BSOP - pytania, uwagi, sugestie.
- Szfiecu
- LEGENDA

Nie wiem czy to do końca dobry pomysł, nie każdy musi chcieć jechać akurat do Świnoujścia, tym bardziej, że pewno pod względem finansowym jest to turniej gorszy od USOP'a.
A czy uzbiera się kasy na wejściówkę + wyjazd (bo pewno nikt sobie wyjazdu dalej sam nie opłaci) na jakiś lepszy turniej to wątpię, a raczej uzbiera się na jedną wejściówkę, tak więc jak uważacie.
Myślę, że powinniśmy rozdzielić kasę na jakieś top 3 czy coś, a to, że ktoś wygrywając nie przeznaczy tej kasy na pokera to już jego sprawa/problem. Ja wiem że bym przeznaczył, ale raczej nie na Świnoujście, raczej za większą kasę spróbowałbym strzał w satelicie chociażby na PPT za granicą, ale to tylko moje zdanie.
A czy uzbiera się kasy na wejściówkę + wyjazd (bo pewno nikt sobie wyjazdu dalej sam nie opłaci) na jakiś lepszy turniej to wątpię, a raczej uzbiera się na jedną wejściówkę, tak więc jak uważacie.
Myślę, że powinniśmy rozdzielić kasę na jakieś top 3 czy coś, a to, że ktoś wygrywając nie przeznaczy tej kasy na pokera to już jego sprawa/problem. Ja wiem że bym przeznaczył, ale raczej nie na Świnoujście, raczej za większą kasę spróbowałbym strzał w satelicie chociażby na PPT za granicą, ale to tylko moje zdanie.
-
GrzesVP
- LEGENDA

turniej finansowo gorszy od USOPa? prosze cię..
teraz w Świnoujściu będziesz mieć dodane 1500euro... więc porównując niskie wpisowe, dużą liczbę graczy to wychodzi dużo lepiej. Myślę że na tym turnieju gracze będą mogli coś więcej osiągnąć niż na USOPie...
To osoba dostanie kasę na jakąś satelitę wartości tego co wygra.
Chodzi tu o rozwój pokera a nie o to by ktoś wziął i przepił
Wiadomo ze nikomu nie dogodzi.
Po wakacjach ostatnia liga pod moją banderą a później to już kto inni będzie sobie ustalać.
teraz w Świnoujściu będziesz mieć dodane 1500euro... więc porównując niskie wpisowe, dużą liczbę graczy to wychodzi dużo lepiej. Myślę że na tym turnieju gracze będą mogli coś więcej osiągnąć niż na USOPie...
To osoba dostanie kasę na jakąś satelitę wartości tego co wygra.
Chodzi tu o rozwój pokera a nie o to by ktoś wziął i przepił
Wiadomo ze nikomu nie dogodzi.
Po wakacjach ostatnia liga pod moją banderą a później to już kto inni będzie sobie ustalać.
- Szfiecu
- LEGENDA

- Szfiecu
- LEGENDA

-
Markar
- -#aktywny

-
GrzesVP
- LEGENDA

Okej, bardzo mało chętnych na dzisiejsza gierkę tak więc mnie nie będzie.
Za tydzień gramy BSOPa.
niby dlaczego..? każdy na starcie ma równe szanse, a przy blindach zmineiających się co 20 minut to więcej procent jest na losowość i szczęście niż umiejętności. No chyba że was trema zje
Za tydzień gramy BSOPa.
Markar pisze:To prawda będzie wielu młodych zawodników ale i tak eventa low wygra ktoś ze starej gwardii
niby dlaczego..? każdy na starcie ma równe szanse, a przy blindach zmineiających się co 20 minut to więcej procent jest na losowość i szczęście niż umiejętności. No chyba że was trema zje
-
malutki26
- -#aktywny

no i tak odnośnie dzisiejszej satelity do turnieju high , zagrało w niej 9 osób zebrała sie pula na 4 wejściówki grały tzw 3 młode osoby i 6 osób grajacych na lidze , wyniki pewnie ktoś wrzuci ale jak odpadłem ze stolika to na 99% dwie młode osoby zgarneły wejściówki miały dużą przewage żetonów , także nie można odrazu zakładac że sie nie wygra bo inni grają dłużej czy lepiej , poprostu trzeba próbować i grać gratulacje dla zwycięzców
-
koczwi
- -#VIP

