Created by garvVver!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Created by garvVver!

Postautor: garvVver » 12 paź 2010, 17:20

Pomyślałem że fajnie było by mieć takie miejsce gdzie będzie zapisana moja pokerowa historia - stąd ten blog.

Może na początek przedstawię się - witam, Marcin jestem. :cool:

W pokera zacząłem grać jesienią ubiegłego roku czyli już będzie roczek.

Grywam turnieje - te darmowe i te z wpisowym za max 3$ oraz Double Upy za 1-2$ Holdem jak i Omaha.

Na stolikach można mnie spotkać pod nickami: garvVver, rememberme, iseeeyouuu

Sukcesy online - jestem na plusie :mrgreen: , kilkadziesiąt razy odwiedziłem kasę, a 2 razy udało się zabrać żetony wszystkim uczestnikom turnieju :cool:

Ciekawsze screeny:

[center]0$ - 1/1000 - 11$
1$ - 5/ok 500 - 100$
0$ - 1/ok 50 - 34,80$
3$ - 9/ok 400 - 46$[/center]

Aktualnie gram na Chili same Double Upy. Idzie nie najgorzej:
[center]
Obrazek

Obrazek [/center]

Dziś chciałem pobić swój rekord, który wynosi 10 razy z rzędu wygranych Double Upów ale gdy chciałem wygrać ten jedenasty to przy allinach moje QQ przegrało na J9 bo gostek już na flopie złapał strita... :mad: Więc poniższy stary screen z rekordem jest wciąż aktualny:

[center] Obrazek [/center]

Poker na żywo - grywałem w pracy na gwoździe :mrgreen: , z kumplami cash na mikro stawki, i w Krakowie w eliminacjach do Tobet Puchar Polski (nie udało się awansować dalej, odpadłem 24 na ok 70 osób po allinach gdzie moje AQ przegrało na QQ i AA)

Sukcesy - na malutkim plusiku :smile:

Cele i marzenia - osiągnąć taki pokerowy poziom który pozwoli na regularne zarabianie na grze w karty i zagrać w dużym turnieju na żywo :cool:

No i dziś będzie na tyle.

Pozdrawiam tych, którzy doszli z czytaniem do pozdrowień :mrgreen:

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 22 gru 2010, 13:31

Hej

Nawiązując do poprzedniego wpisu to odpuściłem sobie DU za 1,20$ bo to jak regularna zrzutka na nowe Porsche dla prezesa poker roomu :mrgreen:
Do DU jeszcze pewnie wrócę ale dopiero gdy bankroll pozwoli na komfortowe granie sitów za 5,50$ bo dopiero od tych stawek na ipokerze jest w miarę normalne pobierane rake.

Tymczasem próbuję sił - jak już wspominałem na blogu tommko - w HU Cash NL2. Gram dopiero parę dni i to nie wiele ~~ 200 rozdań dziennie na dwóch stolikach naraz. Całkiem sympatyczna odmiana którą nie wiedzieć czemu wcześniej omijałem szerokim łukiem a tu okazuje się że przyjemnie mi się w nią gra :smile:

Wrzucam wykres ↓ , od czerwonej kreski gram only HU, próbka nie wielka bo narazie badam teren :mrgreen: - więcej zacznę grać po nowym roku i życzę sobie na ten 2011 by wykres nieustannie piął się w górę :smile:

[center]Obrazek [/center]

Z innej beczki - wie ktoś może gdzie można rzucić okiem na historię rąk z poprzednich dni na ipokerze prócz opcji soft -> historia gier itd bo jak klikam na dany stół to mi wyskakuje błąd skryptu i nie wiem jak to obejść/naprawić? :???: Pytam się bo miałem ciekawe rozdanie i chciałbym je wrzucić do działu z analizami w wersji convertowanej tak jak to robią inni.

