[FR][5E]dobry moment, aby zrzucic krole?

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
samol
-#VIP
-#VIP

[FR][5E]dobry moment, aby zrzucic krole?

Postautor: samol » 30 lis 2009, 21:03

** Hand # 2993461038 starting - 2009-11-30 20:57:01
** €2,500 GUARANTEED[3220255]:Table 15 [Multi Table Hold'em] (20.00|40.00 NL - MTT) Real Money

samolPkings sitting in seat 1 with 2470.00
neish84 sitting in seat 2 with 1635.00
Langoliers22 sitting in seat 3 with 2955.00[Dealer]
tapadizip34 sitting in seat 4 with 4630.00
iff123 sitting in seat 5 with 2890.00
Don_Enco sitting in seat 6 with 3790.00
EkuVilxxx666 sitting in seat 8 with 2390.00
sha33 sitting in seat 9 with 2390.00
Lillefot13 sitting in seat 10 with 1850.00
tapadizip34 posted the small blind - 10.00
iff123 posted the big blind - 20.00

** Dealing cards to samolPkings: Kd, Kh
Don_Enco called - 20.00
EkuVilxxx666 called - 20.00
sha33 folded
Lillefot13 called - 20.00
samolPkings raised to 100.00
neish84 folded
Langoliers22 folded
tapadizip34 called - 100.00
iff123 called - 100.00
Don_Enco called - 100.00
EkuVilxxx666 called - 100.00
Lillefot13 called - 100.00

** Dealing the flop: 10d, 6c, 4d
tapadizip34 checked
iff123 bet - 140.00
Don_Enco called - 140.00
EkuVilxxx666 folded
Lillefot13 raised to 640.00
samolPkings went all-in - 2370.00
tapadizip34 folded
iff123 called - 2370.00
Don_Enco folded
Lillefot13 went all-in - 1110.00
iff123 shows: Ad, 7d
Lillefot13 shows: Qd, 10c

** Dealing the turn: 2s

** Dealing the river: Qh
samolPkings wins 1240.00 from side pot 1
Lillefot13 wins 5990.00 from the main pot

Rake: 0.00

Pierwsza faza. Wiekszosc graczy callujacych preflop to na pierwszy rzut oka maniacy. Jeszcze 1lvl blindow.
Nienawidze w tej fazie tak szybko dostawac monstera. Nigdy nie wiem jak rozegrac.
Dobry push na flopie, czy jednak folD? Minute zmarnowalem na timebank :-) Bylem bardzo bliski tego, by to zrzucic na flopie. Ale za pushem przemawialo to, ze duze zainteresowanie flopem - uznalem, ze tna sobie outy do koloru. Ja tez mam 1 outa.
Call na turn nawet nie rozpatrywalem. To najgorsze co moglbym zrobic.

Licze na jakies madre opinie :D

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 01 gru 2009, 00:04

Siemka.

Wedlug mnie jesli to byl rebuy (a sadzac po liczby graczy bedacych po flopie, to pewnie tak) to ruch poprawny. Jesli to freezout i patrzec na to tak, aby wygrac(byc dalej w grze chociazby;p)to bardzo slaby ruch.
Ci goscie mogli miec ogolnie wszystko. Poczawszy od TT, 44 i 66 co juz bylo dosc prawdopodobne to jeszcze 57, 53 i flush drawy. Minimalne szanse na AA, przy ktorym bys byl zdominowany jak przy TT 44 i 66. Na flopie akcja dla Ciebie mocno niekorzystna. Pierwszy gracz moglby probowac ukrasc, skoro to jakis maniak, przy takim flopie i pocie wg. mnie strasznie glupi bet - 140, zdecydowanie za niski. Co mogl oznaczac? Ze gosc jest slaby i probuje ukrasc tego pota albo, ze ma monstera i chce od Was jak najwiecej wyciagnac nie liczac sie z tym, ze przy tak drawowym flopie to sie zdecydowanie nie oplaca. Potem call, a nastepnie raise 640 czy cos kolo tego, wiec juz nie najgorszy raise, ktory mogl oznaczac lepsza karte i chcial wywalic z rozdania np. tego gracza ktory callowal mozliwe, ze z drawem. Za Toba jest jeszcze 4 graczy, a Ty postanawiasz all inowac. Oceniam to tak: na 95% twoj reraise zostanie sprawdzony przez 1 osobe. na 60% przez dwie, jakies 10% na wiecej niz dwie. I mysle, ze w I i II przypadku byl bys w dupie. Bo nawet jesli na flopie masz lepszy uklad, przy takim flopie musisz sie liczyc z tym, ze turn i river wiele zmieni. I tak jak tutaj sie okazalo, goscie mogli miec top pare i czesto ludzie calluja z takim czyms. I troche paradoks, bo zagranie tego goscia, ktory wygral pota - pomimo gorszej reki od Ciebie - bylo lepszym zagraniem niz Twoje wg. mnie. Bo przed nim niewielki bet, on chce sie pozbyc drawujacych, a Ty juz przed soba masz 2x niewielki bet i 1x wiekszy raise - ktory zazwyczaj oznacza jakas sile. No i on juz mial sensowne oddsy.

