Do Forumowiczów!

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
Xiaoyu
-#zwykly
-#zwykly

Do Forumowiczów!

Postautor: Xiaoyu » 04 cze 2009, 12:02

Witam Wszystkich Użytkowników!

Od niedawna jestem uzytkownikiem forum typuj.org, pisze tam duzo o tym forum i dlatego zalozylem tutaj konto. Lubie grać w pokera. O $ grałem troche na bwin-brak-polskiej-licencji!, ale graczem to ja jestem początkującym. W freerollach uczestnicze najczęściej na Celeb Poker poniewaz jest tam raczej najmniejsza ilosc graczy ( w porównaniu chocby z ladbrokes-brak-polskiej-licencji! Poker ). Mam kilka pytań do Was:

:arrow: Czy są aktualnie ligi forumowiczów, do których moge się zapisać ( Czy trzeba czekac na rozpoczęcie nowego sezonu/miesiąca ) ?
:arrow: Czy są aktualnie jakies freerolle do których można się dostać? Jaki PokerRoom najlepiej ściągnąć i w którym z nich odbywa się najwiecej turniejów?
:arrow: Czy początkujący gracz, na moim poziomie, ma jakieś szanse w takich turniejach? Są jakies turnieje dla początkujących?
:arrow: Jaka jest średnia liczba osób grających w takim freerollu?

Pytania mogą być banalne, ale śledzenie kazdego tematu strona po stronie czasami prowadzi do bólu głowy. Proszę o jakies sugestie.

POZDRAWIAM Xiaoyu

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 04 cze 2009, 12:13

Witaj Xiaoyu,

W aktualnym harmonogramie naszych freerolli znajdziesz, uwaga uwaga, aktualny harmonogram naszych freerolli :-). Znajdziesz tam także info o warunkach, jakie musisz spełnić - w niektórych przypadkach jest to np. aktywne uczestnictwo w tym forum, a więc pisanie sensownych postów.

Nie ma najlepszego softu poker room. Zależy od preferencji. Popularna jest sieć iPoker, na której rozgrywanych jest kilka z naszych regularnych turków. Przedstawiciele tej sieci to np. chillipoker, CD Poker, Will Hill, TonyG itd.

Moim zdaniem, freerolle na kilka tysięcy osób to nie jest nauka pokera.

Nauka pokera to książki i artykuły o pokerze, plus gra zamkniętych na hasło freerolli, w których jest maks 300 osób. Freeroll na 2000+ osób będzie trwał 4 godziny i przy dobrych wiatrach ugrasz w nim 40 centów - strata czasu.

Jeśli już grałeś na prawdiwy pieniądz, to najlepszym rozwiązaniem jest:

- skorzystanie gdzieś z promocji bezdepozytowej (hasło google: no deposit poker bonus)
- wpłacenie swoich pieniędzy i ostrożna gra zgodnie z zasadami Bankroll Management.

Powodzenia!

I jeszcze jedna rada mi się przypomniała: nie rejestruj się na 100 różnych poker roomach tylko dlatego, że akurat jest freeroll. Bo później jak już gdzieś masz konto, to nie możesz korzystać z niektórych bonusów dla first depositers i tym podobnych.

Ja bym to rozegrał tak: z dwóch stron oferujących no deposit bonus zarejestrowałbym się na dwa różne roomy, a z linków naszego forum na dwa kolejne, które wydają Ci się najatrakcyjniejsze pod względem warunków freeroll. I wystarczy.

Xiaoyu
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Xiaoyu » 04 cze 2009, 19:17

No to teraz tak:

Zrobiłem konto na BankrollMob wysłałem skany i dostałem coś takiego:

[center]ACCOUNT APPROVED!

Your account is approved and you are allowed to request our free bankrolls!!

Go to the free bankrolls-page to check out the offers, and click the "Request" button to request a free bankroll. We will then process your request and deposit your account if it's eligble - remember to use the correct signup link / bonuscode, otherwise your account will not be eligble. [/center]

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi?

