Rozdanie z wczorajszego FT.
<player seat="2" name="bobster17" chips="41,276.54"
<player seat="3" name="LeChiffrePL" chips="49,129.84"
<player seat="6" name="beastiebet" chips="232,775.18"
<player seat="8" name="LEFT1E" chips="222,294.94"
<player seat="10" name="14Lupino" chips="112,023.50"
Oskarek z Mx'em od razu napisali, że powinienem reraisować allin preflop. Niestety dopiero po fakcie dotarło do mnie jaki błąd popełniłem. Koleś raisował któreś rozdanie z rzędu + miałem dobry image (wszystkie moje reraise alliny na FT kończyły się foldami przeciwników) + jak były półfinałowe stoliki to oglądałem drugi stół i ten beastiebet robił foldy, gdy short wchodził allin za 8k, przy blindach 600/1200, mając w stacku ponad 180k (drugi stack poniżej 100k), a ja durny nawet o tym nie pomyślałem później ( a wcześniej sobie mówiłem 'co za typ, czemu nie sprawdza'). Zamuliłem strasznie - poker to nie same karty, trzeba obserwować graczy i wyciągać WNIOSKI, robić notatki itd...
Ale ok, zrobiłem call preflop. Co teraz? Jak powinienem to rozegrać na flopie?
Zakryłem na razie karty przeciwnika, bo moim zdaniem, jeśli wypowie się ktoś, kto nie widział rozdania, jego analiza będzie bardziej wartościowa niż jakby widział co miał mój rywal.
[SH] [NL] CDPoker Super Series
- Ted Forester
- -#VIP

[SH] [NL] CDPoker Super Series
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 16:50 przez Ted Forester, łącznie zmieniany 1 raz.
- wheeny
- -#zasłużony

Na flopie top parka z niskim kickerem, ale u przeciwnika może być wszystko, z overparą włącznie, i tego bym się spodziewał właśnie po nim...
Dla mnie, to rozdanie to fold pre flop. Z dobrymi readami, all in pre flop, ale prawie na pewno bym tak nie zagrał z T9. Może, gdyby były suited. Moooże.
W tym konkretnym Twoim przypadku - check / fold na flopie. Było tu jasne, że na takim flopie sprawdzi każde Twoje zagranie, bo było go stać i tyle. Też bym sprawdził na jego miejscu.
Co pokazał?
Dla mnie, to rozdanie to fold pre flop. Z dobrymi readami, all in pre flop, ale prawie na pewno bym tak nie zagrał z T9. Może, gdyby były suited. Moooże.
W tym konkretnym Twoim przypadku - check / fold na flopie. Było tu jasne, że na takim flopie sprawdzi każde Twoje zagranie, bo było go stać i tyle. Też bym sprawdził na jego miejscu.
Co pokazał?
- Ted Forester
- -#VIP

Może powtórzę. Raisował któreś rozdanie z rzędu - chyba nawet 5-7 z rzędu - to a propo tej overpary wheeny
Kilka razy pokazywał asa z niskim kickerem i na to go obstawiałem. Oczywiście jego zakres był bardzo szeroki, dlatego było duże prawdopodobieństwo,że nic nie trafił. Każdy jego call bez T,overpary i lepszych układów - jestem dużo z przodu i mogę się podwoić. Miałem taki stack, że potrzebowałem podwojenia, zaryzykowałem.
Czekam na dalsze analizy
Kilka razy pokazywał asa z niskim kickerem i na to go obstawiałem. Oczywiście jego zakres był bardzo szeroki, dlatego było duże prawdopodobieństwo,że nic nie trafił. Każdy jego call bez T,overpary i lepszych układów - jestem dużo z przodu i mogę się podwoić. Miałem taki stack, że potrzebowałem podwojenia, zaryzykowałem.
Czekam na dalsze analizy

- wheeny
- -#zasłużony

- Ted Forester
- -#VIP

- mx
- -#zasłużony

wheeny pisze:Aha, czyli jeśli loose gracz raisuje, to na pewno nie ma mocnej ręki? Nie wiedziałem. Sorry.
Le Chiffre pisze:Ma zawsze. Dlatego zrzucamy wszystko prócz asów...
xD dobre
Ale nie o tym ... wheeny jezeli czesto raisujesz to co to oznacza ?? ze Twoj zakres jest bardzo duzy ?? a jezeli jest bardzo duzy to co to oznacza ?? ze zazwyczaj ma slaba albo bardzo slaba reke ... tu podstawowy blad to call na pre flopie ... T9o jes calkiem niezla karta ale imo nie na call
A jesli juz call to na takim flopie sam nie wiem xD naprawde cholernie ciezki spot ... tak naprawde nie wiesz na czym stoisz dalbym bet z 2/3 moze 3/4 gdyby postawil mnie na all ine raczej fold ... gdyby dal call i na turnie mamy tego Asa mozliwe ze zagralbym check/raise jezeli jego bet bylby miarowy tzn 10k ... obstawiales go na Ax a ja imo po tych jego raisach na any two
- Ted Forester
- -#VIP