[center]Pzdr i wesołych świąt [/center]
[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
darkog
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: darkog » 22 gru 2010, 13:45

garvVver pisze:Z innej beczki - wie ktoś może gdzie można rzucić okiem na historię rąk z poprzednich dni na ipokerze prócz opcji soft -> historia gier itd bo jak klikam na dany stół to mi wyskakuje błąd skryptu i nie wiem jak to obejść/naprawić? :???: Pytam się bo miałem ciekawe rozdanie i chciałbym je wrzucić do działu z analizami w wersji convertowanej tak jak to robią inni.

Ja korzystam z Poker Trackera żeby pobrał mi rece z historii rozdań i dopiero je przeglądam, Wesołych!

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 22 gru 2010, 14:58

darkog, dzięki!

Ręka już wrzucona do działu zapraszam do analizy!

KLIK

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 23 gru 2010, 14:07

garvVver, widzę że ostatnio strasznie modne stały się wszystkie odmiany HU :) Ale uważaj bo to swingująca gra. A więc musisz sztywno przestrzegać BM. Jeżeli podoba Tobie się HU cash to proponuję Ci żebyś również spróbował sobie Cash Short Handed. Mi ta odmiana od razu przypadła do gustu.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 23 gru 2010, 14:51

zgadzam się z aleksem zamiast HU graj cash SH - mniej tiltująca :)

wiem bo grałem obie odmiany holdema :D

jak dostaniesz swing na kilkanaście BI dół na HU to docenisz dobre rady :D

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 23 gru 2010, 15:10

E tam gadacie... Jak się nie chce swingów, to trzeba odstawić pokera na bok. Każda odmiana jest swingująca. Przede wszystkim liczy się to jaki edge mamy nad rywalami. Jeśli nasz edge wynosi 10BB/100 to czy będziemy grać SH czy HU, wariancja będzie mogła nas cmoknąć w tyłek. Jak jesteśmy breakeven czy jakiś mały plusik 0,5bb/100 to nasz wykres będzie wygladać jak góry i doliny.

Ja mam dużo mniejsze swingi na HU, ponieważ gram na razie tylko i wyłącznie z kompletnymi idiotami i edge jest spory.

Jednak moim zdaniem granie <NL50 HU cash jest słabo opłacalne. Lepiej pograj SH, zbuduj rolla i startuj na HU od NL50.

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 23 gru 2010, 16:36

Za mną króciutka sesyjka.

Pierwszy stolik:

Usiadłem wygodnie, położyłem nogi na stole - oberwało mi się za to od krupiera :oops: - czekam minutkę i ... nie uwierzycie - dosiada się sam Isildur1 :shock: na NL2, na iPoker!! :grin:
Kolejną minutę zastanawiałem się czy się śmiać czy uciekać... Jednak zostałem :smile:
W jakimś dziwnym spocie zabrał mi prawie dolara :???: Dokupiłem się chciałem kupić tylko 1 dolara a tu mi dopisało 5$ a ja nie znoszę grać big stackiem... Gdyby mi dopisało normalnie 1 $ to próbował bym się odegrać ale z 5$ nie chciałem ryzykować znacznej utraty rola w razie jakiejś wtopy. Tak więc po paru rozdaniach odszedłem biedniejszy o dolara :evil:

Drugi stolik:

Równolegle akcja toczyła się na 2 stoliku. Tam szybciutko wziąłem gościowi pół dolara przez co ten z fochem opuścił stolik :grin: Dosiadł się kolejny. Śmieszny gracz. Parenaście rozdań z nim pograłem, sukcesywnie swoją agresją brałem mu po kawałku stacka. I po pewnym czasie - tak mi się wydaje - on widząc że agresja popłaca, sam zaczął grać mega agresywnie :shock: Podbijał 3x każdą rękę. Jak sprawdziłem to betował za połowę stacka. Wiedziałem że taką grą za wiele nie zdziała. Dostałem J7, sprawdziłem, z flopem miałem top parkę jupków, ten standardowo mocno podbił, ja all i pokazał K3 czyli miał parkę. Moja ręka się utrzymała i wziąłem mu wszystkie $. Tak że straty z innego stolika odrobione :smile:

