Chętni na Challenge :)

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Oskarek

Chętni na Challenge :)

Postautor: Oskarek » 15 paź 2009, 11:42

Chciałbym zorganizować challenge może być w kilka osób im więcej tym lepiej :)
Polegałby na grze wg BM :) od NL2 do jakiegoś stopnia np nl50 Zaczynając z 50$
Wszystkie zasady byśmy rozpisali może wspólnie i w tym temacie po każdej sesji byśmy podawali wyniki gralibyśmy tylko CASH by nie było sytuacji gdzie w jednym turnieju załatwimy challenge :) A raz na tydzień sumowałbym wyniki
Oczywiście musi to być jakoś potwierdzone, np wykresami z Holdem Managera lub PokerTrackera a jeśli możecie jakoś inaczej to okazać to spoko :)
Na początek może bez dodatkowych korzyści po dojściu do NL50

Myślę ze na nl4-nl5 zależy gdzie byśmy grali można przechodzić mając 100-125$ jak kto woli ale tu raczej 100
potem :
nl10-250$
nl20-nl25 - 600$
i nl50 - 1500$

W Ipoker by się nam dobrze grało :) Nie długo ma być jakaś promocja z expekt-brak-polskiej-licencji! , kilka osób ma konta na betfriends , chili poker

Podalibyśmy swoje nicki by grać a może i nie spotykać się razem przy stole :)
Dodam tylko że kiedyś z MX :P miałem takie coś zrobić ale akurat go zbanowali i próbowałem sam po 2-3 dniach grałem nl4 a po tygodniu jakoś mogłem nl10 :) ale przegrałem w kasynie :D

Ogólnie to wszystkie zasady jeszcze będą podane ale ile osób chętnych jest na to? :)

1.Oskarek

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 15 paź 2009, 12:19

bardzo ciekawy Challange sam osobiscie gram na Ipoker w MANSION. Tylko gra od NL2 jest dla mnie bez sensu ;) Jak wiadomo NL2 i NL4 sa stolami DEEPSTACK :D i na NL2 wkupimy sie za 250BB a na NL4 za 125BB = taki sam max BI na stol wiec osobiscie se odpuszczam gre na NL2. Pozatym ugrywam bonus a na NL4 czesciej sie zbiera pot 20c :) zeby byl pobrany rake.

Jak cos to moge sie przylaczyc do zabawy obecnie mam 63$ :) z tym ze nie bede startowal od NL2 tylko NL4, a NL10 juz zgodnie z BRM czyli 25x BI na dany limit.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 paź 2009, 12:34

Zawisza, To ze Deepstack to nie ma roznicy ja jak grałem to wchodzilem z 2$ a jak mialem 100$ to z 4$ a przy 150$ grałem już 5$ na nl4

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 15 paź 2009, 12:40

Oskarek, Ja sie nauczylem i przyzwyczailem grac PELNYM stakiem :) bo gdy np. dostajesz AA i znajduje sie jelen, ktory chce Cie oplacic PREFLOP a ty zamiast 5$ masz 2$ :D to pozbawiasz sie wygranej. Takie jest moje zdanie. No ale mozna dywagowac na ten temat. Uwazam za nielogiczne granie 100bb, gdzie na stole są conajmniej 2 ooby z pelnym stakiem (250BB).

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 paź 2009, 12:57

Zawisza, bardzo rzadko grałem z kims na nl2 co mial 5$ wiekszosc to wlasnie 2-3$ max i spokojnie mozna grac

a po co challenge moze ktos spyta :)

A by pokazać ze potrafimy grac nawet na takich stawkach i potrafimy na nich wygrywac i pokazac innym ze nl2 nie równa się debile nie umiejace grac :D Bo mysle ze nl10 jest pełne donków i jest łatwiejsze jeszcze od nl2 :)

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 15 paź 2009, 13:07

:D no DOBRA start od NL2 ;) pisze sie na to moj NICK : Rumak87

a oskarek BankRoll na NL20 = 500$ / NL25 = 625$ i NL50 = 1250$
zakładając ze gramy BSS pytanie tylko co do ludzi co graja SSS
im dojscie do NL50 to zaledwie 300$ :)
Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 14:04 przez Zawisza, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 paź 2009, 13:47

1. Oskarek (OskarekWawa)
2. Zawisza (Rumak87)

Zglaszajmy sie do dzis do wieczora to wieczorem zaczniemy :) Piszcie tez swoje spostrzezenia