- wheeny
- -#zasłużony

mxlambert pisze:wheeny jezeli czesto raisujesz to co to oznacza ?? ze Twoj zakres jest bardzo duzy ?? a jezeli jest bardzo duzy to co to oznacza ?? ze zazwyczaj ma slaba albo bardzo slaba reke ...
Wiem, co to oznacza. Nigdzie nie napisałem, że nie wiem. Kluczowe tutaj jest słowo "zazwyczaj". Stąd mój późniejszy żart o raisach i mocnych rękach.
Le Chiffre odniósł się tylko do tego fragmentu. A tym czasem w tym rozdaniu najważniejsze jest, że bardzo źle zagrał na pre-flop. I na flop też źle. I tyle.
Le Chiffre pisze:śmieszny jesteś... nie rozumiesz, że wstawiłem to rozdanie do analizy, ponieważ rozegrałem je ŹLE??
Aha. Przyznam, że ja nie zrozumiałem celu w takim razie. Twoje odpowiedzi sugerują, że być może próbujesz bronić swojej gry w tym rozdaniu. W takim razie sorry.
Pokazał seta?
- Ted Forester
- -#VIP

'Bronię' zagrania, żeby pokazać swój tok myślenia w tym rozdaniu. To, że zagrałem źle to wiem. To, że trzeba było wchodzić allin preflop wiem - napisałem o tym w 1 poście. Po prostu pytam czy można było coś z tym zrobić na flopie. Uważam, że granie check/fold w ogóle nie wchodzi w grę, bo wtedy call preflop nie ma najmniejszego sensu (który notabene nie ma sensu, ale zakładamy, że ma i analizujemy grę pod tym kątem postflop). Przeciwnik gra cbet z anytwo. Check/raise? ok, ale wtedy każdy wrzucony żeton przez przeciwnika sprawia, że łatwiej mu będzie nasz raise sprawdzić. Teraz myślę, że mogłem zagrać bet za ok. 3/4 puli. Jeśli dostaję call, lub raise to odpuszczam i przegrywam partię. Wydaje mi się, że to by było najlepsze rozwiązanie, ale wtedy byłem pewien, że po flopie jestem z przodu
Wheeny widzę, że bardzo wierzysz w naszego bohatera
Otóż na razie powiem tylko, że miał średnią rękę i myślę,że by zrzucił przy moim reraise allin. Nie miał pocketa
Wheeny widzę, że bardzo wierzysz w naszego bohatera
- falkor81
- -#aktywny

mxlambert pisze:dalbym bet z 2/3 moze 3/4 gdyby postawil mnie na all ine raczej fold ... gdyby dal call i na turnie mamy tego Asa mozliwe ze zagralbym check/raise jezeli jego bet bylby miarowy tzn 10k
Zanim przeczytałem post mx'a też już doszedłem do wniosku że takie zagranie byłoby tutaj "najwłaściwsze" i chyba jedyne które daje nam jakiekolwiek informacje ponieważ jeśli przeciwnik sfolduje to wiemy że był cienki a jak zrobi reraise to raczej ma coś co mu się podoba i dalsze pchanie się w to rozdanie jest błędem... call z jego strony daje nam najmniej informacji ale po A na turnie przypuszczam że dalej rozegrałbym to pasywnie i jeśli nie spadnie żadna karta do strita ani do koloru na river to sprawdziłbym niedużego beta z jego strony...
Reprezentowanie A na turnie raczej nie wyjdzie ponieważ daliśmy tylko call na preflopie więc przeciwnik może uznać że w najlepszym wypadku mamy słabego A i przebić nasz zakład licząc na to że zrzucimy go...
Alternatywnie dużo silniejszym i bardziej ryzykownym zagraniem byłoby przeczekanie flopa i konkretne zagranie na turnie za pule lub nawet troszkę więcej niezależnie od tego jaka karta spadnie ale jest to tak jak już napisałem bardziej ryzykowne i zakładające że przeciwnik pierwszy nie walnie z grubej rury już na flopie uznając nasz check za słabość...
-
sir_spider
- -#aktywny

na moje takie zagranie sugeruje obrone puli; on wie ze ma slaba reke ale mysli ze chcesz bronic blinda na flopie liczac ze nic nie trafil; on moze miec mala pare z czyms jeszcze i daje call do blefa bo liczy ze sam jest z przodu; ale na moje jak mial jedna pare to nie bylo madre patrzac na Twoj wizerunek przy stole;
dlatego nie wiem 1/2-3/4 to moze optymalne zadanie bo tez mozesz dostac wiecej zetonow na swojej parze:P
dlatego nie wiem 1/2-3/4 to moze optymalne zadanie bo tez mozesz dostac wiecej zetonow na swojej parze:P
-
olczykandre
- -#VIP

dajesz sam call grajac bez pozycji... no nie wiem ja bym albo zagral all in albo fold.. tak czy siak, a na flopie zamiast donk betu lepszy bylby check / all in, check reise zawsze budzi wiekszy respekt niz donk all in za 40k do puli 20k bardziej mogl Cie obstawic na blef i sprawdzic z A high
to tyle ode mnie pozdrawiam
to tyle ode mnie pozdrawiam
Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”