[FL][50]da sie to jakos inaczej zagrac? ;/

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Oskarek

[FL][50]da sie to jakos inaczej zagrac? ;/

Postautor: Oskarek » 30 gru 2008, 11:07

Mialem :9h :Th

TEXAS_HOLDEM, FIXED_LIMIT, P4-84854092-189
played at "Krefeld" for USD RM from 2008-12-30 05:04 until 2008-12-30 05:05
Seat 2: hugosimon1 ($43.75 in chips)
Seat 3: Charley98 ($54.35 in chips)
Seat 4: microstar1 ($52.40 in chips)
Seat 7: Oskarek1989 ($33.60 in chips)
Seat 8: Morriman ($20.20 in chips)
ANTES/BLINDS
Oskarek1989 posts small blind ($0.25), Morriman posts big blind ($0.50).

PRE-FLOP
hugosimon1 calls $0.50, Charley98 calls $0.50, microstar1 calls $0.50, Oskarek1989 bets $0.75, Morriman calls $0.50, hugosimon1 calls $0.50, Charley98 calls $0.50, microstar1 calls $0.50.

FLOP [board cards: :7d, :6d , :8s ]
Oskarek1989 bets $0.50, Morriman bets $1, hugosimon1 folds, Charley98 bets $1.50, microstar1 folds, Oskarek1989 bets $1.50, Morriman calls $1, Charley98 calls $0.50.

TURN [board cards: :7d, :6d, :8s, :8d ]
Oskarek1989 bets $1, Morriman calls $1, Charley98 bets $2, Oskarek1989 calls $1, Morriman calls $1.

RIVER [board cards: :7d, :6d, :8s, :8d, :Td ]
Oskarek1989 checks, Morriman bets $1, Charley98 bets $2, Oskarek1989 folds, Morriman bets $2, Charley98 bets $2, Morriman calls $1.

SHOWDOWN
Charley98 shows [ :6c, :8c ]
Morriman shows [ :9d, :Ah ]
Morriman wins $23.75.
SUMMARY
Dealer: microstar1
Pot: $25, (including rake: $1.25)
hugosimon1, loses $1
Charley98, loses $9
microstar1, loses $1
Oskarek1989, loses $5
Morriman, bets $9, collects $23.75, net $14.75
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 19:25 przez Oskarek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 30 gru 2008, 11:54

takie sa uroki limitow .... nie wiem czemu akurat na nie sie uparales ;) kazdy wchodzi i czeka do samego konca ... nie ma tu czegos takiego jak pots odds wiec ciezko jest wyrzucic kogos z rozdania ... a no limit dalbys porzadnego beta lub slopayowal i wycofal nie tracac az tyle lub wygral ale troszke mniej ale .... taki urok limit i nie dziw sie ze wchodz z takimi kartami ... tu nie ma czegos takiego jak rozgrywanie no chyba ze masz monstera po flopie to ... dojisz ile wlezie

Oskarek

Postautor: Oskarek » 30 gru 2008, 12:03

AHa nie wiem z jakimi kartami grasz pewnie same AK , AA ale jak dla mnie to Suited Connector to dobra karta trafilem swietnego flopa no szkoda ze nia rainbow a to rozdanie jest ciekawe bo ja mam strita po flopie i to ja wtedy wygrywam po turnie wygrywa ten z fullem a na koniec i tak wygrywa straight flush

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 30 gru 2008, 12:11

ja ?? ... gram duzo rak tight gram tylko na shorcie a i tez nie zawsze i kiedy jestem pewny ze mam juz wejsciowke w kieszeni :P i jakbys zauwazyl nie mowie ze zle zrobiles wchodzac ... mi chodzi o specyficzny typ rozgrywki jak panuje w limicie ... trudno jest wyrzucic kogos z rozdania ... nawet jesli masz zajebistego flopa ... tzn z jednej strony to dobrze bo mozna duzo wyciagnac ale z drugiej pojawiaja sie wlasnie takie kuriozalne sytuacje ... nie krytykuje Twojej gry bo nic nie mogles zrobic .... a jedynie dziwie sie czemu grasz na limicie zauwaz ze po flopie nawet najwiekszy bet jaki mozesz dac niewiele zmienia bo co to jest dolozyc dolara czy 50 centow ... nie masz mozliwosci inaczej tego rozegrac ... byles pewny wygranej to zrobiles dobrze miales wkoncu str8 ale sam wiesz jak jest na limicie ... pewnie lepiej ode mnie wiec tu sie gra do konca nawet jesli ma sie tylko drawa lub parke ... a noz widelec cos dojdzie ... powtarzam dobrze zagrane bo inaczej sie nie da na LIMIT ....