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 15 paź 2009, 14:32

Oskarek pisze:Zglaszajmy sie do dzis do wieczora to wieczorem zaczniemy :) Piszcie tez swoje spostrzezenia

no nie oskarek.. ja na twoim miejscu ten chellange troche bardziej bym rozpropagowal, zeby bylo wiecej ludzi.. wiec nie ma po co sie tak spieszyc..

poza tym wydaje mi sie ze glory bedzie w stanie dogadac sie z jakims poker roomem i zalatwic nagrody za chellenge (jakbysmy udowodnili ze sie da i byloby to udokumentowane gra na danym roomie to przeciez to dla nich zajebista reklama)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 paź 2009, 14:47

barthek, e tam co to za reklama
Kazdy dobry gracz nie powinien miec problemu z przejsciem z nl2 do nl50
Mozemy poczekac z zgloszeniami ale mysle ze bez sensu jest poki co robic za to nagród kazdy ma swoj room gdzie gra mu sie najlepiej i nikt nie chcial by zmieniac przynajmniej ja nie :) by dostac za to cos :) to jest do udowodnienia sobie ze mozna :)
Malo u nas osob tak naprawde gra po to by przechodzic wyzej Cashe
albo stoja w miejscu ostatnio cos tam sie zaczelo Sith np probuje coraz wyzej tosiak no i kilka innych osob ale taki challenge sie nam przyda :) ja i tak startuje

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 15 paź 2009, 16:40

Oskarek pisze:ja i tak startuje

pomysl fajny, ale po co oglaszasz challenge skoro nie masz zamiaru poczekac az ktos sie zglosi(oprocz Zawiszy), rownie dobrze mogles sam sobie to zrobic :P

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 paź 2009, 16:42

bartekzet, no ja nie ? :) Startuje nie w sensie ze dzis :) Tylko ogolnie ze ja co by nie bylo robie sobie challenge nawet jak nikt sie nie zglosi

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 15 paź 2009, 16:49

no to si, myslalem ze masz zamiar tak czy siak dzisiaj zaczac mimo iz malo osob bedzie a wydaje mi sie ze fajnie bedzie sie, dla mnie jako obserwatora, ogladalo wyniki zmagan przy wiekszej ilosci graczy :)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 15 paź 2009, 16:49

Ja z checia ale dajcie spokoj z stawkami NL2. Bez kitu nie da sie grac na tak niskich stawkach :twisted:
Zrob wyscig tak jak Sebola tylko ze tu sie licza cash. Ja w tym miesiacu juz nie zamierzam grac cash ale jesli wyscig bedzie to sobie pogram cosik.
Ale mzoe ustalmy kazdy ma na start 50$ ale rozpoczyna od stawek NL10 no chyba ze chce na mniejszych.
A pozniej by grac na NL20 musi miec 200$ na NL50 500$.
Bez kitu ale gra wedlug BM sie nie opłaca :mrgreen:

vcgaf
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: vcgaf » 15 paź 2009, 18:55

Też się na to piszę :D tylko gram od NL4,szybciej pkt lecą i chcę uzbierać na token 20+2$ :D

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 15 paź 2009, 19:01

Fajny pomysł, Oskarek, dołączę na Expekcie jak będę miał wolne $50 i ruszy tam nasza liga.

Ale myślę, że etapy powinny być jasne i zgodne z tradycyjnym BM, czyli 0.01 / 0.02 to NL2, roll potrzebny na to to 30x limit, czyli 60$. A później - odpowiednio.

Problem jest taki, że na ipoker na stoły micro można zabrać aż $5...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 paź 2009, 19:48

GrzesVP, prosze nie namawiać do złego :)
wheeny, to nie problem po prostu gram z 2$ :) mam na 30 x 100BB i tak gram :)
Ok ja zaczynam od 60$ i najprawdopodobniej juz dzis zaczne :) Po prostu każdy w każdej chwili niech się dołączy jak chce :) myślę ze przez ten tydzień że tak powiem sie zapisujmy :) ja juz gram bo nie mam co robic :D hehe
Grajcie naprawde od NL2 mowie tam to bedzie szybka gra :) 10 stolikow i juz :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 15 paź 2009, 20:25

a dlaczego nie ustalicie sobie ze gracie challenge od nl2 do 1500$ grając każdy kolejny poziom ale z odpowiednim bankrollem ustalcie dwa typy bankrolli dla SSS i BSS i z tego wybór którym kto idzie jego sprawa wygrywa ten kto pierwszy osiągnie 1500 czysto z gry na podstawie HM lub PT

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 15 paź 2009, 21:21

Oskarek, nie ma sensu na stolik 5max wchodzić za 2... Z resztą, komu ja to mówię.

