[NL][7,5k guaranteed][FR][REBUY]Easy call czy [hard] fold?:P

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

[NL][7,5k guaranteed][FR][REBUY]Easy call czy [hard] fold?:P

Postautor: Tosiak » 14 wrz 2008, 16:42

No to do oceny.
Rozdanie mysle ciekawe.

Ktos moglby spytac co robilem w tym rozdaniu z taka karta - jesli nasunie sie takie pytanie - to po to zeby dostac takiego flopa ;). Male blindy, pzona pozycja, sporo calli - idealnie na mid suited connector. No niestety, wyszlo jak wyszlo.

Co byscie zrobili po tych 3 all inach przede mna? Turniej "wagi sredniej" - 10$ buy in, o 7,5k$, poczatek turka.

Moja mysl byla taka - conajmniej 2 ma drawa - albo obaj flush, albo jeden strit. - Jesli obaj flush - to zmniejszaja sie szanse, ze on bedzie. I ostatniego ocenialem na top paira, lub ewentualnie overapaira.

Co sadzicie?;]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2009, 23:17 przez Tosiak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mihi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mihi » 14 wrz 2008, 17:04

zagralbym dokladnie tak samo mimo ze trzy osoby juz sprawdzily - byl poczatek, male blindy a na flopie miales najlepszy uklad - gdyby udaloby ci sie wygrac bylbys usatwiony na reszte turka- no moze na jakis czas

jak w temacie Easy call

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 14 wrz 2008, 17:15

ciezko to stwierdzic w zasadzie tego fula to sie malo co mozna bylo spodziewac ale koloru i owszem, bylo 50% szans na kolor jezeli tylu weszlo all in to z drawem do koloru moglobyc dwoch wtedy szanse sie zmniejszaja jednak to byl poczatek turnieju w rozzdanie wlozyles bardzo niewiele wiec ja bym raczej odpuscil, nic praktycznie nie tracisz dajac fold a sprawdzajac masz jakies 30-40 % szans na wygranie 3 graczy w puli... poczekalbym na lepsza okazje

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 16 wrz 2008, 07:00

Easy call, pula potężna, miałeś nutsa na flopie, nic tylko sprawdzić i mieć nadzieję że się utrzyma. 8 outów na kolor i 4 outy na fulla to naprawdę niewiele.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 16 wrz 2008, 19:07

no ja bym tak samo zagral w koncu najlepsza karta po flopie jakbys sfoldowal i by nikomu nie doszlo bys sie troche zdenerwowal lepiej zaryzykowac jeszcze jak taka pule mozna zgarnac :)

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 16 wrz 2008, 19:15

Ciekawe rozdanie, wtopa wiec znow pojawia sie pytanie "Co zrobiłem źle?". Nic, tego z 10 8 pominmy, dwie pary ? no nie wiem, moze i tak ale szansa na fulla...?, i dodatkowo na bank drawa do flusha ktorys z nich ma. Wiec ? Easy call, gdzies u podstaw mojej nauki wpojono mi, ze drawy trzeba sprawdzac. I wszystko, ale fakt ze niefart straszny :???:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 16 wrz 2008, 19:28

wchodze w to >> i moze nawet dobrze ze poczatek turnieju
bo najwyzej odpada sie bez zalu i po walce
ps. dobra karta na TOP pary :mrgreen:

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 16 wrz 2008, 22:51

Jak najbardziej call, nutsa sie nie zrzuca. A ze bardziej sie drawy oplacaly? Trudno, lepiej teraz niz po kilku godzinach na bublu..

smugie
-#zwykly
-#zwykly

Re: Easy call czy [hard] fold?:P

Postautor: smugie » 17 wrz 2008, 00:45

Tosiak pisze:No to do oceny.
Rozdanie mysle ciekawe.

Ktoś mógłby spytac co robilem w tym rozdaniu z taka karta - jesli nasunie sie takie pytanie - to po to zeby dostac takiego flopa ;).

Karta nie była najgorsza, 67 suited, opłacało się sprawdzić na początku turnieju, po flopie straight... napewno nie spasował bym i pewnie tak jak ty nie myślałbym o tym ze ktoś może mieć flush draw nie licząc fulla na riverze :)

Sporo rozdań tego typu zakończyłoby się Twoją wygraną.
Winę zrzuć na Bad Beat ]:-> :P

Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 17 wrz 2008, 10:22

Panterek pisze:Easy call, pula potężna, miałeś nutsa na flopie, nic tylko sprawdzić i mieć nadzieję że się utrzyma. 8 outów na kolor i 4 outy na fulla to naprawdę niewiele.

Mam dokładnie takie samo zdanie - nic dodać, nic ująć! :wink: :razz:

P.S. tak na marginesie to już jest "double bad beat" - pierwszy na turnie, a drugi na riverze! :razz:

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 20 wrz 2008, 13:22

oczywiscie easy call, trafiles dobrze, pozniej troche pechowo

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 22 wrz 2008, 08:37

również call, choć oczywiście miałbym obawy przed kolorem po flopie ale co zrobić, czasami są dni że nie da rady przeskoczyć pecha... w tym przypadku byłeś shortstackiem a po flopie pula była Twoja, no a co później na turnie i river to już widać, cuda... :D

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 24 wrz 2008, 11:36

To ja sie z wami nie zgodze. Oczywiscie drawy sie sprawdza i tak dalej ale trzeba myslec racjonalnie.

Skoro przed nami 3 kolesi sprawdza i my musimy dorzucic all ina z naszym teoretycznie nutsowym stritem na flopie przy drawie do koloru to mamy na bank jednego klienta z drawem, nastepnego przynajmniej z 2 parami jak nie z setem no i ostatniego teoretycznie z top para albo overpara. To moja mala "analiza".

Powiem wam szczerze ze pula oczywiscie duza i kusiloby zeby o nia powalczyc ale wlasnie dlatego ze jest to poczatek turnieju chyba zastanowilbym sie nad foldem.

Jasne rozumiem bardzo dobrze ze w teorii to wszystko wyglada pieknie i domyslam sie tez ze to tylko takie gadanie bo ktoby zrzucil strita po flopie przy takiej puli?

Jakby to powiedzial Goral, decyzja z callem byla EV+ ja jednak obstaje przy foldzie:P

MosQ
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MosQ » 14 paź 2008, 14:26

Podoba mi się Twoja analiza Mlody ale mam jedna uwage stack:) jak dla mnie do easy call, pozbawiony już połowy stacka we wczesnym etapie trafia nutsowego strita i gdyby były tylko 2 all-iny jeszcze bym się zastanawiał. Ale przy 3 to prawdopodobienstwo 2 draw do flusha było sporo i według mnie uzasadniony call. Ze stackiem powyżej 2K raczej bym sie wstrzymał

Pozdrawiam

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”