Co mam wybrać moneybookers czy inny bank np. jakiś polski??
- Arnoldao
- -#VIP

Co mam wybrać moneybookers czy inny bank np. jakiś polski??
Tak jak powyżej w temacie oraz mam pytanie na czym polega posiadanie konta w moneybookers??
- Glory
- -#Site Admin

Będziesz musiał wybrać oba.
Moneybookers to portfel wirtualny, jak nie posiadasz konta w jakimś banku, to nie będziesz ani jak miał go zasilić ani jak z niego wypłacić.
Ja proponuje Mbank jako bank - dzięki temu wpłaty na moneybookers zajmują 1 minutę (proces zautomatyzowany) a wypłaty - 1 dzień roboczy.
Moneybookers to portfel wirtualny, jak nie posiadasz konta w jakimś banku, to nie będziesz ani jak miał go zasilić ani jak z niego wypłacić.
Ja proponuje Mbank jako bank - dzięki temu wpłaty na moneybookers zajmują 1 minutę (proces zautomatyzowany) a wypłaty - 1 dzień roboczy.
- Sebola
- -#VIP

Ja korzystam z konta moneybookers bardzo często - jest to internetowe konto a'la bankowe - a'la dlatego że nie ma wszystkich możliwości jak zwykłe konto bankowe. Natomiast berdzo ułatwia i przyśpiesza przesyłanie pieniędzy za pomocą internetu np. na poszczególne pokerroomy - podaje się tylko adres mailowy tego który ma otrzymać pieniądze. Bardzo łatwo można też wypłacić z tego swojego konta moneybookers pieniądze na swoje konto w banku (trzeba je tylko wcześniej zweryfikować - trzeba po prostu wysłać jakiś przelew kasy z tego swojego konta w banku na konto w moneybookers - poza tym pocztą dostaje się list z odpowiednim kodem, który się wpisuje na stronie moneybookers, aby potwierdzić swój adres zamieszkania - no i można wtedy wypłacać pieniądze).
Konto MB jest o tyle ciekawe - że przelew pieniędzy na konto pokerroomu, czy innego uzytkownika MB odbywa się w większości przypadków natychmiast - robisz przelew środków i od razu możesz np. grać w pokerka je wykorzystując i nie musisz czekac kilku dni jak w przypadku zwykłego przelewu.
Dla mnie konto takie jest bardzo wygodne - alternatywą dla moneybookers jest również inny - równie popularny portfel internetowy - NETELLER - w nim jednak męczy mnie zbyt dużo haseł cyfrowych przy logowaniu, które trzeba pamiętać.
Aaaaa Moneybookers rozważa wprowadzenie karty - którą będzie można wypłacać pieniądze z bankomatu - więc to kolejny wielki plus MB
EDIT
Widzę, że w trakcie pisania glory mnie uprzedził - mbank rzeczywiście dużo to ułatwia - ale z innymi bankami tez nie ma problemu - tylko proces przelewu między MB a bankiem jest trochę bardziej wydłużony (ja wypróbowałem BPH, Pekao S.A. i Millenium i nie ma problemów)
Konto MB jest o tyle ciekawe - że przelew pieniędzy na konto pokerroomu, czy innego uzytkownika MB odbywa się w większości przypadków natychmiast - robisz przelew środków i od razu możesz np. grać w pokerka je wykorzystując i nie musisz czekac kilku dni jak w przypadku zwykłego przelewu.
Dla mnie konto takie jest bardzo wygodne - alternatywą dla moneybookers jest również inny - równie popularny portfel internetowy - NETELLER - w nim jednak męczy mnie zbyt dużo haseł cyfrowych przy logowaniu, które trzeba pamiętać.
Aaaaa Moneybookers rozważa wprowadzenie karty - którą będzie można wypłacać pieniądze z bankomatu - więc to kolejny wielki plus MB
EDIT
Widzę, że w trakcie pisania glory mnie uprzedził - mbank rzeczywiście dużo to ułatwia - ale z innymi bankami tez nie ma problemu - tylko proces przelewu między MB a bankiem jest trochę bardziej wydłużony (ja wypróbowałem BPH, Pekao S.A. i Millenium i nie ma problemów)
- Arnoldao
- -#VIP

