Challenge od zera do.... zobaczymy
-
zwirson
- -#aktywny

Challenge od zera do.... zobaczymy
Witam,
postanowiłem pisać bloga, ponieważ ponad miesiąc temu zacząłem grać challenge, który zaproponował Oskarek. Zaczynałem od 30$ od NL2, w tej chwili mam jakieś $300. Zobaczymy jak to wszystko się rozkręci.
Blog będę pisał stricte pokerowy, nie będę umieszczał tutaj żadnych prywatnych spraw. Blog ma służyć do tego abym mógł śledzić swój pokerowy rozwój, no i oczywiście mile widziane sa wszelkiego typu komentarze, które mogłyby mi pomóc w poprawie mojej gry.
Pierwszy cel - ukończenie challengu, czyli $1500, potem zobaczymy.
Po 50k rozdań wykres wygląda nieciekawie - jak wielki kanion - góry i doły. Kompletnie sobie nie umiem poradzić na NL10. Uważam, że gram dobrze. Nawet na PTR oceny mam bardzo dobre, a w praktyce kompletna porażka. Ale powiedziałem sobie, że choćbym miał się z....denerwować to przejde ten limit. Chocby mi to miało zająć 100k rąk. Mam nadzieje zrobić to w tym miesiącu.
Jak Wam szło na NL10?
postanowiłem pisać bloga, ponieważ ponad miesiąc temu zacząłem grać challenge, który zaproponował Oskarek. Zaczynałem od 30$ od NL2, w tej chwili mam jakieś $300. Zobaczymy jak to wszystko się rozkręci.
Blog będę pisał stricte pokerowy, nie będę umieszczał tutaj żadnych prywatnych spraw. Blog ma służyć do tego abym mógł śledzić swój pokerowy rozwój, no i oczywiście mile widziane sa wszelkiego typu komentarze, które mogłyby mi pomóc w poprawie mojej gry.
Pierwszy cel - ukończenie challengu, czyli $1500, potem zobaczymy.
Po 50k rozdań wykres wygląda nieciekawie - jak wielki kanion - góry i doły. Kompletnie sobie nie umiem poradzić na NL10. Uważam, że gram dobrze. Nawet na PTR oceny mam bardzo dobre, a w praktyce kompletna porażka. Ale powiedziałem sobie, że choćbym miał się z....denerwować to przejde ten limit. Chocby mi to miało zająć 100k rąk. Mam nadzieje zrobić to w tym miesiącu.
Jak Wam szło na NL10?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
zwirson
- -#aktywny

Ostatnio bardzo malo grałem cash przez downswing, albo przez moją złą grę, (bo czy to downswing to nie jestem przekonany do końca), w związku z tym postanowiłem pograć troche turnieje, aby odpocząc od cashu, i w stepach na Ps wygrałem bilet do stepu 4 wart 215$ ( kosztował mnie 7,5$) , który zamierzam wykorzystać na dzisiejszy Sunday Million. Ostatnimi czasu dużo poświęciłem na oglądanie filmików szkoleniowych i czytanie artykułów na temat MTT, trochę pograłem i jestem nastawiony pozytywnie. Scashowanie byłoby super, gdyż do tej pory najdroższy turniej jaki grałem online to było bodajże za 5,5$. Do High Stakes PRO mi bardzo daleko, więc jest to dla mnie nie lada wyzwanie. Napisze jak poszło.
Pzdr
Pzdr
-
Kmilson
- -#zwykly

-
zwirson
- -#aktywny

-
zwirson
- -#aktywny

walcze walcze
no własnie się nie da biletów stepowych sprzedawać, jak sie wyrejestrujesz to zwracają bilet
Drogi/Droga zwirus88,
Ukończyłeś turniej na 1szy miejscu.
Wygrałeś bilet uczestnictwa w 'Step 4'. Bilet ten uprawnia Cię do wzięcia udziału wyłącznie w turniejach tego typu. Bilety nie są wymienialne na gotówkę ani Dolary turniejowe; jeśli zarejestrujesz się do turnieju, a później z niego wyrejestrujesz, bilet zostanie zwrócony na Twoje konto.
gdyby nie ta 2 to niestety byłby fold i cienki stak, no ale żeby dojśc do FT trzeba mieć troche lucka
no własnie się nie da biletów stepowych sprzedawać, jak sie wyrejestrujesz to zwracają bilet
Drogi/Droga zwirus88,
Ukończyłeś turniej na 1szy miejscu.
Wygrałeś bilet uczestnictwa w 'Step 4'. Bilet ten uprawnia Cię do wzięcia udziału wyłącznie w turniejach tego typu. Bilety nie są wymienialne na gotówkę ani Dolary turniejowe; jeśli zarejestrujesz się do turnieju, a później z niego wyrejestrujesz, bilet zostanie zwrócony na Twoje konto.
gdyby nie ta 2 to niestety byłby fold i cienki stak, no ale żeby dojśc do FT trzeba mieć troche lucka
- polak13
- -#VIP

