BwSOP - Bochnia winter Series of Poker

Liga pokerowa w Bochni
Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 17 gru 2010, 13:34

A ilu osób spodziewacie się na Bsop Medium??

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 17 gru 2010, 14:28

A co to za różnica czy satelita czy normalny turniej? wygrywasz kasę i albo ją przeznaczysz na turnieje BWSOP albo nie , proste :)

malutki26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: malutki26 » 17 gru 2010, 14:44

no akurat jest różnica szcególnie dla osób które za bardzo nie maja pieneidzy , zbierzesz pule załózmy 200 to wtedy 4 osoby zagrają w medium a jak zrobisz miesca płatne to teoretycznie tylko pierwsze i drugie miejsce bedzie mogło sie wkupic do turnieju . drugie i trzecie bedzie musiało dokładać ze swoich.

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 19 gru 2010, 00:21

W związku z tym że w Arkadii jest problem z ogrzewaniem i podejrzewam że się to nie zmieni( każdy pamięta jak to było w tamtym roku w czasie ligowych potyczek grało się w kurtkach, szalikach, rekawiczkach itp.:cry: :cry: ). Proponuję przenieść Bsop-a do wiki gdyż jest tam dobre ogrzewanie maly może potwierdzić bo był w piątek.
Jeśli chodzi o stoły to można jeszcze zorganizować 3 a nawet 4 stolik w drugiej sali.
Dajce tylko znać czy chcecie zmienić lokal a porozmawiam z szefem on sam chętnie zagra ;)

malutki26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: malutki26 » 19 gru 2010, 10:27

no jesli chodzi o ogrzewanie to rzeczywiscie jest spoko ale to info jest troche za późno wstawione i pierwszy turnioej niech odbedzie sie w arkadi kilka osób moze nie wejść na pokerkings i nie sprawdzić że sa jakies zmiany. Zobaczymy jak sie gra w arkadi i w razie czego na nastepny pomysli sie nad przeniesieniem do wiki o ile oragznizatorzy beda za tym .

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 19 gru 2010, 11:17

Spoko ja wpadnę w poniedziałek to się jeszcze pogada o tym ;)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 19 gru 2010, 12:17

Kurwa, będzie zimno to nikt nie będzie zasypiał i cały czas będzie akcja :P

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 19 gru 2010, 14:09

Z tobą przy stole to na pewno nikt nie zaśnie ;)

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 19 gru 2010, 15:12

Nie zmieniamy miejsca rozgrywek (przynajmniej bsopa medium)!! Pogadamy w poniedzialek o ewentualnej zmianie. :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 19 gru 2010, 19:26

Markar ze mną? ja gram mega tight. skończyło się babce sranie, tym bardziej, że teraz nie mam kasy i od 1 turnieju będą zależały losy mojej gry w następnych trzech :P

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 19 gru 2010, 19:41

Szkoda :cry: :cry: będzie mi brakować twojego luznego stylu gry ;)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 20 gru 2010, 05:08

Zapowiada się długi turniej, szacuje że HU się skończy ok 24, no nic posiedzę te 6h :mrgreen:
Powalczymy :wink:
Ja proszę organizatora aby dopilnował by gracze przestrzegali regulaminu podczas gry :razz:
przede wszystkim komentowania rozdań w trakcie gry nie biorąc w nim udziału :wink:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 20 gru 2010, 08:03

Tak jak i przerzucania się , wrzucania żetonów bez mówienia i innych tego typu mających często miejsce sytuacji :)

Będzie laptop z TD ? bo jeśli nie to mam całkiem fajny program na telefonie , tylko musielibyśmy wcześniej ustawić odpowiednie levele jakie mamy zaplanowane.

malutki26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: malutki26 » 20 gru 2010, 12:34

Grzesiu no mam nadzieje że posiedzisz , bedziesz miał okazje jako pierwszy pogratulowac mi zwyciestwa w pierwszym turnieju . :P

to będzie całkowity zakaz rozmawiania jesli nie uczestniczysz w rozdaniu , przecierz ja sie tam zanudze,?? :P Komentować rozdań nie wolno ale nawet o pogodzie nie bede mogl porozmawiać??

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 20 gru 2010, 13:21

Popierdolić sobie zawsze wolno, ale kompletnie nie o rozdaniu, o kartach na stole, o graczach biorących udział w rozdaniu itp itd :P

Bez tekstów typu : szfiecu ma asy bo się poci , o kurwa niezły kolor na stole, albo strit, ja bym zagrał to tak.... itp itd, a o tym ile wychlałeś w weekend albo kogo wydymałeś to cały czas możesz gadać :P

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 20 gru 2010, 23:05

Po 1 turnieju..
Frekwencja... 17 osób, wydaję mi się że nie najgorzej ogółem, biorą pod uwagę że są 4 turniej w 10 dni.., ale napiszę że lipa gdyż w tych 17 było 5? graczy nowych - przyjezdnych :wink:

Co do gry... nie chciałem wchodzić w dziwne rozdania gdyż po prawej (za Mario) miałem gracza który 1? raz grał live i dużo sprawdzał i ogólnie czasem zagrania były niestandardowe więc się nie wiązałem (każdy ma jakieś początki, żeby nie było że grał źle - nawet chyba częściej te zagrania wychodziły na +). Trudniej się gra z graczami kogo się nie zna i trudno jest odczytać niż z tymi na których się już ma rozpiskę :mrgreen:

