Co na początek

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
robg93
-#pretendent
-#pretendent

Co na początek

Postautor: robg93 » 13 lip 2012, 15:10

Cześć. Pokerem interesuję się od paru tygodni znam zasady parę strategii na różne stawki, gram sporo na wirtualne pieniądze na PokerStars-nielegalny-w-PL!, by ogólnie oswoić się z kartami, by coraz szybciej grać i rozpoznawać karty wiecie o co chodzi. Ale chciałbym zagrać na prawdziwe pieniądze, i tu pytanie, bo jestem kompletnie zielony, czy wpłacić parę dolarów samemu czy polecilibyście jakieś darmowe turnieje, jeżeli tak to jakie, gdzie i co jest wymagane by wziąć w nich udział widzę na forum dużo ogłoszeń tego typu, ale do którego mogę sie zapisać i czy mógłby ktoś pokierować mną od jakiego darmowego turnieju zacząć? Dzięki :wink:

robg93
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: robg93 » 13 lip 2012, 19:03

Ok, gram na wirtualne, ale zdaje sobie sprawę, że można nabyć złych nawyków i to nie ma nic wspólnego z graniem na pieniądze, lecz chcę się czuć trochę swobodniej bo teoria np. znajomość hierarchii kart, a zauważenie tego podczas gry to jednak trochę różnica. Właśnie myślę by nie zaczynać od własnych pieniędzy, a grać na freerollach i jeżeli bym chciał wziąć udział w jednym z takich na forum to co muszę zrobić? Mam konto na PokerStars-nielegalny-w-PL!, ale czy można do tego przypisać konto pokerkings, by brać w nich udział? Jakby ktoś mógł wytłumaczyć mi jak móc dołączyć do takich turniejach z forum? Dzięki.

edit. Widzę, że jest dostępny turniej freerolle na forum, tylko by móc sie do niego zapisać trzeba założyc konto i dokonać pierwszego depozytu? Konto mam od paru dni, czy mogę teraz wysłać nick, i konieczny jest depozyt nie ma darmowych turniejów bez jakichkolwiek wpłat? Chodzi o turniej w PokerStars-nielegalny-w-PL!.

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 13 lip 2012, 19:52

Powiem Ci jak ja robię. Wpłacam 35 zł. (10$) na konto PokerStars-nielegalny-w-PL!, wpisuję kod bonusowy (100K - o ile pamiętam) i gram we freerolle (są 4 dziennie - o godzinie 10, 16, 21 i o 3 w nocy). Kasę, którą ewentualnie zarobię, przeznaczam na grę za prawdziwe pieniądze. Polecam turnieje 45/90 osób za 25 centów.
Mam kilka kont na różnych stronach i bawię się głównie w darmowe turnieje, które uczą mnie gry.
Po tygodniu, nawet jak będę raz dziennie minimalnie cashował, to i tak uzbieram na kilka turniejów po 25/50 centów.
Z racji tego, że gram dopiero od 2 miesięcy, nie jestem jeszcze gotów inwestować pieniędzy z własnego portfela, dlatego korzystam z tych bonusów i Tobie też to polecam.

P.S. Za 5 minut właśnie zaczyna się turniej, więc idę zasiąść :)

EDIT:

"Drogi/Droga dzienny,

Ukończyłeś turniej na 1342gi miejscu. Nagroda w wysokości 0,59 USD została przelana na Twoje konto prawdziwych pieniędzy."

Właśnie zakończyłem turniej. Miło spędziłem czas i zarobiłem na 2 turnieje za 25 centów. Małymi kroczkami zdobywa się doświadczenie i bezpieczne pieniądze na poważniejsze turnieje mikro :)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2012, 21:59 przez dzienny, łącznie zmieniany 2 razy.

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 13 lip 2012, 21:52

Jak grasz na PS to najlepszym sposobem jest zapisanie się do szkoły intelli poker przez lobby PS tam za rozwiązanie quizu można dostać darmowe tickety na turnieje oraz zapisać się do ligi gdzie na koniec miesiąca za zajęcie miejsca w top1500 również dostaje się pieniądze. Jeśli nie chcesz ograniczać się do jednego poker roomu to zakładaj konta z bannerów poker kings dzięki temu będziesz mógł brać udział we freerolach wyłącznie dla członków forum.