-
Markar
- -#aktywny

Na pewno każdy będzie grał swoje niema mowy o żadnej tremie, każdy uczestnik Bsop-a ma juz na koncie występ w BLP i na pewno ma już dawno za sobą te pierwsze turnieje w których trzęsła się ręka gdy przesuwał żetony.
A to co pisałem o tzw. "starej gwardii" ... mam nadzieje że się mylę i wielu młodych( m.in. "Ja") zagra przynajmniej na Final Table.
A to co pisałem o tzw. "starej gwardii" ... mam nadzieje że się mylę i wielu młodych( m.in. "Ja") zagra przynajmniej na Final Table.
- Szfiecu
- LEGENDA

-
Markar
- -#aktywny

-
GrzesVP
- LEGENDA

-
Markar
- -#aktywny

-
malutki26
- -#aktywny

- Szfiecu
- LEGENDA

-
Kornel
- -#aktywny

Jezeli moglbym miec pewna sugestie, to dobrze by bylo robic jakas przerwe co 4 levele. Jakies 5-10 minut. A w zwiazku z ulepszeniem poziomow ante na przerwie po 8 lewelu mozna spokojnie zamienic zetony 25 bo juz raczej nie beda potrzebe a tylko beda zasmiecac stoly
Tak to funkcjonuje np w Poker Face i sprawdza sie swietnie .
-
GrzesVP
- LEGENDA

Stacki są duże więc na 1 levelach nikomu nic się nie stanie jak sobie sam wstanie od stolika i zrobi przerwe.
Co do wymiany żetonów u nas też to fukncjonuje, nie raz wymienialiśmy, a czasem się nie chciało wymieniać bo i tak mało osób w grze było
No to przerwa po 8 levelu gdy będzie wymiana żetonów, później ewentualnie przed ft.
Co do wymiany żetonów u nas też to fukncjonuje, nie raz wymienialiśmy, a czasem się nie chciało wymieniać bo i tak mało osób w grze było
No to przerwa po 8 levelu gdy będzie wymiana żetonów, później ewentualnie przed ft.
- Szfiecu
- LEGENDA

-
GrzesVP
- LEGENDA

- Szfiecu
- LEGENDA

-
Markar
- -#aktywny

-
GrzesVP
- LEGENDA

Najprawdopodobniej ostatni turniej BSOP odbędzie się w środę 1 września. Ewentualnie zgłaszać skargi przez osoby które we wtorek by zagrały a w środę nie mogą
Chyba że niekomu nie będzie przeszkadzać jak info odnośnie terminu zostanie podane w weekend? wówczas może zagramy we wtorek jak planowo, (bo może są osoby które wcześniej sobie planują coś to jak co to się odrazu ustali)
Chyba że niekomu nie będzie przeszkadzać jak info odnośnie terminu zostanie podane w weekend? wówczas może zagramy we wtorek jak planowo, (bo może są osoby które wcześniej sobie planują coś to jak co to się odrazu ustali)
- Szfiecu
- LEGENDA

-
GrzesVP
- LEGENDA

Tu nie ma nic do ustalania, tylko jak ktoś chce wcześniej widzieć (np. Ty) to ustale od razu że gramy w środę i po problemie. Dopiero w weekend będę wiedział czy będę obecny a tym bardziej wolny wtorek by był dobry dla wszystkich żeby powalczyli o przyszłośc ligi
http://www.pokerkings.pl/bsop-low-wynik ... 720,25.htm

http://www.pokerkings.pl/bsop-low-wynik ... 720,25.htm
-
koczwi
- -#VIP