Oskarek

Postautor: Oskarek » 30 gru 2008, 12:27

Gram na limicie bo nie lubie no limit tam w jednym rozdaniu moge wszystko stracic a tu jak mam badbeata to tylko czesc ktora potem moge odzyskac :D W ogole zauwazylem ze nie lubie grac Cashow a Limit na tych stawkach gram by wyrobic Pkt

Dziwne to rozdanie bylo a chwile pozniej mialem karete 10 i jeden mnie przebijal jakby nie wiem co mial :) I odzyskalem z nawiazka zaraz :)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 30 gru 2008, 12:30

Oskarek_89 pisze:Gram na limicie bo nie lubie no limit tam w jednym rozdaniu moge wszystko stracic a tu jak mam badbeata to tylko czesc ktora potem moge odzyskac :D W ogole zauwazylem ze nie lubie grac Cashow a Limit na tych stawkach gram by wyrobic Pkt

Dziwne to rozdanie bylo a chwile pozniej mialem karete 10 i jeden mnie przebijal jakby nie wiem co mial :) I odzyskalem z nawiazka zaraz :)

hehe widzisz ... :) graty za karete ... ja nie lubie limitow bo wlasnie malo mozliwosci rozegrania wole no limit nawet jesli przeje**** wszystko :P ale trafiajac takiego monster to sam widzisz ... jedziesz do przodu :D udanych polowow

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 30 gru 2008, 12:31

Oskarek kiedy Ty zrozumiesz że limit to gra drawów? Na flopie miałeś najsilniejszy układ ale nie super bo był draw do koloru i każdy kto by miał dwie karty w tym kolorze sprawdzałby Cie do końca. W limicie najlepsze ręce do grania to pary z ręki, Karty blisko siebie w jednym kolorze jak i różne karty w jednym kolorze bo wtedy bardzo łatwo sporo wyciągnąć trafiając kolor.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 30 gru 2008, 12:36

Nie no ja rozumiem przeciez to nie dzial badbeats :D tylko analiza wiedzialem ze zbiera do koloru i jak na turnie padlo to juz wiedzialem ze ktos bedzie zbieral bylo troche inaczej a ja zagralem 910s wiec dobrze zagralem

Cold.FuzZion
-#pretendent
-#pretendent

Re: LIMIT da sie to jakos inaczej zagrac? ;/

Postautor: Cold.FuzZion » 30 gru 2008, 13:23

Oskarek_89 pisze:TURN [board cards: 7D,6D,8S,8D ]
Oskarek1989 bets $1, Morriman calls $1, Charley98 bets $2, Oskarek1989 calls $1, Morriman calls $1.

RIVER [board cards: 7D,6D,8S,8D,TD ]
Oskarek1989 checks, Morriman bets $1, Charley98 bets $2, Oskarek1989 folds, Morriman bets $2, Charley98 bets $2, Morriman calls $1.

Imho od turna zle grane. Oczywiste jest, jak masz na flopie fd i 2 callerow to przynajmniej jeden ten draw ma. Dodatkowo board sie paruje, czyli 8d jest najgorsza karta jaka moze przyjsc a Ty niewiadomo dlaczego brniesz dalej, malo tego podbijajac. Ten koles z A9 callowal, bo mial open ended str8 draw, chyba ze jest takim donkiem, ze liczy na tego str8 flusha, czyli na 2 karty w decku. Zreszta call do drawa na strita w momencie jak jest mozliwy fd na 2 innych graczy jest imho glupi.

Wróć do „Cash short handed”