- Sebola
- -#VIP

- zaba1_7
- -#VIP

- Arnoldao
- -#VIP

-
pawlak73
- -#pretendent

Arnoldao pisze:No dobra, załóżmy że w jakimś pokerroomie wygrywam hajs, ile wynosi minimalna wpłata na moneybookers???? Chcę zapobiec przeciw utracie środków w bankrollu
To chyba zależy od pokerroomu. Każdy pokeroom ma inne wymagania wypłaty środkuów finansowych z konta. Raczej to jest 20$, ale nie we wszystkich. A i najpierw dany pokerroom musi obslugiwać wypłatę na MB. Pozdrawiam!!!
- Spiegol
- LEGENDA

Arnoldao pisze:No dobra, załóżmy że w jakimś pokerroomie wygrywam hajs, ile wynosi minimalna wpłata na moneybookers???? Chcę zapobiec przeciw utracie środków w bankrollu :cool:
I proszę o podanie strony internetowej gdzie będę mógł założyć portfel internetowy
To zależy od poker roomu. Jeden ma minimalną wypłatę 5$ a drugi 20 euro... a portfel internetowy to właśnie www.moneybookers.com ;)
- Arnoldao
- -#VIP

-
dedoel
- -#aktywny

-
ManUtdFan
- -#zwykly

- barthek
- -#VIP

odnosnie mb to musze opowiedziec taka jedna historie:
mianowicie zalezalo mi strasznie na szybkosci transakcji (z 4h byl jakis tam freerollek i potrzebowalem miec srodki na pokerromie do wieczora - to byl chyba everest-brak-polskiej-licencji!) wiec zamiast zwyklego przelewu z banku (darmowe) wybralem transakcje poprzez przelewy24 (prowizja).. oprocz finansowych warunkow roznilo sie to szybkoscia realizacji.. przelewy24 - mialem kaske na mb po kilku minutach (z zalozenia), przelew bankowy - ok. 2ch dni..
co prawda wszystko i tak sprowadzalo sie do zrobienia przelewu bankowego (osobiscie uzywam inteligo) tyle ze na konto przelewow24 a nie mb (szybsza detekcje tego mojego przelewu maja zapewne). Tylko na samych przelewach24 sie wlasnie zacialem.. jest tam taki etap, kiedy musisz zrobic przelew ze swojego banku i czekac az przelewy24 same sie zorientuja ze transakcja zakonczyla sie sukcesem.. nie mozna odswiezac okna itp.. sek w tym ze u mnie cos sie zacielo (mam ff, moze dlatego
) i po 30min czekania i braku jakichkolwiek efektow zmuszony bylem odswiezyc/zrestartowac ff..
koniec koncow wszystko skonczylo sie dobrze, ale dopiero nastepnego dnia, po kontakcie z supportem przelewy24.. co oczywiscie nic mi nie dalo, bo od razu moglem placic przez przelew bankowy a nie tluc sie z przelewami24 i jeszcze dawac im prowizje (to chyba za te moje przeszkadzanie ich supportowi
)
resumujac odradzam ta forme zasilania konta na mb
ale samo mb swietne.. najwieksze zalety: szybkosc dzialania, prostota obslugi, ogolnodostepnosc (duuzo pokerromow akceptuje platnosci z mb)
mianowicie zalezalo mi strasznie na szybkosci transakcji (z 4h byl jakis tam freerollek i potrzebowalem miec srodki na pokerromie do wieczora - to byl chyba everest-brak-polskiej-licencji!) wiec zamiast zwyklego przelewu z banku (darmowe) wybralem transakcje poprzez przelewy24 (prowizja).. oprocz finansowych warunkow roznilo sie to szybkoscia realizacji.. przelewy24 - mialem kaske na mb po kilku minutach (z zalozenia), przelew bankowy - ok. 2ch dni..
co prawda wszystko i tak sprowadzalo sie do zrobienia przelewu bankowego (osobiscie uzywam inteligo) tyle ze na konto przelewow24 a nie mb (szybsza detekcje tego mojego przelewu maja zapewne). Tylko na samych przelewach24 sie wlasnie zacialem.. jest tam taki etap, kiedy musisz zrobic przelew ze swojego banku i czekac az przelewy24 same sie zorientuja ze transakcja zakonczyla sie sukcesem.. nie mozna odswiezac okna itp.. sek w tym ze u mnie cos sie zacielo (mam ff, moze dlatego
koniec koncow wszystko skonczylo sie dobrze, ale dopiero nastepnego dnia, po kontakcie z supportem przelewy24.. co oczywiscie nic mi nie dalo, bo od razu moglem placic przez przelew bankowy a nie tluc sie z przelewami24 i jeszcze dawac im prowizje (to chyba za te moje przeszkadzanie ich supportowi
resumujac odradzam ta forme zasilania konta na mb
ale samo mb swietne.. najwieksze zalety: szybkosc dzialania, prostota obslugi, ogolnodostepnosc (duuzo pokerromow akceptuje platnosci z mb)
-
wyjadacz1
- -#aktywny

