Dobra rada gdzie zaczac przygode z pokerem!

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
tinut
-#zwykly
-#zwykly

Dobra rada gdzie zaczac przygode z pokerem!

Postautor: tinut » 27 maja 2007, 20:36

Nie polecam nikomu deponowania swoich pieniedzy do sieci b2b network. Tu jest spis wszystkich poker roomow z tej sieci: http://www.24hnetwork.com/en/Partners.aspx

Dlaczego ?
Gram tam od ponad roku ( gram w sensie, ze tam zaczalem swoja przygode z pokerem i czesto deponowalem pieniadze). Po dluzszej grze na stolikach i w turniejach gracz moze odniesc wrazenie, ze gra jest ustawiona tzw " rigged ". Przeciwnicy na riverze dostaja pozadany uklad: pomimo iz wygrana dawal im tylko 1-2 outsy. W tej sieci jest to zdarzenie notoryczne i nie tylko ja to potwierdzam, wielu moich znajomych ma takie doswiadczenia z ta siecia. W turniejach zdecydowanym faworytem jest ten kogo stack jest wiekszy. Przyklad? A5 ( 4,442 zetonow) vs AA ( 1,400 zetonow) flop : 55 2 turn 3 river 7 to tylko jedno z wielu takich rozdan...

Wiec gdzie grac?

Polecam siec party-brak-polskiej-licencji! Gaming np. party-brak-polskiej-licencji! Poker lub Empire Poker ( www.empirepoker.com )
Maja oni swietna oferte bonusowa dla osob po raz pierwszy skladajacych depozyt:

Bonus 120% max 200$ za depozyt przy rejestracji kod:EMPIRE120

Polega to na tym ze np. wplacamy 100$ , dostajemy bonus 20% do wyrobienia za raked hands , potem zlecamy wyplate. Wplacamy do nich ponownie 100$ uzywajac tego kodu i tym razem dostajemy juz oferte 100% podwojenia depozytu do wyrobienia za raked hands czyli 100$. Bonusy sa banalnie proste do wyrobienia , nawet na niskich stawkach. Tak wiec lacznie przy depozycie 100$ mamy do zgarniecia 120$ gratis ! W sieci pelno tzw. "fishes" graczy czesto przegrywajacych, slabych, latwych do ogrania. Zwiazane jest to z tym, ze pelno jest darmowych 50$ do party-brak-polskiej-licencji! pokera, dostaja go i ci dobrzy ale i pelno slabych graczy, ktorzy sa latwym kąskiem dla nas.

Polecam rowniez www.TowerGaming.com ( promocje aktualne do sprawdzenia na ich stronie). Bardzo przyjazny software, w/g mnie niski poziom graczy. Stoly z pot limit-em maja takie same SB i BB co sprawia ze rzadziej gracze kradna BB :) Za gre zyskujemy punkty ktore mozemy sprawdzac na naszym koncie na stronie poker roomu. Jest takze sklep w ktorym mozemy owe punkty zamieniac na nagrody w postaci wejsciowek do turniejow sit n go, do turniejow z pulami 25$ i 200$ a takze na bonusy pieniezne. Wszystko to do sprawdzenia na ich stronie. Co ciekawe , poker room ten umozliwia nam wplate juz od 10$ na Neteller co jest zaleta , dla graczy ktorzy nie chca poswiecac duzo pieniedzy na depozyt.

Nie bede wypisywal tu setek poker roomow, poniewaz w/g mnie te 2 oferuja spora ilosc stolikow dla poczatkujacych graczy, z niskim poziomem przeciwnikow oraz ciekawymi promocjami i co najwazniejsze : przyjaznym , estetycznym oprogramowaniem co sprawia ze az chce sie w nich grac ! Polecam !

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 27 maja 2007, 21:23

A co sadzisz o sieci Boss Media (PokerHaven, sportingbet-brak-polskiej-licencji!) ?

