[NL][25] fold AA na flushowym stole

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
kalet

[NL][25] fold AA na flushowym stole

Postautor: kalet » 15 lut 2009, 00:22

Table 'Ninina VIII' 9-max Seat #5 is the button
Seat 1: Earlharbo ($25 in chips)
Seat 2: login07 ($4.65 in chips)
Seat 3: jesus_hp ($23.65 in chips)
Seat 4: poblemas ($21.45 in chips)
Seat 5: Lus01 ($11 in chips)
Seat 6: Vadius ($24.40 in chips)
Seat 7: mistrzwsadow ($15.55 in chips)
Seat 8: gatesjw ($26.95 in chips)
Seat 9: Soto N Sons ($8.25 in chips)
Vadius: posts small blind $0.10
mistrzwsadow: posts big blind $0.25
*** HOLE CARDS ***
Dealt to mistrzwsadow [ :As :Ah]
gatesjw: folds
Soto N Sons: calls $0.25
Earlharbo: folds
login07: folds
jesus_hp: folds
poblemas: raises $0.25 to $0.50
Lus01: folds
Vadius: folds
mistrzwsadow: raises $1 to $1.50
Soto N Sons: folds
poblemas: calls $1
*** FLOP *** [ :Jc :Kc :9c]
mistrzwsadow: bets $1
poblemas: calls $1
*** TURN *** [ :Jc :Kc :9c] [ :7c]
mistrzwsadow: checks
poblemas: bets $1
mistrzwsadow: folds
Uncalled bet ($1) returned to poblemas
poblemas collected $5.10 from pot
*** SUMMARY ***
Total pot $5.35 | Rake $0.25
Board [ :Jc :Kc :9c :7c]
Seat 1: Earlharbo folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: login07 folded before Flop (didn't bet)
Seat 3: jesus_hp folded before Flop (didn't bet)
Seat 4: poblemas collected ($5.10)
Seat 5: Lus01 (button) folded before Flop (didn't bet)
Seat 6: Vadius (small blind) folded before Flop
Seat 7: mistrzwsadow (big blind) folded on the Turn
Seat 8: gatesjw folded before Flop (didn't bet)
Seat 9: Soto N Sons folded before Flop

No zrzucilem - ale chyba zdupcylem ta sytuacje nie majac pewnosci czy trafil cos wysokiego.

Co sugerujecie ? jak rozegrac taka reke ?? na takim flopie ??
Dzieki :)

ŁK
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 12:54 przez kalet, łącznie zmieniany 1 raz.

Triglycenide
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Triglycenide » 15 lut 2009, 00:37

rais do 2,25 conajmniej wiekszy cbet wtedy i call jak pushnie,jesli gosc caluje na flopie po takim turnie grasz check-fold

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 lut 2009, 00:38

Rozumiem po przebiciach ze to limit - jak dla mnie easyfold - chociaz jest pewna szansa ze masz lepiej - ludzie na limit graja przedzedziwnie - ale bedziesz mial lepsza okazje jeszcze.

Jezeli to nie byl limit - spaprales preflop i na flopie

kalet

Postautor: kalet » 15 lut 2009, 00:46

To byl NoLimit, zagralem mu 3beta po jego 2BB raise do 6BB raise.

Po flopie sie troche przestraszylem, no i chyba rzeczywiscie za maly raise ... zdecydowanie. A potem 4 karta do flusha to juz wg Mnie easy fold.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 lut 2009, 01:00

ja bym dal reraise to jakichs 3$ preflop - majac AA najlepiej zeby wszedl gracz z Ax lub innym pocketem. Po flopie zaryzykowalbym jeszce cbeta chyba - jakbym dostal reraise to fold. Na turnie juz bym zrzucal na pewno!