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 13 lip 2012, 22:01

luki1118 pisze:Jak grasz na PS to najlepszym sposobem jest zapisanie się do szkoły intelli poker przez lobby PS tam za rozwiązanie quizu można dostać darmowe tickety na turnieje oraz zapisać się do ligi gdzie na koniec miesiąca za zajęcie miejsca w top1500 również dostaje się pieniądze. Jeśli nie chcesz ograniczać się do jednego poker roomu to zakładaj konta z bannerów poker kings dzięki temu będziesz mógł brać udział we freerolach wyłącznie dla członków forum.

A możesz dokładniej napisać, jak się zapisuje do tej szkółki. Krok po kroku.

EDIT:

Dobra, sam już do tego doszedłem. Posta można usunąć.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 14 lip 2012, 10:58

Tu masz link do kursów szkoły związanej z PokerStars-nielegalny-w-PL! - musisz założyć konto które będzie powiązane z twoim kontem na PS.
A TU do informacji o quizach, które możesz rozwiązać po poszczególnych kursach w nagrodę za co dostajesz bilety lub bonusy.

Na stronach szkoły jest też informacja o lidze (możesz w niej startować po rozwiązaniu pierwszego quizu) - dobre miejsca są opłacane - ja się nie zdecydowałem bo trzeba na to chyba poświęcić mnóstwo czasu.

Ogólnie to działa - ja mam już w miarę sensowny, jak na początkującego, bankroll zbudowany właśnie w ten sposób.

To co moim zdaniem warto jeszcze zrobić, jeśli masz taką możliwość, to korzystać z promocji żywa kasa za dokonanie wpłaty (tylko nie używaj, póki się nie nauczysz, swoich pieniędzy tylko tych z bonusu). Przykładowo rejestrując się z banera na naszym forum info na tej stronie za wpłatę możesz dostać do $20 w żywej gotówce. Aby ją wypłacić musisz co prawda ugrać odpowiednią ilość punktów ale bez dodatkowych opłat i szczególnego stresu możesz ją przegrać w celach szkoleniowych :)

EDIT: nie doczytałem - też można usunąć :)

robg93
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: robg93 » 14 lip 2012, 12:10

Dzięki na pewno wszystkie informacje się przydadzą. A jeżeli chodzi o wpłacenie depozytu do PokerStars-nielegalny-w-PL! wystarczy ze go tylko wpłacę nie muszę za niego grać? Jeżeli mam już konto mogę korzystać z jakiś bonusów? I gdzie mogę znaleść kody do najlepszych bonusów w PS, ile mogę ich wykorzystać i jaki jest najlepszy? Dzięki.

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 14 lip 2012, 12:50

Do robg93:

Nie musisz grać swoimi pieniędzmi. Mogą sobie leżeć i być uważane za oszczędności, które trzymasz na koncie. Oczywiście przelicznik walutowy działa raczej na nie Twoją korzyść, ale są to groszowe sprawy, o których nie warto wspominać.
Ważne jest to, że bonus masz na jeden miesiąc. Po tym czasie musisz wpłacić kolejne 10$, aby mieć kolejny miesiąc. Oczywiście wypłacenie kasy, powoduje utratę wszystkich bonusów, także najlepiej zbierać sobie pieniążki przez jakieś pół roku.
Podsumowując 6 miesięcy * 10$ + to, co ugrasz we freerollach. W najgorszym razie będziesz miał po pół roku zaoszczędzone ok. 200 zł, ale wiedza, którą zdobędziesz prze pół roku grania będzie bezcenna.

Gdy w darmowych turniejach ugrasz trochę pieniędzy, będziesz mógł je zainwestować w poważniejsze i o wiele trudniejsze turnieje, które nauczę Cię jeszcze więcej.