alekspolak1, tommko i Ted Forester dzięki za rady ale póki co zostanę na HU Cash bo roll idzie do góry - powolutku ale do góry - no i czuje że chce mi się w to grać. Po za tym jest w tej odmianie mniej bolesnych bad betów - przez to chyba że i mniej allinów - niż np: w turniejach mtt czy sitach... Stracę jedno bi - a że gram short stackiem - to na kolejnych 2 stolikach wystarczy że agresją przygarnę od przeciwników wartość 1/2 swojego stacka i straty odrobione - przez co wahania rola i swingi, grając moją 'strategią', wydają się małe :smile:

Cash Short Handed - próbowałem. Na najniższych stawkach to tam jest istny festiwal donków i allinów z byle czym. I tak wychodzę z założenia że powinno być łatwiej pokonać 1 gracza niż 5/9 . Po za tym troszku nudno jest a w HU akcja non stop. I wydaje mi się że tam to są dopiero swingi bo nie wystarczy że mam AA w ręce skoro wejdzie do rozdania koleś z AK (a więc ok) i z 57 (że co?) i ten ostatni jakimś cudem po allinach już na w miarę korzystnym flopie dla mnie, po pokazaniu rivera okazuje się że ma strita... Tak że ta odmiana cash - nie dziękuję :smile:

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 23 gru 2010, 16:59

garvVver pisze:że mam AA w ręce skoro wejdzie do rozdania koleś z AK (a więc ok) i z 57 (że co?) i ten ostatni jakimś cudem po allinach już na w miarę korzystnym flopie dla mnie, po pokazaniu rivera okazuje się że ma strita... Tak że ta odmiana cash - nie dziękuję :smile:

LONG RUN- LONG RUN- LONG RUN.... Tylko to Cię obchodzi... Przegrasz pare razy przeciwko takiemu 57 a wygrasz parenascie razy ale to wszystko sie wyjasnia w dluzszym okresie gry... Jezeli dobrze grasz to w pokerze zawsze w dlugim okresie wyjdziesz na swoje, a w krotkim mozesz wtapiac co jakis czas.

btw: To ze mial nick isildur nie oznacza ze to byl ten isildur :P To mogl byc zwykly gracz z takim nickiem.

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 23 gru 2010, 17:16

alekspolak1 pisze:btw: To ze mial nick isildur nie oznacza ze to byl ten isildur :P To mogl byc zwykly gracz z takim nickiem.

Wiem, wiem, to taki żarcik był :mrgreen: Początek nicku musiałem zamazać by czyste Isildur1 zostało :wink:

Wszystko zepsułeś - inni może by uwierzyli hehehe

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 23 gru 2010, 17:27

no to moge usunac moj post jak chcesz moze ktos uwierzy ze isildur wszystko przegral i buduje bankroll od zera na micro stawkach grajac wg BM :)

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 24 gru 2010, 23:14

W oczekiwaniu na pasterkę zagrałem w pokera.

Cash HU - najgorsza moja sesja odkąd w to gram. Między innymi zaczęło się od tego że allinowałem się już na flopie zbierając jednocześnie do koloru i do strita - oczywiście nie doszło mi nic a koleś nic nie miał i pokonał mnie wyższą kartą na ręce... Potem moje dwie pary nie dały rady na 222 przeciwnika - wtopiłem bi.

Równocześnie grałem jakieś 3 SNG 10 osobowe. W jednym odpadłem po allinie z KK juz na samym początku. W kolejnym gdy byłem na sb allinowałem się z A10 chcąc ukraść dużego bb bo był duży i bardzo go chciałem przygarnąć :mrgreen: ale bb z czymś sprawdził i jego ręka wygrała. Ale to nic co mnie dziś spotkało - wisienką na torcie była akcja w której uczestniczyłem w 3 SNG. Był to chyba największy badbeat z jakim kiedykolwiek miałem (nie)przyjemność... Zobaczcie sami ↓ Wasze badbeaciki moga się schować :mrgreen: Śmiechu warte poprostu...

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”