co robic ...
-
spak
- -#zwykly

co robic ...
co robic jezeli mam ciagle slaba reke, grac i czekac przy okazji dac sie wydoic z zetownow, czy ciagle pasowac ??
- encepence
- -#VIP

-
spak
- -#zwykly

- qbkqbk
- -#pretendent

jak ci nie idzie, to poczekaj az zacznie isc ;P
a tak na serio, to raczej allin i podwojenie albo bye, bo na pecha nic nie poradzisz. Mysle ze dobrze sobie odpuscic ten dzien (albo przynajmniej z godzinke-dwie) i poczekac na przeminiencie pecha (a jak mamy srodki na kilku roomach, to dodatkowo mozna zmienic softa dla pewnosci
)
a tak na serio, to raczej allin i podwojenie albo bye, bo na pecha nic nie poradzisz. Mysle ze dobrze sobie odpuscic ten dzien (albo przynajmniej z godzinke-dwie) i poczekac na przeminiencie pecha (a jak mamy srodki na kilku roomach, to dodatkowo mozna zmienic softa dla pewnosci
- rzepa
- -#VIP

spak pisze:co robic jezeli mam ciagle slaba reke, grac i czekac przy okazji dac sie wydoic z zetownow, czy ciagle pasowac ??
to zalezy na jakie karty czekasz, jak mocną masz selekcje starting hands.
jesli cie denerwuje ze dostajesz na cash table ( bo nie zaznaczyles) caly czas smieciowe karty to proponuje spacer , ale nie po pokoju
Wahi pisze:all in i albo double up albo out
bardzo glupie
qbkqbk pisze:poczekac na przeminiencie pecha
pech nie istnieje.
- Sith
- LEGENDA

rzepa pisze:pech nie istnieje.to tylko wymówka i usprawidliwienie dla głupich zagrać przy stole.
Gdyby nie istnial pech - nie byloby pokera takim, jaki jest? Dlaczego nie gra sie na taka skala za kase w szachy? Bo jest to gra, w ktorej umiejetnosci licza sie w 100% - i nikt nie zagralby o kase z arcymistrzem szachowym, bo po co? Tak samo jak zaden nie-zawodowiec w danej dziedzinie nie boskowalby sie za kase z Adamkiem, nie skakalby za kase przeciwko Malyszowi, nie sciagalby sie z Kubica etc.
A wlasnie dzieki pechowi - mozesz usiasc do HU z Hellmuthem - i wygrac. Dlatego wlasnie masa graczy hazardowych dostarcza kupe szmalu - bo liczy na Twojego pecha - ze tym razem sie uda...
Oczywiscie - w dlugim okresie czasu - pech nie bedzie mial znaczenia.
Pozdrawiam
-
Robinmaster
- -#aktywny

- BLAZO
- -#aktywny

-
Kepasa198
- -#pretendent

- polak13
- -#VIP

-
PINDUCH
- -#VIP

-
Bolec88
- -#aktywny

- polak13
- -#VIP

sorry że w tym temacie ale coś się wam muszę spytac,czy w pokerze na expekcie liczą się tylko strity od 10??? miałem dzisiaj sytuacje że miałem 5i8 a na flopie 6 i 7 na turnie doszło 9 no i przebiłem koleś zrobił rise a ja all ijn bo dużo nie miałem i co się okazało ? koleś miał parkę 9 i wygrał,dobrze że to był freeol bo komp poleciał przez okno hehe ale z 2 strony to nie był holdem tylko omaha a tam może jakoś inaczej liczą się karty ???niewiem bo nie gram tam za często pzdr
- GOHAN
- -#aktywny

-
boooro0
- -#pretendent

-
cyzio1981
- -#aktywny

-
cypis83
- -#pretendent

Jak sie gra na 3 stolach jednoczesnie to wyglada troche inaczej- jednak zeby na takie cos sobie pozwolic to najpierw trzeba sie dobrze wyszkolic na pojedynczym stole. Poza tym kolega wyzej bodajze Rzepa dobrze napisal: wszystko zalezy od selekcji rak na ktore czekasz. Na poczatku wiadomo AA,KK,AK,AD,AJ,A10,DD,JJ,1010 i to wlasciwie wszystko i proponuje poczatkujacym na tym nauczyc sie grac. Pozniej juz nabierajac doswiadczenia mozna niezle pogrywac z rekami 5,6 7,8 itp. w kolorze, ale to juz trzeba wiedziec kiedy i jak.
2 Przyklady takich rozdan z przed chwili(Pierwsze to mistrzostwo swiata, takie najbardziej ciesza:)
2 Przyklady takich rozdan z przed chwili(Pierwsze to mistrzostwo swiata, takie najbardziej ciesza:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tommko
- -#VIP

-
vjnikon
- -#zwykly

zawsze mialem problem z czekaniem po kilkunastu crap hands i grozbie wyblindowania sie zazwyczaj palnolem jakis bezsensu all in i wtapialem na szczescie coraz mniej mi sie to przytrafia trzeba nauczyc sie cierpliwosci jak nie idzie isc na spacer lub zobaczyc jakis epizod ulubionego serialu czy co tam na kogo dziala i po tym wrocic do gry 

- polak13
- -#VIP

A macie jakieś sposoby na ćerpliwość bo można powiedzieć że ją miałem ale straciłem
To znaczy że np otworzyłem zawsze 2 turnieje żeby mi się nie nudziło jak czekałem na 2 na AA ale z czasem zacząłem nie potrzebnie sprawdzać karty typu 78,910,56,itp no i wiadomo że przeniosło się to na głupie porażki.I teraz własnie nie wiem co i jak bo nie mam sposobu na pokerową nudę,nie potrafię siedzieć i czekac,najchętniej sprawdził bym wszystko
To znaczy że np otworzyłem zawsze 2 turnieje żeby mi się nie nudziło jak czekałem na 2 na AA ale z czasem zacząłem nie potrzebnie sprawdzać karty typu 78,910,56,itp no i wiadomo że przeniosło się to na głupie porażki.I teraz własnie nie wiem co i jak bo nie mam sposobu na pokerową nudę,nie potrafię siedzieć i czekac,najchętniej sprawdził bym wszystko- raper111
- -#pretendent

-
kris280
- -#pretendent

- adamek1303
- -#pretendent

-
markimark
- -#aktywny

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”