Albo tej ktorej uzywa np. CD Poker i Titan POker (z ktorymi wspolpracujemy) ?

tinut
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: tinut » 27 maja 2007, 22:30

Z boss media mam rowniez mile wspomnienia, z 300 zl udalo mi sie zrobic 1500 kilka miesiec temu. Czasem wplacam tam drobne sumy ( mam tu na mysli sportingbet-brak-polskiej-licencji! , a to dlatego ze czasem gram tam kupony). Jezeli ktos chcialby zaczac przygode w boss media to polecam wplacic pieniadze np. do i4poker.com poniewaz maja oni dwuplatformowy poker b2b i boss media. W cashier mozemy wybrac gdzie chcemy uzywac naszych pieniedzy. Dlaczego akurat i4?
Uzasadnienie jest proste:

i4poker20: przelej na swoje konto pokerowe do €20, a otrzymasz €20 bonusu

Chcesz wpłacić tylko minimalny depozyt? I tak możesz go podwoić. Jako nowy gracz otrzymasz 100% bonus, jeśli przelejesz na swoje konto pokerowe do €20. Bonus zostanie wypłacony po 15 dniach, po zdobyciu przez Ciebie w tym czasie 100 punktów VIP.
Aby otrzymać ten bonus, podczas dokonywania przelewu wpisz kod promocji i4p20.

Ważna uwaga: w odniesieniu Bonusów Powitalnych brane są pod uwagę zarówno punkty VIP zdobyte na platformie i4poker - B2B, jak i i4poker - Boss Media.

Czyli tak wplacamy 20 euro , gramy w boss media. Leca na pkty vip ktore mozemy sprawdzic na stronie -> cashier . Tak wiec ugrywajac vipy w boss media ( gdzie jest to latwiejsze niz w b2b ) mamy okazje uzyc potem zdobytych punktow np. w ciekawym turnieju rozgrywanym co niedziele o 20:00 w sieci b2b - warunek udzialu to 50 pktow zdobytych od piatku od godz 20 do niedzieli - pula nagrod 2,500 euro. Kombinacja wedlug mnie niezla, poza tym gdy ja przelewalem swoje pierwsze pieniadze na Boss Media poker w i4poker.com to w Pending Bonus pojawila sie taka sama kwota jaka przelalem za pierwszym razem. Pending Bonus polega na stopniowym uwalnianiu bonusa po 5$ za okreslona ilosc raked hands. Tak wiec nie zapomnijcie dla pewnosci przelac maxymalna kwote do pokera boss media , tak zeby nie stracic mozliwosci zgarniecia najlepszego bonusa.

i4poker oferuje rowniez 30% rake back do sieci Boss Media:

Wraz z wprowadzeniem nowej platformy Boss Media, przygotowaliśmy wyjątkową ofertę dla swoich lojalnych klientów. Gracze, którzy wygenerują minimum $150 prowizji w ciągu miesiąca, otrzymają teraz jej 30-procentowy zwrot! Nie musisz wygrywać - wystarczy, że grasz i już zarabiasz. Im więcej czasu spędzasz przy stołach, tym większy zwrot trafia na twoje konto. Pieniądze wypłacane są co miesiąc bezpośrednio na konto gracza. Grający nie musi zgłaszać swojego udziału w promocji - zwrot otrzymuje automatycznie 1 dnia następnego miesiąca pod warunkiem przekroczenia wymaganej sumy prowizji.

Dodam jeszcze ze na stronie jest ranking pktow VIP z bardzo atrakcyjnymi nagrodami.
Wyplaty z i4 poker dostawalem od UWAGA: nawet 1 dnia na konto bankowe do 3 dni max ( 1 dzien to byl naprawde szok). Do tego live chat oraz fachowa pomoc.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 29 maja 2007, 21:59

Tu sie nie zgodze - jesli chodzi o Bossa to Poker Heaven ma znacznie lepsza oferte od i4poker.

