Chojny Blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 02 kwie 2008, 22:41

Zrobiłem dzisiaj sobie małą rozgrzewke przed turniejem w piątek w Suwałkach.

Grałem na Titan poker początkowy stack 50$.

Screeny z dzisiejszych gier:

Sit&go

Obrazek

Obrazek

Cash game

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Stack w granicach 100$.

Mój debiut na titanie wmiare udany, odnośnie softa powiem że przyjemne łagodne kolorki, ale niestety potrafi sie zwiesić lub wyrzucić z gry, lagować. Nie czesto ale czasami sie zdarza.

Orientuje się ktoś jak liczone są tutaj punkty titan??

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Re: Chojny Blog

Postautor: radost21 » 03 kwie 2008, 10:27

Chojny pisze:Witam... Moją przygodę w internetowego pokera zacząłem jeszcze jako dzieciak, moj ojciec grał od zawsze.... .

no tak miło jest poczytać ze TRADYCJA nie umiera w narodzie

przeanalizowałem twojego bloga i dla mnie jest jasne ze mozesz byc spokojnie graczem uniwersalnym - bez przyporzadkowania na turnieje czy stoliki

z jedną jednak uwagą >> jesli grasz na stolikach >> to grywaj raczej krótsze sesje
postaw sobie jakis realny cel >> w stylu jak wygram X$ to na dzis koncze gre stolikową
a w pokera (jesli masz mało) zawsze mozesz powalczyc wtedy w turniejach sitngo lub free

... a punkty w titan jak widzisz szybko rosną :mrgreen:

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 03 kwie 2008, 12:36

Właśnie też to zauważyłem trzeba grać np, wygram 20$ robie sobie przerwę lub przegram 20$.

Gram w texasa od pół roku, 5card od zawsze;) Gra online jest dla mnie wogle inna niż live. Ostatnio zauważyłem że nie moge grać na niskich blindach... jestem cierpliwym graczem, ale na tak niskich stolikach... nie to nie dla mnie :D

Ostatnio lepiej mi idzie na cash table. Pamiętam jak zacząłem grać online, to wyrobiłem 320cd points na cd poker za cały bonus ajć :wink: a teraz jednego dnia na 3 stolikach :wink:

Może orientujesz się za ile punktów przyznawane są jakieś bonusy?

Mam jeszcze jeden mankament, turnieje rebuy... może mi ktoś poleci jakąś dobra strategie? :twisted: Dokupujecie? jak tak to ile? Ostatnio czyt. wczoraj:) grałem dwa turnieje między czasie i nie robiłem rebuy... nie było wogle karty więc postanowiłem nie tracić więcej kasy.

Obrazek

Joł

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 03 kwie 2008, 14:15

Chojny pisze:Może orientujesz się za ile punktów przyznawane są jakieś bonusy?

chyba 10$co 600pkt >> niestety cd jest po angielsku wiec jak dostaje jakas kase to raczej przypuszczam za co ... bo pewnosci nigdy nie mam
>> a na powaznie >wazne ze dodali mi real cash - a za co to juz mniej wazne

z rebuyami mam małe doswiadczenie bo unikam takich turków >> ale jak juz gram > a zdarzało mi sie to wykupuje tyle aby dojsc do płatnych miejsc najmniejszym nakładem ale w sposób pewny (tak by sie nie obawiac ze zjedza mnie blindy)
zawsze natomiast korzystam z ostatniego dokupu w czasie przerwy ADD ON

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 03 kwie 2008, 14:32

Postanowiłem sobie nie grać już rebuy... :wink:

Nadeszła wiekopomna chwila przekroczyłem granice 100 postów na forum :mrgreen:

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 03 kwie 2008, 23:53

Ok to jestem już po turnieju unibet-brak-polskiej-licencji! w Białymstoku. Krótko sprostuje, w satelicie byłem 15 przechodziło 9 ale był turniej freerol w którym wziąłem udział. Graczy bylo ok. 30... byłem 3... :smile: Wszystko prowadzili ludzie wynajeci przez unibet-brak-polskiej-licencji!, gra rozgrywana była na stoliczkach pokerowych, więc full wypasik. Troszke na początku było zamieszania, przy takiej ilości ludzi to masakra :mrgreen:

Dwa najlepsze rozdania:

moje 10 10 vs A Q

FLOP

A 2 3 10 Q sprowokowałem all in na preflopie ale po floopie nie byłem zadowolony:)

QQ vs KQ QJ

nie pamiętam kart ale wygrałem 1/3 całego stacka w grze:)

Nagrody:

Czapeczka, koszulka, smycz, 50E, ulotki i zapałki hehe :mrgreen:

Miałem malutki stack już na koniec, koleś zgasił mnie 3 razy z rzedu kolorem... a miałem naprawde dobre karty...

