Challenge od zera do.... zobaczymy

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Challenge od zera do.... zobaczymy

Postautor: zwirson » 02 sty 2010, 22:45

Witam,
postanowiłem pisać bloga, ponieważ ponad miesiąc temu zacząłem grać challenge, który zaproponował Oskarek. Zaczynałem od 30$ od NL2, w tej chwili mam jakieś $300. Zobaczymy jak to wszystko się rozkręci.

Blog będę pisał stricte pokerowy, nie będę umieszczał tutaj żadnych prywatnych spraw. Blog ma służyć do tego abym mógł śledzić swój pokerowy rozwój, no i oczywiście mile widziane sa wszelkiego typu komentarze, które mogłyby mi pomóc w poprawie mojej gry.

Pierwszy cel - ukończenie challengu, czyli $1500, potem zobaczymy.

Po 50k rozdań wykres wygląda nieciekawie - jak wielki kanion - góry i doły. Kompletnie sobie nie umiem poradzić na NL10. Uważam, że gram dobrze. Nawet na PTR oceny mam bardzo dobre, a w praktyce kompletna porażka. Ale powiedziałem sobie, że choćbym miał się z....denerwować to przejde ten limit. Chocby mi to miało zająć 100k rąk. Mam nadzieje zrobić to w tym miesiącu.

Jak Wam szło na NL10?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 17 sty 2010, 20:32

Ostatnio bardzo malo grałem cash przez downswing, albo przez moją złą grę, (bo czy to downswing to nie jestem przekonany do końca), w związku z tym postanowiłem pograć troche turnieje, aby odpocząc od cashu, i w stepach na Ps wygrałem bilet do stepu 4 wart 215$ ( kosztował mnie 7,5$) , który zamierzam wykorzystać na dzisiejszy Sunday Million. Ostatnimi czasu dużo poświęciłem na oglądanie filmików szkoleniowych i czytanie artykułów na temat MTT, trochę pograłem i jestem nastawiony pozytywnie. Scashowanie byłoby super, gdyż do tej pory najdroższy turniej jaki grałem online to było bodajże za 5,5$. Do High Stakes PRO mi bardzo daleko, więc jest to dla mnie nie lada wyzwanie. Napisze jak poszło.

Pzdr

Kmilson
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Kmilson » 17 sty 2010, 21:05

Radzę ci zamienić ten bilet na pieniądze i radzę Ci zrób to szybko zanim będziesz się wahał. Prócz ciebie będzie grało parę tysięcy innych ludzi i nie jest tak łatwo wejść nawet do kasy. Możesz dużo lepiej wykorzystać te 215$.

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 18 sty 2010, 00:48

niestety nie da sie tego zrobic, bilet moge wykorzystac tylko na gre. Narazie idzie ok. Mam niecałe 40k z 10 poczatkowych. Zostało 4k ludu 1350 platne. Jedziemy :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 18 sty 2010, 01:03

zwirson, musi sie dac :) rejestrujesz sie do turnieju i sie wyrejestrowujesz i powienienes dostac 215T$
No ale powodzenia daj nick to zobaczymy gre :)

Ula la :D Ładna 2 na river :D hehe Nice ! walcz o FT :D

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 18 sty 2010, 02:11

walcze walcze :)
no własnie się nie da biletów stepowych sprzedawać, jak sie wyrejestrujesz to zwracają bilet

Drogi/Droga zwirus88,

Ukończyłeś turniej na 1szy miejscu.

Wygrałeś bilet uczestnictwa w 'Step 4'. Bilet ten uprawnia Cię do wzięcia udziału wyłącznie w turniejach tego typu. Bilety nie są wymienialne na gotówkę ani Dolary turniejowe; jeśli zarejestrujesz się do turnieju, a później z niego wyrejestrujesz, bilet zostanie zwrócony na Twoje konto.

gdyby nie ta 2 to niestety byłby fold i cienki stak, no ale żeby dojśc do FT trzeba mieć troche lucka :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 18 sty 2010, 02:27

Aha to dziwne te stepy :D
No jeszcze 90 miejsc i w kasie bedziesz :) Byle do FT! :D

Awatar użytkownika
polak13
-#VIP
-#VIP

Postautor: polak13 » 18 sty 2010, 02:42

No no Jedziesz z nimi,ja też oglądam i trzymam kciuki.

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 18 sty 2010, 03:19

badziew straszny, ostatnio narzekałem na brak kart w późnej fazie tak teraz to jest masakra, no ale jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa,

dzięki za wsparcie :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 18 sty 2010, 03:22

Jedziesz jedziesz :) Jak najwyzej :) A moze i dzis ukonczysz challenge :D

Awatar użytkownika
polak13
-#VIP
-#VIP

Postautor: polak13 » 18 sty 2010, 03:44

Noo pnie się do góry i oby tak dalej,swoją drogą to ktoś się nieźle zbulwersował jak tamtemu łepkowi z 88 doszła 8 hehe

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 18 sty 2010, 04:02

dzis widzialem chyba z 4 razy AA połamane, i inne niesamowite układy dochodziły, szok.

