Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
-
fforrest
- -#pretendent

Postautor: fforrest » 14 cze 2008, 20:43
Witam
jestem początkującym pokerzystą trochę czytam CPP trochę strategi z netu.
Ale takich ciekawostek jeszce nie doczytałem jak te o których zaraz opisze. jeśli kotoś wie dlaczego tak się dzieje może to jakaś taktyka "magiczna" którą stosuje i sam o tym nie wiem.
stawki 00,5/0,1 full ring Jest akcja wchodzę na wczesnej pozycji 4xbb sprawdza mnie 3 graczy na flopie nic ale continue beting za 40 centów wchodzi już tylko 2 na turnie też nic nie trafiam ale twardo semi blef do AK s bo na bordzie bloty leżą i 60 centów bet na stół, na river wchodzi niestety nic dla mnie czyli tylko wysoka karta AS i teraz najciekawsze zostało mi jakieś 40 centów bo raczej gram shortstackiem i ewidentny błąd z mojej strony ( wkładam 10 centów do puli ) goscie którzy zostali w grze stacki większe odemnie i zrzucają karty. wygrywam pule 3,6 $ a nikt nie sprawdził za 10 centów co miałem przy takiej puli i własnie tego nie rozumiem może to ktoś wytłumaczyć
Teraz najdziwniejsze nie było to pojedyńczy przypadek wielokrotnie zdarzyła mi się taka sytuacja chyba straszy lol czy może magiczne zagranie

:alien:
-
drl
- -#VIP

Postautor: drl » 14 cze 2008, 20:55
z mojego punktu widzenia to zalezy co lezy na stole. czy jest do czegos draw kolor / strit. to ze zagrales za 10 centow to moim zdaniem lepiej bo mogli pomyslec w ten sposob ze :
a) masz jakas parke mocna albo 2
b) masz cos dobrego na reku i chcesz wycisnac ile sie da
podaj wiecej szegolow co lezy na stole, kto cie sprawdza, na jakiej pozycji sie znajdujesz, czy grasz selektywnie czy nie i czy grasz przy stole z takimi ludzmi
-
fforrest
- -#pretendent

Postautor: fforrest » 15 cze 2008, 09:39
różne pozycje i tak jak pisałem w tej sytuacji jest wiele układów które były na stole
gdy dostanę jeszcze raz taką pulę to opisze szczegółowiej tutaj
Rozumię, twoje pytanie bo faktycznie wiele rzeczy ma znaczenie w takich układach
ale chyba się ze mną zgodzisz że jeśli nie chcieli wiecej przegrac wystarczyło włożyć 1/36 do puli żeby ją zgarnac lub zobaczyc co mam czyli 10 centó

nie dziwnę
-
nomios
- -#zwykly

Postautor: nomios » 15 cze 2008, 14:06
ja mysle ze mysleli ze chcez z nich wycisnac maxa...a zdarza sie tez czesto ze fish tak wlasnie wchodzi z nadzieja ze cos dojdzie...moze mieli slabe pary albo liczyli na kolor lub strit...musialbys szczegolowo karty pokazac...ale moim zdaniem masz szczescie i trafiasz na fish'ow:P

-
olczykandre
- -#VIP

Postautor: olczykandre » 15 cze 2008, 21:00
czasami gra sie tak ze sie podbija podbija a po riverze tylko czeka... "ze niby nic nie doszedl ani strit ani flush" no i wtedy mamy szanse na to ze ktos zauwazy nasza "slabosc" i podbije blefujac sprawdzamy i zgarniamy pule, moze mysleli ze wlasnie tak chcesz zrobic

a oni po prostu nic nie mieli a dazyli do strita czy koloru
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 15 cze 2008, 21:58
Po prostu żadnemu do niczego nie doszło i nie sprawdzili bez niczego bo co za sens sprawdzać nawet bez pary? Jeśli by mieli może AK to może i by któryś dołożył ale może zbierali do czegoś a jak nie uzbierali to spasowali żadnej filozofii tutaj nie ma a pewnie pomyśleli że dołożyłeś tylko 10 żeby chociaż trochę wyciągnąć .
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.