Ostatnie rozdanie A 5

All in stack 6k

Blind 1600

na stole Q 6 Q 6 9

Wszyscy all na koniec jeden kolo miał Q drugi 9 9, wygyrał Pan który zabrał mi najwięcej żetonów :smile:

Do finałowego stolika miałem największy stack ze wszystkich graczy... Jestem jednak ogólnie zadowolony z wyniku, jutro jade do Suwałk grać w oficjalnym turnieju. Za drugie miejsce było to samo, tylko z równicą że 100E, pierwsze 150E.

A i dodam jeszcze jedno krupierka była fantastyczna:)

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 04 kwie 2008, 12:27

graty

ja tam bylem o 18 , zagadalem z organizotorami i gdy dowiedzialem sie ze nie bedzie cash table , tylko wszystko for fun, to razem z kumplami zrezygnowalismy. pewnie nie tylko ja.

btw , sporo graczy jest z bialego , lekko 30

kolo 19 przed pubem kolesie z piwem w reku-pokerzysci , hehe ,

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 04 kwie 2008, 12:59

hehe bez kitu mafia:)

w głównym grało 9, a w freerolu ponad 30 to napewno ponad 40 osób.

Zacząłem dziś gre na nieco wyższych stawkach, żałuje że tutaj nie wszedłem bo bym nieźle sie obłowił... :smile:

Obrazek

Co lepsze przyszedł Pan listonosz z kartami z forum odszedłem od kompa przychodze KK miałem oj:) A na takich stawkach to może być naprawde dobra kasa do przodu:)

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 04 kwie 2008, 13:46

Kochany Titan Poker :mrgreen: znów te trójeczki tym razem byłem już górą:)

Obrazek

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 05 kwie 2008, 23:42

Jestem już po turnieju w Suwałkach, zająłem 6 pozycję. Od początku byłem na prowadzeniu, miałem miejsce na podium praktycznie już pewne ok.5k na 12kmożliwych, karta szła mi całkiem dobrze w ciagu godziny 3x 10 10, AA nie było źle gdy nagle

dostaje trzeci raz 10 10 raise x2 jeden call typ mial 9 9

karty x K x x 9

Później chciałem odrobić szybko żetony jeden z graczy zagrał all in, miał mały stack musiał tak grać na pierwszej lepszej karcie sprawdziłem i...

moje Q 10 przgrywa z J 10

A K x x ... i krzyczy daj mu tą dame daj :mrgreen: i dało Q loss... każda inna karta tylko nie ta heh...

Zostało mi dwa blindy 2 2 all in... i co sie dzijee gosc sprawdza 3 9

karty: x x x x 3 ... to nie był mój dzień:)

Grało się bardzo przyjemnie i dobrej atmosferze, krupierzy są zabawni :grin:

W turniejach umiejętności odgrywają kluczową role jednak przy zbliżonych umiejetnościach wielką rolę odgrywa szczeście
:razz:

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 06 kwie 2008, 19:16

Wygrana satelitka(2 miejsce) do 150tys $ gwarantowanego na titan poker, dalsza relacja w piatek:)

4 miejsce w turnieju na forum cd poker, blef to mi sie udał na koniec:D

bank na titanie 400$ :)

ginus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ginus » 07 kwie 2008, 07:50

wow 50 eurosów za 3 miejsce... mógłbytm powiedziec ile bylo za 1 i ogolnie od którego miejsca "płatne" ?

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 07 kwie 2008, 10:59

W Białymstoku było tak:

miejsca 3-5 50E, 2-100E, 1-150E

W Suwałkach miejsce 3-100E, 2-150E, 1-250E.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 07 kwie 2008, 21:12

Chojny pisze:
bank na titanie 400$ :)

Kurcze, nieźle Ci idzie na tych wyższych stawkach :) Gratulacje :D
Ja się jakoś nie mogę przełamać żeby zaryzykować swój bankrool:P Może jak go dobrze podbuduję to przejdę wyżej :P

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 08 kwie 2008, 11:59

Przegrałem wszystko...

Słuchajcie powiem Wam motyw roku;)

Dwóch kolesi raise do 5$, mam QQ więc raise do 20$ myśle wygasze wszystkich albo wiekszosć, o dziwo jeszcze 3 wchodzi. Floop 2 4 Q, więc ja jezcze o 20$, koleś mnie przebija i daje all no to myśle ma możę A Q jest spoko, co sie okazuje ma draw na flush river i... przegrywam. Moim zdaniem kolesiowi chyba te pieniadze o ktore gralismy nie stanowily żadnej wartości w puli było może 300$, może więcej nie zrobiłem screena bo mnie troszke poniosło;)

UNREAL

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 09 kwie 2008, 16:01

Witam po małej przerwie, chciałbym zadawać pytanie wszystkim tym którzy odwiedzają mojego bloga. Mianowicie chciałbym aby każdy się wypowiedział odnośnie dobrego roomu do gry. Może jestem przewrażliwiony ale chciałbym pograć w roomie gdzie karty żadziej dochodza:)