Oczywiście, ciężko jest się powstrzymać od partii na gotówkę, ale jeżeli się skusisz, musisz się trzymać określonych zasad, by nie przegrać wszystkiego.
Poczytaj forum, tam znajdziesz wiele wskazówek, jak nie stracić całego bankrolla w kilku rozdaniach. Polecam również książkę Lee Nelson'a, która również jest dostępna na forum, bodajże w temacie "Artykuły o pokerze".
Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 13:29 przez dzienny, łącznie zmieniany 4 razy.

robg93
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: robg93 » 14 lip 2012, 13:19

To mógłbyś mi powiedzieć jaki kod wpisać przy wpłacaniu 10dolarów. I co dokładnie daję mi ten bonus, granie na freerollach? jeżeli tak to ile ich będę mógł zagrać na miesiąc, jakiego typu, na jakich stawkach, z iloma graczami? Mam taki problem ze większość programów do grania jest tylko na windowsa, a ja używam Mac'a i jak narazie tylko PS ma wersje oprogromowania na Mac'a. Więc narazie ogranicze się do PS, no chyba że znacie inne pokerromy które działają na Mac'u.

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 14 lip 2012, 13:24

http://www.PokerStars-nielegalny-w-PL!.pl/poker/promotio ... freerolls/

Wszystko jest tutaj ładnie wyłożone, w razie pytań, pisz na priva :)

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 14 lip 2012, 13:34

Nie pamiętam już jak to dokładnie było. Wydaje mi się, że gdy będziesz się rejestrował w turnieju płatnym o wpisowym w wysokości wartości Twojego biletu to zostaniesz zapytany czy chcesz zapłacić biletem czy gotówką.
Turnieje, na które masz bilet nie pojawią się we freeollach (tam są tylko turnieje bez wpisowego).

Zawsze możesz spróbować się zarejestrować. Program zapyta Cię o potwierdzenie, zresztą zawsze możesz się wyrejestrować o ile turniej nie ma się właśnie rozpocząć.

robg93
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: robg93 » 14 lip 2012, 13:35

Ok dzięki, tak zrobię, będę wpłacał by zdobywać bonusy, a czy istnieją freerolle bez depozytów, by zobaczyć o co tam chodzi i jak sie gra na takich turniejach.

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 14 lip 2012, 13:52

Na tych stronach pokerowych, na których gram, zawsze trzeba było dokonać minimalnego depozytu, aby odebrać bilet do freerolli.
Być może są takie strony, ale wydaje mi się, że takie granie za darmo (bez depozytu), nie było by zbyt rozsądne dla kogoś, kto to organizuje (gdzie tu jakikolwiek zarobek?

A o co chodzi we freeollach?

Jest to normalny turniej, tylko, że zasiada w nim ok 10-15 tys. osób, często tylko po to, by wejść all-in ze śmieciami, aby zobaczyć, czy warto dalej grać.
Po fali all-in'ów (ok 3-5 tys. graczy pozostałych w grze/2 godziny gry) zaczyna się prawdziwe walka o każdy żeton.
Miejsca premiowane wypłatą, są uzależnione od tego ile osób zaczęło turniej i ile zostało dokonanych re-buy'ów (wykupienie dodatkowej ilości żetonów w razie odpadnięcia - można wrócić do gry za 30 centów=1200 żetonów).
Z reguły jest to 2 tys. miejsc płatnych. Jak przeczytałeś wyżej, wczoraj zająłem 1342 miejsce i zarobiłem prawie 50 centów, które przeznaczyłem na turniej za 25centów/45 graczy - niestety, bez sukcesu :]
Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 14:06 przez dzienny, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 14 lip 2012, 13:56

Na PokerStars-nielegalny-w-PL! nie widzę ale ale na pewno bywają w innych pokerroomach.
Jak już ktoś radził szukaj tych opatrzonych hasłem wtedy nie będzie tam setek lub tysięcy graczy (totalny chaos i loteria - szczególnie dotyczy to P*).
Jeśli będziesz aktywny na forum to uzyskasz dostęp do wątku "Freerolle" gdzie często pojawiają się informacje o turniejach wartych zagrania.

Inna sprawa czy dla początkującego gracza takie turnieje wielostolikowe są dobrym miejscem do nauki ze względu na natłok słabych graczy grających co popadnie - ale o tym w innych wątkach tego forum.

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 14 lip 2012, 14:01

nomad pisze:Na PokerStars-nielegalny-w-PL! nie widzę ale ale na pewno bywają w innych pokerroomach.
Jak już ktoś radził szukaj tych opatrzonych hasłem wtedy nie będzie tam setek lub tysięcy graczy (totalny chaos i loteria - szczególnie dotyczy to P*).
Jeśli będziesz aktywny na forum to uzyskasz dostęp do wątku "Freerolle" gdzie często pojawiają się informacje o turniejach wartych zagrania.