Kurde jak nie dostaje karty na późnych pozycjach to mało się nie pozabijają tymi przebiciami, a jak dostaje to same foldy. Ale JJ zostało sprawdzone przez TT i jade dalej.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 18 sty 2010, 04:12

Ładnie AJ na AK i J na river :P

Awatar użytkownika
polak13
-#VIP
-#VIP

Postautor: polak13 » 18 sty 2010, 04:23

W nie których rozdaniach to się po prostu cuda dzieją,i pomyśleć że jest się 30 miejsc od 200tys$ piękna sprawa

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 18 sty 2010, 04:32

no nie 30 tylko 270 w tej chwili, dzisiaj drugi 3 outer. Od kilku dni czułem, że jestem coraz bliżej jakiejs pożadnej wygranej . O! o już . Bardzo jestem zadowolony. 269 miejsce 746$. AQo poległo z 88.

Dzięki za kibicowanie.

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 18 sty 2010, 04:43

Kmilson pisze:Radzę ci zamienić ten bilet na pieniądze i radzę Ci zrób to szybko zanim będziesz się wahał. Prócz ciebie będzie grało parę tysięcy innych ludzi i nie jest tak łatwo wejść nawet do kasy. Możesz dużo lepiej wykorzystać te 215$.

Lepiej ticketu chyba wykorzystac nie mogłem :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 18 sty 2010, 06:41

powiem krótko brawo !!!! :trophy:

piękna wygrana w trudnym turnieju 700 $ piechotą nie chodzi

Kmilson
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Kmilson » 18 sty 2010, 16:31

zwirson pisze:
Kmilson pisze:Radzę ci zamienić ten bilet na pieniądze i radzę Ci zrób to szybko zanim będziesz się wahał. Prócz ciebie będzie grało parę tysięcy innych ludzi i nie jest tak łatwo wejść nawet do kasy. Możesz dużo lepiej wykorzystać te 215$.

Lepiej ticketu chyba wykorzystac nie mogłem :)

Not bad...:P Lekki Fail z mojej strony. Gratulacje

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 05 mar 2010, 01:23

Czas odświeży trochę bloga. Długo nie pisałem bo za wiele się nie działo od wyniku w SM. Udało mi się pokonac w końcu ... downswing ... to chyba za duże słowo. Dużo pokerzystów, szczególnie początkujących nadużywa tego słowa, ja również go używałem dosyc często, lecz teraz staram się go unikac. W każdym razie moje kiepskie wyniki na NL10 spowodowane były spora ilością pecha, nie mniej jednak sporą ilością oddanych pieniędzy w niepotrzebnych spotach z mojej własnej winy i głupoty. Pewne leaki wyeliminowałem z mojej gry, przynajmniej mam takie wrażenie.

Postanowiłem stawiac sobie krótkoterminowe cele. Cel na ten miesiąc 400$ i przejście na NL25. W tym miesiącu nie zagrałem jeszcze ani jednego rozdania przez problemy z komputerem, ale juz wszystko smiga jak nalezy wlasnie koncze istalowac od nowa HM i można zaczynac.

Jutro (tj. sobota) trening z Destruktem i Saizzo, zobaczymy jakie będą efekty.

Co jakiś czas będę tutaj wrzucał aktualne wyniki i skany z HM.

P.S.
Wie ktoś może jak zrobic, żeby można było pisac "c" z kreską (ci). Po formacie nie mogę tej jednej litery wpisac. Jak osatnio robiłem format to miałem to samo, ale nie pamiętam jak sobie z tym poradziłem. z tego co pamiętam to ma jakiś związek z oprogramowaniem ATI.

Pzdr

Oskarek

Postautor: Oskarek » 05 mar 2010, 15:42

O jednak idziesz na ten trening ? :)
Daj znac jak bylo ja sam o tym myslalem ale wiem ze to jeszcze nie czas dla mnie
Poki co zakupilem miesiac na Deuces Cracked i sciagam filmy by pozniej moc wszystko obejrzec :)

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 05 mar 2010, 17:27

No ide, zobaczymy jak będzie.
Ja miałem konto w pokersavvyplus, też troche sciągnąłem tych filmików. Dużo oglądalem na necie bezpośrednio, trzeba było sciągac ile wlezie, ale mi sie nie chciało :D

Awatar użytkownika
cerdo
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cerdo » 05 mar 2010, 17:27

Musisz wejsc w oprogramowanie ATI (ATI catalyst control center, bodajze tak to sie nazywa) i odznaczyc uzywanie skrotow klawiszowych (enable hotkeys, chyba cos w tym stylu) ;) Powinno zadzialac.

Swoja droga pierwszy raz jestem na twoim blogu, i gratuluje niezlej wygranej w SM. ( a niedawno widzialem cie jeszcze w rozowym kolorku. Ile grasz juz w poksa?)

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 05 mar 2010, 21:03

Dzięki, z tym "ć" jest dokładnie jak mówisz.

Jakoś w lutym minął rok jak zacząłem grać. W sumie od samego poczatku gralem sporo, freerolle i wtapianie małych wpłat. Po kilku misiącach zacząłem sie uczyc i czytac artykuły, a od 3 misięcy gram na "poważnie" - tj. poświęcam na pokera ok. 100h miesięcznie, łacznie gra + doszkalanie teoretyczne ;) Tak jak w tytule bloga, 3 misiące temu postanowiłem zbudować bankroll od zera.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”