Moje doświadczenia związane z platformą i4poker są bardzo złe, i napewno jeśli to nie będą darmowe turnieje nie pogram tam więcej na cash. Turniej owszem tam soft traktuje graczy podobnie jednak gdy sie gra na cash moim zdaniem soft daje czesto bardzo mocne uklady zeby pula była jak największa;/ AJ AQ AK to może nie codzienność ale i nie nowość zwłaszcza że kilku graczy ma podobne karty. Ostatnio wtopiłem około 50$gdy ja miałem AQ vs AK dwa asy na flopie... to powinno się zdarzać bardzo żadko a nie co 10 rozdań;/

A nawet mój sceen na górze gdze wygrywam AA z AK to też po kilku dniach grania na titanie mnie nie dziwiło;/

Zastanawiam się nad unibet-brak-polskiej-licencji!, PartyPoker, bądz powrot do Everesta...

Napewno pojawią się opinie że miałem zły dzień itp. Jednak gdy grałem na Uni badz everest-brak-polskiej-licencji! takie akcje były naprawde żadkościa. Pozdrawiam

ginus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ginus » 10 kwie 2008, 00:02

Skoro tak lubisz grać stoliki to może PokerStars-nielegalny-w-PL! ?

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 10 kwie 2008, 00:28

Chojny pisze:Witam po małej przerwie, chciałbym zadawać pytanie wszystkim tym którzy odwiedzają mojego bloga. Mianowicie chciałbym aby każdy się wypowiedział odnośnie dobrego roomu do gry. Może jestem przewrażliwiony ale chciałbym pograć w roomie gdzie karty żadziej dochodza:)

Więc jak poprzednio kolega podał PokerStars-nielegalny-w-PL!,bardzo płynie chodzi,żadnych zacinek i nigdy nie wyrzuca,po 10 sek na zastanowienie się masz dodatkowe 60 sek.

A osobiście mogę godnie polecić fulltilt-brak-polskiej-licencji! poker.Tu się żadnych cudów nie zdarza.I powiem że to jest typowy room dla agresorów.Przyjemnie się gra możesz sobie wybrać planszę od plaży po dżunglę :mrgreen: Masz też duży wybór postaci więc do swojego charakteru napewno coś fajnego dobierzesz. :twisted:

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 10 kwie 2008, 00:53

Jakieś promocje bonusy na tym roomie?

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 10 kwie 2008, 11:07

Jeśli zrobisz 1 depozyt to dostaniesz 100% depozytu bonus nawet do 600$.O innych promocjach na tym roomie nie słyszałem.

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 10 kwie 2008, 11:19

Byłem na stronce tego roomu sporo gwiazd go reklamuje;) Może warto będzie spróbować;)

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 10 kwie 2008, 13:11

Chciałbym żebyście skomentowali ten przypadek...;) Co zrobiłem źle?

Obrazek

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 10 kwie 2008, 18:35

Tu nie ma czego komentować ;) Można rzec tylko - a to peszek :mrgreen:
Mnie tylko zastanawia na co liczył baran który wszedł J,10s i jeszcze cię przebijał po rozdaniu flopa, a to że doszedł kolor w ostatniej karcie to skandal.

Awatar użytkownika
Chojny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Chojny » 12 kwie 2008, 10:39

Przygoda na Titan poker zakończona, nigdy więcej grania na cash na sofcie i4poker :roll:

Właśnie przyglądam się grze na Absolute poker, zapowiada się interesująco. Gotówka wpłynie pewnie w nastepnym tygodniu więc kolejny post pewnie w tym czasie;)

Do zobaczenia na niedzielnym turnieju na cd:)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 kwie 2008, 11:50

Siemka.

Jakos wczesniej nie czytalem Twojego bloga i teraz tak czytalem od przyjscia kasy na titana, zpoczatku bardzo ciekawie, ale wejscie na te duuze stawki? Lekka przesada, bo wiadomo, ze jesli nawet cos na takich sie ugra, to potem po krotce sie przegra majac taki stack jednym bad beatem nawet, no dobra, piecioma :], bo juz wkoncu miales bankroll 400$. No i te koncowe rozdanie z QQ, no nic nei zrobiles zle teoretycznie, ale flop tak wydrawowany, ze szanse, ze cos trafi byly wrecz kolosalne :] osemka, krol, wino...

No ale pozostaje mi zyczyc Tobie powodzenia na Absolucie, ja gralem na nim juz dosc dawno, tez 50$ dostalem, po jakims czasie je przegralem, pokerroom jakos wielce nie przypadl mi do gustu, zdecydowanie preferuje ipokery.

Pozdro i zapraszam do mnie:)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”