Co usprawnic w swojej grze, wygrywanie full ring NL

Gra w pokera - strategie i taktyki stosowane w grze w sieci pozwalające maksymalizować wygrane podczas gra w pokera.
sg1
-#zwykly
-#zwykly

Co usprawnic w swojej grze, wygrywanie full ring NL

Postautor: sg1 » 13 mar 2010, 22:05

Od tygodnia gram po 9000 - 12000 rak dziennie na 20-23 stolach naraz w PokerStars-nielegalny-w-PL! Holdem NL.
Przygode z pokerem zaczolem od 10$ jako bardzo poczatkujacy szlo mi nawet niezle na NL 0.01$/0.02$ gdzie wyciagnolem 50$, potem jednak tiltowalem i spadlem do 6$. Z pewnym trudem zrobilem z tego 6$ ponownie 15$ i na tym skonczylem z pokerem na 4 miesiace prawie.

Aktualnie grajac od tygodnia mam 135$ (peak 150$), juz nie tiltuje wcale to pozwolilo mi nie tracic pieniedzy przez co taki pozytywny wynik. To najwieksze usprawnienie mojej gry. Jednak trafilem na powazny problem po przejsciu z limitu 0.01/0.02 na 0.02/0.05.

Gracze na tym nastepnym w kolejnosci limicie juz nie daja sie tak latwo ogrywac, nie popelniaja tylu bledow co limit nizej. Niby mala roznica w limicie a jednak ogromna w praktyce.

Co robie zle? Generalnie gram bardzo pasywnie. Rozgrywam tylko najsilniejsze reki AKs/AK/AQs/AQ/AJs podbijajac do 3BB, do tego kazda pare polujac na seta tyle ze te slabsze probuje limpowac, od JJ podbijam 3BB.
Czasem stosuje minimalne wariacje gry aby zmylic przeciwnika ale zauwazylem ze malo kto w sumie na tym limicie jeszcze analizuje gre przeciwnika takze niema sensu raczej nawet tego robic.

Czasem mi sie wydaje ze nawet jak trafie majac AK na flop z AT6 to jest to kiepska karta na full ringu bo ktos jesli sprawdza moj raise to musi miec albo seta albo dwie pary co czesto jest prawda. Jesli mnie na riverze reraisuje to praktycznie zawsze pasuje i trace kase a jesli calluje to trace wiecej kasy.

Mam maly zakres rozgrywanych rak wiec place duzo stosunkowo za blindy. Nastepnym problem ze jak juz cos trafie to jesli ktos analizuje moja gre jako pasywna zadko zcalluje a jak juz to ma cos mocniejszego :D.

Wynik ogolny:
$0.01/$0.02 NLH 44,719 rak, zysk $89 , bb/100 4.98
$0.02/$0.05 NLH 28,182 rak zysk $5 , bb/100 0.17

Chyba widac roznice ;] na wyzszym limicie ledwo co jestem na plusie a na nizszym masakrowalem poprostu kazdego.

Jakies rady?
Jedyne co mnie ratuje na wyzszym limicie to vip stellar reward i vip rewardy ogolnie bo dzieki nim mam ubezpieczenie w przypadku tracenia kasy a na 0.01/0.02 praktycznie nie zarabia sie VPP.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 mar 2010, 00:56

grajac 20 stolow przykladowo 10000 rąk dziennie co wychodzi 500 rąk na stół to Ty musisz grac z 10h dziennie ...
bo w ciagu h na FR mniej wiecej gra sie 50-60 rąk...

Chcesz miec lepszy winrate to zmniejsz liczbe stolow jeszcze jakbys mial rakeback czy cos to mozna i tak

grajac taka ilosc bardzo duzo z rakebacku bys zarobil bo po to sie gra tyle stolow,
dla zyskow z gry sie gra okolo 8 stolow przy wiekszej ilosci juz jest mniejszy winrate

Nie gram Fullringow wiec nie powiem Ci co masz zmienic ale ja bym zmniejszyl liczbe stolow

sg1
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: sg1 » 14 mar 2010, 14:32

Oskarek pisze:grajac 20 stolow przykladowo 10000 rąk dziennie co wychodzi 500 rąk na stół to Ty musisz grac z 10h dziennie ...
Chcesz miec lepszy winrate to zmniejsz liczbe stolow jeszcze jakbys mial rakeback czy cos to mozna i tak

grajac taka ilosc bardzo duzo z rakebacku bys zarobil bo po to sie gra tyle stolow,
dla zyskow z gry sie gra okolo 8 stolow przy wiekszej ilosci juz jest mniejszy winrate

Dokladnie tak, gram okolo 10 h dziennie.