Inna sprawa czy dla początkującego gracza takie turnieje wielostolikowe są dobrym miejscem do nauki ze względu na natłok słabych graczy grających co popadnie - ale o tym w innych wątkach tego forum.

Moim zdanie jest. Raz, że nie ryzykuje pieniędzy, co często sprawia, że gramy swobodnie i bez stresu, no i w razie porażki, nie dochodzi do sytuacji, że ma się dość pokera.
Dwa, zarobione pieniądze, można przeznaczyć na właściwą grę i naukę i zagrać, jakby się grało za darmo, bo pieniądze zostały zarobione we freerollu :)

Do walmaszka:

A jak tam zagrać, skoro pojawia się komunikat: "Tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą czytać tematy na tym forum."

robg93
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: robg93 » 14 lip 2012, 14:16

O na tym feltstars przeznaczone jest oprogramowanie również na moj system operacyjny, czyli wystarczy się zarejestrować na feltstars i ściągnąć oprogramowanie by móc tam zagrać? Żadnych innych wymagań?

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 14 lip 2012, 14:26

walmaszka pisze:dla tych bez dostepu do dzialu Freerolls

FeltStars Poker
GGE Survey 1K Freeroll
21:00 h dzisiaj
Prize: 1.000$ + 100$ bounty pe jucatorii PRO FeltStars
Haslo: GGESURVEY
na razie 334 graczy

Udało się :)

Do robg93:

Spróbuj się zarejestrować, zobaczymy jak Ci pójdzie, sam jestem ciekaw, jakie poziom jest wśród forumowiczów, pewnie wysoki i skończę jako jeden z pierwszych :P
Ostatnio zmieniony 14 lip 2012, 14:36 przez dzienny, łącznie zmieniany 3 razy.

robg93
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: robg93 » 14 lip 2012, 14:42

Ściągnąłem program, założyłem konto i jestem w tym programie i gdzie tu się zarejerstować do tego turnieju, biorę tournaments i co dalej?
edit: O dzięki, nie zauważyłem ze juz podałeś jak to znaleść, no dzienny zarejestrowałem ciekawe do zobaczenia w grze :wink:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 14 lip 2012, 14:45

Czuję że za chwilę uzyskasz już dostęp do obszarów forum dla aktywnych forumowiczów :)

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 14 lip 2012, 14:51

walmaszka pisze:podajcie nicki, bede sledzil jak Wam idzie
unikajcie jaklecif :mrgreen:

Hehe, mój nick jest taki sam. Ja raczej jestem slaby, jak mówię, gram dopiero od 2 miesięcy i jestem graczem ultra tight.
A czemu mamy unikać?

robg93
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: robg93 » 14 lip 2012, 14:51

Ja nick z forum robg93, tylko wytłumaczcie mi jak przebiega taki turniej zaczynamy od najniższych stawek póżniej wchodzimy na wyższe? Jakby ktoś mógł pokrótce pokierować :smile:

gajor
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: gajor » 14 lip 2012, 14:53

Mojego chyba Ci nie muszę podawać :) I z tego co widzę, to są aż 3 bounty. Za graczy o nickach:
L00SHLE, ScottFischman88 i tunafishtank Każda głowa jest warta 100$ :)

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 14 lip 2012, 15:50

I ja się stawię. Czuję że jakiś przełom ostatnio nastąpił w mojej grze więc może wreszcie coś osiągnę w jakimś MTT.

Powodzenia,

Nomad vel NomadKr

robg93
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: robg93 » 14 lip 2012, 16:05

A ile trwa taki turniej i czy znajde jakiś regulamin, zasady gry na takim turnieju?

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 14 lip 2012, 17:18

Przede wszystkim rejestruj się z bannerów pokerkings.pl i graj w naszych forumowych turniejach (w większości wystarczy być zarejestrowanym właśnie z naszego bannera i już możesz grać).

Np. poniedziałkowe turnieje na bwin-brak-polskiej-licencji!, darmowy turniej, a można wygrać bilety do turniejów/sng o wartości 5.5$.

Przez wakacje na pewno mniej atrakcji będzie, ale we wrześniu kilka ciekawych eventów forumowych ruszy ! :)

Wróć do „Podstawy pokera”