[NL 50] Flop QQ9 pot 50%

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

[NL 50] Flop QQ9 pot 50%

Postautor: Arnoldao » 22 lut 2009, 22:50

Grałem no limit 0,25-50.Więc tak przed flopem gość podbił do 3$ ja z AQ zrobiłem tylko call tak jak i 2 pozostałych graczy. I oto flop 10 Q Q ja czekam w tym 2 graczy a 3 gra za 4 no to ja go raise, i nagle wybuchł festival all-inów.Pięknie czy to mi wystarczyło do wygrania $$4 sami zobaczcie obraz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 23:00 przez Arnoldao, łącznie zmieniany 1 raz.

$Marco$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: $Marco$ » 22 lut 2009, 23:24

HA! niezłą pule zgarnąłeś!;] oczywiście wszystko elegancko rozegrane...na flopie biły by cie tylko 2 ręce: QT i TT więc moim zdaniem easy call. Odpowiadając na twoje pytanie:jak widać wystarczyła Ci ta ręka do wygrania $$ na dodatek mogła Ci się jeszcze polepszyć bo mogłeś złapać fuula do showdownu.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 23 lut 2009, 08:10

$Marco$ pisze:mogła Ci się jeszcze polepszyć bo mogłeś złapać fuula do showdownu.

A też i nie :mrgreen:
Serio, bałem się że komuś przyjdzie śmieszny strit, wiadomo easy call ale były poza mną jeszcze dwie osoby które mogły polepszyć swój układ.

$Marco$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: $Marco$ » 23 lut 2009, 18:01

Jakby wpadła dziewiątka na river to byłby dramat!:D gościu który dobierał do strita z KJ nie miał żadnej szansy na wygranie tego rozdania...osobiście nie rozumiem ludzi którzy w podobnych sytuacjach mając draw do strita czy koloru pakują tyle żetonów w rozdanie,albo tak jak tutaj ryzykują całym stackiem jaki mają przy stoliku. Jak widać to im się zupełnie nie opłaca.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 23 lut 2009, 18:39

$Marco$ pisze:Jakby wpadła dziewiątka na river to byłby dramat!:D gościu który dobierał do strita z KJ nie miał żadnej szansy na wygranie tego rozdania...osobiście nie rozumiem ludzi którzy w podobnych sytuacjach mając draw do strita czy koloru pakują tyle żetonów w rozdanie,albo tak jak tutaj ryzykują całym stackiem jaki mają przy stoliku. Jak widać to im się zupełnie nie opłaca.

Jak to czemu? Wystarczy poloiczyc oddsy :o ktore mial zapewne doskonale. Zalozmy 10$ od kazdego gracza, pula 40$, on do swojego open ended ma jakies 32% szans na przyjscie (w najlepszym wypadku oczywiscie, i tyle powinno sie liczyc, ewentualnie odjac kilka % - wiec zalozmy, ze ma 25%) . Do pota 40$ ma dolozyc 10$, wiec 1/4 - 25%. Oddsy jak znalazl ;) I moze zgarnac ladna kase. Wiec jak najbardziej rozumiem drawowanie przy tylu osobach.

Arnoldao, miales szczescie, ze sobie tak outy kradli, bo w innym wypadku mogloby byc cienko :) Wazne, ze sie udalo, gz; )

$Marco$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: $Marco$ » 23 lut 2009, 19:12

jeśli chcesz być taki w 100% rzetelny i solidny obliczając oddsy i szanse tego gościa na wygraną to rób to na konkretnie tym przykładzie. Po pierwsze pula nie wynosiła 40$ tylko dokładnie 53.15 a po drugie gościu nie miał nawet 25% szans na wygranie tego rozdania ze swoimi niby 8 outami. Oczywiście można się spierać co do tego jaki miał read w momencie podejmowania decyzji...czy uważał,że nikt nic nie ma,czy moze ktoś ma dame albo pare,over pair? Tak czy owak podtrzymuje swoje zdanie i będę podtrzymywał prawie w każdej sytuacji,że pakując niepotrzebnie za dużo $ z samym drawem i overcard jest imho błędem.

W sumie nie zerknąłem,że wcześniej w puli było już 12$ więc rzeczywiście po odjęciu od całości puli po rozdaniu wyjdzie jakieś 40$...ale moim zdaniem jeśli pot odds byłyby adekwatne co do jego szans na zwycięstwo to itak to jest jak czekanie na wyrok skazujący,bo oprócz swojego draw nic nie miał,czyli w sumie jakby nie patrzeć nie miał nic oprócz swoich 8 outsów. Teraz jakby miał na to spojrzeć z boku-jeden gościu przebija drugiego,po czym inny wchodzi za wszystko i jest jego ruch...ja bym bez zastanowienia się spasował taką rękę bo po reakcjach innych osób widzę,że coś mają(jeśli tak każdy się przebija to znaczy,że ktoś ma coś całkiem dobrego-nawet fulla z flopa) i reasumując-czekał na strita którego nawet jakby złapał itak by przegrał:D o ironio! Coś takiego można było przewidzieć dlatego piszę,że popełnił błąd.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 23 lut 2009, 20:08

$Marco$, no tak blad popelnil i ja nie zaprzeczam. Bo przy sparowanym boardzie raczej nie wypada drawowac, chyba ze jakis rebuy turniej. Ale nie jedna mialem sytuacje, ze takiemu czlowiekowi sie opolacilo takie nei najmadrzejsze zagranie.

Wróć do „Cash full ring”