Na FT dotarłem z 14k więc średni..
najpierw się skracam, sprawdzając pre flop z UTG+1 z KQs (piki), 4 osoby w rozdaniu. Flop JT7(2 piki). Bell zagrywa allin, jak się okazało z J9, czego się spodziewałem, więc wsunąłem olka, pozostali 2 fold. Na flopie miałem 65%!!!! na turn spada J, niestety moje szanse zmalały do 25% ale nic to nie dało, river nie zmienił sytuacji. No cóż zagranie jak najbardziej OK, tym bardziej jak się walczy o wygraną a nie dojście do kasy, ale niestety.
Po kilku rozdaniach odpadam A2 na KQ, Q na river, nawet sam po flopie powiedziałem że i tak mu spadnie bo ja mam pecha live :lol:

Kończę na 7? nie ważne, przynajmniej coś się pograło live w końcu u nas :wink: a to że mam pecha to trudno. Co do pecha to nie tylko w Bochni, w weekend odpadłem z turnieju maja seta 5 na flopie na Asy, poszły alliny, jednak A na turn spadł :mrgreen:

Trochę się rozpisałem, do następnego! (chodź nie wiem czy będę :wink: )

Co do kasy to wszystko było OK tylko Koczwi coś źle liczył, więc z igły widły :grin:

Szfiecu jak to się stało ze tak szybko poleciałeś? miał być tajt :mrgreen:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 20 gru 2010, 23:25

Tak dawno nie grałem, że nie wiedziałem jak mam trzymać żetony ;p

W środę będzie inaczej :)

Tyle chociaż , że na unibecie wpadło 42eur w forumowym więc mi się humor poprawił :P

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 21 gru 2010, 13:47

I co koczwi myslales cos nad moja propozycja?
Jeżeli na prawde bezie kolo 50 osob to o wiele lepiej bedzie w wiki ;)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 21 gru 2010, 14:13

Gdzie będzie 50 osób? aż tylu "Heńków" czyli ok. 25 już was jest w WIKI? :smile:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 22 gru 2010, 08:04

Oni się klonują :P za niedługo będzie cała armia i na WSOP ME będzie 10% graczy z Polski :P

malutki26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: malutki26 » 23 gru 2010, 08:59

2 Turniej za nami .

Szybka relacja z mojej gry .

Początek turnieju dość spokojny kilka rozdań na plus kilka na minus ogólnie utrzymuje sie przy jakieś 10k . Później dość nie fortunne zagranie tarfiam K7pik flop 3 piki mocny bet za jakies 1,6k dostaje dwa razy call, turn 4pik co uświadamia mi że moj król bedzie słaby ale river i tak musiałem sprawdzić no trudno trace w tym rozdaniu jakieś 3k .

Dosyć szybko to odrabiam co najlepsze znowu w grze piki tym razem wsunąłem all in do pul jakieś 2,5k na drow co sie okazało koledzy uznali to za moja siłe :) ( dziura juz nie mógł wytrzymać ze śmiechu jak mi pozrzucali ) dostaje dwa razy fold.

Później kilka rozdań które bogaciły leciutko mój stack i na Ft docieram z jakies 16k , co sie okazało że było to dosyć mało ktos tam miał chyba nawet koło 70k ,

Ft jak to Ft szukam opcji do kradzieży staram sie nie sprawdzać all in czekam az sie zaczną eliminować inni z nadzieją doczołgania się do płatnych po do długim czasie cel osiągnąłem miejsce płatne zaliczone . iwem że w pewnym momencie dorobilem sie jakiś 25k i nie pamietam rozdania w którym skróciłem sie do 7k wiem że albo ja wsunąłem all in albo sprawdziłem kogoś. No nic mając jakies 3bb łatwa gra dostaję A5kara wsuwam all in sprawdza mnie AK po flopie słabiutko jedno karo ale turn i river też kara podskakuje do jakiś 18k zaczyna sie gra . Kolejne zagranie zagrywam all in z AKs dostaje call od 99 na flopie spada K wskakuje na około 40 k . Później kilka kradzierzy blindów i kolejne zagranie które daje mi sporo żetónów zagrywam all in z AQ znudzony juz chyba całą grą Oli sprawdza mnie chyba z J6 ogólnie po tych zagraniach jestem w pierwsze trójce majac około 100k . Młody heniek wywała tam jednego chłopaczka i zaczyna sie Hu stacki mniej wiecej równe . Kilka kilka kradziezy z mojej strony kilka z henka . jedna pokażna pula wygrana przeze mnie i dochodzi do decydującego rozdania gdzie mo all in z A4 wsuniety na kradzieżtaje sprawdzony . Flop daję mi już asa.

Dziekuje wszystkim za wczorajszy turniej i życze wesołych świat

Szfiecu zatrudnie Cie do rozdawania Kart kiedy wsuwam all in dużo szczęścia mi przyniosłeś

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 23 gru 2010, 11:47

No to ci gratuluję zwycięstwa ;) ale przede wszystkim to gratuluję henkowi po ostatnich wydarzeniach na PS to mu się należało ;) ;) ;)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 23 gru 2010, 13:39

Jestem za tym aby najpierw rozegrać turniej HIGH, ze względu na to iż w HIGH będzie mała liczba osób i będzie sytuacja taka ze osoby będą liczyć ile przeczekać by zdobyć określoną liczbę punktów...
Jakby knockout był ostatni to wiadomo 20 osób będzie i każdy i ta czy tak będzie musiał coś grać..

malutki26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: malutki26 » 23 gru 2010, 13:51

Mi odpowiada , przynajmniej nie bedzie takiego kalkulowania podczas ostatniego turnieju

egzekuthor
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: egzekuthor » 23 gru 2010, 14:54

5+ dla Grzeska za pomysł :mrgreen:
niestety z przyczyn niezaleznych ode mnie :evil: :evil: raczej na high sie nie pojawię :cry:

Wróć do „Bochnia”