[NL] [FR] DSO VIP satelita, JJ na SB

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

[NL] [FR] DSO VIP satelita, JJ na SB

Postautor: GrzesVP » 15 gru 2010, 23:40

VIP freeroll na CHili, top 2 wygrywa pakiet wart 900 euro na DSO.
Zostało 5 graczy i o to takie rozdanie:
Obrazek
Interesuje mnie jak rozegrać w danej chwili JJ, kiedy mamy największy stack w tej sytuacji.
Call czy 3bet i dlaczego?

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 16 gru 2010, 14:54

Zalecam przebicie głównie z 3 powodów.
Po pierwsze deadprez otwiera z cotoffa wiec spokojnie moze kraść
Po drugie to już shorthanded wieć zakres jego podbicia też jest dość szeroki
Po trzecie i chyba najważniejsze nie będziesz miał pozycji w rozdaniu i w przypadku call może ci się bardzo ciężko grać.

Reraise 3k.

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 16 gru 2010, 16:02

Otwiera Dead czyli mistrz mtt obstawiam go na jakieś 15% (on wie ,że będziesz tight teraz) tak więc 77+,A7s+,K9s+,QTs+,JTs,ATo+,KTo+,QJo i gram 3bet tak około 3.1k (ewentualnie call allina) z JJ masz tak kolo 55-60%

Tylko 2 wygrywa więc nie możesz pozwolić sobie na pokazanie słabości mając taką rękę bo będą Cie teraz eksploatować na każdym blindzie a w puli już masz trochę sztonów

Masz ogromne Folding equity i możesz je wykorzystać w tym spocie :)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 16 gru 2010, 16:10

hmmm
JJ to dla mnie zawsze dziwna ręka do grania.
Zagrałem tu call z myślą że jak flop będzie wysoki tzn coś z A K Q to się wycofam żeby się nie angażować, a jak niski to będę bił.
Skończyło się na tym że biłem i się nadziałem... na monstera :mrgreen: \Chodź nigdy bym nie przypuszczał o kradzież taką kartą deada
Ale teraz wiem że można było inaczej rozegrać...

Obrazek

Niestety później odpadłem jako 5, szkoda tylko że Dead roztrwonił mój stack i odpadł jako 4 :wink:

Do czasu tego rozdania z JJ, uważam że grałem najlepszego pokera w życiu w MTT... szkoda że się nie udało.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 16 gru 2010, 20:01

Niestety to call był tutaj beznadziejny i to straszliwie, jak nie raise to nawet all in żeby go przegonić (wiadomo teraz można gadać) ale fakt faktem jest taki , że to była do tego odpowiednia ręka.

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 17 gru 2010, 21:01

GrzesVP pisze:Zagrałem tu call z myślą że jak flop będzie wysoki tzn coś z A K Q to się wycofam żeby się nie angażować, a jak niski to będę bił.

Grzegorz dla mnie JJ i sytuacja jaką miałeś też stawiała taki wybór na flopie w przypadku call z mojej strony pf, że jak będzie wysoki to sie wycofam, a jak będzie niski to będę bił.
Tylko takie założenie z góry wyklucza bijące nas pary i jeśli trafimy niski board to oddamy cały stack bez pomocy stołu w postaci J.
A na nieszczęście czasem wystarczy takie T3.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 19 gru 2010, 16:18

Dla mnie call jest tutaj po prostu slaby, gram raise/call, a czasem po prostu 3bet allin i przenosze cala presje na rywala.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 21 gru 2010, 16:27

Ten temat to wlasciwie mozna juz zamknac :)

1. Czytamy analize Masakera

2. Widzimy dlaczego nie mozna grac tu call pre flop

Piekna analiza szkoleniowa.

PS. QKA wyleci na flopie raz na dwa razy. Jest tez raczej pewne ze przeciwnik zagrac Cbet bez wzgledu na to czy trafil czy nie. Tak wiec linia z call jest bez sensu, bo ze sporym pradopodobienstem wyrzucisz pozniej wygrywajaca reke.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”