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 04 cze 2009, 19:55

to znaczy

KONTO ZAAKCEPTOWANE

Twoje konto zostalo zaakceptowane a Ty zostales dopuszczony do otrzymania naszych darmowych bankrolli,

Przejdź do strony darmowych bankrolli aby sprawdzić nasze oferty, i kliknij w przycisk "Zamawiam" aby otrzymać darmowy bankroll. My przeprowadzimy proces twojego zamówienia i zdeponujemy srodki na twoje konto jeżeli kwalifikuje sie ono do otrzymania tego bonusu - pamiętaj aby użyć odpowiedniego linku do rejestracji lub bonus kodu, w innym przypadku twoje konto nie zostanie zakwalifikowane do otrzymania tego bonusu.

no i to mi sie podoba ktoś jest nowy pisze co i jak prosi o radę, pomoc, widać że jest porządny i nie spamuje odrazu pisząc wszędzie dziwne uwagi i pytania, takim ludziom warto pomagać :wink: powodzenia przy stolikach

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 04 cze 2009, 19:56

o to ,że możesz korzystać z darmowych bankrolli :mrgreen: dla polaków jest kilka opcji można skorzystać ze wszystkich m.in fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker

Xiaoyu
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Xiaoyu » 04 cze 2009, 21:11

titanum90 dzięki za informacje, w razie dalszych problemów bede pisał w tym temacie :smile:

Xiaoyu
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Xiaoyu » 04 cze 2009, 21:42

Dostałem od nich taką odpowiedz:

[center]Note: Replying more than once will delay our response time, because your ticket will be placed at the bottom of our ticket queue.[/center]

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 04 cze 2009, 22:18

Nie mówisz po angielsku? Nie wiem po co otwierałeś ticketa. Jeśli Cię zaakceptowali, to wybierasz room i czekasz na depozyt. To wszystko. Jeśli nie rozumiesz instrukcji, to może spróbuj zmienić język na inny, który jest Ci bliższy.

Xiaoyu
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Xiaoyu » 04 cze 2009, 22:33

Hmm języka angielskiego uczę się od 7 lat, ale szkolne nauczanie, a praktyka to 2 różne sprawy. Nigdy nie byłem prymusem i chyba nim nie zostane. To tyle ;)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 05 cze 2009, 09:02

To nic osobistego Xiaoyu, ale na takim poziomie angielskiego powinieneś sobie radzić z komunikatami. Albo zmienić na jakiś język, który lepiej rozumiesz. To było coś w rodzaju dobrej rady, a nie przytyku albo wycieczki osobistej.

Twoje zapytanie "Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi?" było dosyć niejasne, dlatego dostałeś odpowiedzi, jakie dostałeś.

Jeśli będziesz miał jeszcze jakiś problem z weryfikacją albo rejestracją na jakiejś stronie tego typu, to pytaj śmiało. Tylko jaśniej*. :-)

* tzn. opisz co zrobiłeś, jakiego oczekiwałeś po tym rezultatu, co się pojawiło itd.

Xiaoyu
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Xiaoyu » 05 cze 2009, 13:19

Z góry dziękuję, jak będę potrzebował pomocy napewno podbije :grin:

btw. Dalej nie dostalem bonusu :(

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 05 cze 2009, 13:36

btw. Dalej nie dostalem bonusu

Jeżeli przeszedłeś weryfikację na podstawie dokumentów już, to za zwyczaj przyznanie bonusu trwa około 2 dni roboczych. Czyli może się tak stać, że po weekendzie dostaniesz.

Jeśli jeszcze nie miałeś weryfikacji dokumentów, no to doliczasz kolejne 2 dni :-)

Ale cierpliwość się opłaca, bo po tym czasie masz za darmo $50 na grę.

Xiaoyu
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Xiaoyu » 05 cze 2009, 13:43

Ale cierpliwość się opłaca, bo po tym czasie masz za darmo $50 na grę.

Na gre w Absolute Poker mam chyba 25$ i po zrobieniu ilus tam pkt dostaje kolejne 25$ tak naprawde to ja do końca niewiem na jakiej zasadzie są przyznawane te pkt, czy za wygrane rozdania, czy za czas spędzony przy stole. Możesz mi to jakos przyblizyc?

