Hej,
Właśnie skończyłem grać w MTT z gwarantowaną pulą.
Skończyłem na 81 miejscu przy 12000 graczach więc jakiejś tragedii nie ma, ale wydało mi się że w tego typu imprezach to ja się niczego nie nauczę.
Najpierw stado graczy wchodzi All In z dowolną kartą licząc, jak mniemam, na zebranie zapasu na dalsze etapy (lub z braku rozsądku),
Potem ci, którym się to udało, stawiają w każdym rozdaniu tyle że stać mnie na 2-3 zakłady - o ile będę czekał na dobrą pozycję i rozdania, do których nie wchodzą Ci najbogatsi.
Więc:
1. Warto czy nie warto?
2. I gdzie i jak warto aby skorzystać i nauczyć się jak najwięcej?
Czy start w MTT z niską pulą ma sens? Śmiem wątpić.
krótko: nie warto
Od zawsze wiadomym jest, że lepiej zainwestować to 30 kilka zł w 10$ i grać na minimalnych stawkach jakieś turnieje z mniejszą ilością osób, albo gry cash.
W takich masówkach na dodatek granych za frajer to ani się nic nie nauczysz, ani nie zyskasz.

Od zawsze wiadomym jest, że lepiej zainwestować to 30 kilka zł w 10$ i grać na minimalnych stawkach jakieś turnieje z mniejszą ilością osób, albo gry cash.
W takich masówkach na dodatek granych za frajer to ani się nic nie nauczysz, ani nie zyskasz.
No pain, no game ...
That's it, That's all.
That's it, That's all.
iza_doria (na innym wątku 'Trunieje MTT') pisze:MTT za 10$ i jest ok 1000 ludzi ? OMG. Nie bierz się za nie na Poker Stars-nielegalny-w-PL-! czy F* tylko się weź za boss media albo ipoker to się nauczysz grać i wygrasz coś od czasu do czasu.
To jest jedna z rzeczy, która mnie od kilku dni zastanawia - czy aby dobrze dobrałem Poker Room - PokerStars-nielegalny-w-PL!.
Nie bardzo mi się uśmiecha skakanie z miejsca w miejsce - taki ze mnie mało ruchliwy typek co to nie wierzy że gdzie indziej trawa jest zawsze bardziej zielona. Chodzi o promocje i bonusy, siłę graczy, czy też jest jakaś inna, niedostrzegana przeze mnie, wartość takiej multiobecności?
Gdzie jeszcze warto się zarejestrować i dlaczego?
nomad pisze:taki ze mnie mało ruchliwy typek co to nie wierzy że gdzie indziej trawa jest zawsze bardziej zielona
Bo nie jest, jak potrafisz grac, masz przewage nad przeciwnikami, to moim zdaniem poradzisz sobie wszedzie... jak jestes przegrywajacym graczem, to platforma Ci tutaj nie pomoze...
nomad pisze:Chodzi o promocje i bonusy, siłę graczy, czy też jest jakaś inna, niedostrzegana przeze mnie, wartość takiej multiobecności?
Hmm... PS rozni sie od pokerroomow typu iPoker oraz Ongame w jednej zasadniczej kwestii - grajac na PS grasz po prostu na serwerach firmy PokerStars-nielegalny-w-PL!. Grajac na ipoker - grasz najczesciej na jednej z wielu platform, ktore placa licencje firmie, ktora udostepnia im serwer - dzieki temu gracze z kilku pokerroomow moga grac pomiedzy soba...
Konsekwencja tego jest to, że program bonusow/rakback na platformach typu ipoker/ongame jest bardziej rozwiniety, latwiej jest tez zalatwic jakis dobry turniej dla forum - bo po prostu skorki z tego samego sytemu rywalizuja ze soba. PS nie ma tego problemu, nie masz jak uciez z PS, zeby nie zmieniac softu - wiec system bonusowy jest w sumie bardziej zrownowazony - duzo grasz, duzo dostajesz, nie ma natomiast RB 60% dla graczy grajacych sitki za dolara.
Druga sprawa istotna dla graczy MTT, to wielkosc turniejow - prosta kalkulacja - wiecej graczy - trudniej wygrac - wieksza wygrana. Oznacza to po prostu, ze potrzebny jest duzo wiekszy bankroll na granie turkow 12000 osobowych, niz na granie turkow 1000 osobowych - bo po prostu rzadziej sie wygrywa, ale za to wieksze pule - trzeba byc wiec przygotowanym na dluzsze spadki bankrolla.
...kto nie złapie dyni, ten płaci patola...
Ps jest roomem typowo pokerowym i jak dla mnie maksymalna ilosc graczy na turniej jest duzo za duza co prawda tak jak napisal Sith pula jest wieksza ale trzeba sie liczyc z tym ze na taki turniej pasuje miec wiecej czasu. Jesli chodzi o gre przeciwnikow w MTT za free albo z niskim wpisowym to nie ma roznicy, wszedzie jest to samo czyli trzeba przeczekac fale all inow igrac swoje a z dobra reka sprawdzic i niech placa. Wiadomo ze przy takich graczach latwo jest odpasc nawet z monsterami ale nie zrzucisz AA bo donk moze ma 72 i zlapie cos na stole:D Tak wiec nigdzie trawa nie jest zawsze zielona ale warto miec jakis inny soft i jakies tam srodki na nim poprostu zeby miec alternatywe. Mozesz czasem miec wrazenie szczegolnie na poczatku ze " soft Cie dyma":D Lamia Ci wszystkie monstery i caly czas dol i dol... wtedy dla wlasnego spokoju i komfortu zmieniasz na chwile soft i tyle:) Tyle z mojej strony. Powodzenia
A jak jest z softem na innych platformach i multiplatformach. Są jakieś istotne różnice.