barthek pisze:ale samo mb swietne.. najwieksze zalety: szybkosc dzialania, prostota obslugi, ogolnodostepnosc (duuzo pokerromow akceptuje platnosci z mb)
Ja się wczoraj przejechałem na tej ogólnodostępności
wczoraj jakiś haker zakośił mi 50zł z money wkurzony zmieniłem hasło i napisłaem do supportu, a ci zablokował mi konto i kazali wysysłac skan dowodu
Noi z tej szybkości działania i braku według mnie dobrych zabezpieczeń moge się pożegnac z pokerkiem przez conajmniej 2 tygodnie
Oczywiście wykluczając nasze forumowe turnieje

- googer
- -#pretendent

z wirtualnymi transakcjami różnie to bywa.. ja raz nie dokończyłem transakcji na mb, bo ścięła mi się przeglądarka i w efekcie cały komputer.. pieniędzy nie było ani na koncie (chyba bwin-brak-polskiej-licencji!, albo BAH już nie pamiętam dokładnie), ani na mb
dopiero po kilku godzinach i kontakcie z supportem okazało się, że pieniędze zostały przelane, ale firma bukmacherska nie odnotowała wpłaty (a zazwyczaj robi się to automatycznie)
dopiero po kilku godzinach i kontakcie z supportem okazało się, że pieniędze zostały przelane, ale firma bukmacherska nie odnotowała wpłaty (a zazwyczaj robi się to automatycznie)
-
adramalech
- -#pretendent

-
ChelseaPro
- -#pretendent

apropo MB to przelewy 24 nie biorą prowizji za przelewy tylko MB bierze za to prowizję, nawet jak byś płacił zwykłym przelewem to zapłacisz prowizję, wiec jak jest możliwość to odrazu biorę przelwey24 to wpłatyna softy i pomijam MB. choć ostatnio mam problemy bo mój bank (bph) nie obsługuje transakcji w weekendy i z kilku turków musiałem zrezygnować lecz już zmieniam bank na taki który "działa" all times
-
marekhajduk
- -#zwykly

-
marcinos
- -#aktywny

- gladiator12345
- -#aktywny

Jeżeli chodzi o MB to ja jestem bardzo zadowolony z tego konta.
Mam je od ok.7 miesięcy i jest wszystko ok.
Na konto wpłacam przekazem pocztowym(koszt 2,50zł),robiłem też wypłate na konto bankowe,a że mam nie ciekawy bank(Bank Spółdzielczy)to musiałem pisać do suportu MB o dodanie go do ich listy,ale kasa na konto dotarła,a koszt tej operacji to 6 zł.
Podsumowując konto w MB jest moim zdaniem najlepsze do przelewania kasy na pokera.
Mam je od ok.7 miesięcy i jest wszystko ok.
Na konto wpłacam przekazem pocztowym(koszt 2,50zł),robiłem też wypłate na konto bankowe,a że mam nie ciekawy bank(Bank Spółdzielczy)to musiałem pisać do suportu MB o dodanie go do ich listy,ale kasa na konto dotarła,a koszt tej operacji to 6 zł.
Podsumowując konto w MB jest moim zdaniem najlepsze do przelewania kasy na pokera.
- gladiator12345
- -#aktywny

- pidwaes
- -#aktywny

ja proponuje zdecydowanie konto w mbanku i gwiazde wieczoru a wlasciwie gwiazdy czyli ekarty mbanku. jedna w dolarach, a druga w euro. dzieki temu wplaty i wyplaty na kazdy pokerroom sa blyskawiczne gdyz karta ta dziala jak zwykla kredytowka (jak wyplacamy hajs to trafia on wprost na konto, zarowno deposit czy withdraw nigdy nie jest obciazony zadnymi prowizjami czy oplatami za przewalutowanie). jedyny minus to oplata, cos kolo 30 pln (rok temu wyrabialem to juz nie pamietam dokladnie) ale w mbanku bardzo czesto sa na te karty promocje i mozna je dostac za fri. zdecydowanie polecam!
macie linka jak kogos zachecilem:
http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/wirtualne/
macie linka jak kogos zachecilem:
http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/wirtualne/
-
Sadek_Poland
- -#pretendent

-
samadi
- -#pretendent