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 05 cze 2009, 14:25

Xiaoyu pisze:Na gre w Absolute Poker mam chyba 25$ i po zrobieniu ilus tam pkt dostaje kolejne 25$

Szkoda że wybrałeś absoluta, bo na przykład na full tilcie dostajesz $50 na start i kolejne $50 za punkty. No ale nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu. Czy tam płakać nad mlekiem.

Punkty bardzo prosto. W sofcie pokerowym poszukaj zakładki z punktami (różnie to nazywają, absolute points, frequent player points, player points - znajdziesz).

Kiedy ją odszukasz będziesz miał w sekcji bonus napisane, ile musisz zdobyć punktów, by wyrobić kolejne partie bonusa.

Zdobywanie jest proste: jeśli siedzisz przy stołach, to od każdej sprawdzonej puli* jest pobierany RAKE, czyli procentowy element puli, który bierze room za organizacje gry. W kasynie jest tak samo, tylko rake dużo większy.

A jeśli wchodzisz do turnieju, to płacisz buy-in + entry fee, który też bierze room. No i oddając roomowi rake i fee, zbierasz punkty.

Znajdź na stronie absolute poker przelicznik RAKE na POINTS i będziesz wiedział ile jesteś im winien, za przywilej otrzymania kolejnych dolarów bonusa. :-)

* uprzedzając pytanie: sprawdzona pula to nie jest coś, do czego się dokładasz. Jeśli masz w ręku karty i nawet spasujesz je pre-flop, a kilku innych graczy wejdzie w rozdanie i się pozabija, to od puli wygranej przez jednego z nich room pobiera rake, i wszystkim przy tym stole daje tyle samo punktów. Ale pula musi być sprawdzona (czyli trzeba dociągnąć do showdownu), odpowiednio duża i gracze muszą w rozdaniu dostać karty (nawet jeśli je wyrzucą) - nie mogą być wtedy na sit-out.

Xiaoyu
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Xiaoyu » 06 cze 2009, 17:24

Ja juz naprawde nie wiem co mam robić. Czekam z 4 dni, jak nie więcej i dalej nie dostaje od nich odpowiedzi. Ciągle mam Account Aproved i nic. Czy ma ktos jakis pomysł co moge napisac do supportu? Naprawde nie wiem co mam robić, a chcialem pograć i miec z tego jakas frajde, a nie ciagle "fun money". :cry:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 06 cze 2009, 22:44

ja rejestrowałem sie z tej stronki do Action poker po bankrolla i na Titan poker w 1 przypadku wszystko przebiegło wporządku aktywowalem konto poprzez telefo i email jestm oznaczony na zielono czyli wszyzstko przebieglo tak jak opisali by dostac te $ czekam 2tygodnie siana niema
na Titan poker tez jest chyba 50$ zarejestrowalem sie zrobilem wszystko i nic nie moge zrobic nawet freerolla zagrac.....grrrrrr nie wiem co robie nie tak.....

Xiaoyu
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Xiaoyu » 06 cze 2009, 23:01

Ja na titanie freerole gram po samej rejestracji, ale tam ludzie rejestruja sie juz 24h wczesniej i turnieje są przpełnione, a co do bankrolla to ja nie wiem czy ma ktos n tym forum pewne źródło.... :cry:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 07 cze 2009, 01:33

ja nie zalozylem tam konta zeby grac freerolle....tylko zeby dostac bankroll...i nic tak samo Action poker... tylko nie potrzebnie sciagalem te pokoje ;/

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 08 cze 2009, 13:55

Czy obaj przeszliście pełną weryfikację, tj. numer telefonu oraz przesłanie skanu dokumentów? Opiszcie krok po kroku, co robiliście, może będę mógł pomóc.

Jeśli problem z korespondencją z którąś firmą - także.

Zarówno mob jak i strategy (dwie największe strony od no deposit bonus) na pewno działają i na pewno zapewniają ten bonus, bo z obu dostałem forsę na dwa różne roomy. Trzeba tylko postępować zgodnie z instrukcją co do joty.

Wróć do „Podstawy pokera”