[FR] [NL 3$] Czy check miał sens?

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
oszustowiec
-#pretendent
-#pretendent

[FR] [NL 3$] Czy check miał sens?

Postautor: oszustowiec » 04 lip 2009, 09:04

http://fotowrzut.pl/4IQPR1YHNA

Czy check na flopie był poprawny:
- dość wczesna faza turnieju
- ewentualna przegrana dalej umożliwia grę
- czy dalibyście check w przypadku gdy kosztowało to by praktycznie cały stack
- przepraszam za jakość zdejęcia
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 12:41 przez oszustowiec, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 04 lip 2009, 12:16

daj normalnego screena, bo tego to przez lupe by trzeba bylo patrzec aby cokolwiek zobaczyc...

kabukiman
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kabukiman » 04 lip 2009, 12:26

Ostatnio zmieniony 04 lip 2009, 14:12 przez kabukiman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 04 lip 2009, 12:33

Zupelnie bez sensu jezeli i tak miales dac call prawie swojego all in'a to lepiej dac bet 3/4 pota by miec lepsze oddsy na call all ina zreszta chyba lepiej atakowac i probowac zebrac pota niz zagrac jak zagrales czyli bez sensu check call za 95% stacka ??

Juz lepszym rozwiazeniem bylby all in na flopie gdzie masz duze folding equity + FD + jedna overkarte

denamrk666
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: denamrk666 » 04 lip 2009, 12:35

wydaje mi sie ze ten check by normalny, jakbys cos zabetowal koles z AQ tez by pewnie zagral all in bo chcial zwyczajnie zrzucic drawojacych do koloru, poprawne zagranie gracza z AQ sprawdzenie kolesia z JTs tez bylo bardzo dobre draw do koloru i open ended do strita. Jedyna glupia rzecza wydaje sie tylko twoje zagranie skoro w poczatkowej fazie turnieju stawiasz all in na niecale 36% szans na win.

oszustowiec
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: oszustowiec » 04 lip 2009, 16:02

Widzę że chyba zaszłą jakaś mała pomyłka - mxlambert - mój nick oszustowiec - a ty chyba przeanalizowałeś masterozaa - zaatakowałem z szansą na flusha i strita. Po mojej przegranej zostało mi 2000 chipsów - i czy sam byś tak zagrał?

oszustowiec
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: oszustowiec » 04 lip 2009, 16:06

Jeszcze nie doczytałem posta do końca - denamrk666 - JT - TO JA :D - liczyłem że coś dojdzie - doszedł kolor ale masteroza miał A :C

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 04 lip 2009, 16:12

Ale i tak jego zagranie bezsensu a Twoj call no coz mam noster draw wiec raczej easy call nawet na jednego gracza masz jakies 50% :P

Ok call pre flop sluszny masz rozwojowa reke i multi pot ... Flop daje Ci moster draw wiec tylko z setem jestes jakos bardzo w plecy a tak to raczej masz przewage ... jezeli nie chcesz ryzykowac zrzucasz i szukasz pewniejszej sytuacji na double up ja jednak bym zagral :P

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 04 lip 2009, 17:35

To jest rozdanie z tego gatunku, że albo sie podwoisz albo wszystko przegrasz.
Myśle że cięzko w którym kolwiek momencie spasować karty które miałeś.

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 04 lip 2009, 23:17

oszustowiec
pobylka mx wyszla z tego ze w 1szym poscie tematu pytasz o swoj check a flopie, ktorego NIE BYLO.. przez to tyle zamieszania..
a co do zagrania call.. flush draw/str8 draw/poker draw -> jestes faworytem w wiekszosci przypadkow. a to ze masz wiecej jak jednego oponeta tylko sklania nas bardziej to wrzucenia wszystkich zetonow na srodek stolu..

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”