Chociazby 150% pierwszego depozytu (do 600$) no i turnieje o gwarantowane 75,000$ co niedziela.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 30 maja 2007, 09:18

tinut a co sadzisz o pokerze na unibecie? Bo ja tam pogralem troche i ja tam odnosze wrecz odwroten wrazenie albo poprostu mam tam takiego pecha tam za kazdym razem wygrywa ten ktory ma mniej kasy no moze nie za kazdym razem ale bardzo czesto sam to wiem z wlanego przykladu wszedlem na stol z 10$ karta nic mi nie szla wkoncu przyszla dobra karta AQ czerwo a na stole 2 3 J dwa czerwa potem przychodzi 3 a na koniec jeszcze jedno czerwo no dobra mam kolor no ale co z tego jak koles ma fula 2 na 3 w jakims tam momencie spadam z tych 10$ na 2$ no i w tym momencie karta mi idzie caly czas po kilku minutach mam juz 12$ nie wiem albo to poprostu przypadek albo nie wiem wszedlem na stol z 3$ i karta tez mi szla az doszedlem do 10 potem nagle niby dobra karta ale ktos kto mial mniej kasy i wszedl zawsze mnie czyms slabym bil bo mu na riverze cos dochodzilo. Niechcem mowic ze tam oszukuja tlyko poprostu pisze jakie odnioslem wrazenie.

czarny300
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: czarny300 » 21 sty 2008, 19:40

unibet-brak-polskiej-licencji! jest dobry bo ma duzo freerolli

dam1anov
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dam1anov » 22 sty 2008, 11:38

czarny300 pisze:unibet-brak-polskiej-licencji! jest dobry bo ma duzo freerolli

W których gra kilka tysięcy osób o relatywnie niską jak na taką liczbę uczestników pulę. Choć należy przyznać, że dzięki temu nie ma w zasadzie żadnych problemów z zapisaniem się na freeroll.
W unibet-brak-polskiej-licencji! polecam turnieje z nieco mniej popularnych odmian pokera - 5 card draw, omaha. Po prostu chętnych do gry jest mniej niż w najpopularniejszego Hold'ema. Jeśli do tego pogramy nieco na stolikach, to w niektórych freerollach otrzymamy bonusowe żetony na start, w zależności od tego ile raked hands rozegraliśmy.

Co do najlepszego pokerroomu dla początkujących, to moim zdaniem ciężko stwierdzić. W tej chwili prawie każdy(oprócz tych obsługujących Stryyke czy bwin-brak-polskiej-licencji!) oferuje grę na stawki mikro oraz turnieje z niemalże symbolicznym wpisowym. No, może na początek nie warto się porywać na PokerStars-nielegalny-w-PL! czy fulltilt-brak-polskiej-licencji!, bo na nich najmniej jest zawodników początkujących.
Najlepiej po prostu poszukać oferty z atrakcyjnymi bonusami, naturalnie dostosowanymi do możliwości finansowych. Moim zdaniem niezłą promocję ma TonyG, także everest-brak-polskiej-licencji! z naliczanymi w czasie rzeczywistym bonusowymi pieniędzmi.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 22 sty 2008, 11:57

Właśnie - słusznie stwierdził dam1anov - dużo freerolli - ale z ogromną liczbą uczestników, z których co najmniej połowa - nie mając nic do stracenia - gra zupełnie nielogicznie. W dodatku te turnieje są organizowane o stosunkowo niewielką pulę.

Dla początkujących istotne jest nauczenie się rozważnej gry - a gra w takich freerollach z pewnościom temu nie sprzyja.
Według mnie lepsze niż spedzenie 2-3 godzin przy takim freeroll'u - jest obserwacja taktyki rozgrywania na stołach cash table o wysokie stawki (zawsze można sobie wejść na taki stół i poobserwować jak graja gracze)
A później praktyka - czyli gra choćby za drobne - ale za jakieś pieniądze - na cash table

Moim zdaniem platformami na których można trafić stosunkowo nietrudnych rywali są platformy z serii TitanPoker, CDpoker czy TonyG - ten sam dostawca softu

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 22 sty 2008, 16:14

to tak samo jak na CD Poker Tony G, tak samo 1000 osób poziom nie jest
marnie niski gra sie przyzwoicie, tylko trzeba sie zarejestrować w pierwszych
30 sekundach rejestracji bo później to są marne szanse na załapanie sie na gre,
tylko nie wiem jak inni bo ja nie jestem zwolennikiem grania 3 godziny może wiecej żeby dostać sie na final table, ale z drugiej strony jeżeli ktos dostanie sie z do pierwszej 10 na 1000 może mieć powód do zadowolenia zwłaszcza jeżeli są to jego pierwsze turnieje,