W rebuy to jest tak - probujesz, a moze sie uda. Ale chciales jakas opinie sensowna, wiec to chyba nie zaliczyloby sie;p

No i troche bledne myslenie co do flopa - przeciez i tak by sobie outy kradli, nawet jakby nie weszli na flopa, a to ze ktos wchodzi PF to nie znaczy, ze ma suited;) i to w dodatku akurat w tym kolorze:D
Mowie to czysto dydaktycznie, bez zadnych zlosliwosci - wedlug mnie zagrales to zle.

Dopiero teraz zobaczylem, ze w opisie jest napisane, ze freezout - wiec na szczescie moj wywod nie poszedl na marne;] - mam nadzieje.

Pozdrawiam

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 01 gru 2009, 00:39

To jednak błąd :) Moje wątpliwości się potwierdziły. Ci maniacy wszyscy po godzinie ich nie było. :)
Osobiście liczyłem, że wywale tych z FD i zostanie jedna osoba z setem lub TP :P Przy podejmowaniu decyzji brałem również pod uwagę to, że osoba robiąca reraise ma odemnie mniejszy stack. I zostają mi wtedy żetony na grę.
Tosiak co do tych outów do koloru - spójrz jaka akcja była. Minbet (wymuszenie, by obejrzeć tanio turna i może kogoś wyrzucić z rozdania). Później call minbeta (top pair? set? raczej nie - jakiś draw). No i w końcu reraise. Obrona słabego/niepewnego układu lub semiblef z drawem. Na tej podstawie przypuszczałem, że 2 osoby conajmniej mają karo + mój król. Ale to i tak nie ma znaczenia. Trzeba tu zrzucać króle bez wachania. :)

A jak Tosiak się zachować, jakby osoba przedemną callowała, a nie reraisowała? Warto byłoby wtedy wprowadzić trochę akcji reraisując? Czy jednak zapewnić im atrakcje dopiero na turn, gdzie ich oddsy na wydrawowanie mocnego układu spadają?

jkurak
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jkurak » 01 gru 2009, 01:07

Jak dla mnie ok . Tzn jeden napewno bedzie mial FD a drugi w 80% pokaze TP

Dla donka kazdy pp to jest monster ktorego by Ci pokazal pre flop ( raise/3bet)
Sadzac po akcji ich range to wiecej niz 50% rak wiec imo jak dla mnie tu jest easy stack of bo bijesz ich zasieg jestes baaaardzo sprzodu na takim flopie a TT/66/44 to hmm raptem 18 kombinacji AA raczej nierealne wiec easy Donk sie zestackuje z kazda TP nawet bez kickera wiec jestes bardzo sprzodu nigdy nie zrzucam tu kroli ale spodziewam sie FD u jednego napewno ;) ktoregokolwiek wiec its up to u

BTW jak masz bic to bij na flopie poki maja oddsy i zaplaca bo na turnie to juz wcale nie musza no chyba ze masz montera i mozesz slowplayowac ale tak to bij od flopa

