[NL 50] Flop QQ9 pot 50%
- Arnoldao
- -#VIP

[NL 50] Flop QQ9 pot 50%
Grałem no limit 0,25-50.Więc tak przed flopem gość podbił do 3$ ja z AQ zrobiłem tylko call tak jak i 2 pozostałych graczy. I oto flop 10 Q Q ja czekam w tym 2 graczy a 3 gra za 4 no to ja go raise, i nagle wybuchł festival all-inów.Pięknie czy to mi wystarczyło do wygrania $$4 sami zobaczcie obraz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 23:00 przez Arnoldao, łącznie zmieniany 1 raz.
-
$Marco$
- -#aktywny

HA! niezłą pule zgarnąłeś!;] oczywiście wszystko elegancko rozegrane...na flopie biły by cie tylko 2 ręce: QT i TT więc moim zdaniem easy call. Odpowiadając na twoje pytanie:jak widać wystarczyła Ci ta ręka do wygrania $$ na dodatek mogła Ci się jeszcze polepszyć bo mogłeś złapać fuula do showdownu.
- Arnoldao
- -#VIP

-
$Marco$
- -#aktywny

Jakby wpadła dziewiątka na river to byłby dramat!:D gościu który dobierał do strita z KJ nie miał żadnej szansy na wygranie tego rozdania...osobiście nie rozumiem ludzi którzy w podobnych sytuacjach mając draw do strita czy koloru pakują tyle żetonów w rozdanie,albo tak jak tutaj ryzykują całym stackiem jaki mają przy stoliku. Jak widać to im się zupełnie nie opłaca.
- Tosiak
- -#VIP

$Marco$ pisze:Jakby wpadła dziewiątka na river to byłby dramat!:D gościu który dobierał do strita z KJ nie miał żadnej szansy na wygranie tego rozdania...osobiście nie rozumiem ludzi którzy w podobnych sytuacjach mając draw do strita czy koloru pakują tyle żetonów w rozdanie,albo tak jak tutaj ryzykują całym stackiem jaki mają przy stoliku. Jak widać to im się zupełnie nie opłaca.
Jak to czemu? Wystarczy poloiczyc oddsy
I moze zgarnac ladna kase. Wiec jak najbardziej rozumiem drawowanie przy tylu osobach.
Arnoldao, miales szczescie, ze sobie tak outy kradli, bo w innym wypadku mogloby byc cienko
-
$Marco$
- -#aktywny

jeśli chcesz być taki w 100% rzetelny i solidny obliczając oddsy i szanse tego gościa na wygraną to rób to na konkretnie tym przykładzie. Po pierwsze pula nie wynosiła 40$ tylko dokładnie 53.15 a po drugie gościu nie miał nawet 25% szans na wygranie tego rozdania ze swoimi niby 8 outami. Oczywiście można się spierać co do tego jaki miał read w momencie podejmowania decyzji...czy uważał,że nikt nic nie ma,czy moze ktoś ma dame albo pare,over pair? Tak czy owak podtrzymuje swoje zdanie i będę podtrzymywał prawie w każdej sytuacji,że pakując niepotrzebnie za dużo $ z samym drawem i overcard jest imho błędem.
W sumie nie zerknąłem,że wcześniej w puli było już 12$ więc rzeczywiście po odjęciu od całości puli po rozdaniu wyjdzie jakieś 40$...ale moim zdaniem jeśli pot odds byłyby adekwatne co do jego szans na zwycięstwo to itak to jest jak czekanie na wyrok skazujący,bo oprócz swojego draw nic nie miał,czyli w sumie jakby nie patrzeć nie miał nic oprócz swoich 8 outsów. Teraz jakby miał na to spojrzeć z boku-jeden gościu przebija drugiego,po czym inny wchodzi za wszystko i jest jego ruch...ja bym bez zastanowienia się spasował taką rękę bo po reakcjach innych osób widzę,że coś mają(jeśli tak każdy się przebija to znaczy,że ktoś ma coś całkiem dobrego-nawet fulla z flopa) i reasumując-czekał na strita którego nawet jakby złapał itak by przegrał:D o ironio! Coś takiego można było przewidzieć dlatego piszę,że popełnił błąd.
W sumie nie zerknąłem,że wcześniej w puli było już 12$ więc rzeczywiście po odjęciu od całości puli po rozdaniu wyjdzie jakieś 40$...ale moim zdaniem jeśli pot odds byłyby adekwatne co do jego szans na zwycięstwo to itak to jest jak czekanie na wyrok skazujący,bo oprócz swojego draw nic nie miał,czyli w sumie jakby nie patrzeć nie miał nic oprócz swoich 8 outsów. Teraz jakby miał na to spojrzeć z boku-jeden gościu przebija drugiego,po czym inny wchodzi za wszystko i jest jego ruch...ja bym bez zastanowienia się spasował taką rękę bo po reakcjach innych osób widzę,że coś mają(jeśli tak każdy się przebija to znaczy,że ktoś ma coś całkiem dobrego-nawet fulla z flopa) i reasumując-czekał na strita którego nawet jakby złapał itak by przegrał:D o ironio! Coś takiego można było przewidzieć dlatego piszę,że popełnił błąd.
- Tosiak
- -#VIP