Dlatego właśnie stawki mikro są kulawe...

Ale nic to - sprawa do przemyślenia jak skończę 150fpp koszulka challenge... :-)

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 15 paź 2009, 22:03

Mysle ze titanum, ma dobry pomysl :) zakładając ze gramy zgodnie z BRM i 60$ na koncie mozna ustalic ze kto sie zadeklaruje jaka strategia zamierza grac i dla:
SSS z 60$ = start od NL10 i BRM 30xBI na dany limit
BSS z 60$ = start od NL2 i BRM 25xBI na dany limit (100BB mimo ze stoly sa deep)
a to czy juz ktos woli grac 100BB czy 250BB to juz mysle indywidualna sprawa

no i meta 1500$

jeden mankament to to ze SSS albo bedzie musialo pozniej grindowac nie zmieniajac limitu albo probowac szczescia na NL100 i NL200 :D co utrudnia im sprawe lekko

wheeny, 30BI dla BSS to jest zbyt dużo, zreszta czytalem w artach ze trzeba 25BI

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 15 paź 2009, 22:34

no ja chetnie bym pogral ale jak piszesz ze 250$ zeby przejsc na NL10 oraz 600$ przejscie na NL20 to sorry ale mnie to zalamuje bo nie potrafie tak grac. Ja z 50$ wole grac NL10 napewno bardziej niz NL2-5

jezeli mozna grac nie wg BM to i ja bym sie moze pisal

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 paź 2009, 22:58

Jesli ktos by nie grał wg BM to w jeden wieczor moze to zrobic :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 paź 2009, 23:17

Zacznę pierwszy bo już pograłem troche grałem 9 stołów NL2 wkupując się max za 2$ i jak traciłem to dokupywałem się by mieć zawsze 2$ spotkałem na jednym stole Zawisze :)
Ogólnie rozegrałem 841 rąk gdzie mój zysk wyniósł
UWAGA

0.01$! :P hehe i szczerze? jestem bardzo zadowolony bo miałem straszny zjazd przez kilka rozdań typu KK na AA :/ AK na AQ :) JJ na K7 :D i coś tam jeszcze ale powoli odrabiałem
Wiekszosc rozdan była w Holdema ale potem zagrałem kilka rozdań w Omahe by wyjść na ten minimalny plus :)

tu screeny:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 16 paź 2009, 12:03

Oskarek pisze:Jesli ktos by nie grał wg BM to w jeden wieczor moze to zrobic :)

Ja predzej bym zbankrutowal niz w 1 wieczor zrobil choc 300$ :P

Dołożę i ja swoją wczorajsza sesje, lecz na przyszłość proponuje wrzucac screeny raz na tydzień lub 2 tyg. ALBO co 10 tys. hands

Co do NL2 jest faktem ze ciezko grac pocketami :D nie wiem czy choc raz wygralem KK gdyz zawsze na flop spadal jakis As, a moje podbicia do 4bb+1bb za limpera byly calowane przez 5 osob :D i zawsze sie znalazl jakis A7o ;p
Ale ma to swoje dobre strony, czesto graja do SD z As high, zagrywaja AI z flush drawem zbieraja do GUTSHOTOW. Istna magia ;]

Podpobnie jak Oskarek gralem 9 stolow NL Holdem i tylko taka odmiane bede gral gdyz na innych sie nie znam i nie mam zamiaru poki co sie uczyc i ogarniac ich.

A oto moja sesja:
Obrazek

Obrazek

PS. Jesli screeny nie odpowiadaja :P to trzeba mnie oswiecic jak zrobic wieksze :D

Oskarek

Postautor: Oskarek » 16 paź 2009, 15:51

Zawisza, to nie jest problem poszukaj na moim blogu :) robilem i po 600 $

raz mialem fajna akcje z 3$ zrobilem 350$ w 2h :) grajac cash i przechodzac wyzej co chwile :)

Dzis jestem na noc w pracy a mam tam fajny monitor to pogram 16 stolow :)

Awatar użytkownika
Siwy-JazZ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Siwy-JazZ » 16 paź 2009, 19:00

Powiedzcie mi czy te programy których używacie do pokazania swoich sesji to kupiliście, czy są może darmowe programy tego typu ???
Bo bardzo chętnie bym dorwał coś takiego i życzę wytrwałości w wyzwaniu.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”