[NL 10]czy wg was dobrze rozegrane rozdanie ?

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

[NL 10]czy wg was dobrze rozegrane rozdanie ?

Postautor: alekspolak1 » 04 paź 2008, 19:37

JJ na reku flop odpowiadajacy mi no ale nie spodziewalem sie jego pary na reku dlatego tak zagralem a wy co tym myszlicie ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2009, 23:14 przez alekspolak1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gladiator12345
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: gladiator12345 » 04 paź 2008, 19:53

Ja rozegrał bym to prawie tak samo,tylko po flopie nie dawałbym allina ale rasi o jakieś 0.80$,ale i tak wyszło by na to samo bo gość by sprawdził no i dałbym kolejny rais lub allin.Według mnie zagrane jak najbardziej dobrze(pozatym allinem po flopie)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 04 paź 2008, 19:55

Jak dla mnie pech :) CO bys nie zrobil i tak by wszedl wiec miales pecha :) Nie przejmuj sie ta reka i graj dalej :)

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 04 paź 2008, 21:48

Akurat dzisiaj czytałem jeden artykuł w Card Player, pt. "Pooddychaj grą" autorstwa John'a Vorhaus. I od razu przypomniało mi się jego jedno zdanie w tym artykule, mianowicie:
"Są trzy sposoby na rozgrywanie pary waletów, a wszystkie złe".
Nie wiem czy to był jeden z tych sposobów o których wspominał, ale sądzę, że po prostu lepiej się tego zagrać nie dało.

Triglycenide
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Triglycenide » 04 paź 2008, 22:25

standard...nic tu nie zrobisz...ale nie graj shortstackiem...ograniczasz pole manewru postflop dalo sie uciec z tej reki gdybys mial pelny stack...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 05 paź 2008, 09:51

gdybym wyczekal turn to moze i by sfoldowal ale skad mialem wiedziec ze ma QQ bo po turnie bym myszlal ze ma tego K ja sie nie przejmuje poprostu wrzucilem bo sie zastanawialem czy te parki waletow i dziesiatek wogule warto grac bo jezeli sie nie trafia seta to zawsze sie nimi przegrywa

luckyno7
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: luckyno7 » 06 paź 2008, 23:54

JJ najbardziej zdradliwa reka niby para wysoka a jak ne trafiasz seta to g... warta... pewnie zagralbym tak samo....

lucart

Postautor: lucart » 09 paź 2008, 12:03

po prostu bad beat :) w pelni nieswiadomy. ale nie powinienes rzucac allina po flopie. dlatego potrzebny jest bankrool management. zeby sie takimy zagraniemy nie przejmowac

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 09 paź 2008, 12:07

Dobrze rozegrane może za słabo podbijasz pre-flopa ale akurat w tym przypadku to i tak by nic nie zmieniło poprosty miałeś pecha że trafił damy :) A flop był dobry dla niego jak i dla Ciebie on pewnie spodziewał się u Ciebie top pair.

MosQ
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MosQ » 14 paź 2008, 13:07

Rzadko grywam cashe więc z góry proszę o wyrozumiałość, ale dla mnie all-in był błędem, jeśli ten SS miał slużyć jedynie do podwojenia i zmiany stolika ok jednak w dluższym okresie czasu moim zdaniem wystarczyłby raise w okolicy flopa i wtedy przyjrzeć się sytuacji. Może była jednak szansa ucieczki z tej ręki, oczywiście przy jego call i tak pozamiatane ale po co zabierać sobie dobrowolnie perspektywy.

Wróć do „Cash short handed”