Corvuss
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Corvuss » 23 sty 2008, 00:24

Witam
Bardzo dobrym pokojem na start jest everest-brak-polskiej-licencji!.
Na początek jedno stolikowe darmowe turnieje shasta (dostępne po pierwszym minimalnym depozycie) jak również żeton i krzesło z wpisowym 1+ 0 max 1000 graczy (średnio ok750).
Ogólnie gra się bardzo przyjemnie i na pewno wyższym poziomie niż we freerollach; no i wygrane wyższe.

myself
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: myself » 23 sty 2008, 00:31

Corvuss pisze:Na początek jedno stolikowe darmowe turnieje shasta (dostępne po pierwszym minimalnym depozycie)

Nie potrzebny jest żaden depozyt żeby móc grać w sit'n'go shasta.

WujekZlo
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: WujekZlo » 29 sty 2008, 16:24

a co sadzicie o PartyPoker albo o Everscie? Albo co o Unibecie?

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 29 sty 2008, 18:06

WujekZlo pisze:a co sadzicie o PartyPoker albo o Everscie? Albo co o Unibecie?

party-brak-polskiej-licencji! poker ma najlepszy soft z tych co podałeś.

unibet-brak-polskiej-licencji! ma najlepsze turki jeśli interesują cię freerolle. (wada to za dużo jak dla mnie runners)

Everesta nie cierpię za wywalania z turków (nawet płatnych) po 5 minutach.

Corvuss
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Corvuss » 29 sty 2008, 19:03

nowy233 pisze:Everesta nie cierpię za wywalania z turków (nawet płatnych) po 5 minutach.
Możesz rozwinąć tę myśl ?

alves
-#VIP
-#VIP

Postautor: alves » 29 sty 2008, 19:12

jak sie zarejestrowales a nie masz czasu zagrac to jestes tzw "sitout" a takie osoby po 5 min usuwa z turnieju zeby nie przeszkadzaly i nie denewowaly innych

Corvuss
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Corvuss » 29 sty 2008, 20:20

Dzięki..myślałem, że nowy miał jakieś problemy (gram tam bardzo długo i jak do tej pory jest wszystko OK, szybkie wypłaty.

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 31 sty 2008, 09:25

ja mogę polecić bwina, jakoś mi się tam najlepiej gra, fajny soft, w którym się przyjemnie gra i szybko chodzi lobby...

bukmacherekk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bukmacherekk » 02 lut 2008, 22:48

Sebola pisze:

Właśnie - słusznie stwierdził dam1anov - dużo freerolli - ale z ogromną liczbą uczestników, z których co najmniej połowa - nie mając nic do stracenia - gra zupełnie nielogicznie. W dodatku te turnieje są organizowane o stosunkowo niewielką pulę.

Dla początkujących istotne jest nauczenie się rozważnej gry - a gra w takich freerollach z pewnościom temu nie sprzyja.
Według mnie lepsze niż spedzenie 2-3 godzin przy takim freeroll'u - jest obserwacja taktyki rozgrywania na stołach cash table o wysokie stawki (zawsze można sobie wejść na taki stół i poobserwować jak graja gracze)
A później praktyka - czyli gra choćby za drobne - ale za jakieś pieniądze - na cash table

Moim zdaniem platformami na których można trafić stosunkowo nietrudnych rywali są platformy z serii TitanPoker, CDpoker czy TonyG - ten sam dostawca softu

musze sie pochwalic ze udalo mi sie dwa razy wygrac takie FR

na re bulach mozna sporo ugrac wystarczy miec z 0,5€

Awatar użytkownika
Mr_Olimp
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mr_Olimp » 24 mar 2008, 23:12

dla mnie paradise-brak-polskiej-licencji! jest ok. wszystko dobrze widac, okragle ksztalty. bonus 100e do wyrobienia za fpp. ogolnie wszystko ok.