-
zwirson
- -#aktywny

- polak13
- -#VIP

-
zwirson
- -#aktywny

- polak13
- -#VIP

-
zwirson
- -#aktywny

-
zwirson
- -#aktywny

Kmilson pisze:Radzę ci zamienić ten bilet na pieniądze i radzę Ci zrób to szybko zanim będziesz się wahał. Prócz ciebie będzie grało parę tysięcy innych ludzi i nie jest tak łatwo wejść nawet do kasy. Możesz dużo lepiej wykorzystać te 215$.
Lepiej ticketu chyba wykorzystac nie mogłem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tommko
- -#VIP

-
Kmilson
- -#zwykly

zwirson pisze:Kmilson pisze:Radzę ci zamienić ten bilet na pieniądze i radzę Ci zrób to szybko zanim będziesz się wahał. Prócz ciebie będzie grało parę tysięcy innych ludzi i nie jest tak łatwo wejść nawet do kasy. Możesz dużo lepiej wykorzystać te 215$.
Lepiej ticketu chyba wykorzystac nie mogłem
Not bad...
-
zwirson
- -#aktywny

Czas odświeży trochę bloga. Długo nie pisałem bo za wiele się nie działo od wyniku w SM. Udało mi się pokonac w końcu ... downswing ... to chyba za duże słowo. Dużo pokerzystów, szczególnie początkujących nadużywa tego słowa, ja również go używałem dosyc często, lecz teraz staram się go unikac. W każdym razie moje kiepskie wyniki na NL10 spowodowane były spora ilością pecha, nie mniej jednak sporą ilością oddanych pieniędzy w niepotrzebnych spotach z mojej własnej winy i głupoty. Pewne leaki wyeliminowałem z mojej gry, przynajmniej mam takie wrażenie.
Postanowiłem stawiac sobie krótkoterminowe cele. Cel na ten miesiąc 400$ i przejście na NL25. W tym miesiącu nie zagrałem jeszcze ani jednego rozdania przez problemy z komputerem, ale juz wszystko smiga jak nalezy wlasnie koncze istalowac od nowa HM i można zaczynac.
Jutro (tj. sobota) trening z Destruktem i Saizzo, zobaczymy jakie będą efekty.
Co jakiś czas będę tutaj wrzucał aktualne wyniki i skany z HM.
P.S.
Wie ktoś może jak zrobic, żeby można było pisac "c" z kreską (ci). Po formacie nie mogę tej jednej litery wpisac. Jak osatnio robiłem format to miałem to samo, ale nie pamiętam jak sobie z tym poradziłem. z tego co pamiętam to ma jakiś związek z oprogramowaniem ATI.
Pzdr
Postanowiłem stawiac sobie krótkoterminowe cele. Cel na ten miesiąc 400$ i przejście na NL25. W tym miesiącu nie zagrałem jeszcze ani jednego rozdania przez problemy z komputerem, ale juz wszystko smiga jak nalezy wlasnie koncze istalowac od nowa HM i można zaczynac.
Jutro (tj. sobota) trening z Destruktem i Saizzo, zobaczymy jakie będą efekty.
Co jakiś czas będę tutaj wrzucał aktualne wyniki i skany z HM.
P.S.
Wie ktoś może jak zrobic, żeby można było pisac "c" z kreską (ci). Po formacie nie mogę tej jednej litery wpisac. Jak osatnio robiłem format to miałem to samo, ale nie pamiętam jak sobie z tym poradziłem. z tego co pamiętam to ma jakiś związek z oprogramowaniem ATI.
Pzdr
-
zwirson
- -#aktywny

- cerdo
- -#pretendent

Musisz wejsc w oprogramowanie ATI (ATI catalyst control center, bodajze tak to sie nazywa) i odznaczyc uzywanie skrotow klawiszowych (enable hotkeys, chyba cos w tym stylu)
Powinno zadzialac.
Swoja droga pierwszy raz jestem na twoim blogu, i gratuluje niezlej wygranej w SM. ( a niedawno widzialem cie jeszcze w rozowym kolorku. Ile grasz juz w poksa?)
Powinno zadzialac.
Swoja droga pierwszy raz jestem na twoim blogu, i gratuluje niezlej wygranej w SM. ( a niedawno widzialem cie jeszcze w rozowym kolorku. Ile grasz juz w poksa?)
-
zwirson
- -#aktywny

Dzięki, z tym "ć" jest dokładnie jak mówisz.
Jakoś w lutym minął rok jak zacząłem grać. W sumie od samego poczatku gralem sporo, freerolle i wtapianie małych wpłat. Po kilku misiącach zacząłem sie uczyc i czytac artykuły, a od 3 misięcy gram na "poważnie" - tj. poświęcam na pokera ok. 100h miesięcznie, łacznie gra + doszkalanie teoretyczne
Tak jak w tytule bloga, 3 misiące temu postanowiłem zbudować bankroll od zera.
Jakoś w lutym minął rok jak zacząłem grać. W sumie od samego poczatku gralem sporo, freerolle i wtapianie małych wpłat. Po kilku misiącach zacząłem sie uczyc i czytac artykuły, a od 3 misięcy gram na "poważnie" - tj. poświęcam na pokera ok. 100h miesięcznie, łacznie gra + doszkalanie teoretyczne
Tak jak w tytule bloga, 3 misiące temu postanowiłem zbudować bankroll od zera.Wróć do „Mój pokerowy mini blog”