Po godzinie gry, upadkach i wzlotach ostatnie rozdanie przed przerwa...
Wpisowe 3 euro, a wiec zaden majatek w puli ponad 1k.
Male pytanie do Was, czy tez byscie sprawdzili na miejscu tego goscia? Ja dodam od siebie, ze napewno nie, ale coz....
Tak na marginesie to wybralem sobie ten turek, bo myslalem ze jak juz jest wpisowe to czyms sie rozni od freerolla, ale niestety nie. pierwsze pol godz to wlasciwie festiwal allinow (np.z 38 22 K8, ze podam tylko wygrywajace uklady.
[FR] [NL 3E] Czy napewno popelnilem blad?
- tomziolo
- -#aktywny

[FR] [NL 3E] Czy napewno popelnilem blad?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 13:32 przez tomziolo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
olczykandre
- -#VIP

- mx
- -#zasłużony

nie najlepiej zagrales mogles rzucic jakis bet o pol puli a nie all in odrazu ... i to nie bylby slowplay ... pech poprostu mial 2 outy no i mu doszlo ale zapewne uwazal to za probe stealu inaczej tego wytlumaczyc nie moge , czy bym sprawdzil ... z takim stackiem podjalbym ryzyko uznajac to za stael bo do pota 1350 rzucasz 2K ?? gdy tylko koles daje check ?? smierdzi stealem jak nie wiem
on rowniez zle rozegral bo na flopie powinien byc bet no ale
- tomziolo
- -#aktywny

-
mati1988k
- -#pretendent

Ja na jego miejscu raczej bym sprawdził ale ciężko mi to teraz stwierdzić, w czasie gry myśli się trochę inaczej
. Jakby nie patrzeć miał fulla i pewnie pomyślał że chcesz ukraść pulę z silną ręką.
No i trzeba pamiętać o tym że są tacy gracze którzy z 22 na ręku sprawdzają wszystko bez względu na wspólne karty myśląc, że para na ręku to potęga co nie miara
.
. Jakby nie patrzeć miał fulla i pewnie pomyślał że chcesz ukraść pulę z silną ręką.
No i trzeba pamiętać o tym że są tacy gracze którzy z 22 na ręku sprawdzają wszystko bez względu na wspólne karty myśląc, że para na ręku to potęga co nie miara
-
m4teusz
- -#zwykly

Przyznam się że mi by było ciężko zrzucić taka rękę:) ale nie zagrywał bym od razu all-in.
Dałbym jak mxlambert powiedział zagranie o pół puli lub nawet 3/4puli w celu sprawdzenia co przeciwnik zrobi. Pewnie dał by call i po flopie powinno być zagranie all-in z twojej strony.
Tak ja bym to rozegrał
a że jestem początkującym graczem to mogę się mylić
tomziolo miałeś pecha, tak już czasami jest
Dałbym jak mxlambert powiedział zagranie o pół puli lub nawet 3/4puli w celu sprawdzenia co przeciwnik zrobi. Pewnie dał by call i po flopie powinno być zagranie all-in z twojej strony.
Tak ja bym to rozegrał
tomziolo miałeś pecha, tak już czasami jest
-
marcin.shark
- -#pretendent

-
SzaryPL
- -#aktywny

Po pierwsze czemu limpujesz taką ręke z UTG? 450(wysokość BB) to 1/5 Twojego stacka!!!! Trzeba było wsisnąć all in albo sobie podarować tą ręke co ja bym raczej zrobił. To pierwszy błąd moim zdaniem. Drugi to turn. All in od razu? bez sensu. Na co liczyłeś? Że AK Cię sprawdzi? Na takim boardzie scallować Cię mogło zdecydowanie więcej lepszych rąk niż gorszych więc all in bez sensu. Dodatkowo wiesz, że BB zobaczył flopa za darmo, więc mógł slowplayować 2x. W tym wypadku akurat koleś z 77 był gorszy pomijając fakt, iż fatalnie zagrał flopa... Podbicie jak najbardziej chociaż i tak byś już był pot commited na riverze i nie mógłbyś spasować
-
Altey
- -#VIP

- adicegla
- -#VIP

- falkor81
- -#aktywny

mxlambert pisze:nie najlepiej zagrales mogles rzucic jakis bet o pol puli a nie all in odrazu ... i to nie bylby slowplay ... pech poprostu mial 2 outy no i mu doszlo ale zapewne uwazal to za probe stealu inaczej tego wytlumaczyc nie moge , czy bym sprawdzil ... z takim stackiem podjalbym ryzyko uznajac to za stael bo do pota 1350 rzucasz 2K ?? gdy tylko koles daje check ?? smierdzi stealem jak nie wiemon rowniez zle rozegral bo na flopie powinien byc bet no ale
Myślę że zgodzę się z mxlambertem... partia tak z twojej jak i jego strony była źle rozegrana tylko że on miał farta a Ty peszka
-
GuyFawkes
- -#pretendent

Z ATs na UTG grasz za 1/5 swojego staka?? Tu się zaczyna analiza i w zasadzie kończy, bo wsumie nieważne czy później pechowo czy nie pechowo przegrałeś to nie powinnieneś grać tej reki. Dwa calle - po flopie zupełnie nei wiedziałeś gdzie byłeś. Fakt że dziwny i bardzo szczęśliwy call Twojego all ina ale pretensje możesz mieć tylko do siebie. Pozatym wielkość staka twojego przeciwnika pozwalała mu na luźniejszą gre - choć i tak niezbyt rozsądną.
Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”