Co do rakebacku, na czym to dokladnie polega. Chodzi Ci o nagrody VIP pieniezne za wlasnie czesta gre? To sa male nagrody dosc.
Wiem ze gracze team PokerStars-nielegalny-w-PL! ONLINE maja podobno 100% rakeback. I jak to dziala, jesli jestem w rece z ktorej PokerStars-nielegalny-w-PL! bierze 10 centow prowizji. To niewazne czy ja wygram czy przegram te 5 centow prowizji dostaje spowrotem na konto swoje przy 100% rakeback? Pospolici gracze jak ja nie maja rakebacku % tylko z VIP store na PokerStars-nielegalny-w-PL! jakies tam bonusy.

Myslisz ze jakbym napisal do nich z prosba o 10% rakebacku chociarz za czesta gre to by sie zgodzili ?:P

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 14 mar 2010, 15:17

sg1 pisze:Myslisz ze jakbym napisal do nich z prosba o 10% rakebacku chociarz za czesta gre to by sie zgodzili ?:P

Na to raczej nie licz. :razz: Ale są platformy pokerowe gdzie są normalne rakebacki dla graczy np. fulltilt-brak-polskiej-licencji! gdzie rakeback wynosi 27%, a Celeb Poker ma 30% o ile się nie myle.

ramzi

Postautor: ramzi » 14 mar 2010, 15:27

RakeBack nie ma na starsach ;)
Ja polecam zmniejszyc ilosc stolow radykalnie, np. o polowe, zmiane na shorthanded i poszerzenie zakresu rak...

legfe
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: legfe » 15 mar 2010, 00:26

Jak sprawdzić, czy mam rakeback na ftp? Rejestrowałem się bez żadnych kodów.

sg1
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: sg1 » 15 mar 2010, 03:07

ramzi pisze:RakeBack nie ma na starsach ;)
Ja polecam zmniejszyc ilosc stolow radykalnie, np. o polowe, zmiane na shorthanded i poszerzenie zakresu rak...

No niestety niema, a z rakebacku 30% mialbym 30% zarobionej kasy dodatkowo praktycznie :) wedlug pokertableratings. Jedyna opcja grac bardzo duzo, dojsc do supernova elite w 2011 i dojsc do teamu PokerStars-nielegalny-w-PL! online. Dzieki temu grajac 25 stolow naraz mozna zyc z pokera z samego rakebacku nawet jak by mi gorzej szlo niz teraz.

ramzi

Postautor: ramzi » 15 mar 2010, 11:22

Stop ;)
Czytałeś o SuperNova Elite? ;) - mamy już marzec, nie zdołasz ;) najlepsi mieli wielotysięczne straty, no ale korzyści duże, głównie mnożnik FPP i turnieje, porshe przy 3kk fpp... moim zdaniem nie dasz rady

Po drugie, właściciel SuperNovej Elite nie dostaje się automatycznie do teamu online :D:D:D PokerStars-nielegalny-w-PL! Cię samo zapyta, jeśli będą kogoś takiego potrzebować, musisz być medialną osobą, działającą w pokerowym środowisku i propagującą PokerStars-nielegalny-w-PL!, jak robi to Warsaw...np. szkoła pokera PokerStars-nielegalny-w-PL! w Wawie była...
Samo FPP Ci nic nie da, jeśli chcesz rake back, graj w roomach rakebackowych, np. PinnacleSports, jest to room/bukmacher sieci entraction, mają 21 % rake back automatyczny, codziennie jest zwrot rake backu na konto ;)

JenOrek
-#pretendent
-#pretendent

Re: Co usprawnic w swojej grze, wygrywanie full ring NL

Postautor: JenOrek » 15 mar 2010, 17:39

sg1 pisze: Jesli mnie na riverze reraisuje to praktycznie zawsze pasuje i trace kase a jesli calluje to trace wiecej kasy.

Usmialem sie po pachy :D

Co do rad, to jak wyzej, bez rakebacka nie ma sensu grac tylu stolow.

kalet

Postautor: kalet » 30 mar 2010, 01:11

Hmm ja grałem 24 stoły NL2 i NL5 z winrate na poziomie odpowiednie 16 BB/100 i 9 BB/100. Oczywiście odpowiedni longrun jest (ponad 300 k rąk na NL2 i 200 k rąk na NL5 )

W sumie gra łatwa - jak coś to zapraszam na priv coś tam może podszeptam :>

Oskarek

Postautor: Oskarek » 30 mar 2010, 03:09

kalet, A w tej bajce są smoki?
że tak powiem Pics or GTFO
wrzuć screeny to uwierze...
300k rąk na nl2 z 16BB(16BB=32bb)/100 to daje 1920 $! a nawet jeśli chodziło Ci o 16bigblindów to i tak 960$! kto by tyle grał na nl2??
to samo na nl5
200k rąk z 9BB/100 co daje 1800$ chyba że chodziło Ci o bigblindy to wtedy 900$

z reszta na Twoim blogu masz profit 1k$ chyba ze grales gdzies jeszcze do tego na pokertableratings pokazuje na nl5 188k rąk z profitem 4.55BB
i 90k rąk na nl2 z 13BB/100 wiec cos Ci się chyba pomylilo
a jesli nie to poproszę screeny z Holdem Managera lub Pokertrackera

kalet

Postautor: kalet » 12 kwie 2010, 10:56

Błogosławieni, którzy uwierzyli, a nie widzieli :)

PTR nalicza statsy od października 2009, ja gram od początku 2008 roku- wyniki i tak są zaniżone...