Grzegorz14
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Grzegorz14 » 24 mar 2008, 23:30

Mi też sie wydaje że sieć B2B jest troche rigged. Ludzie często lubią tam grac bo dostają nieśmiertelny river (naprawde b. często) idlaytego im sie ta sieć podoba, ja tam ją naprawde gorąco ODRADZAM, Sieć BoSs Media jest naprawde całkiem wporządku, polecam poker BAH ( bet-at-home-brak-polskiej-licencji!) 200% pierwszego depozytu (wpłacasz 100 masz 200) a oróócić musisz niestety aż 3 razy czyli musisz zagrać za 300 złoty :) Pzdr.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 08 kwie 2008, 21:22

Wydaje mi sie, ze wlasnie ta siec jest na Pokerium. Myslalem, ze tylko ja mialem takie odczucia, ze gra jest troszke ustawiana ale jak widac nie mylilem sie :) Owszem, irytujące, ale osobiscie musze przyznac, ze to wlasnie mi wpadala jakas genialna karta w river, dzieki ktorej wygrywalem troche kasy... Dokladajac do tego to, ze na tym pokerromie gracze wybitni nie są, to w nieco ponad tydzien uzbieralem prawie 30 euro, ktore poszlo od razu w wyplate :)

Raz jest sie pechowcem przez ustawioną gre, raz szczesciarzem :) To nie jest mimo wszystko gra live, na karte podstawioną pod jednego z graczy trzeba sie przygotowac :)

nikita
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: nikita » 09 kwie 2008, 23:20

Nikt nie mial klopotu z bwin-brak-polskiej-licencji!? Ta firma znana sie z przekrektow jesli chodzi o zaklady bukmacherskie (chodzi glownie o anulowanie trafnych typow lub zamykanie konta bez podania przyczyny).

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 10 kwie 2008, 08:53

a mi się bardzo podoba sieć B2B, choć rzeczywiście trafia mi się tam dużo bad beatów. Polecam ją, ponieważ poziom graczy jest tam niższy niż w innych sieciach (dużo calling station liczących, że river odwróci losy rozdania), być może dlatego określacie ją rigged, bo któremuś w końcu dopisze szczęście.
Bo ogólnie nie wierzę by któraś z sieci podkręcała sofcik.

gadek3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: gadek3 » 10 kwie 2008, 11:58

Jeśli szukasz pokerroomu gdzie jest nizszy poziom to osobiscie polecam EverestPoker.....przynajmniej w moim odczuciu poziom niezbyt wysoki a gra sie bardzo przyjemnie.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 10 kwie 2008, 12:28

aja miałem wczoraj tzw wejscie smoka na platrormie betssona
zrobiłem tam wpłate dla próby w ubiegłym tygodniu ale czasu jakoś nie miałem kiedy grać
wczoraj w końcu sie zdarzyło
a ze zmeczony juz byłem późną porą bez ryzyka zasiadłem do gry na 0,05-0,10$ >> trzeba przeciez zapoznac sie z otoczeniem
i musze przyznac ze juz po kilku grach WŁOSY stanęły mi na głowie ze strachu
(Kmicic w potopie na coś takie mawiał >> głowa pęka - rozum tego pojąc nie może)
każe moje fold >> co by to nie było
sprawiało ze czułem ze chyba mnie KTOŚ WKRECA
do zrzuconych kart typu 24, 47, 85 itp na ogół dochodziły najwyzsze strity
karty typu T8, Q9 robiły fula ( oczywiescie zrzuconego)
a wyselekcjonowane AK, JJ, QQ >> dawały plamę i pociagały po kieszeni

po 15 minutach >> szybko oszacowałem ze zrzucone zbyt szybko układy mogły mi dać wygrana rzedu 10xmoja wejsciowka na stolik
wprowadziłem poprawki w selekcje rak >> i po kolejnych 30 minutach połolzyłem sie spac bogatszy o 30$

do teraz nie wiem co o tym myslec lae polecam >> Betsson-brak-polskiej-licencji! na start

Wróć do „Podstawy pokera”