Pytam ponieważ za bardzo nie wiem czy bardziej się zająć , proszę o rady z prostym i krótkim uzasadnieniem . Z góry dzięki
Cash game czy s&g ?
- Markos4
- -#aktywny

Cash game czy s&g ?
Witam chciałbym poruszyć temat w co lepiej zagrać , czy w cash game czy może jednak lepiej w s&g ? .
Pytam ponieważ za bardzo nie wiem czy bardziej się zająć , proszę o rady z prostym i krótkim uzasadnieniem . Z góry dzięki
-
konieczny
- -#VIP

- JimBeam
- -#aktywny

Pomyśl ile masz czasu na pokera. Jeśli chcesz grać krótkie sesje po 1-2h to proponuję cash games, ponieważ na s&g czy mtt za dużo nie zagrasz w tym czasie, i potem z racji tego, że Ci się spieszy, a masz jeszcze kilka turków otworzonych, będziesz popełniał błędy. Proponuję też zajęcie się tym jednym rodzajem rozgrywek, ponieważ jak to mówią do wszystkiego to do niczego.
-
rarkaplus105
- -#pretendent

Jak w powyższym poście wszystko uzależnione jest od tego ile czasu chcesz poświęcić na grę w pokera.
Ja wychodzę z założenia, że w cashu gramy na "podwojenie" (tak ktoś mądrze powiedział) natomiast sng'y mogą przynieść większe przychody w krótkim okresie (o ile będziemy w kasie).
Osobiście nie gram sitów, raczej cash i duże mtt. Cashe z racji małej ilości czasu, a mtt wtedy gdy jest wolna sobota/ niedziela i jakas sensowna pula dzięki której dochodząc do płatnych miejsc wygrana jest relatywnie wysoka do wpisowego.
Ja wychodzę z założenia, że w cashu gramy na "podwojenie" (tak ktoś mądrze powiedział) natomiast sng'y mogą przynieść większe przychody w krótkim okresie (o ile będziemy w kasie).
Osobiście nie gram sitów, raczej cash i duże mtt. Cashe z racji małej ilości czasu, a mtt wtedy gdy jest wolna sobota/ niedziela i jakas sensowna pula dzięki której dochodząc do płatnych miejsc wygrana jest relatywnie wysoka do wpisowego.
-
cietrzew
- -#pretendent

-
titon
- -#zwykly

-
joszko
- -#pretendent

- Markos4
- -#aktywny

-
Kujak90
- -#pretendent

Markos4 pisze:Po paru tygodniach gry zdecydowanie lepiej mi idzie granie w s&g w turniejach 5 osobowychtam raczej na farta nie ma co liczyć , trzeba pokazać jak się gra dobrze w pokera
grasz turbo czy regular ? w turbo wlasnie liczy sie spryt i agresywna gra wcale niema gry post flop wiec wymiataczem pokerowym nie trzeba być żeby dobrze sobie w nich radzić
- Markos4
- -#aktywny

Nie , nie ja grywam zazwyczaj regular , w turbo mi nie idzie za bardzo
zawsze z dobrymi kartami padam ;/ . Ostatnio miałem K K i sprawdziłem all kolesia , miał 2 6 ... i oczywiście na flopie miał on parę a river mu pomógł ugrać trójkę ....
Normalnie strach grać z dobrą kartą w S&G turbo (10 osobowy) .
Normalnie strach grać z dobrą kartą w S&G turbo (10 osobowy) .
-
Pyskaty8
- -#pretendent

-
Kujak90
- -#pretendent

-
luki1118
- -#VIP

-
Pabianix
- -#pretendent

-
denamrk666
- -#aktywny

Jesli grasz uzywajac programy wspomagajace gre HUD to oczywiscie polecam Ci cash game. Co do s&g trzeba liczyc sie z tym, ze bedziesz mial o wiele wieksze swingi. Jesli bardziej cieszy Cie gra bardziej statyczna i regularna to s$g, jesli jakies rozkminki i analiza statystyk poszczegolnych graczy to cash.
-
dominik156
- -#zwykly

Ja osobiście lepiej się czuje w s&g. Wiem z góry ile mogę maksymalnie wygrać (albo przegrać), i zaczynam z taką samą ilością żetonów co inni. Dzięki temu bardziej cieszy mnie wygrana, bo wtedy wiem, że byłem lepszy od kogoś na całej długości turnieju. W cash game nie mam takiej satysfakcji po wygraniu rozdania czy nawet kilku z rzędu. Musisz sam sprawdzić co Tobie bardziej odpowiada. Pograj trochę s&g, trochę cash i zobacz co Ci bardziej "leży".
-
aras70
- -#zwykly

-
dontcry
- -#zwykly

-
aras70
- -#zwykly

Z tycz wypowiedzi wynika że ile gier tyle możliwości spróbujcie na Poker Stars-nielegalny-w-PL-! ZooM Beta to tez jest ciekawe wszystko jest pięknie dopóki się kosi gości ale jak się nóżka powinie to jest płacz dlatego szczęście panowie jest potrzebne tak jak w życiu i nikt mnie tu nie przekona odrobina ale ono musi być pzdrawiam
- dzienny
- -#aktywny

Ja wolę S&G z prostej przyczyny. Gram tam żetonami, których mi nie szkoda. W cash game'ie gram gotówką, przez którą się trzęsę, a co za tym idzie, popełniam błędy. Najwięcej pieniędzy straciłem właśnie w bezpośrednich grach za gotówkę. W S&G jestem lekko na plusie, więc trzymam się tego typu grania.
-
Osiedlowy
- -#zwykly

-
knv
- -#zwykly

-
siweropoulos
- -#aktywny

-
adam1983r
- -#zwykly

Jak dla mnie zdecydowanie lepszy S&G. Każdy zaczyna z jednakową ilością żetonów i wpłaca te same wpisowe. Nawiązuje się rywalizacja, bitwa o miejsca punktowane, w której każdy z graczy zaczyna z jednakowego pułapu. To w moim mniemaniu sprawia, że S&G jest zdecydowanie nad cash-ami. Nie obrażając cash-owców oczywiście 
Wróć do „Portal PokerTexasHoldem.pl”