat 8: porkygirl ($17.85 in chips)
Seat 9: 4rmstrong ($5 in chips)
shizoe24: posts small blind $0.10
kapitanpl: posts big blind $0.25
heynow21: sits out
*** HOLE CARDS ***
Dealt to mistrzwsadow [ :Ad :Kh]
sir maxelot: folds
porkygirl: folds
4rmstrong: folds
mistrzwsadow: raises $0.75 to $1
sh3bba: calls $1
FAST FELSON: folds
shizoe24: folds
kapitanpl: folds
*** FLOP *** [ :6h :9c :Kc]
mistrzwsadow: bets $1.50
sh3bba: calls $1.50
*** TURN *** [ :6h :9c :Kc] [ :7d]
mistrzwsadow: bets $1
sh3bba: raises $2 to $3
mistrzwsadow: calls $2
*** RIVER *** [ :6h :9c :Kc :7d] [ :3d]
mistrzwsadow: bets $0.50
sh3bba: raises $5.75 to $6.25 and is all-in
mistrzwsadow: folds
Uncalled bet ($5.75) returned to sh3bba
sh3bba collected $11.80 from pot
sh3bba: doesn't show hand
*** SUMMARY ***
Total pot $12.35 | Rake $0.55
Board [ :6h :9c :Kc :7d :3d]
Seat 2: mistrzwsadow folded on the River
Seat 3: sh3bba collected ($11.80)
Seat 4: FAST FELSON (button) folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: shizoe24 (small blind) folded before Flop
Seat 6: kapitanpl (big blind) folded before Flop
Seat 7: sir maxelot folded before Flop (didn't bet)
Seat 8: porkygirl folded before Flop (didn't bet)
Seat 9: 4rmstrong folded before Flop (didn't bet)

Na turnie po 3becie przeciwnika zagrałem call, a na riverze donk bet raczej nie zadziałał ;) miałem nadzieję znów na 3beta, wtedy bym sprawdził 1.5 dolara :) ale koleś bardzo ostro zagrał i fold.

Obstawiam, że trafił seta na turnie, albo 2 parę bo co innego ? a może to ja mu dałem jakąś informację, a On dobrze ją wykorzystał ?

Grałem 20 stołów ShortStackiem.

Pozdro!

ŁK
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 22:39 przez kalet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 17 lut 2009, 17:43

Myślę, że jeśli coś trafił, to na flopie, dalej nie opłacało mu się sprawdzać. Na turnie powinieneś dać te 2/3 puli. A co chciałeś osiągnąć grając AK? Jeśli nie chcesz grać pary króli na takim suchym boardzie, to spasuj od razu przed flopem :) Mógł mieć dużo rąk, QQ, JJ, AK, TT mógł drawować do koloru... Mogłeś to sprawdzić, do puli 11,80$ tylko 5,75$ musiałeś dorzucić :) Jakieś ino o przeciwniku mogłoby tu pomóc. Grałeś 20 stołów SS, a w jaki sposób ma to pomóc? :D

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 17 lut 2009, 18:06

Kolejne rozdanie, w ktorym masz tendencje to kompletnie bezsensownegoo zmniejszania wielkosci betow, dajac przeciwnikom informacje o utracie wiary w moc swojej reki :) Jezeli uwazasz, ze przeciwnik ma lepsza reke to grasz check-call/fold. Byc moze miales racje, set czy 2 pary przeciwnilka i zaoszczedzone pare groszy, a moze jakis spalony draw treflowy, moze 78 (para i mnostwo drawow), moze tylko krol albo Bog jeden wie co jeszcze. W kazdym razie powinienes obrac jakas strategie i sie tego trzymac, albo grasz agresywnie do konca (all-in na turnie), albo check na turnie i ew fold bo wiekszym becie przeciwnika. Nie mieszaj jednego z drugim bo nic dobrego z tego nie wyjdzie :)

kalet

Postautor: kalet » 17 lut 2009, 19:08

Albert pisze:Jakieś ino o przeciwniku mogłoby tu pomóc. Grałeś 20 stołów SS, a w jaki sposób ma to pomóc? :D

W sensie to info po to, że niby nie mam dużo czasu na przemyslenie decyzji :) wolę ciąć koszta w takich sytuacjach ;D

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 17 lut 2009, 20:36

nie wiem jak koles gral, ale obstawialbym go raczej na nietrafiony draw do flusha i rozpaczliwa probe uratowania zetonow..

i zgodze sie z przedmowcami - trafionego K na flopie musisz uczcic mocnym betem...

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 17 lut 2009, 23:38

ja obstawiam, ze gostek gral konektorem 58 i trafil seta na turn.

swoja droga, ja nie jestem przkonany cy trafionego K nalezy uczcic wiekszym betem.

ja tam czy tafial, czy nie zawsze na flopie gram to samo - raise o 1/2, albo 3/4 puli. gra jest troszke ciezsza do rozczytania i czesto majac nawet 2-3 przeciwnikow, nie trafiam nic, a zgarniam pule.

jesli by robic duzy raise na flopie, tylko gdy sie trafia co trzeba - gra jest paskudnie czytelna i trzeba niezlego donkeya, zeby sie nam wyplacil gdy trafimy z karta.

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 18 lut 2009, 06:27

ze gostek gral konektorem 58 i trafil seta na turn

Raczej strita. Ale jest to najmniej prawdopodobne, raczej stwiałbym na JJ albo próbę zbudowania puli gdyby spadł trzeci trefl. Poza tym, jaki sens jest w takim razie grania AK? 58 to zbzikowana karta, z którą na pewno nie sprawdziłby podbicia ani na pre flop ani na flopie. Podbicie na lopie OK, ale na turnie słabe...

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 18 lut 2009, 09:06

barthek pisze:nie wiem jak koles gral, ale obstawialbym go raczej na nietrafiony draw do flusha i rozpaczliwa probe uratowania zetonow..

i zgodze sie z przedmowcami - trafionego K na flopie musisz uczcic mocnym betem...

zgadza sie bet o pule na takim boardzie albo w jej okolicach ... i to raczej byl tylko draw do koloru i ja bez wachania bym to callnal :P

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 18 lut 2009, 12:25

coz, ja z 58s gram. co prawda nie za 5BB.

za 3BB, chyba ze siedze na BB to za 4BB tez wejde.

taka karta mozna strasznie namieszac.

jak nic nie wejdzie, pare BB w plecy, ale jak sie trafi flop - nie daj boze draw i do strita i do flusha - to jest pozamiatane i czesto konczy sie na all-inach.

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 18 lut 2009, 14:01

jak nic nie wejdzie, pare BB w plecy

Parę BB? Przecież to ci wejdzie bardzo rzadko więc w każdej takiej sytuacji stracisz kilka BB a takich sytuacji ile może być zanim coś trafisz? 30? 40? To już cały buy in...

jablkovvy
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: jablkovvy » 18 lut 2009, 14:25

halfik, jeżeli Ty potrafisz wrzucić do puli 4BB z 85s, to chyba każdą rękę jaką dostaniesz sprawdzasz jeśli nikt przed Tobą nie podbije...

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 18 lut 2009, 19:05

na turnie po raise z jego strony zastanawiałbym się tylko nad foldem albo allinem.

marcin.shark
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marcin.shark » 18 lut 2009, 20:19

moim zdanie koleś ratował się blefem po nieudanym kolorze
ja bym KK z A walił wysoki lub all-in
on powinien się spodziewać u ciebie KK lub 2 par
pozdro

Wróć do „Cash full ring”