[NL 25]Dobrze czy źle?

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

[NL 25]Dobrze czy źle?

Postautor: GrzechuTG » 20 lis 2008, 11:25

Chciałbym przedstawić moje dzisiejsze rozdanie do waszej analizy może ktoś powie skoro wygrałeś to po co je analizować. Ale ja mam wątpliwości czy dobrze to rozegrałem bo na flopie był dwa kara czy nie za mało podbiłem? Najbardziej właśnie chodzi mi o gre po flopie.

everest-brak-polskiej-licencji! Poker — Szczegóły Ręki
Identyfikator Ręki: 3949325659
Identyfikator Stołu: -117558711
Opcja Gry: Prawdziwe Pieniądze
Nazwa Stołu: Muscat-11
Typ Gry: Hold'em
Stawki w Ciemno: $0.15/$0.25
Stawki: $0.25/$0.25
Waluta: USD
Data Rozpoczęcia: 2008-11-20 GMT
Czas Rozpoczęcia: 10:14:46 GMT

Aranżacja Miejsc:

MOss35 jest na miejscu 1 z $15.70.
Crushenco jest na miejscu 2 z $24.25.
GrzechuTG jest na miejscu 3 z $23.70.
jiikoo jest na miejscu 4 z $25.95.
kuelnt jest na miejscu 5 z $25.40.
crackf1 jest na miejscu 6 z $29.00.

Złóż Stawki w Ciemno:

Przycisk jest przy miejscu 2.
GrzechuTG składa stawkę małą w ciemno opiewającą na sumę $0.15.
jiikoo stawia stawkę dużą w ciemno opiewającą na sumę $0.25.

Rozdaje Karty Własne:

MOss35: -- --
Crushenco: -- --
GrzechuTG: :Ks :Kh
jiikoo: -- --
kuelnt: -- --
crackf1: -- --

Przed-flop:
kuelnt składa.
crackf1 wchodzi $0.25.
MOss35 składa.
Crushenco składa.
GrzechuTG podnosi $0.85.
jiikoo wchodzi $0.75.
crackf1 składa.

Flop ( :Kd :6c :7d):
GrzechuTG podnosi $0.85.
jiikoo wchodzi $0.85.

Turn ( :Kd :6c :7d :6s):
GrzechuTG podnosi $1.05.
jiikoo wchodzi $1.05.

River ( :Kd :6c :7d :6s :Jc):
GrzechuTG podnosi $6.05.
jiikoo podnosi $23.05.
GrzechuTG wchodzi $14.75.

Wyłożenie Kart:
jiikoo pokazuje karty :6h :Ah.
jiikoo posiada :6h :6c :6s :Kd :Ah: Trójka
GrzechuTG pokazuje karty :Ks :Kh.
GrzechuTG posiada :6c :6s :Ks :Kh :Kd: Ful

Zsumowana Wartość Puli:
$2.25 jest zwracana do jiikoo (bez wejścia).
Suma Puli: $47.65
GrzechuTG wygrywa $45.30.
Prowizja Domu Gier: $2.35
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 14:45 przez GrzechuTG, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
asape
-#VIP
-#VIP

Postautor: asape » 20 lis 2008, 12:15

Nie uwazam sie za mistrza analiz, ale pozwole sobie przestudiowac Twoje zagranie.. Wszystko bardzo dobrze rozegrales oprocz tych podbic (az do rivera).. A to dlaczego? Po flopie pot wynosil 2,5$, Ty po trafieniu seta podbijasz o 0,85$ co daje jakies +/- 1/4puli.. Troszku malo... Ja bym zagral najmniej polowe, a najlepiej 3/4... To samo po turnie.. Pot ponad 4$, Ty dalej zagrywasz o 1/4... No Twoje szczescie, ze doszla mu ta 6 i sie zallinowaliscie, bo i tak wyciagnales od niego wszystko co sie dalo.. le gdyby tak nie bylo bylbys nieco w plecy..

Z drugiej strony jestem nawet w stanie zrozumiec takie podbicie.. Trafiles seta wiec chciales od niego wyciagnac.. Tylko te dwa kara...

Podsumowujac.. Dwa bledne podbicia i tak naprawione na riverze ;) Gratuluje ;)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 20 lis 2008, 12:57

A więc tak flop wiem że źle zagrałem ale turn to już było celowe zagranie żeby go nie wystraszyć myślałem że ciągnie do koloru ja już miałem bardzo mocny układ pokonywało mnie tylko i wyłącznie 66 co było mało prawdopodobne dlatego też chciałem sobie zbudować chociaż trochę pule gdyby nie trafił koloru zbyt mocny bet mógł go zniechęcić do dalszego zbierania do drawa nigdy bym się nie spodziewał że on gra z A6 już bardziej liczyłem na draw lub AK. Dlatego też nie zgodzę się że źle podbiłem dwa razy a jedynie raz na flopie. Ostatnio nauczyłem się że lepiej wygrać dolara więcej niż podbić za dużo i nie wygrać nic ofc mając taki układ bo gdybym miał AK to ofc podbicie było by o wiele wyższe. A zagraniem na riverze chciałem mu pokazać że się boje i mam K z niskim kickerem ;)

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 20 lis 2008, 13:05

To ja tez dorzuce swoje trzy grosze. ;)
Na flopie i tutaj sie chyba wszyscy zgadzamy za male podbicie. Istnialo niebezpieczenstwo drawowania przeciwnika i powinienes mimo wszystko wysokim betem odizolowac jego drawa.
Na turnie swietny bet, sugerujacy przeciwnikowi, ze mamy tego krola, ale jednoczesnie przestraszylismy sie tej drugiej 6, dlatego zagralismy tak asekutracyjnie.
Rywal rzecz jasna dal sie nabrac i reszte roboty odwalil juz za ciebie, dzielac sie z toba swoja kasiora :mrgreen:

Wróć do „Cash short handed”