@ Tosiak wg Ciebie ten od TP zagral sensownie ?? O.o gdzie ?? masz podbicie 5BB pre flop i 3beta na T high flopie i pchasz sie z TP i Q kicker na 3 ?? to juz ten od FD lepiej zagral bo na 3 to mu sie imo tak oplaca nawet z golym FD callowac

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 01 gru 2009, 15:23

To co napisalem, to tylko moja opinia - a do prosa mi sporo brak.
Ja w kazdym razie nie stawiam mozliwosci odpadniecia z turnieju, wiedzac ze jestem prawdopodobnie jedynie lekko do przodu, bo tu ocenialbym to na jakies 60% dla siebie.

jkurak, przed nim byl check, 1 bet, 1 call, wiec on wg. mnie zrobil dobrze atakujac tutaj. Pozniej juz wlasciwie musial sprawdzac. Czy to, ze flop byl T high, to bylo dla niego zle? Q kicker nie najlepszy, ale z drugiej strony to nie tez nie jakies T5. Ale gosc mial pewnie jakies nadzieje, ze wyrzuci ludzi z rozdania, a samol juz musial byc prawie pewien, ze chociazby ten jeden gosc to sprawdzi.

samol, co do sytuacji, o ktorej mowisz ja zachowuje sie przewaznie tak:
80/20 - raise/call
Przewaznie bylby to spory raise, jakis bet pot czy cos kolo tego. No i juz wtedy jak ktos da all ina za Toba, no to juz tylko mozesz sprawdzac i trzymac kciuki.

No ale w tych 20% bylby to dla mnie call. Czemu? Mam mocno niepewny uklad, ale jest troche glupio to zrzucac, ale jak juz dalbym tu call, a po mnie raise to zdecodywanie fold - skoro zaczalem grac pasywnie to i tak koncze. No dla przykladu dam ten turniej o 300k, ktory gralem niedawno - gdyby tam nastapila taka akcja to mysle, ze wlasnie bylby to call. Bet niewielki, wiec duzo nie strace. Jesli spadlby krol na turnie to wtedy juz mocno bym bil. No a kazde karo i inne niebezpieczne karty, to juz na turnie pasuje.

jkurak
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jkurak » 01 gru 2009, 17:19

@ Tosika ok raise ok ale zauwaz ze callnal allina po 3becie na flopie od raisera samo AT go tutaj bije jak kazde JJ+ ktore jest w zasiegu open raisera i nie ma prawie zadnej reki ktora koles dominuje moze JT ale to bardziej prawdopodone u callero niz open raisera

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 01 gru 2009, 19:47

jkurak pisze:@ Tosika ok raise ok ale zauwaz ze callnal allina po 3becie na flopie od raisera samo AT go tutaj bije jak kazde JJ+ ktore jest w zasiegu open raisera i nie ma prawie zadnej reki ktora koles dominuje moze JT ale to bardziej prawdopodone u callero niz open raisera

Tak, ale Tosiak pisał, że ten jego raise był lepszy od mojego raisu :P Call all in to już błąd. Trochę źle zrozumiałeś jego post :)

Zapomniałem dodać, że to turniej z blindami 15min i poczatkowy stack 2,500 z początkowymi blindami 10/20. To pierwszy lvl. Więc tak naprawdę podwojenie/potrojenie mi nic nie daje. I tak moge nic nie wygrać. A ryzykuję stratę wpisowego. A na to jest 30%, jeśli ktoś trafi draw do koloru.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 11 gru 2009, 05:54

Dla mnie na flopie poprawne zagranie. Bo flop jest mimo wszystko bezpieczny i w większości przypadków jest się zdecydowanym faworytem. Jedyny problem to set u przebijającego, ale jakby człowiek zrzucał overpary licząc na sety u przeciwników to równie dobrze mógłby wcale nie grać.

Nie podoba mi się za to zagranie preflop. Przy niskich blindach i 3 limpach ten rise powinien być mimo wszystko większy.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”