[NL][FR][108$][freezout] dwie pary

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

[NL][FR][108$][freezout] dwie pary

Postautor: Glory » 02 lut 2011, 20:24

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, T5-116821782-16
played at "Table #1" for USD RM from 2011-02-02 19:15 until 2011-02-02 19:18
--------------------------------------------------------------------------------
Seat 1: Rod Belfitt ($2850.00)
Seat 2: HERO ($2640.00)
Seat 3: -Zgaga- ($1750.00)
Seat 4: FOLD__PLEASE ($3585.00)
Seat 5: dadofalex ($2715.00)
Seat 7: brendo_8 ($1845.00)
Seat 8: DixiPax ($2295.00)
Seat 9: VALUEPLUFFI ($2380.00)
Seat 10: Analtwister1 ($2440.00)

--------------------------------------------------------------------------------

Antes/Blinds
Rod Belfitt posts blind ($15.00), HERO posts blind ($30.00).
Pre-Flop
-Zgaga- folds, FOLD__PLEASE folds, dadofalex folds, brendo_8 raises to $90.00, DixiPax folds, VALUEPLUFFI folds, Analtwister1 calls $90.00, Rod Belfitt folds, HERO calls $90.00.
Flop [board cards: :6s, :Ac, :2s, ]
HERO checks, brendo_8 checks, Analtwister1 bets $135.00, HERO raises to $270.00, brendo_8 folds, Analtwister1 calls $270.00.
Turn [board cards: :6s, :Ac, :2s, :Qh ]
HERO checks, Analtwister1 bets $444.00, HERO raises to $2280.00 and is all-in, Analtwister1 calls $2080.00 and is all-in.
River [board cards: :6s, :Ac, :2s, :Qh, :8d ]
Showdown
HERO shows [ :Qd , :6d ]
Analtwister1 shows [ :2h, :2c ]
Analtwister1 wins $4985.00.

Poprosze o opinie do tego rozdania. A doswiadczonych kolegow poprosze jeszcze o odpowiedz - czy byla sie tu szansa niezestackowac ? Bo tego ze nikt tu z przeciwnikow nie ma asa to widac bylo na kilometr.

Awatar użytkownika
jemjogurt
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jemjogurt » 02 lut 2011, 20:41

jak dla mnie fold, nie pchalbym sie z reka Q6
flop drawowaty wiec pchac sie z 2para tez nie ma co

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 02 lut 2011, 20:51

jemjogurt pisze:jak dla mnie fold, nie pchalbym sie z reka Q6

W Pokera nie zawsze gra się kartami, także wymówka, że to jest dopiero 2 para jest moim skromnym zdaniem błędna w rozumowaniu. Ten jego bet-sizing faktycznie może wyglądać na słabość co w pewnym sensie skłania nas do pushowania. Ja osobiście skłaniałbym się do foldu na flopie, moim zdaniem nie ma sensu stackowania się tutaj na 1 poziomie blindów.
Ja nie lubię rozgrywać takich rąk bez pozycji, więc skłaniałbym się do zrzucenia tego preflop, tym bardziej, że w 3 osobowej partii na pewno nie jesteśmy z tym na prowadzeniu.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 02 lut 2011, 21:00

glory glory man united, zawsze jak wrzucasz rozdania to masz je już przemyślane i jest w nich jakiś haczyk ;)
Mnie zastanawia ten Twój check na turn. Spokojnie tutaj można było kontynuować agresję, często przeciwnik będzie mieć FD i dawanie darmowej karty trochę zły pomysł. Lepiej valuebetować. Choć akurat tutaj udało się zagrać check/raise.
Jakby wtedy Ciebie przeciwnik postawił AI, a jak piszesz, że masz pewność, że brakuje asa to ja nie widzę na takim boardzie innego ukladu u przeciwnika niż set lub szalony semibluff. Ale też nie jest powiedziane, czy by on nie slowplayował tego dalej na turnie.
W trakcie gry bardzo ciężko jest określić, czy lepiej zagrać turn cbet, czy checkraise. Na agresywnego przeciwnika na pozycji ta druga opcja na pewno lepsza. Więc według mnie nie dało rady się wycofać. Oczywiście jeśli już zdecydowaliśmy się rozegrać tą rękę i po takim zagraniu na flopie.
[edit]
Zapomniałem napisać, że ciekawe zagranie na flopie. Spora presja na osobie, która była agresorem przed flopem. No i dodatkowo przejmujesz inicjatywę na turnie.

