[CASH] [FR] [NL 6E] Ciekawe rozdanie, ak vs xx

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

[CASH] [FR] [NL 6E] Ciekawe rozdanie, ak vs xx

Postautor: rzepa » 03 cze 2008, 10:57

Przed chwilą miałem ciekawe rozdanie, blindy 0.03/0.06 c, full table
Jestem na jedenej z końcowej pozycji , 3 lmpy, ja raise do 30 centów, fold-y i 2 call-e.
flop A Js 2s
gracz 1 , check
gracz 2 all-in ponad 6, gdy pula to 1
Obrazek
i co tu zrobić? wysoka para,wyssoki kicker, grałem równocześnie 3 stoły, na żadnym z nich nie widziałem tego all-inowca, pierszy pomysł , sprawdzę , ale wykorzystując hojny czas do decyzji na lucky-aces( troche za długo jak na mój gust-30s na decyzje). Ostatecznie spasowałem.
wnioski:
raise powinien być do 6bb,ale 3 stoly jednocześnie, 5 bb nie jest żle. 2 osoby zostały. i o to chodziło. w pierwszej chwili pomyslalem ze koles ma draw do koloru moze z parą waletów. ale patrząc bliżej to na preflopie było, 18 bb.
czy gdyby przeciwnik miał na ręku 22 czy warto było mu grać limpy, moje podbicie, foldy,1 call, w puli 14 bb , on musi dorzucić 4 , 4\14 to około 0,28. szansa na łapniecie trójki na flopie okolo 1\10. ( jesli dobrze pamietam).
Więc call jak najbardziej uzasadniony.
Jeśli ten koleś dobrze grał , ( z przebiegu późniejszy gier wychodziło że tak) , to obstawiam że trafił trójkę 2 , a all-in to była pułapka na taką kartę jaką ja miałem ,ak,aq,
A co wy o tym myślicie?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 22:12 przez rzepa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 03 cze 2008, 11:13

Ja bym bardziej obstawiał, że ma AJ i atakuję od razu z dwiema parami, albo też coś w rodzaju AK. I postawił mocno obawiając się, że Ty możesz mieć draw do flusha. Z parą 22 osobiście nie wchodzę w tak duże podbicia. W ogóle nie wchodzę z taką parą w podbicia :P No ale u tego kolesia to trudno wyczuć.
Na Twoim miejscu też bym spasował. Niby para asów, ale to nie są karty żeby tak ryzykować. Musiałbyś wyłożyć wszystkie swoje żetony.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 03 cze 2008, 15:35

Tu wszystko zalezy od swojego podejscia do pieniedzy. Oczywiscie prawidlowym zagraniem byl fold, ale jakby Ci zbytnio nie zalezalo na tych 6$ to pewnie bys sprawdzil. Jesli tak jak mowisz - gracz byl dobry, to ja go obstawiam na AJ, mogl miec tez trojke, ale mysle, ze z trojka by dal mniej(glosno mysle:]). Ty miales tu ogolnie slaba karte, bez wiekszych szans na polepszenie. Wracajac - jesli byl dobry, to chcial uniknac flush drawowania i zebrac te 16~BB lezacych na stole. Podsumowujac - tez bym sfoldowal.

invidia

Postautor: invidia » 03 cze 2008, 16:58

Tu wszystko zależy od wszystkiego i przeciwnik mógł mieć wszystko i niczego nie mieć. I chyba to świadczy najlepiej o jego grze, że tak naprawdę nie jesteś w stanie przewidzieć co on tam chowa. Nad foldnięciem nie zastanawiała bym się nawet minuty :)

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 03 cze 2008, 17:49

przewidzieć się nie da, a wiedza co miał przeciwnik moglabyć kosztowna , niby co tam 1 buy-in , w tą czy w tamtą , ale z poźniejszego przebiegu gry , zauważyłem ten gracz nie blefował , bardzo rzadko grał , a jesli grał to mocno. tight\agr.
jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy, to mógłbyć też misclick.

