Witam. Przepraszam za brak screna czy historii ale teraz nie mam do niej dostępu ale postaram się dobrze wyjaśnic sytuacje:
Turniej: wpisowe 5$+0.5 20k gwarantowane (zrobiło się po add i re ok 25k)
graczy ok 2000, pozostało 46
moja pozycja ok 40 - 65k w żetonach
sb/bb 5k/10k
miejsca 60-41 - 75$
40 - chyba 20 - 125$
Mała i duża wniosły zakłady i pierwszy po nich na wczesnej pozycji daje allin 52k
Wszyscy fold i zostaje ja na butonie z QQ
Co robicie w tym momencie ?
[NL][5,50$][FR][REBUY]call/fold
-
sympek
- -#aktywny

[NL][5,50$][FR][REBUY]call/fold
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 19:47 przez sympek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
deadprez
- -#VIP

zalezy od przeciwnika i czy chcesz zajac jak najwyzsze miejsce czy wygrac,ale w tym przypadku to jest allin,przeciwnik jezeli nie jest graczem tight (w tej fazie juz powinienes miec wszystkich graczy opracowanych) zapewne chcial jeszcze raz zgarnac blindy zanim dojda do niego i mu malo zostanie na jakas akcje,bardziej balbym sie tu miniraise niz alina w najgorszym przypadku masz tu AK i jestes do przodu,ewentualnie A z gorszym kickerem KQ albo nizsze pockety dodatkowo Ty niedlugo bedziesz pod presja przy takich blindach nie ma co czekac,nawet jak pokazal AA,KK albo cos innego mysle ze w longrunie to najlepsza decyzja,chyba ze zalezy Ci zeby bezpiecznie wygrac te 50$ wiecej,a Ty co zrobiles co pokazal?
-
mothman
- -#pretendent

-
sympek
- -#aktywny

No i tak też zrobiłem. Spodziewałam sie u niego mocnej karty, pokazał AQ a na flopie spadł A
Cieszę się przynajmniej że decyzja była słuszna a na nauki to muszę do Ciebie Deadprez się uda bo za cholerę nie potrafię zbudować porządnego stacku na początku turnieju i dlatego późniejsza faza to walka o przetrwanie. :/ Dziś chyba znów jest ten turek na betsonie więc może tym razem się uda :/
-
deadprez
- -#VIP

miales duza przewage ale niestety co poradzisz taki poker,nastepnym razem bedzie lepiej,a ilu bylo graczy ostatnio jak nie za duzo to moze zaloze konto i tez zagram
zeby zduboac duzego stacka trzeba dobrze wyczuc zeby zbudowac jak najwieksza pule,jednoczesnie zachecajac go do licytacji i nie dac mu wydrawowac jakiegos ukladu,wlasnie na tym polega cala sztuka
edit
nie zobaczylem ze napisales ze graczy ok 2000 wiec juz wiem,to tylko napisz o ktorej ten turniej
zeby zduboac duzego stacka trzeba dobrze wyczuc zeby zbudowac jak najwieksza pule,jednoczesnie zachecajac go do licytacji i nie dac mu wydrawowac jakiegos ukladu,wlasnie na tym polega cala sztuka
edit
nie zobaczylem ze napisales ze graczy ok 2000 wiec juz wiem,to tylko napisz o ktorej ten turniej
-
sympek
- -#aktywny

Jeśli będzie to zaczyna się o 20:00
Ja myślę że po prostu gram z zbyt małym wachlarzem kart :/ W wczorajszym turnieju miałem znów inny problem. Przez 45 min początkowej gry był lottomaniak z 50 $ :d po 45 min skończyły mu się chyba fundusze i poszedł spać. Wszedł ok 15-20 razy allin (w tym 10 razy sie dokupował) Potrafił wejść z 10 4 Q 3 itp.. Jak wygrał i miał już coś do dalej to samo robił, stracił to był rebuy i od nowa zabawa ... Niby mogłem go sprawdzi ale raz że karta nie szła, a jak już coś dostałem typu K J (co na niego by pewnie starczyło) to albo ktoś go przebijał albo ja się bałem że właśnie dostał dobrą kartę.
edit: Nie ma ante
4h 15min i skończyłem na 46 miejscu. Ale czas się zdecydowanie wydłużył przez 1 idiotę z mojego stolika. Nie wiem czy chciał innych zdenerwować czy może był niepełno sprytny to mimo już od dłuższego czasu gry hand-for-hand to gość każde rozdanie grał do sitout i zaraz wracał.
Ja myślę że po prostu gram z zbyt małym wachlarzem kart :/ W wczorajszym turnieju miałem znów inny problem. Przez 45 min początkowej gry był lottomaniak z 50 $ :d po 45 min skończyły mu się chyba fundusze i poszedł spać. Wszedł ok 15-20 razy allin (w tym 10 razy sie dokupował) Potrafił wejść z 10 4 Q 3 itp.. Jak wygrał i miał już coś do dalej to samo robił, stracił to był rebuy i od nowa zabawa ... Niby mogłem go sprawdzi ale raz że karta nie szła, a jak już coś dostałem typu K J (co na niego by pewnie starczyło) to albo ktoś go przebijał albo ja się bałem że właśnie dostał dobrą kartę.
edit: Nie ma ante
4h 15min i skończyłem na 46 miejscu. Ale czas się zdecydowanie wydłużył przez 1 idiotę z mojego stolika. Nie wiem czy chciał innych zdenerwować czy może był niepełno sprytny to mimo już od dłuższego czasu gry hand-for-hand to gość każde rozdanie grał do sitout i zaraz wracał.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2009, 13:24 przez sympek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
deadprez
- -#VIP

na poczatku najlepiej grac szeroki zakres rak ale tylko jezeli nie ma za duzych raisow,w pozniejszej fazie lepiej czekac na okazje i na b;lad przeciwnika,kj zdecydowanie nie jest dobra reka zeby sprawdzac przeciwnika,jak bedzie ten turniej to raczej go zagram moze sie spotkamy,a na ongame jest ante?
Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”