Przygode z pokerem zaczolem od 10$ jako bardzo poczatkujacy szlo mi nawet niezle na NL 0.01$/0.02$ gdzie wyciagnolem 50$, potem jednak tiltowalem i spadlem do 6$. Z pewnym trudem zrobilem z tego 6$ ponownie 15$ i na tym skonczylem z pokerem na 4 miesiace prawie.
Aktualnie grajac od tygodnia mam 135$ (peak 150$), juz nie tiltuje wcale to pozwolilo mi nie tracic pieniedzy przez co taki pozytywny wynik. To najwieksze usprawnienie mojej gry. Jednak trafilem na powazny problem po przejsciu z limitu 0.01/0.02 na 0.02/0.05.
Gracze na tym nastepnym w kolejnosci limicie juz nie daja sie tak latwo ogrywac, nie popelniaja tylu bledow co limit nizej. Niby mala roznica w limicie a jednak ogromna w praktyce.
Co robie zle? Generalnie gram bardzo pasywnie. Rozgrywam tylko najsilniejsze reki AKs/AK/AQs/AQ/AJs podbijajac do 3BB, do tego kazda pare polujac na seta tyle ze te slabsze probuje limpowac, od JJ podbijam 3BB.
Czasem stosuje minimalne wariacje gry aby zmylic przeciwnika ale zauwazylem ze malo kto w sumie na tym limicie jeszcze analizuje gre przeciwnika takze niema sensu raczej nawet tego robic.
Czasem mi sie wydaje ze nawet jak trafie majac AK na flop z AT6 to jest to kiepska karta na full ringu bo ktos jesli sprawdza moj raise to musi miec albo seta albo dwie pary co czesto jest prawda. Jesli mnie na riverze reraisuje to praktycznie zawsze pasuje i trace kase a jesli calluje to trace wiecej kasy.
Mam maly zakres rozgrywanych rak wiec place duzo stosunkowo za blindy. Nastepnym problem ze jak juz cos trafie to jesli ktos analizuje moja gre jako pasywna zadko zcalluje a jak juz to ma cos mocniejszego
Wynik ogolny:
$0.01/$0.02 NLH 44,719 rak, zysk $89 , bb/100 4.98
$0.02/$0.05 NLH 28,182 rak zysk $5 , bb/100 0.17
Chyba widac roznice ;] na wyzszym limicie ledwo co jestem na plusie a na nizszym masakrowalem poprostu kazdego.
Jakies rady?
Jedyne co mnie ratuje na wyzszym limicie to vip stellar reward i vip rewardy ogolnie bo dzieki nim mam ubezpieczenie w przypadku tracenia kasy a na 0.01/0.02 praktycznie nie zarabia sie VPP.