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 03 cze 2008, 21:00

ja bym sprawdzil i to na pewno, na takich blindach raczej ta osoba miala jakis draw po prostu,albo w ogole jakies zagranie donka, masz top top czyli top pair i top kicker i dla mnie to jest call

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 03 cze 2008, 22:17

dedoel pisze:ja bym sprawdzil i to na pewno, na takich blindach raczej ta osoba miala jakis draw po prostu,albo w ogole jakies zagranie donka, masz top top czyli top pair i top kicker i dla mnie to jest call

Ja tez bym chyba sprawdzal - jakby koles mial seta albo dwie pary - to raczej by chcial chyba wieksza kase od Ciebie wyciągnąć. Ale sporo zalezy od tego jakie obaj mieliscie informacje o sobie - moze koles przewidzial Toje A K i wolal Cie wywalic bo mial dwie slabe pary i nie chcial ryzykowac seta czy dwoch mocniejszych par.
Ale chyba mimo wszystko - raczej bym sprawdzil - zamiast teraz sie stresowac czy dobrze foldnalem :-)

pzdr.

Sith

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 05 cze 2008, 08:25

to bylo takie zagranie na blef.. w koncu overbetnal ladnie.. $6 na pule $1? hm..

inna sprawa ze to byly micro stawki a tam 2 zachowania zdradzaja graczy z dobra karta: mini-raise oraz allin.. na takich stawkach ciezko jest dorabiac jakas wielka teorie pokerowa.. podobnie zreszta jak we freerollkach 3k graczy :)

poza tym z tym twoim liczeniem pot odds - no daj spokoj :) na 99% koles tego nie liczyl i tylko wlazl bo mial pare - co z tego ze najnizsza.. (przyjmujac wersje z jego 22). mowisz ze byl tigh agressive.. to pewnie cos mial i nie umial z ciebie kaski wyciagnac :D znam takich graczy, ktorzy graja 3 rece w turnieju i jak juz zagraja wszyscy fold..

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 05 cze 2008, 10:09

invidia pisze:Tu wszystko zależy od wszystkiego i przeciwnik mógł mieć wszystko i niczego nie mieć. I chyba to świadczy najlepiej o jego grze, że tak naprawdę nie jesteś w stanie przewidzieć co on tam chowa.

normalnie złota myśl :D nikt nie siedział przy stoliku z tym graczem po za Tobą rzepa więc trudno wyczuć jego grę... mi się wydaję że albo AJ albo trzy 2...

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 05 cze 2008, 19:50

skoro mówisz, że grał tight/agressive to faktycznie - dobry fold. Ja obstawiam go na AK-AJ ewentualnie "niech się dzieje wola nieba flush draw" bo takie rzeczy też często mi się zdarzały na tym pokerroomie. Co więcej pewnie by mu doszedł! Twoje AK w tej sytuacji nie wyglądało zbyt różowo - zbyt wiele układów Cię mogło zlać i pokazałeś, że nie jesteś fishem zrzucając je. GF sir!

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 05 cze 2008, 21:04

visnia, dzieki :D
maximus86, podobnie myslimy hehe
barthek, SithJarr, dedoel, , w pewnym sensie macie racje , smieszne stawki , smieszni gracze i jeszcze bardziej smieszne zagrania. ale jednak wybralem fold , z przyczyn wyzej napisanych , no i jeszcze jedna rzecz , nie chce by przebieg mojego bankrolla wygladal jak sinusoida, raz wyzej raz niżej.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 05 cze 2008, 21:26

