Sytuacja wyglada tak:
cash game 0,05/0,10
Moje karty: 7,K diamonds
na flopie 3,5,8 dwa z nich diamonds czyli flush draw. Jestem pewien ze przeciwnik ma niezla pare z reki. Na turnie dochodzi 7. Mam pare i dalej flush draw. Wtedy przeciwnik wchodzi all in. W puli okolo 5$. Sprawdzic all in 5$ z flush draw i niska para na pocket pair? Ta runde sprawdzilem, przeciwnik QQ a na river wszedl mi King i wygralem z dwiema parami. Mimo to wydaje mi sie ze zle zrobilem sprawdzajac.
Co najlepiej zrobic...
-
zwierze
- -#zwykly

-
zwierze
- -#zwykly

-
jack
- -#aktywny

yyy wahi ze co ?? jak 5 go ratuje ?? jezeli jest juz 5 karo to go nie ratuje zadna 5 tylko 2x 7 i jakie 2 krole ?? chyba 3 krole jezeli uwazasz ze 2 pary to wystarczy choc nie musi a i 7 niekoniecznie pomoze bo jesli ma seta to 7 daje mu sparowanie i fulla tak sama jak zlapanie koloru jesli board sie sparuje czyli nawet jesli nie ma 5 karo to piatka niekoniecznie pomoze ale ja liczymy do karo ... easy fold
czyli 9 kar 2x 7 i 3x K . Kart a jesli Ci o 7 chodzilo to karo on mial na reku . 14x 2 na turnie daje jakies 30%
czyli 9 kar 2x 7 i 3x K . Kart a jesli Ci o 7 chodzilo to karo on mial na reku . 14x 2 na turnie daje jakies 30%
-
adrian77711
- -#zwykly

-
Danielw88
- -#pretendent

jeśli naprawdę jesteś przekonany że ma tą over parke to na turnie fold jest najlepszym rozwiązaniem a dlatego to już napisali koledzy powyżej
ale nie jestem przekonany co do twojej pewności o jego ręce. w sumie dobrze być pewnym swoich readów ale czy aby napewno na nl10 zawsze można tak określić gracza ?
jeśli masz mase z nim rozdań rozegranych to ok ale jeśli tylko bierzesz pod uwagę jego image z kilkudziesięciu rozdań to często on może grać właśnie nim.albo w zależności od tego jak ty grałeś mógł z A high chcieć Cię wyrzucić z rozdania agresją
no ale to już chyba za szerokie gdybanie 
ale nie jestem przekonany co do twojej pewności o jego ręce. w sumie dobrze być pewnym swoich readów ale czy aby napewno na nl10 zawsze można tak określić gracza ?
Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”