[FR] [NL 3E] Czy napewno popelnilem blad?

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

[FR] [NL 3E] Czy napewno popelnilem blad?

Postautor: tomziolo » 11 mar 2009, 21:53

Po godzinie gry, upadkach i wzlotach ostatnie rozdanie przed przerwa...
Wpisowe 3 euro, a wiec zaden majatek w puli ponad 1k.
Male pytanie do Was, czy tez byscie sprawdzili na miejscu tego goscia? Ja dodam od siebie, ze napewno nie, ale coz....
Tak na marginesie to wybralem sobie ten turek, bo myslalem ze jak juz jest wpisowe to czyms sie rozni od freerolla, ale niestety nie. pierwsze pol godz to wlasciwie festiwal allinow (np.z 38 22 K8, ze podam tylko wygrywajace uklady.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 13:32 przez tomziolo, łącznie zmieniany 1 raz.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 11 mar 2009, 21:58

moze obstawil Cie na jakies AK AQ AJ i myslal ze chcesz zgarnac pule :) a ze mial pocketa to callnąl
w sumie ciezko jednoznacznie stwierdzic czy bym sprawdzil czy nei... to zalezy od gracza czy czesto blefowal czy wcale czy to murek czy loose ... tu wplyw ma wiele czynnikow

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 11 mar 2009, 22:00

nie najlepiej zagrales mogles rzucic jakis bet o pol puli a nie all in odrazu ... i to nie bylby slowplay ... pech poprostu mial 2 outy no i mu doszlo ale zapewne uwazal to za probe stealu inaczej tego wytlumaczyc nie moge , czy bym sprawdzil ... z takim stackiem podjalbym ryzyko uznajac to za stael bo do pota 1350 rzucasz 2K ?? gdy tylko koles daje check ?? smierdzi stealem jak nie wiem :P on rowniez zle rozegral bo na flopie powinien byc bet no ale

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 11 mar 2009, 22:06

tak czy tak bylem raczej przegrany.
mxlambert a jakbym zobaczyl ta 7 na river to nie zagralbym allin?
podbijam o pol puli, koles raise i co robie?
moglem poczekac jednak do tej przerwy :mrgreen:

mati1988k
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mati1988k » 11 mar 2009, 22:15

Ja na jego miejscu raczej bym sprawdził ale ciężko mi to teraz stwierdzić, w czasie gry myśli się trochę inaczej ;). Jakby nie patrzeć miał fulla i pewnie pomyślał że chcesz ukraść pulę z silną ręką.

No i trzeba pamiętać o tym że są tacy gracze którzy z 22 na ręku sprawdzają wszystko bez względu na wspólne karty myśląc, że para na ręku to potęga co nie miara :P.

m4teusz
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: m4teusz » 11 mar 2009, 22:27

Przyznam się że mi by było ciężko zrzucić taka rękę:) ale nie zagrywał bym od razu all-in.
Dałbym jak mxlambert powiedział zagranie o pół puli lub nawet 3/4puli w celu sprawdzenia co przeciwnik zrobi. Pewnie dał by call i po flopie powinno być zagranie all-in z twojej strony.
Tak ja bym to rozegrał :) a że jestem początkującym graczem to mogę się mylić :)
tomziolo miałeś pecha, tak już czasami jest :)

marcin.shark
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marcin.shark » 12 mar 2009, 03:10

no poprostu gość miał niewiargodnego fuksa, że mu ta 7 weszła, a moim zdaniem zagrałeś jak najbardziej prawidłowo
kiedyś też tak miałem z 3 w flopie, że gość z parą nie chciał odpuścić do końca
poszło po allinach
na szczęscia ja miałem wyższą parę na łapie i na końcu wygrałem

SzaryPL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SzaryPL » 12 mar 2009, 03:37

Po pierwsze czemu limpujesz taką ręke z UTG? 450(wysokość BB) to 1/5 Twojego stacka!!!! Trzeba było wsisnąć all in albo sobie podarować tą ręke co ja bym raczej zrobił. To pierwszy błąd moim zdaniem. Drugi to turn. All in od razu? bez sensu. Na co liczyłeś? Że AK Cię sprawdzi? Na takim boardzie scallować Cię mogło zdecydowanie więcej lepszych rąk niż gorszych więc all in bez sensu. Dodatkowo wiesz, że BB zobaczył flopa za darmo, więc mógł slowplayować 2x. W tym wypadku akurat koleś z 77 był gorszy pomijając fakt, iż fatalnie zagrał flopa... Podbicie jak najbardziej chociaż i tak byś już był pot commited na riverze i nie mógłbyś spasować

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 12 mar 2009, 13:40

Nie ma sensu szukać błędów. Ty byś ręki nie zrzucił, rywal skoro nie zrzucił po twoim all-inie również by jej nie zrzucił. Miał 2 outy i akurat mu wpadło. Nie ma raczej co analizować. Bywa....

Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 12 mar 2009, 15:36

Trudno się nie zgodzić z wypowiedziami zarówno mxlamberta, olczykandre jak i suchego i nic wiecej nie ma sensu dodawać, bo to sytuacja z gatunku lucky river, tudzież bad beat, bo zagrane było w miarę ok.

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 13 mar 2009, 00:33

mxlambert pisze:nie najlepiej zagrales mogles rzucic jakis bet o pol puli a nie all in odrazu ... i to nie bylby slowplay ... pech poprostu mial 2 outy no i mu doszlo ale zapewne uwazal to za probe stealu inaczej tego wytlumaczyc nie moge , czy bym sprawdzil ... z takim stackiem podjalbym ryzyko uznajac to za stael bo do pota 1350 rzucasz 2K ?? gdy tylko koles daje check ?? smierdzi stealem jak nie wiem :P on rowniez zle rozegral bo na flopie powinien byc bet no ale

Myślę że zgodzę się z mxlambertem... partia tak z twojej jak i jego strony była źle rozegrana tylko że on miał farta a Ty peszka :roll: Zdecydowanie na mój gust za słabo zagrane z początku a potem z kolei przegina w drugą stronę i wyglądało to na steal z high card... takie moje trzy grosze :wink:

GuyFawkes
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: GuyFawkes » 13 mar 2009, 12:58

Z ATs na UTG grasz za 1/5 swojego staka?? Tu się zaczyna analiza i w zasadzie kończy, bo wsumie nieważne czy później pechowo czy nie pechowo przegrałeś to nie powinnieneś grać tej reki. Dwa calle - po flopie zupełnie nei wiedziałeś gdzie byłeś. Fakt że dziwny i bardzo szczęśliwy call Twojego all ina ale pretensje możesz mieć tylko do siebie. Pozatym wielkość staka twojego przeciwnika pozwalała mu na luźniejszą gre - choć i tak niezbyt rozsądną.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”