rzepa zapewniam cie że dobrze wybrałeś ja dzisiaj chciałem troche pograc a przytym pozajmować sie troche innymi rzeczami :wink: no i grałem sobie na stawkach najniższych (chyba to jest 0,01/0,02 - nie pamiętam dokładnie bo sie wku***lem i zeszłem) troche sie podbudowałem no i dostałem QQ jak na takie stawki to podbiłem 10xbb weszło 3 gości - ja odrazu pomyślałem bez seta nie mam o czym marzyć, no ale pokazały na flopie 3 karty tego samego koloru :mad: 10, J, X
no ale przyjąłem wersje że pokaże że to ja już mam kolor poszedł bet 0,50 został jeden koleś turn przyniósł 6 nie do koloru więc trzymałem sie swojej wersji (+0,75 do puli) kolega pozostał ze mną no a na river przyszła ta pierdo***a dama miałem seta tak jak chciałem dałem bet 1, koleszka allin (dołożyłem +0,25) i jak sie okazało on pokazał strita As wysoki i cześć pieśni :mad: szkoda nerwów na niskie stawki ....(chyba że ja nawaliłem napiszcie ;) )

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 05 cze 2008, 23:25

Szkoda ze nie pokazaliscie sobie po tym foldzie kart - mielibysmy mniejsza łamigówkę

rzepa pisze:smieszne stawki , smieszni gracze i jeszcze bardziej smieszne zagrania. ale jednak wybralem fold , z przyczyn wyzej napisanych , no i jeszcze jedna rzecz , nie chce by przebieg mojego bankrolla wygladal jak sinusoida, raz wyzej raz niżej.

Zastanow sie - jakbys byl przeciwnikiem, jakie karty musialbys miec i na jakie Ciebie oceniać - aby wejść all-in?
Ja na to patrze tak

Jeżeli koleś mial po tym flopie seta - chyba bym raczej staral sie albo slow-playowac, albo zrobic check-raise (u ciebie continuation bet byl raczej pewny) - wyciagnalby od Ciebie pewnie sporo więcej kasy.

Jeżeli mial dwie pary - zrobilbym jak wyzej.

Tak więc raczej wykluczalbym u niego seta albo 2 pary.

Natomiast w jego sytuacji all-in bylby wytlumaczalny (czesciowo) gdyby:
- Mial draw do koloru i/lub strita - i zrobilby taki semi-blef
- Mial top pare z dobrym kickerem (A 10, AQ, AK) lub jakas karte typu KK,QQ, moze KJ - i obawialby sie ze Ty masz drawa do koloru albo strita
- Mial kompletnie nic i zagral z fantazją :-)

Sporo tez zalezy od tego jak wyglada twoj bankroll- jezeli grales za 1/3 czy 1/4 swojej kasy - moze i tez bym foldowal, natomiast jak grales za 1/50 swojej kasy - to bym robil check.

visnia - mysle ze troche przesadzasz z tym fishowaniem - imgo ani sprawdzenie, ani zfoldowanie nie byloby tutaj fishowym zagraniem - raczej fishowy byl ten all-in.

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 06 cze 2008, 11:06

no bardzo mozliwe ze to bylo dobre zagranie, bo coraz czesciej widze graczy ktorzy udaja blef by tylko wyciagnac jak najwiecej co jest tak naprawde bardzo dobrym zagraniem..bardzo mozliwe ze mial wlsanie na rece 2 2 a ze bylo podbicie przed flopem to on postawil na to ze masz asa i jak doszla 2 i A to byl przekonany ze wejdziesz trafiajac asa.. ale ja i tak i tak bym sprawdzil tam :)

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 06 cze 2008, 14:46

Spasowanie tych kart było dobrą decyzją, ponieważ według mnie takie podbicie przy takim flopie wygląda na set dwójek, bądź na draw do koloru. Te dwie opcje biorę pod uwagę.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 cze 2008, 16:48

*Matt* pisze:Spasowanie tych kart było dobrą decyzją, ponieważ według mnie takie podbicie przy takim flopie wygląda na set dwójek, bądź na draw do koloru. Te dwie opcje biorę pod uwagę.

Jezeli koles mial draw do koloru - to raczej powinno sie sprawdzic takie zagranie.

Wróć do „Cash full ring”