Chciałbym poznać wasze opinie na temat strategi przy budowaniu bankrolla od zera, a właściwie porady na jakich stawkach powinnienem grać w swojej sytuacji, a wygląda ona następująco:
Mam już doświadczenie w graniu online, jednak jedynie we freerolach i graniu na najnizszych stawkach 0.02/0.04. Nigdy nie wpłacałem kasy na pokera i teraz też nie chcę tego robić. Kilka miesięcy temu wygrałem freerola zgarniajać 14 euro i z tą kasą zacząłem grać na stawkach 0.1/0.2. Na tych stawkach grało mi sie dużo lepiej niż na 0.02/0.04, które często są męczarnią. Co więcej grając na 0.1/0.2 znacząco polepszyłem swoją grę. Istniało jednak ryzyko kilku bad beatow z rzędu i pożegnania się z całym bankrollem. Grałem na jednym stoliku i po jakimś czasie ugrałem ponad 100 euro, które wypłaciłem.
Później nie grałem w ogóle w pokera, aż wkońcu znowu siadłem do freeroli i po rozegraniu kilku udało mi sie wygrać 10 euro freerol, więc zarobiłem 4 euro. Z tym zacząłem grać na stolikach 0.02/0.04, dobiłem do 14 euro i zacząłem grać na 3 stolikach równocześnie jakieś 3 dni temu zwiększając bankroll do 28 euro. Wcześniej nigdy nie grałem na wielu stolikach naraz, ale po spróbowaniu, wydaje mi się, że taki sposób gry jest lepszy.
Chciałbym bez podejmowania ryzyka sukcesywnie powiększać swój bankrall, a według podstawowych strategii zarządzania bankrollem należy miec 20-krotnie większy bankroll niż maksymalna kwota pieniędzy, z którą można siąść do stolika. To znaczy, że aby grać na stawkach 0.1/0.2 powinnienem mieć 400 euro, a na stawkach 0.05/0.1 aż 200 euro, a w przypadku 0.05/0.1 wydaje mi się, że nie ma różnicy z 0.02/0.04, lub jest nieznacząca.
Zastanaiwam się teraz co robić i skłaniam się ku spróbowaniu zwiększenia bankrolla do jakiś 50 euro i wtedy przeniesieniu się na stawki 0.1/0.2, bo jakoś ciężko mi wyobrazić sobie męczenie się na 0.02/0.04 do kilkuset euro.
Co na podstawie własnych doświadczeń na mikro stawkach mi radzicie