Awatar użytkownika
jemjogurt
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jemjogurt » 02 lut 2011, 22:14

Edwarddd pisze:
jemjogurt pisze:jak dla mnie fold, nie pchalbym sie z reka Q6

W Pokera nie zawsze gra się kartami, także wymówka, że to jest dopiero 2 para jest moim skromnym zdaniem błędna w rozumowaniu. Ten jego bet-sizing faktycznie może wyglądać na słabość co w pewnym sensie skłania nas do pushowania. Ja osobiście skłaniałbym się do foldu na flopie, moim zdaniem nie ma sensu stackowania się tutaj na 1 poziomie blindów.
Ja nie lubię rozgrywać takich rąk bez pozycji, więc skłaniałbym się do zrzucenia tego preflop, tym bardziej, że w 3 osobowej partii na pewno nie jesteśmy z tym na prowadzeniu.

no to albo przyznajesz mi racje albo nie, a nie piszesz ze jednak bys zrzucil ale jednak kartami bys nie gral..

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 02 lut 2011, 22:57

fold preflop, najpozniej na flopie - masz druga pare, as na stole, draw do kolowu, strita... Akurat tutaj doskonale zastosowanie ma TWOJA uwaga, ktora podzieliles sie ze mna w Ustroniu:

"nie nalezy sie pchac w rozdanie z gównianą kartą, bo nie daj boże spodoba Ci sie Twoja reka na flopie i wladujesz sie w sytuacje bez wyjscia..."

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 03 lut 2011, 00:42

Glory, dlaczego w ogóle grasz ręce typu 58o, Q6s na pierwszych poziomach blindów? Przecież to jest zupełnie nieopłacalne.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 lut 2011, 01:01

Ok, czas na moją linię.

Na pierwszych poziomach blindów zdecydowaie wole tricky hands niz monstery. Bo co ja zrobie z asami? Jebne 3,5bb i ukradne blindy? Albo poprawie nie flopie przy trzech limpach i dalej na turnie nie bede wiedzial gdzie jestem? Generalnie o wiele latwiej jest sie stackowac na jakims niewidocznym stricie, tripsie czy kolorze. Wiec Ted Forester tu sie nie zgodze - takie rece sa bardzo oplacalne jesli wiesz co z nimi robisz.

Preflop. Dolozylbym wlasciwie ze wszystkim. Jest agresor, jest limper, raz na jakis czas trafi sie flop gdzie ta inwestycja 60 zwroci sie w postaci 2500 calego stacku od przeciwnika.

Flop. Agresor czeka - asa by bronil. Liper gra 1/2 pot, o wiele za malo by bronil reki, za malo tez na aktywne zbieranie do koloru. Mi to wyglada na typowy niesmialy bet z pytaniem "macie cokolwiek?". Odpowiadam mu - "tak mam", liczac ze albo wezme pule juz tutaj (jesli zupelnie nie ma zadnej opcji), albo wezme ja na turnie grajac kolejny bet udajacy asa. To ze mam pare - nie ma znaczenia, gram po prostu blef.

Turn. I tu sytuacja sie komplikuje i to totalnie. Bo caly plan idzie w pizdu - nie gram juz blefu, bo trafilem mega reke, czuje sie tutaj najlepszy. Zakladam ze musze ja bronic, nie dajac opcji na jakis paskudny river. Bet na turn jest ok, jednak znacznie silniejszy bedzie check/rise all-in bo zmusi do wyrzucenia nawet draw do koloru (jesli taki jest). Ponadto jest spore prawdopodobnienstwo ze czekajac na turn i okazujac slabosc - on to wykorzysta i uderzy. No i sie udalo.....