Nie podoba mi się określenie GTFO ... generalnie nie miłe ;]

Nie mam zamiaru tu wklejać swoich wyników, BO TAK.

Pozdrawiam i powodzenia... wyniki które podałem są do osiągnięcia... albo dobra - wrzucę to co widzę teraz na swoim PT3 ... jakiś wycinek z lutego... i stycznia...

Popatrz na rankingi PTR regularnych graczy na mikro - tam można robić cuda jak tylko trochę pomyślisz podczas gry z nimi.

NL2 kawałek stycznia :
http://picasaweb.google.pl/114691530465 ... 9041409250

NL5 kawałek lutego :
http://picasaweb.google.pl/114691530465 ... 3510155186
Wszystkie spadki jakie tutaj są - były pod wpływem braku pamięci spowodowanego 40% wodą

John Anthony
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: John Anthony » 03 cze 2010, 23:59

Co za bzdura, że nie ma rakebacku na PS. Oczywiście, że jest. Mając najniższy status na luzie można mieć 10% rakebacku.

Kepasa198
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Kepasa198 » 03 mar 2011, 22:04

Witam

Gram około miesiąca na stawkach 0.1/ 0.2 stawki w $... NL

Mam już sporo swoich wniosków,ale chcialbym sie podpytac bardziej doswiadczonytch graczy, jak oni graja na takicg=h stawkach i oczywiscie gram max 6 stolow.

Jesli ktos gra na podobnych stawkach moze byc w E lub funciakach, prosze o jakies przydatne rady.

Wiadomo,ze trzeba czekac na reke i takie tam, ale moze cos wiecej. jak rozgrywac te wysokie, jak grac jaki styl...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 04 mar 2011, 01:31

Kepasa198 pisze:
Jesli ktos gra na podobnych stawkach moze byc w E lub funciakach, prosze o jakies przydatne rady.

pozdrawiam

Być może błędnie to interpretuję ale, zasadniczo jest jakaś różnica w poziomie gry między Euro czy $ ? Gdzie jest niższy poziom ?

PS: Nie ma znaczenia ile grasz stołów ;| Napisz jaki dokładnie to jest rodzaj gry i czy używasz jakiś wspomagaczy.

Kepasa198
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Kepasa198 » 04 mar 2011, 08:56

RandomOne pisze:

Być może błędnie to interpretuję ale, zasadniczo jest jakaś różnica w poziomie gry między Euro czy $ ? Gdzie jest niższy poziom ?

PS: Nie ma znaczenia ile grasz stołów ;| Napisz jaki dokładnie to jest rodzaj gry i czy używasz jakiś wspomagaczy.

hmm moim zdaniem na dolarach jest najnizszy poziom, nastepnie euro i funty, czyli tak jak stoja waluty, tak mi sie wydaje, takie sa moje obserwacje, moge sie mylic i zle cos interpretowac, ale uwazam, ze jest jakss roznica;]

Gram oczywiscie w Texas holdem no limit stawki jak napisalem 0.1, 0.2 w roznych walutach.
Wspomagaczy nie uzywam, bo nie za bardzo wiem jakie sa dozwolone i jak z nich korzystac, samemu robie sobie jakies male notatki o graczach, widze co sie dzieje przy stole, ale moze cos wiecej by sie przydalo zeby w koncu byly zyski.

Pozdrawiam i prosze o odpowiedzi

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 04 mar 2011, 12:22

Skoro grasz nl20 to już w miarę wysoko. Nie napisałeś ile grasz rozdań/miesiąc czy jesteś przegrywającym czy wygrywającym graczem. Grasz TAG czy LAG. Popatrz na blogi forumowiczów co grają cash foxx, samol, czy ostatnio Spiegol. Co do wspomagaczy to ostatnio na forum jest duuuuży artykuł/pomoc co do Hold'em managera. Szperaj po forum, tu wszystko praktycznie było wielokrotnie. Wrzucaj rozdania do działu analiz na pewno bardziej doświadczeni gracze pomogą albo rzucą nowe światło na Twoją grę.

Pozdrawiam

Kepasa198
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Kepasa198 » 05 mar 2011, 09:51

Dzieki za pomoc, forum przegladam ostanio czescie niz kiedykolwiek, zobacze tez te tematy o ktorych napisales.
Jak na razie jestem graczem przegrywajacym ale ostaniue 3 dni to okolo 70 E do przodu,ale musze jeszce odrobic troche zeby bylo dobrze.
Nie wiem jakism jestem graczem ,ale raczej nie LAG.
Ten wspomagacz jest legealny?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kicza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: kicza » 05 mar 2011, 13:26

Oczywiście

kosmi1992
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: kosmi1992 » 08 mar 2011, 16:05