Mnie ogólnie odstręcza i odrzuca krzykliwość napastliwość stron interenetowych (zacząłem się rejestrować na heypoker-brak-polskiej-licencji!, skuszony turniejem, ale zabrakło mi psychosił; może dam radę następnym razem choć przyznam że łatwiej by mi było gdybym nie był skazany na porażkę ze starymi wyjadaczami z forum).
I czy multiplatformy mają wspólny soft? Czy też każdy licencjobiorca tworzy swojego klona różniącego się jedynie wyglądem? Czy też może jeszcze coś innego?
Mnie ogólnie odstręcza i odrzuca krzykliwość napastliwość stron interenetowych (zacząłem się rejestrować na heypoker-brak-polskiej-licencji!, skuszony turniejem, ale zabrakło mi psychosił; może dam radę następnym razem choć przyznam że łatwiej by mi było gdybym nie był skazany na porażkę ze starymi wyjadaczami z forum).
I czy multiplatformy mają wspólny soft? Czy też każdy licencjobiorca tworzy swojego klona różniącego się jedynie wyglądem? Czy też może jeszcze coś innego?
Nie mozesz grac rownoczesnie np na heypoker-brak-polskiej-licencji!, Betsson-brak-polskiej-licencji!, betsafe-brak-polskiej-licencji!, bwin-brak-polskiej-licencji! i betfeir poniewaz to wszystko jest soft ongame i mozna miec otwarte tylko jedno oprogramowanie na raz> Microgaming to unibet-brak-polskiej-licencji! i betway-brak-polskiej-licencji!. Kolejne to ipoker ale nie jestem pewny jakie poker roomy wchodza w jego sklad. Sifty mozesz mieszac i miec otwarte razem ale nie mozesz miec otwartych kilku roomow z tej samej sieci. Nie wiem czy o to chodzilo.
Dzięki,
Między innymi, ale też i o to czy są jakieś istotne różnice pomiędzy oprogramowaniem różnych firm z tej samej platformy. Czy soft i serwery są zawsze dobrej jakości, czy bywa z tym różnie (na p* nie narzekam, wydaje mi się bardzo OK).
Czy interfejsów trzeba się uczyć czy też jak znasz jeden to inne są niemal identyczne?
A tak przy okazji nasto-tysięcznych MTT na P*. Zdarza się je wam czasem wygrywać? Dochodzić do finałowego stolika? A jeśli tak to w jakim stopniu to, waszym zdaniem, kwiestia szczęścia a w jakim umiejętności i właściwej strategii. 50/50?
Między innymi, ale też i o to czy są jakieś istotne różnice pomiędzy oprogramowaniem różnych firm z tej samej platformy. Czy soft i serwery są zawsze dobrej jakości, czy bywa z tym różnie (na p* nie narzekam, wydaje mi się bardzo OK).
Czy interfejsów trzeba się uczyć czy też jak znasz jeden to inne są niemal identyczne?
A tak przy okazji nasto-tysięcznych MTT na P*. Zdarza się je wam czasem wygrywać? Dochodzić do finałowego stolika? A jeśli tak to w jakim stopniu to, waszym zdaniem, kwiestia szczęścia a w jakim umiejętności i właściwej strategii. 50/50?
Ostatnio zmieniony 09 cze 2012, 11:23 przez nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
nomad pisze:Między innymi, ale też i o to czy są jakieś istotne różnice pomiędzy oprogramowaniem różnych firm z tej samej platformy
Ogólnie softy wyglądają tak samo, różnią się kolorami w zależności od operatora.
nomad pisze:Czy soft i serwery są zawsze dobrej jakości, czy bywa z tym różnie (na p* nie narzekam, wydaje mi się bardzo OK).
PokerStars-nielegalny-w-PL! tak jak i do słynnej afery fulltilt-brak-polskiej-licencji! to 2 roomy różne od siebie i różne od wszystkich innych - największe, najszybsze i w ogóle naj. Ciężko jest porównywać jakieś inne do tych dwóch, ale nie ma tragedii, cały czas są polepszane i widać poprawę.
nomad pisze:Czy interfejsów trzeba się uczyć czy też jak znasz jeden to inne są niemal identyczne?
Czytać umiesz, słownictwo znasz, komputerem się obsługujesz więc nie wyobrażam sobie abyś mógł mieć jakiekolwiek problemy.
nomad pisze:A tak przy okazji nasto-tysięcznych MTT na P*. Zdarza się je wam czasem wygrywać? Dochodzić do finałowego stolika? A jeśli tak to w jakim stopniu to, waszym zdaniem, kwiestia szczęścia a w jakim umiejętności i właściwej strategii. 50/50?
Są tutaj gracze którzy grają takie turnieje więc może się wypowiedzą, ale tak:
Na pewno umiejętności grają ważną rolę, a jednak szczęścia w takich masówkach trzeba więcej niż np w sng którego możesz wygrać bez ani jednego coin flipa, tak w masówce pojawią się te najważniejsze dla turniejowego życia coin flipy które będziesz musiał wygrać, aby iść dalej.
No pain, no game ...
That's it, That's all.
That's it, That's all.