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 lut 2009, 01:02

Nie no to na pewno no limit tylko tak grali :) jak reraisujesz z AA to nie o minimum tylko wiecej bo to jest zaden reraise na flopie przynajmniej 2$ a na turnie to juz easy fold niestety :) Ale dobrze ze spasowales to Asy bo wiekszosc to majac QQ by tu callowala.... bronia swojej pary na reku za wszelka cene, a fold bardzo dobry tylko wczesniej zle rozegrane

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 15 lut 2009, 01:04

wiekszy c-bet na flopie wg mnie 3x re raise na turnie ... mozliwe ze ma niski kolor i zrzuci jak da call to c bet na river :P a jak re raise to fold tak w ogole to nie mnie nie sluchaj bo mi takie cos zazwyczaj przechodzi :P btw malo informacji o kolesiu ale to inna sprawa :P ale fold trz dobry swoja droga :P tylko wczesniej zle zagrane

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 lut 2009, 01:12

Raczej nie ma niskiego koloru skoro podbijal preflop i sprawdzal podbicia na flopie- majac 2 trefl by nie liczyl na kolor :-)

Chyba ze koles mial juz kolor na flopie i go slowplayowal - wtedy jest szansa ze byl niski...

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 15 lut 2009, 01:46

wiesz mozliwe ze mial parke np 8c8x zauwaz ze zrobil mini raise na pre flopie .... tak jak mowie nie masz zadnej informacji co moze miec ... wiekszy bet na flopie moglby byc jakas wskazowka lub go odstraszyl ... re raise na turnie tak samo daje Ci duzo informacji ... ale ja gram po swojemu xD moze zbyt agresywnie czasem ale sporo wygryw sie agresja a nie karta

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 15 lut 2009, 15:58

raise preflop i flop moglyby byc wieksze. a dalej juz ok.

mudzin85
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mudzin85 » 15 lut 2009, 21:40

no ja ostatnio miałem taką sytuację na cashu lice mam AA raise przed flopem 4bb jeden call wyjeżdza flop K84 karo u mnie zaden as nie był w karze więc bet o 0,5 puli call turn coś tam w karze także już i tak jestem strasznie słaby z parą asów bet call. koniec po rivierze ccheck check i kolega pokazuje K8 - 2 pary.... i poskładanie a kara to on nie mial

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 15 lut 2009, 23:12

Prawdopodobieństwo że miał kartę w kolorze było ogromne, więc po turnie easy fold. To był No Limit i źle to zagrałeś. Dużo większy re-raise na pre-flopie i na flop jeszcze bym zaryzykował bet np. 3$ . Gdyby ci pojechał z raise na flopie, tzn. że mógł mieć kolor lub do nie drawuje (jak piszą w książkach - draw do koloru traktuj jak gotowy układ). Po turnie easy fold - wiadomo. Mogłeś to wygrać, jednak za słabo zagrałeś tak mocną rękę.

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 16 lut 2009, 00:11

Reraise preflop jest poprawny, bet przeciwnika i reraise 3x. Nawet jesli pominac jego donkbet i potraktowac jako limpera to mamy klasyczne 4BB + 1BB za limpera i wszystko sie zgadza.
SithJarr, Oskarek_89 - skad sie wziely podawane przez Was wysokosci raise? Z czego wynika te 2 i 3$?

Na flopie za maly bet, choc pewnie wiekszy niewiele by tu zmienil. Przeciwnik gra pewnie szerokim zakresem (donkbet pf z sredniej pozycji moze oznaczac duzo rzeczy), ja bym obstawial go na jakies srednie konektory (moze QJs, albo JTs) i slowplay flusha na flopie, ew. moze miec cos z Axs lub Axo i w tym przypadku jedna z kart w kolorze. Najpewniej gra tu tego flusha.
Nie jest to solidny gracz i po cbecie na flopie gralbym check/fold.

pozdr

Triglycenide
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Triglycenide » 16 lut 2009, 00:34

rerais preflop nie jest poprawny,3betowanie X3 jest nieporozumieniem...najlepiej dawaj rais pot a w tym przypadku nawet ciut wiecej bo nie masz pozycji czyli rais do okolo 3$ bedzie ok

pozdrawiam

Wróć do „Cash full ring”