Budowanie bankrolla od zera/pomoc

Gra w pokera - strategie i taktyki stosowane w grze w sieci pozwalające maksymalizować wygrane podczas gra w pokera.
szu
-#pretendent
-#pretendent

Budowanie bankrolla od zera/pomoc

Postautor: szu » 07 gru 2009, 15:23

Witam,

Chciałbym poznać wasze opinie na temat strategi przy budowaniu bankrolla od zera, a właściwie porady na jakich stawkach powinnienem grać w swojej sytuacji, a wygląda ona następująco:

Mam już doświadczenie w graniu online, jednak jedynie we freerolach i graniu na najnizszych stawkach 0.02/0.04. Nigdy nie wpłacałem kasy na pokera i teraz też nie chcę tego robić. Kilka miesięcy temu wygrałem freerola zgarniajać 14 euro i z tą kasą zacząłem grać na stawkach 0.1/0.2. Na tych stawkach grało mi sie dużo lepiej niż na 0.02/0.04, które często są męczarnią. Co więcej grając na 0.1/0.2 znacząco polepszyłem swoją grę. Istniało jednak ryzyko kilku bad beatow z rzędu i pożegnania się z całym bankrollem. Grałem na jednym stoliku i po jakimś czasie ugrałem ponad 100 euro, które wypłaciłem.

Później nie grałem w ogóle w pokera, aż wkońcu znowu siadłem do freeroli i po rozegraniu kilku udało mi sie wygrać 10 euro freerol, więc zarobiłem 4 euro. Z tym zacząłem grać na stolikach 0.02/0.04, dobiłem do 14 euro i zacząłem grać na 3 stolikach równocześnie jakieś 3 dni temu zwiększając bankroll do 28 euro. Wcześniej nigdy nie grałem na wielu stolikach naraz, ale po spróbowaniu, wydaje mi się, że taki sposób gry jest lepszy.

Chciałbym bez podejmowania ryzyka sukcesywnie powiększać swój bankrall, a według podstawowych strategii zarządzania bankrollem należy miec 20-krotnie większy bankroll niż maksymalna kwota pieniędzy, z którą można siąść do stolika. To znaczy, że aby grać na stawkach 0.1/0.2 powinnienem mieć 400 euro, a na stawkach 0.05/0.1 aż 200 euro, a w przypadku 0.05/0.1 wydaje mi się, że nie ma różnicy z 0.02/0.04, lub jest nieznacząca.
Zastanaiwam się teraz co robić i skłaniam się ku spróbowaniu zwiększenia bankrolla do jakiś 50 euro i wtedy przeniesieniu się na stawki 0.1/0.2, bo jakoś ciężko mi wyobrazić sobie męczenie się na 0.02/0.04 do kilkuset euro.

Co na podstawie własnych doświadczeń na mikro stawkach mi radzicie :?: :?:

Pitr3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pitr3k » 07 gru 2009, 15:57

Ja zacząłem od 10$ ostatnio na PokerStars-nielegalny-w-PL! i grałem na kilku stołach turnieje za 0.10$ na 360 osób, dobiłem w taki sposób do 50-80 ( nie pamiętam ile dokładnie, po drodze zahaczyłem o 0.25 turnieje ) teraz gram turnieje po 1$ wpisowe, ale Ty chyba chcesz grać tylko Cash Tables prawda ?

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 07 gru 2009, 16:10

to jest tak ze jesli jestes o tyle lepszy od innych graczy na danych stawkach ze wystarczy Ci 5 BI to ok, ale nie obraz sie jesli powiem ze mozesz mniec problem zeby grac na 0.1/0.2 nawet majac 100E chyba ze bedziesz mial jednego duzego up swinga na samym poczatku i osiagniesz jakas rozsadna kwote to bedzie Ci latwiej :P
gorzej jak zaczniejsz od downswinga;

a co do wplacania czy nie; jak chcesz grac od zera to po prostu duzo dluzej idzie Ci zdobywanie odpowiedniego Bankrolla

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 07 gru 2009, 16:16

Zapisz sie do szkoly pokerowej, dostaniesz darmowa kase na poczatek + darmowe treningi u najlepszy polskich (i nie tylko) graczy NL, FL, MTT i SNG.
To IMO najlepsza z dostepnych opcji.

pozdr

Oskarek

Postautor: Oskarek » 07 gru 2009, 16:41

szu, poszukaj bonusów bez depozytu mnostwo stron przeciez daje takie cos
przyjmijmy ze dostaniesz 50$ i z tego powoli robic bankroll

szu
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szu » 07 gru 2009, 16:55

Tak, chcem grać cash games. Janczarek downswing oznaczałby powrót na niższe stawki i po odrobieniu kolejna próba na wyższych. Zastanawiam się po prostu, czy grając 0.02/0.04 nie jest tak, że można ciułać i ciułać a i tak sie nic nie uciuła ze względu na dużo liczbę graczy robiących idiotyczne zagrania.
Co do szkoły pokerowej, to pierwszy raz teraz o tym usłyszałem i będę musiał coś więcej się o tym dowiedzieć. źeby nie robić offtopa to powiedz tylko phonik która szkoła jest najkorzystniejsza :?: :smile:

Kmilson
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Kmilson » 17 sty 2010, 17:10

Poszukaj w google, łatwo znaleźć. Ponadto na większych polskich serwisach o pokerze masz mnóstwo artykułów typu "jak poprawić swoją grę" lub odnośnie strategii. Również na tym forum widziałem podobne, które powinny Ci się przydać.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 20 sty 2010, 14:48

Bardzo proszę o nie podawanie linków do konkurencji. Jest to naruszenie podstawowych zasad regulaminu i będzie karane ostrzeżeniami

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”