Czy jest jakiś sposób na kretynów?

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
badianek
-#pretendent
-#pretendent

Re: Czy jest jakiś sposób na kretynów?

Postautor: badianek » 27 mar 2009, 14:52

Bolec88 pisze:
badianek pisze:Mikrostawki 005/010 także nawet nawet.

Mam na ręce A10o na flop wchodzi KDJ tęcza, betuję delikatnie, koleś wchodzi, dochodzi drugi trefl w postaci K, koleś betuje, wiec ostro przebijam!
Koleś ostry (10BB) reraise, ja podobnie - koleś znowu reraise!
Pół stacka poszło na call - na riverze 8 trefl.
Koleś allin - sprawdzam - koleś 10 5 trefl, 10$ poszło papa.

Czy na takich debili jest jakiś sposób???

(wg mnie nie ma - po prostu jest część nadzianych kretynów, którzy przychodzą na mikrostawki popisywać się swoimi betami o wartości 1/100000000 swojej dniówki i to jest po prostu żałosne...)

moim zdaniem blad taktyczny , tutaj nalezalo dac allin odrazu po jego przebiciu po flopie

Gdzie widzisz przebicie na flopie ???

boooro0
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: boooro0 » 27 mar 2009, 15:56

mi sie wydaje że on chciał złapać strita a jak mu doszedł drugi kolor na turnie to zaryzykował bo liczył jeszcze na asa,poza tym mogł to być gracz który gra na wyższych stawkach i wszedł na stół żeby zrobić małe zamieszanie-to jest druga opcja,każdy może zagrać jak chce,miałes pecha to fakt,lepiej szybko zapominać o takich sytuacjach bo po sobie wiem że to nic dobrego nie wróży :tak:

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 27 mar 2009, 16:05

Gracz taki, czy nazwiemy go donkiem czy fishem, to zyla zlota. W dlugim okresie czasu taki gracz odda Ci bardzo duzo pieniedzy grajac kompletnie bez sensu. Nie mozna sie przejmowac tym ze od swieta mu cos tam dojdzie.
Jak Cie pobije raz czy dwa, to pogratuluj mu reki, badz dla niego mily, bo fishow nalezy szanowac za to ze oddaja nam swoje ciezko zarobione pieniadze ;)

pozdr

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 29 mar 2009, 17:20

Zgadzam się z przedmówcą, w końcu i tak oddadzą pieniążki, trzeba być cierpliwym

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 11 paź 2009, 16:38

nie ma na nich sposobu :)

ewentualnie ograć ich z kasy :P

na niskich stawkach zawsze są tacy i niestety, ale czasami z nimi przegrasz :/

SyntheeR
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: SyntheeR » 17 gru 2009, 21:22

Ja mimo wszystko nie lubię takich graczy - często psują mi humor, zwłaszcza, że jestem jeszcze niedoświadczonym graczem. Może jak dłużej pogram, to takich ludzi polubię :P

Robal666
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Robal666 » 17 sty 2010, 18:37

Nie jestem ekspertem, ale to był po prostu pech. Majac strita na floopie nie diwie się, ze chciałeś gościa naciągnąć na kasę. Z drugiej strony, kolo mógł sobie pozwolić na call Twojego "lekkiego" podbicia, bo dobierał do strita. Na turnie miał szanse nie tylko na strita, ale tez na kolor. Zaryzykował może trochę więcej nizpowinien, ale trafił. moim skromnym zdaniem nie było tu jakiegoś większego błędu ani z Twojej strony, ani ze strony twojego przeciwnika.
Takie mam wrazenie przynajmniej. Moze mylne ;)

Btomek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Btomek » 17 sty 2010, 20:59

Nie martw się prędzej czy poźniej i tak się ogrywa takie osoby.:)

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 19 sty 2010, 12:42

Btomek pisze:Nie martw się prędzej czy poźniej i tak się ogrywa takie osoby.:)

Tyle, że do tego pózniej można zbankrutować. :cry:

markimark
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: markimark » 20 sty 2010, 19:37

tak sczerze to na malych stawkach takich ludzi jest odgroma,bo nawet jak przegra to nie duzo i gra na wariata

Robal666
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Robal666 » 21 sty 2010, 20:15

Moim zdaniem na niskich stawkach lepiej grac turnieje. Nawet jeśli kolesie wala all in, to wystarczy przeczekać, aż się idioci pozarzynają i przejść do normalnej gry. te SnG to zawsze lepiej mi szły. Mozna jakies strategie stosować, a na cash tables to faktycznie ciężko sie z niektórymi gra. Zwłaszcza jesli koles nie przejmuje sie forsa, bo dla niego to drobniaki i gra jak automat.

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 26 sty 2010, 20:15

chyba tylko czekac na AA i KK i QQ moze i sie modlic lol

Indiger
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Indiger » 27 sty 2010, 10:37

Przede wszystkim nie blefowac takich gosci bo to nie ma sensu , i tak nie zrzuci. Dlatego czekamy na mocna reke i przekazujemy inicjatywe takiemu graczowi , i wyciskamy z niego wszystkie zetony , a napewno sie wyplaci:)

Robal666
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Robal666 » 27 sty 2010, 11:15

Ostatnio miałem śmieszną sytuację. W ręce trzymam AT suited, jeden gostek bardzo mocno podbija. Sprawdzam, a razem ze mną robi to jeszcze 2 innych (łącznie 4 graczy). Wiadomo, mikrostawki - tam się gra inaczej. Na floopie pada jakiś złom i oczywiście nie mam, ani pary ani szansy na nic innego. Jako ze rozpoczynam, daje minimalny bet, tak w akcie desperacji. Co robią pozostali? Pasują... Najpierw wnieśli spory wkład w pule, a potem pasują. Bez powodu w zasadzie. Do teraz tego nie rozumiem.

antonio
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: antonio » 01 lut 2010, 07:30

co powiecie na to mam w ręce AJ pik na stole T82 pik daje jako pierwszy czekam żeby wciagnać kogoś w rozdanie typ Al in za jakieś 3$ sprawdzam szczęśliwy że wygrałem o kolo w rece T8 no riwerze 8 i poszło papa

Wróć do „Podstawy pokera”