depo,cashtables,sng,new deposit...

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Schizophremikk
-#pretendent
-#pretendent

depo,cashtables,sng,new deposit...

Postautor: Schizophremikk » 13 cze 2009, 17:43

Witam serdecznie;]

Rozpoczynam mojego bloga dzieki któremu mam nadzieję, nauczę się prawidziwej, poważnej gry w pokera.

Generalnie gram już jakiś czas, ale moim zdaniem idzie mi coraz gorzej. Nie wiem jak to się dzieje do końca, gdyż będąc już trochę czas na forum, staram się analizowac wasze techniki, rozdania, sposoby, pragnę się czegoś nauczyć a tu taka kicha.

Wogle moja przygoda z pokerkiem zaczeła się tak iż obstawiałem sobie spokojnie bukmacherke na bwinie, i było jak było - raz się wygrało raz przegrało - ale nie było źle.
Potem mnie naszło żeby spróbować w tego bwinowskiego pokerka i co dziwne, naprawdę wygrywałem.
Nie mając większego pojęcia wygrywałem jakieś głupie SnG MADTILT ALL-IN. W sumie przesądzało tam szczeście gdzyż stack początkowy wynosił 60 chipsów, a ciemne 10-20 :grin:

Wygrałem ok. 70 dolców i szcześliwy wypłaciłem na bukmacherke i próbowałem zapomnieć o pokerze...

Ale było już za późno...

Kolejne depozyty owocowały zasadniczo tylko rozczarowaniem, tak więc postanowiłem nauczyc się czegoś WIECEJ. Znalałem się na forum. I jestem do dzisiaj. Z małymi przerwami - gdyż jak mam coś na kontach pokerowych - próbuję się aktywnie udzielać, ale gdy tylko przegram wszystko ( tak niestety się dzieje - w ogulnym rozrachunku jestem na minus ) postanawiam sobie zrobić przerwę. Taka przerwa trwa jakiś czas, aż wkońcu dokonuje kolejnego depozytu i próbuję, próbuję, próbuję zarobić. Możliwe że moje niepowodzenia spowodowane są postawieniem sobie za wysokiej poprzeczki, otóż najchętniej wygrałbym kaskę na jakiś zwykły szary ale jeżdzący samochód :lol: ( no może być w sumie i czarny xD )

Moim największym problemem jest wpadanie w tilt, szalony tilt. Nie wyjdzie mi jakieś rozdanie i już szybko chcę się odbić przez co tracę jeszcze więcej. Jest na to jakiś sposób????

Tak więc:
Generalnie na blogu bede zamieszczał moje rozdania, pytania czy problemy w których mam nadzieję bedziecie mi pomagać. Aż stanę się PROgraczem :grin:
Gram głównie teraz na WillHillu - próbuję wyrobić bonusik jeszcze tylko lekko ponad 1150 punktów. ( tylko xD )

Głowne postanowienia:
Trzymać się tego cholernego BM,
nie tiltować,
wygrywać,
nie tiltować,
zarabiać,
nie tiltować,
i już.

Z góry sorry za błędy ortograficzne oraz stylistyczne ale jakoś nigdy nie przywiązywałem do tego większej wagi. Co do przecinków, stawiam je tam gdzie chce, nie wiem po co i dlaczego, ale jakoś tak, lubię :grin: :grin: :grin:

Awatar użytkownika
Schizophremikk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Schizophremikk » 14 cze 2009, 14:37

Po zamieszczonym niżej rozdaniu kolega przegrany ostro zaczał mnie donkować - mam na myśli iż próbował mnie obrazić tego typu wyzwiskami. Za nic to mam i wcale się tym nie przejmuje, ale zastanawia mnie czy zagrałem tutaj źle.

Preflop dość oczywisty.
Po flopie - mogę liczyć na strita - mam do niego 8 outów, 0.40$ moim zdaniem stawka nieduża więc mogę sprawdzić.
Turn - Tutaj miałem problem spada moja dycha - mam jedną niską parke a przeciwnik mocno betuje. Bardzo mocno. Moim zadniem za mocno. Gdyby miał tego strita - betował by myślę że wiecej po flopie, a na turnie dał mniejszy bet by wyciągnąć odemnie dolarki. Tym mocnym betem chce wyrzucić mnie z rozdzania - dlatego sprawdzam z nadzieją.
River, obydwoje check - ja już zadowolony bo wiem że blefował.

Pula niby wygrana...
Ale czy niezbyt pochopnie weszłem na turnie ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

marccus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marccus » 14 cze 2009, 15:49

Wydaje mi się, że dobrze czytałeś przeciwnika i zagrałeś poprawnie.

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 14 cze 2009, 16:09

Ten typ źle zagrał preflop... co to za limp z dilera z A4 ?? Jeśli już limp to raczej z jakimiś connectorami, a nie z A4of...
Na flopie dobry call, na turnie bym się zastanawiał, bo chodzi o trzeciego gracza, który jest w rozdaniu, ale nawet gdyby go nie było, to sam nie wiem czy to opłacalny call, bo bijesz tylko blef, wszystko zależy od tego jak ten typ grał wcześniej. Tu niby pokazuje, że ma seta czwórek.

Awatar użytkownika
Schizophremikk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Schizophremikk » 16 cze 2009, 00:39

Dzisiejsze gry generalnie na minus, niewiele bo niewiele ale mialem sie pnąć do przodu a nie spadać;/ Tak więc nie jestem zadowolony.
Wrzuce jedno rozdanie, w sumie nie ma nic do analizy ale chce poprostu pomarudzic troche. Bo to nie jedyne tego rodzaju - gdy river mnie robił jak chciał. Ech dobranoc.
Może jutro będzie lepiej;]

Awatar użytkownika
Schizophremikk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Schizophremikk » 16 cze 2009, 00:44

Kolejne rozdanie w przeciągu kilku minut...
Z tą samą pie***oną ósemką...
Czułem że przeciwnik nic nie ma, chciałem go wyblefować a tu taki numer.
Ajjj. :8h :cry:

Edit: Dobra dość już narzekania, trzeba się brać za porządną grę, bo po krótkiej analizie to co tu zaprezentowałem to szara dupa;/
Idę się przespać może to noc na mnie tak dziala.

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 16 cze 2009, 09:41

Z A7 to trochę zaszalałeś, na co liczyłeś robiąc reraise ? a z tym AQ to niestety peszek ;-)

Awatar użytkownika
Schizophremikk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Schizophremikk » 16 cze 2009, 10:43

Fakt, jak patrze na to trzeźwym, wyspanym umysłem to nie wiem co to za bet a potem reraise... Wygląda na to że chciałem wyrzucić przeciwnika z rozdania, a teraz mam za swoje. Obydwie sytuacje to moja wina i własnie tu kłania mi się pierwszy post w blogu:
nie tiltować,
...
nie tiltować,
...,
nie tiltować,

Tak jak pisalem wczesniej emocje to mój najwiekszy problem którego nie idzie mi jeszcze przezwyciężyć. A wypadało by bo jak tak dalej pójdzie to nic z tego nie będzie.
Nawiasem nie myślałem że sam kiedyś bedę sam siebie cytował :mrgreen:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”