Wniosek z tego rozdania jest taki - jest zadziwiajaco cienka linia miedzy glupota a geniuszem. Bo o ile moja linia ma sens, o tyle granie takiej reki i takiego spota to jednak glupota. Czasami czlowiek czuje powera i zjada wszystkie rozumy sadzac ze dominuje stolik i robi z przeciwnikami co chce, wiec w kazdym spocie moze ich tyrac. Rzeczywistosc to brutalnie weryfikuje. Zabrzmi to moze dziwnie, ale dla mnie takie rozdanie to cooler. Na zadnym etapie nie widze opcji na inna decyzje.

A swoja droga to jest chyba setne rozdanie w ktorym popelniam ten sam blad - slow play seta, uznaje za soft game i odpowiadam agresja sadzac ze przeciwnik blefuje, bo nie ma tu reki ktora moze grac tak glupia linie. Jeszcze kilka analiz i pewnie to utrwale :).
Ostatnio zmieniony 03 lut 2011, 04:58 przez Glory, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 03 lut 2011, 04:13

Jedna osoba juz sie na slowa autora powolala, zrobie to samo.
Jakis czas temu przeczytalem slowa Glorego ze nie warto sie stackowac z dwoma parami, rzadko sie na nie wygrywa, a przegrac zawsze mozna sporo...

Awatar użytkownika
polak13
-#VIP
-#VIP

Postautor: polak13 » 03 lut 2011, 04:31

Ja jestem zdania że na pierwszym poziomie blindów trzeba dużo sprawdzać bo zawsze coś dojdzie i można się nabudować.Ręka dobrze rozegrana tylko zabrakło farta,no cóż.

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 03 lut 2011, 15:42

glory glory man united pisze:Bo tego ze nikt tu z przeciwnikow nie ma asa to widac bylo na kilometr.

To na jaki zakes liczyłeś?Bo jak dla mnie all in jest sprzeczny z readem.

Liczyłeś że sprawdzą cie jakieś totalnie głupie flash drawy?Nawet donki potrafią zrzucić FD jeśli czekają tylko na river.
Jak dla brak spójności zagrań.

Ted przy 100bb deep Q6s to na pewno dochodowa ręką i łatwa do obsługi, gra się na pewno to łatwiej niż AA, ale trzeba mieć już pewną wprawę.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 lut 2011, 15:48

masaker, nie stastanowilem sie dokladnie nad zakresem, liczylem po prostu ze nie trafili flopa. Jest wiele rak ktore nietrafilo flopa, a ktorym nie chce pozwolic na kolejna karte na river - np. KQ czy 78pik.

Na turn nie chce call, bronie reki i chce te pule zabrac juz tam. Stad check/raise all-in.

Choc przede wszystkim ja sadzilem ze przeciwnik nie ma zupelnie nic, ale skoro gral blef na flop widzac slabosc, to konsekwetnie zagra blef na turn widzac ja znowu. Check/raise all-in byl wiec tu oplacalny przy obu opcjach.

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 04 lut 2011, 14:16

Ciężko mi analizować rękę bo nigdy w takiej sytuacji nie byłem i pewnie nie będe.
Q6s to napewno nie jest mój zakres na początku turnieju!!!

Nie podoba mi się to, że przejąłeś inicjatywe i sam budowałeś pulę, sam dobrowolnie oddałeś stack nie biorąc pod uwage kart swojego przeciwnika (bo to pewnie kolejny donk)

Pakujesz się w kłopoty na własne życzenie a tego nigdy nie pochwale.

Zastanówcie się nad tymi pytaniami:
Po co nam teraz opowiadanie historii przeciwnikowi o naszym monsterze gdzie nawet podwojenie nam nie da wygranej w turnieju, a ryzykujemy odpadnięcie?
Po co nam teraz jego 900żetonów w przypadku gdy zagra fold na turn?
Ile razy przeciwnik będzie miał tu lepiej i odpadniemy na pierwszym poziomie blindów?

Kontrowersyjne rozdanie które sam sobie zafundowałeś :)

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”